2011.04.16.
12:38

Írta: Szekuriti Blogger

189. Rendőrség-politika

Most megint egy olyan dolog miatt írtam meg ezt a bejegyzést, ami már rég böki a csőrömet. A Fidesz Rendőrséggel kapcsolatos politikájáról, hozzáállásáról lesz szó.

Már az elején leszögezném, hogy a jelenség nem csak a mostani kormányzó pártot érinti, hanem az elődei is vastagon hibásak, azonban a Fidesz már lassan egy éve hatalmon van, ráadásul a belügymininszter, Pintér Sándor radikális és gyors változásokat ígért.

Hadd emeljem ki a JogIQ blog eme posztját: Nagy szarban van a magyar rendőrség

Egy idézet onnan:

Éppen a napokban beszélgettem a volt kollégáimmal, és nagyon ki voltak fakadva és akadva. A beszélgetésünk alkalmával az üzemanyagárakon keresztül a rendőrségről is esett szól, és azt mondták, hogy a kapitányságon, ahol szolgálatban vannak, meg van állapítva egy havi keret. A meghatározott keretet nem szabad túllépniuk, mert ha igen, akkor gyalog kell menni mindenhova. Ez a keret nem milliós, mielőtt bárki bármit gondok, hanem 40-50-60.000 forint. Igen, egy havi keret. Ebből a keretből kell megoldani, hogy a nap 24 órájában el tudják látni a szolgálatot. Ezt ha kiszámoljuk a mostani üzemanyagárakat figyelembe véve, akkor körülbelül három tank üzemanyag.

Szerencsétlen kollégáim kiszámolgatták, hogy ha napi 30-35 kilométert mennek, akkor egy hónapra kijönnek ebből a keretből. Ebből kell esetlegesen megoldani azt is, hogy ha közlekedési baleset történik 40-50 kilométerrel arrébb (a balesethelyszínelési terület lehet ekkor, sőt nagyobb is), akkor oda ki tudjanak menni, és le tudják helyszínelni a balesetet.

 

És még egy: Bajusz Ferenc őrnagy levele Orbán Viktorhoz. Idézet innen is:

A TEK-nél pedig ugyanezen őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető. Közben pedig SEMMIT NEM CSINÁLNAK !!! Ne feledje, ezek az emberek közülünk mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolás, uszoda, lézengés a program. Hibá akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük !!! VICC !

Erre viszont van pénz. Amúgy érdekes dolog ez a TEK, a Terrorelhárító Központ. Kollégámmal még a tavalyi választások előtt beszélgettünk, s arról volt szó, hogy vajon Orbán mit csinál, mert neki ott van Hajdú, aki a személyi testőrségét vezeti, és hogy vajon ezt a Hajdút hogyan lépteti be a Rendőrségbe?

Aztán a Fidesz nyert, a Köztársasági Őrezred rákészült a védelmére - ugyanis az Őrezred (kormányőrők) védik a miniszterelnököt is, erre Orbán nem kért ebből annak ellenére sem, hogy a törvény írja elő a védelmet. Sebtiben létrejött a TEK, s annak vezetője lett Hajdú, így a probléma megoldódott - na erre még mi sem gondoltunk a kollégámmal történő beszéd alatt.

A TEK megkapott mindent, sőt, a legutóbbi milliárdos beszerzését ki sem hirdették, mert az állam érdekével ellentétes lenne, ha nyilvánosságra kerülne, mivel is védik a hazát (és a miniszterelnököt), illetve hogy mire is költik el a pénzt.

Még lehet fokozni a dolgot: Budapesten minden sarkon áll egy rendőr az EU delegációk miatt, így vidéken az eddigi kevés rendőr helyett még kevesebb rendőr vigyázza a rendet.

És akkor csodálkoznak (Pintér meg arcoskodik), amikor ilyen történik:

Kíváncsi leszek, megvárják -e, míg egy cigány megöl egy polgárőrt, vagy egy polgárőr megöl egy cigányt. Akár félelemből, akár túlkapásból vagy önbíráskodásból, végül is mindegy. Az erőszak alkalmazásának állami monopóliumnak kellene lennie. Valaki?

Frissítés 13:04: Eldurvult a rendvédelmi dolgozók tüntetése

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr262830718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hang Ember 2011.04.26. 11:57:00

Meg vagyunk áldva a mindenkori politikusokkal...
kényük-kedvük szerint döntenek olyan kérdésekben (is) amelyek szakmai hátteréről halvány lila gőzük sincs. (De azért a haveroknak megcsinálják a helyet.)

uni.korn 2011.05.22. 19:43:05

@Hang Ember: jól látod, mindegy ki van hatalmon, csak színjáték...
Hogy mekkora sz@rban van a rendőrség és milyen összefonódások vannak a háttérben, arról Posta Imre ír sokat a honlapján, nem gyenge...

Péter 007 2013.02.07. 12:15:18

Ez egy fél ínformáció. Max. egy napra ennyi a keret. Hiszen a nagyvárosokban is unatkozó autókázó rendörökkel van tele, mobiltelfonnal a fülükön furikának...
Ráférne a gyaloglás a rendörökre!
süti beállítások módosítása