2019.12.29.
11:35

Írta: Szekuriti Blogger.

2 tipp a keresőoptimalizálás elvégzéséhez

A keresőoptimalizálás mindig folyamatos munkát igényel, ezt vallja a havidíjas SEO munkákban élen járó www.keresooptimalizalas.info.hu csapata is. Ebben a cikkben 2 olyan tippet árulnak el, mellyel már viszonylag kevés munkával is sokat dobhatunk egy weboldal Google-ben elfoglalt rangsorán.

1. tipp: Gyorsítsuk fel a weboldalunk betöltődési sebességét

A Google már évek óta kiemelten figyeli egy weboldal betöltődésének sebességét, mivel ezzel jelentősen javul a felhasználói élmény. Ha gyorsan jelenik meg az oldalunk, az alapja a keresőoptimalizálás során elért jó eredményeknek.

Miért fontos ez amúgy is? A felmérések szerint a látogatók 40%-a bezárja az oldalt, ha az 3 másodpercnél tovább töltődik. Így nem csak a Google miatt, hanem a látogatók megtartásáért is érdemes gyors weboldallal rendelkezni.

Érdemes a Google sebességtesztjét használni, mely itt érhető el: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Ez megmutatja, milyen feladatokat kellene elvégezni a weboldal gyorsításának érdekében, és eszközöket is ajánl hozzá. A legtöbb esetben még programozó sem szükséges a problémák megszüntetéséhez.

2. tipp: Formázzuk meg a szöveget

Hogy a keresőoptimalizálás folyamata minél jobb legyen, az elkészült tartalmakat meg is kell formázni. Ez különösen igaz a havidíjas keresőoptimalizálás folyamatára, hiszen ennek során nagy mennyiségben, havonta készülnek új cikkek.

A tartalommarketing nem ér véget csak a szövegírással, hanem az anyagokat publikálni is kell. Néhány jótanács a formázáshoz:

  • a szöveget mindig kezdjük egy rövid bevezetővel
  • használjunk címsorokat, ezzel tagolva a mondandónkat
  • egy mondat ne tartalmazzon többet 2-3 tagmondatnál, egy-egy bekezdés pedig ne legyen hosszabb néhány mondatnál
  • ne használjunk sorkizárt stílust, a legtöbb esetben a legjobb megoldás az alapértelmezett, balra zárt szöveg
  • használjunk félkövér és dőlt stílust a fő mondanivaló, kulcsszavak vagy mondatrészek kiemelésére, ezzel is irányítva az olvasót
  • használjunk kapcsolódó képet
  • használjunk belső és külső linkeket olyan cikkek hivatkozására, melyek szorosan kapcsolódnak a mondandónkhoz

Ha ezeket az alapvető formázási beállításokat elvégezzük, a bejegyzésünk sokkal jobban olvashatóvá válik. A látogatók több idő töltenek el a weboldalunkon, és a SEO munkánk is sikeresebbé válik. Ezzel pedig akár jelentős összeget is megspórolhatunk a havidíjas keresőoptimalizálás során.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr6115370014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása