2021.02.17.
18:45

Írta: Szekuriti Blogger.

Miért fontos a SEO linképítés?

A SEO linképítés a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme, melynek során megpróbálunk minél több külső hivatkozást szerezni a weboldalunkra. A honlapunkra mutató linkek elengedhetetlen szerepet játszanak abban, hogy jó helyezést érjünk el a Google keresőmotorában.

A linképítésről röviden

A linképítés manapság az egyik legnehezebb és legnagyobb kihívást jelentő feladat a keresőoptimalizálásban. Linképítés során más weboldalakat meggyőzünk arról, hogy a saját webhelyünkre mutató hivatkozást helyezzenek el az oldalukon. A hivatkozásépítés célja tehát az, hogy a weblapunkra vezető linkeket szétszórjuk a világhálón kifejezetten olyan honlapokon, melyeknek tematikája és felhasználói köre a miénkhez hasonló.

Miért fontos a linképítés?

Linképítés nélkül nincs hatékony keresőoptimalizálás. A Google algoritmusai összetettek és folyamatosan változnak, de a hivatkozások már évek óta kulcsfontosságú szerepet játszanak a találatok rangsorolásában. Az pedig nem mindegy, hogy honlapunk az első találatok között jelenik meg, vagy a második, harmadik oldalon szerepel.

A felhasználók jellemzően a minőségi, hasznos tartalmat osztják meg a közösségi média-felületeken vagy egyéb weboldalakon, fórumokon. A Google logikája szerint azok a honlapok, amelyekre sok külső hivatkozás, tehát sok megosztás mutat, vélhetően minőségi tartalmat jelenítenek meg, ezért magasabb helyezést érdemelnek a találati listán.

Milyen linképítési módszerek vannak?

Léteznek jó és rossz linkszerzési módszerek. Ha fontos számunkra a webhelyünk hosszú távú életképessége és hitelessége, akkor az etikus hivatkozásépítés mellett kell dönteni ahelyett, hogy manipulatív módszerekhez folyamodnánk, mint például a linkvásárlás vagy automatizált linkszerzés. Ezen módszerek alkalmazását a Google is bünteti, akár ki is tilthat a keresési eredményekből.

Az etikus linképítés bonyolult és időigényes folyamat, azonban az így szerzett hivatkozások rendkívül értékesek lehetnek. Természetes linkszerzési módszerek közé tartoznak az alábbiak:

  • Minőségi tartalomgyártás: gyártsunk egyedi, értékes tartalmat szöveg, kép vagy videó formájában, melyet az emberek önszántukból osztanak meg, mert nagyszerűnek tartják;
  • Partneri együttműködések: olyan márkákat keressünk meg közös linképítés céljából, akik számunkra relevánsak és hitelesek;
  • Vendégbejegyzések: keressünk a célközönségünk számára releváns blogot vagy weboldalt, melyre írjunk vendégbejegyzést, linkelve a saját webhelyünket;
  • Aktív jelenlét a közösségi médiában: érdemes weboldalunknak saját Facebook-, Instagram-oldalt létrehozni, ahol megoszthatjuk az oldalra vezető linkeket;
  • Terméktesztek és értékelések: ismert bloggereket és véleményvezéreket kérjünk meg arra, hogy teszteljék termékünket vagy szolgáltatásunkat, majd írjanak róla véleményt.

Linkszerzés esetén a minőség sokkal fontosabb a mennyiségnél, hiszen nem mindegyik hivatkozás ér ugyanannyit. Vannak olyan releváns linkek, amelyek értéke több száz hivatkozáséval ér fel, a legfőbb cél ezeket megszerezni.

A linképítés tehát egy összetett és hosszas folyamat, a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb eleme. Minél több releváns és minőségi hivatkozást szerzünk weboldalunkra, annál jobb helyezést kaphatunk a találati listán és annál több felhasználóhoz jut el az üzenetünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr7516430766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása