2010.09.27.
12:17

Írta: Szekuriti Blogger

170. Égjek benn a buszban a BKV miatt?

Ma a 20E busszal utaztam Újpestre. Az egy dolog, hogy a hátsó ülések koszosak, mint ha egy csöves összeszarta volna, de emellett feltűnt ez is:

 (a kép kattintásra nagyobb lesz)

 

 (a kép kattintásra nagyobb lesz)

 

Azt hiszem észrevehető az ablatörő kalapács hiánya. Most lehet hivatkozni arra, hogy ellopták, de ez engem teljesen hidegen hagy, ahogy a BKV-t ismerem, lehet hogy a 60 milliós busz megvétele utáni második napon a sofőr, a szerelő, vagy akár egy utas eltette, s azóta sem lett pótolva.

Ez pedig nagyon jól jöhet, amikor egy balesetben valamiért nem nyílnak az ajtók, esetleg nem lehet hozzáférni az ajtókhoz, mert ott 20 ember egymást öli a kijutásért, s a csupasz kezünkkel kellene betörni (kitörni) azt a nagy ablaktáblát, amin ki lehetne jutni. Szerintem nem menne, inkább sikeresen szilánkosra törném az öklömet (lábbal sem valószínű hogy olyan egyszerű).

S mit lehet tenni a lopás ellen? Igazából engem nem is érdekel, oldja meg a BKV, ha valaki átmászik a kerítésemen és agyonvágja az oda kihúzott áram alatt álló vezeték, akkor is én leszek a hibás (ugye ismerős a példa), ergo le kellene már szokni arról az itthon elég gyakori védekezésről, hogy ellopták a védőfedelet, korlátot, stb..

Most írok a BKV-nak, kíváncsi leszek, mi lesz a válasz azon kívül, hogy köszönik a bejelnetést, blabla blabla...

1 komment

Címkék: bkv busz ablak vészkijárat

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr42326632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.09.27. 13:28:51

Szerintem dobd át a BKV Figyelő blognak is. Ráadásul nem is olyan ritka eset,h kigyulladnak buszok amilyen szinten áll a karbantartásuk. Csak ebben az évben volt már legalább kettő kigyulladt busz.
süti beállítások módosítása