2010.03.03.
11:52

Írta: Szekuriti Blogger.

107: Újpesti Napló: csaló Budapesten

Az Újpesti Napló IV. évfolyamának 8.számában (2010.03.01.) jelent meg az alábbi olvasói levél:

Tisztelt Szerkesztőség! 2010. február 1-én egy csaló a következő szöveggel pénzt csalt ki tőlem:

Megállított a IV. kerületben a Labdarúgó utca környékén, hogy postát keres, mert pénzt akar felvenni. Nagyon jól csinálta, mert először nem rögtön azzal kezdte, hogy adjak pénzt...

Azt mondta, hogy lemerült a telefonja (a telefonomat kölcsönadtam és úgy is csinált, mint aki beszél valakivel), a telefonfülkében meg otthagyta a pénztárcáját, amiben benne volt az összes irata. Vidékre kellene utaznia sürgősen, viszont a buszra csak jeggyel engedik fel.

Mikor megállított, nagyon zavartan beszélt, hogy Ő cukros (most már kezd jól lenni, mert beadta az inzulinját), egyébként meg mindenki részegnek nézte, pedig csak rosszul van. Ő jogász, valami szerződésekért kell vidékre utaznia. Nagyon hitelesen felépített sztori volt, remegett a keze, tényleg nagyon jó színészi teljesítményt nyújtott.

40-45 év körüli testesebb férfi őszülő hajjal és talán szakállal. Fekete dzsekit viselt farmerral, kis sporttáska volt nála, intelligens, művelt embernek tűnt, választékos szóhasználattal.

A barátnőm ma arról tájékoztatott, hogy egy ismerősét ugyanezzel a szöveggel verték át a napokban a Gellért hegynél. Vagyis járja a várost az illető és sorra pénzt csal ki.

Szeretném, ha egy rövid cikk erejéig leírnák röviden a történetet, hogy mást ne verhessen át. Rendőrségi feljelentést nem tettem.

Üdvözlettel: Egy olvasó

Ehhez nem nagyon lehet hozzászólni semmit. A tapasztalat azt mutatja, hogy idegennek nem lehet semmit sem "kölcsön" adni, sajnos ennek néha tényleges rászorulók is megisszák a levét.

 

Remélem az a történet is ismerős, amikor megy a faszi az utcán, velünk szemben, és mikor odaér elénk, felkiált, lehajol, és látszólag a földről felszed egy aranygyűrűt, amit csodálkozva mutat nekünk.

Ha megállunk, kikéri a véleményünk, megtapogattatja velünk, majd megkérdi, szerintünk mennyibe kerülhet a gyűrű. Ha mondunk egy árat és az alacsony, ő valószínűleg feljebb értékeli, majd hirtelen kiböki, hogy mivel neki inkább pénz kellene, meg úgyis ott vagyunk mi is, mi lenne, ha 5000, 10000 Ft-ért eladná nekünk a talált kincset?

Ilyenkor ha megvesszük a gyűrűt, röviddel később kiderül, hogy az arany amúgy sárgaréz, és persze a csaló nem a földön találta a gyűrűt, hanem csak úgy tett, s a zsebéből halászta elő.

8 éve vagyok Budapesten, eddig kb. ötször próbáltak behúzni ezzel a "most talált aranygyűrű" dologgal.

1 komment

Címkék: gyűrű átverés újpest csaló újpesti napló

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr511805438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.03.03. 15:31:27

Engem még BP-n nem próbáltak lehúzni, általában a simán továbbhaladok módszert alkalmazom néha eleszem a felém nyújtott szórólapot és továbbítom az első kukába. Mp3lejátszó bekapcs füles a fülbe és nem is kell meghallani semmit. Vidéken történt még olyan ,h pl. a vasútállomáson próbálkoztak, h szeretnék hazautazni ,de nincs pénzem vonatjegyre dumával. Általában épp annyi hiányzik a jegyhez mint két feles ára az állomáson lévő restiben. Néha jön a neharagudjon, adjosmáraprót kenyérre kéne duma is, ő legalább nem hazudik nagyot, mert valóban kenyérre kéri. Csak folyékonyra. Kecskeméten volt egy csöves, aki a vasútállomáson azzal próbálkozott, h ő Nagyszalontán lakik és szeretne hazamenni mert kiöntött a Tisza és elvitte a házukat és szükség van rá otthon. Pénz helyett ásót kéne adni neki ,ásson medret a Tiszának Szalontáig. :)

De vannak becsületes kéregetők is, pl. az Őrs aluljáróban sokáig volt egy csöves, aki italra gyűjtök táblával koldult. Kecsón is letámadott a pályaudvaron egy csöves, h szeretne jól berúgni tudok-e adni neki aprót? Neki adtam legalább őszinte volt.
süti beállítások módosítása