2010.03.03.
13:20

Írta: Szekuriti Blogger.

108. Re: A Mokkában üzennek a bűnözők

Az Indexen van egy cikk, mely azt állítja, a Mokkában, és más reggeli műsorokban üzennek a börtönben ülő bűnözőknek.

 

Nos, mint a vicc is mondja: a hír igaz. Kicsit meglepődtem, ez újdonság valakinek? Többször hallottam olyat, hogy a börtönben ülőknek a Tv2, Rtl Klub reggeli adásában üzennek. Így, cenzúra nélkül.

Mert ha elküldöd a 17xx-re, hogy "Szeretlek Hubbám", akkor Hubba a börtönben tudja, hogy szeretik (volt ismerős, aki minden reggel eljátszotta a börtönben ülő párával). Ezzel szemben ha azt üzenjük be, amit a cikk is kiemel, miszerint elkapták a szökésben lévő párunkat, vagy valaki nem fizeti a védelmi pénzt, az már komoly galibát tud okozni.

 

Mit lehet tenni? Cenzúrázni a reggeli műsorok sms-eit? Hogyan? Az előre megbeszélt jeleket, amelyek sima szövegnek tűnnek, úgysem lehet.

Kivenni a reggeli műsorokból az sms-falakat? Miért? Milyen jogon? A tévétársaságoknak ebből pénzük van, nem lehet jogosan megfosztani őket ettől.

Minden reggel tilos tévét nézni a börtönökben? Oké, de mi van a déli betelefonálós játékokkal? Vagy ha azokban nem lehet üzenni, más, adók más üzenőfalas műsoraival? Egész nap figyeli valaki a tévéket, az összes adót? Ehhez mennyi ember kell? És ha a figyelő hibázik és ezáltal a börtönben ülő gyanúsított olyan információkat kap meg, ami miatt éppen hogy elrendelték a bezárását (pl. összebeszélés más gyanúsítottal)?

De akkor egy megoldás marad, a televíziók elzárása a börtönökben? Van egy olyan sejtésem, hogy ez viszont lázadáshoz, vagy a benti erőszak eldurvulásához vezet, akármennyire is jogos lenne a lépés.

 

Akkor vajon miért is nem lépett ez ügyben eddig senki sem? Lehet találgatni.

2 komment

Címkék: börtön sms televízió adás

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr371805624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.03.03. 15:35:09

Teljesen felesleges, mert ha nem TV-n akkor majd üzennek másképp akár rádión. Rádiót tarthatnak a rabok zsebárdió kis helyen elfér becsempészni se problémás. Egy FM adót meg kis elektronika tudással pár ezer ft-ból összerak bárki aztán egy kicsit jobb irányított antennával több km távolságból tud sugározni. Egyirányú kommnunikáció, de hát az SMS fal is az. De akár telefonon is üzenhetnek neki virágnyelven megfogalmazva( mert ugye tuti lehallgatják a börtönökben lévő telefonokat).

tucsilg 2010.03.07. 17:23:24

Tent city-ben nem lenne ilyen gond, megvonni a TV-t aztan ha durvul a borton kit erdekel ? Legalabb nem dicsoseg lessz bekerulni. En a magam reszerol kulon bortonbe zarnam a kozlekedesi baleset miatt elitelteket, a tobbi meg mehet a kozosbe de mindenkinek ki kellene termelni a sajat ellatasara valot, aramot meg csak a szobabicikli szolgaltatna... Termesztesen ez a balesetesekre nem vonatkozna....
süti beállítások módosítása