2010.09.18.
17:36

Írta: Szekuriti Blogger

165. Vonaton

Ma rendőr ismerőseimmel beszélgettem, s felmerült a vonatozás. Azt kell erről tudni, hogy a rendőrök ingyenesen utazhatnak vonaton (vagy törvény szerint, vagy szokásjog alapján, nem tudom), de ilyenkor intézkedési kötelezettségük van.

Egyikük mesélte, hogy érdekes módon, amikor vett jegyet, civilként, akkor sohasem volt balhé a vonaton, de amikor ingyen utazott, valahogy mindig előfordult egy-két részeg, bliccelő, aki ellen a kaller intézkedést kért.

Aztán mondja tovább a srác, hogy volt olyan, hogy a vonaton volt fenn valami részeg csövesféle faszi, persze jegy nélkül, miközben épp olyan 20-30 rendőr utazott valahonnan haza. Erre jött a kaller, a yardok a faszit igazoltatták, majd a vonat megállt az egyik (amúgy nem megállóhely) állomáson. Azaz megállt volna, mert amint lelassított, a csöves szép lazán lelépett, gyakorlatilag pofával felszántva a peront maga alatt.

Mi, többiek, hallgatva a történetet, magunkban morfondíroztunk, hogy jah, fasza egy világ ez, mire az egyik másik vidéki rendőr srác teljes nyugallommal megkérdezte:

- És? Lett valami baja a peronnak?

Hát igen, azért vidéken is látnak pár furcsaságot a rendőreink...

7 komment

Címkék: rendőr vonat csöves kalauz

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr512305780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.09.18. 17:56:43

Egyik vasútmániás haver mondta, beszélgetett egy mozdonyvezetővel, aki mesélte, h látott olyat, h annyit látott, kirepül egy koffer az egyik ablakból, majd mikor a vonat lassított egy lassújelnél ment utána egy ember is. A kallert kérdezte később, h mit tud erről.. Erre ő lakonikusan: "Nem volt jegye és nem akart pótdíjat fizetni és leszállni sem"

Egy másik haver meg mondta, h ő látott olyat, h két kaller lepakolt egy cigánybandát a vonatról mikor közölték az IC-n, h jegyük az nincs és venni se akarnak. Ekkor mondták a kallerok ,h akkor le kell szállni(következő megálló kb. 100 km). Mondták, h ok. Erre mobil előkap tárcsázás majd csak ennyit mond. Te Feri, álljunk már meg. Vonat megáll ajtó nyílik, lehet leszállni. Le is szálltak, de rögtön rohantak a másik ajtóhoz. Kaller viszont résen volt menesztés, ajtó reteszelés, vonat elindul cigusok a puszta közepén maradtak. Gyalogolhattak pár km-t a következő állomásig.

Egy másik esetnél viszont a rockerek fenyítették be a kallert ha igaz a történet. Ha nem igaz akkor is jól kivan találva. HÉV-el jöttek a rockerek vmi koncertről eléggé betintázva,az egyikük meg a dajdajozás közben szétrúgott egy ablakot a csomagtartóra felkapaszkodva telitalpassal. A kaller meg ment oda, h most azonnal fizesse ki az 5000t-osnak mondott kárt. Ekkor jött a meglepő fordulat. A csávó némán előhúzott egy 10 ezrest és az orra alá dugta a kallernek. Meglaő, mert a buli végére már majdnem mindenki elissza az összes pénzét. A kaller erre közli, nem pénztáros, nem tud visszaadni. No problem, csomagtartó megfog lendül telitalpassal szétküldte a szemköztit is. A kaller meg szintén laposkúszásban menekült át a következő megállónál egy másik kocsiba sejtve,h ha tovább pattog ő lesz a következő "BKV tulajdon", ami meglesz "rongálva"

2010.09.18. 22:00:21

@Adani:

Na igen, a kaller-utas konfliktus kiapadhatatlan forrása a városi legendáknak.
Az én kedvenc vonatos-kalleres történetem, amikor a hírhedt Budapest-Balaton viszonylaton egy elég combos úriemberekből álló társaság utazik le nyáron. Az egyik ilyen egybenyakúra rájön a brunzolás, és kimegy a vécére. Pechjére a kalauz pont akkor lép be a kocsiba, és csak annyit lát, hogy egy utas sietve távozik a slozira. A kaller persze nem ma jött le a falvédőről, ezért dühösen utána rohan, és kb. „Itt te nem fogsz lógni, buzikám!” kiáltással kirángatja a grabancánál fogva a klotyóból, és visszalökdösi a kocsiba. Szegény hősünk viszont már kibiztosította a szolgálati fegyverét a vécén, így az utazóközönség csak annyit lát, hogy egy szúnyogcsődőr alkatú kaller áll egy nonfigis bicepszű, gyúrtkopasz állat előtt - aki mellesleg zavartan szorongatja a pöcsét -, és lehordja őt mindenféle szemétrohadt bliccelőnek, meg „biztos a boltban is lopsz, kisköcsög”, meg hogy „most szépen átadlak a rendőröknek” stb. A troll a kezdeti sokk után magához tér: szép komótosan elrakja a gyíkot, és lekever egy irgalmatlan sallert a kalauznak. Ezután teátrális mozdulattal előveszi az érvényes vonatjegyét, összegyűri, és ráhajítja az ájultan heverő jegyvizsgálóra...

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2010.09.18. 22:12:34

@tff: Ezt kb. egyszer tomcat is leírta így a blogjában, mint vele megtörtént történetet...

Adani 2010.09.19. 00:31:27

Erre a sztorira én is emlékszem, hallottam már párszor.

Egyébként hasonló velem is történt már, végzem a kisdolgom a sloziban Mezőtúr és Szolnok között a vonaton, WC ajtó zárva, kopognak, mondom foglalt, kaller nyitja kulccsal, benyit aztán a nagy kérdés:
-Maga meg mit csinál itt?
Épp folyamatban volt a fáradt olaj leengedése így csak annyit mondtam, h mégis maga szerint mégis mit? És,h jó lenne ha becsukná az ajtót. Mikor kiértem meg kérte a jegyet, odaadtam.

2010.09.19. 11:34:52

@Adani:

Érdemes lett volna brunyálás közben odaadnod a jegyet, természetesen a fegyvert tartó kézzel. :D Vajon lett volna kedve elvenni...? :))

2010.09.19. 11:50:09

Egy kis ontopik:
index.hu/bulvar/2010/09/03/felfuggesztettek_kaptak_a_brutalis_biztonsagi_orok/

"három vádlott ütni-rúgni kezdte és lerángatta a járdára a fiatalembert. Ezt látva, a többi vádlott is leugrott a buszról és mind a nyolcan az utasra támadtak. A vádirat szerint a menekülni próbáló fiatalember lábát kirúgták, majd a földön fekvő sértettet körbeállták, rugdosták és ököllel is ütötték"

Aztán mindezért pár hónap felfüggesztett és 5 évre foglalkozástól eltiltás? Ennyi?

Csak kérdezem: a szakmai kamara ilyenkor nem élhet azzal a lehetőséggel, hogy hosszabb időre/véglegesen kizárja a tagok közül az elítélt vagyonőröket? Ha igen, akkor szokott ilyen szankciót alkalmazni?

Adani 2010.09.19. 12:54:53

@tff:

Nem rossz ötlet. :)
süti beállítások módosítása