2010.04.24.
01:06

Írta: Szekuriti Blogger.

142. Gyorsposzt: Amerikai turista kérdez

Aranyos. Egyik biztonsági őr ismerősömnél voltam nem is olyan rég, ő egy olyan helyen dolgozik, ahol turistáknak szóló műsorok vannak. Van ott minden, ami hungarikumnak számíthat, cigányzene, néptáncosok, térdcsapkodás, köcsögduda, stb.

Aztán mivel nagyon sok fiatal hostess kell a műsorhoz (diákmunkások, órabérért), akik jegyet szednek el, DVD-t árulnak, ruhatárosnak, ültetni, kísérgetni, stb. az egyik amerikai házaspár megkérdezte, hogy ezek a fiatalok csinálták az előadást?

Kolléga furcsán nézett, mert az amerikai kis idővel később hozzátette, hogy csak azért, mert náluk szokás, hogy diákok kibérelnek termeket, előadást rendeznek, bemegy a jónép, a bevételt meg saját céljaikra költik. Mondtuk, hogy nem, itt nincs ilyen. Miért? Inkább nem mondtunk semmit. Mondtuk volna azt, hogy ez Magyarország? 

Alapból elhajtanák a diákot, nem vennék komolyan, ha mégis, akkor jó drága előleget kérnének. Aztán persze számlát kell adni a jegyért, a fellépőknek szintén el kell számolniuk a fellépti díjat, esetleg le kellene adózni a nyereséget. A nyereség megállapítására könyvelő/könyvelés kellene, mindenféle bürokratikus hivatalokba járni/nyomtatvány kitölteni, meg persze az utcán sem lehet a turistát leszólítani, mert a reklámhoz engedély kell, a flyert szóró diáknak alkalmi munkavállalói könyvet kiállítani, ebbe matricát/jegyet beleragasztani, ezt megint elkönyvelni/jelenteni .. na most ezt hogy mondjuk el a turistának úgy angolul, hogy életében még legyen kedve visszajönni Magyarországra?

(egy e-mailben jelezzük, ha új poszt jelenik meg, ide kattintva lehet bővebben olvasni a feliratkozás menetéről)

4 komment

Címkék: zene tánc cigány hungarikum turista fellépés

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr951947104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.04.24. 11:31:47

Hazudjatok! vagy bólintsatok!

páter Bundagh 2010.05.07. 14:02:48

Tébolyda, na de majd az új napra virradt Magyarországon másképp lesz! Talán.

romesz 2010.05.08. 05:21:48

@páter Bundagh: soha nem lesz maskepp.
A burokraciabol soha nem vagtak vissza.
Egyetlen lehetseges megoldas, ha minden segelyt megszuntetnek es a kormanyt csak az orszag iranyaitasara hasznaljak. Nem a vagyon ujra elosztasara.

páter Bundagh 2010.05.10. 12:20:01

@romesz: Szerintem is meg lehetne szüntetni az alanyi alapon járó kormányzati segélyeket.
De a segélyt mint intézményt meg kell tartani. Segélyezzenek a központi adókból ezért részesített nonprofit társadalmi szerveződések. Új, modern ispotályosok, vöröskeresztesek, máltaiak, szegényekért egylet, szent akárkik.

Ez sokkal jobb lenne, ugyanis az önszerveződött segélyszervezetek figyelmét, jóindulatát, és nem utolsósorban segítségét
ki kell érdemelni. Ezek a társulatok emberközelibbek lennének, helyi szervezeteik akár személy szerint ismernék a segélyezésre szorulók minden igényét.
Ez az új módszer helyére tenné a dolgokat.
süti beállítások módosítása