2011.03.01.
17:44

Írta: Szekuriti Blogger

187. Vége a rendőrök arany életének?

Ma Orbán Viktor és miniszterei bejelentették a megszorító csomagjaikat. Mivel ez nem egy politikai blog és engem amúgy sem érdemel a politika, csak egy dolgot emelnék ki. Hadd idézzek az Index.hu cikkéből:

A korkedvezményes nyugdíj felszámolása a szakszervezetek szerint összesen 63 ezer egyenruhást érint. Többségük rendőr, ők 35 ezren vannak, sok a katona is, további 7500 tűzoltó és 5-6000 pénzügyőr van közöttük.

A mostani szabályok szerint a rendőrök 57 évesen mehetnek nyugdíjba, de már 25 év munkaviszony után kérhetik nyugdíjazásukat, igaz, a hivatalos korhatárig csak a nekik járó nyugdíj felét kaphatják. Évente egyébként 1000-3000 rendőr megy nyugdíjba.

Értelmezzük? A rendőröknek megszűnne a korkedvezményes nyugdíj, így ők is 65-68 évesen mehetnének nyugdíjba. Ennek segítségével megszűnne az a mai visszás helyzet a vagyonvédelemben, hogy egyrészt a sima nyugdíjas közrendőrök a 80-90 ezres nyugdíjuk mellé simán bevállalhatnak 350-400 forintos órabért a vagyonvédelemben, hiszen nekik ebből bőven kijön a nyugdíjuk kipótlása, míg egy sima dolgozó vagyonőr ebből csak éhen halni és nyomorogni tud.

Másrészt a rendőrtisztek nyugdíjuk után szépen beültek rendfokozattól és ismeretségtől függően a középvezetői-ellenőri, vagy akár egy-egy főigazgatói-szakmai igazgatói székbe. Nos, ha ők is 65 éves korukig dolgoznának, akkor végre megnyílna az út az igazi, modern, civil biztonsági képzésben végzett szakemberek számára is, mert manapság mindent elözönlenek a nyugdíjas rendőrtisztek, akik kapcsolatuknál fogva kiszorítják a tényleg minőségi képzésben részt vevő, lelkes, újító gondolkodású fiatalokat, akár már a szakmai gyakorlatot sem biztosítva a részükre.

Megint más kérdés persze, hogy akkor most mi lesz a Rendőrséggel? Ugye ma a legfőbb vonzerő egy fiatalnak nem az, hogy megkeres havi 120-130 ezer forintot, ezért éjjelente/ünnepnapokkor is dolgozik, nincs kifizetve a túlórája, mindig és minden körülmények között be kell fognia a pofáját (vagy esetleg még börtön is fenyegeti), hanem az, hogy elmehet viszonylag fiatalon nyugdíjba és emellett feketén dolgozhat. Ha ezt elveszik, akkor ki marad rendőrnek? Csak a féllábú, a debilnél is sokkal debilebb idióta, aki talán még az autót sem képes elvezetni, vagy egy rendszámot leolvasni.

És még egy érdekes kérdés: minden politikai rendszerben volt egy-két biztonsági cég, melynek kormányközeli érdekeltsége volt, esetleg miniszter volt a tulajdonosa, vagy a miniszterek baráti cége, stb. Ők most nem lobbiznak a kormánynál, hogy így erősen fel fog borulni a vagyonvédelemben eddig megszokott rendszer?

Na ez baromira érdekes lesz!

(trackback: Hángörien idiocc, Sajtkészítők, Mandiner, Véleményvezér, Lemil)

381 komment · 3 trackback

Címkék: rendőrség kormány rendőr nyugdíj vagyonvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr722701860

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Széll Kálmán Terv egészségügyet érintő részei 2011.03.02. 15:08:00

Forrás:MTIA kormány 2011 április elsejétől kezdi meg a konzultációkat egy új gyógyszer-finanszírozási rendszer kialakításáról, majd megalkotják az ehhez szükséges jogszabályokat, és 2011 július elsejétől életbe lép az új rendszer - mondta Navracsics...

Trackback: Jóléti rendszerváltás - elfújta a Széll? 2011.03.02. 10:02:36

Az Orbán-kormány a tegnap bejelentett változtatásokkal gyakorlatilag felszámolja jóléti rendszerváltást. A jobboldali gazdaságpolitikusok, politikai elemzők és politikusok által amúgy is élesen bírált politikai projektet, amely az állami újraelosztáson...

Trackback: Vitaposzt - Korkedvezményes nyugdíj 2011.03.02. 08:39:02

Ma a Parlamentben belengetett reformcsomagban megpendítették (vagyis inkább kilátásba helyezték) a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjbavonulási lehetőségének megszüntetését. Abszolút logikus, hogy a Lemilbloghoz hasonló fórum ne m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bmw 2011.03.02. 15:11:52

Én nem is értem ,a politikusok lopnak,és hazudnak,
és itt most néhányan annak örülnek hogy a rokkantakat a rendőröket,tűzoltókat, nyugdíjasokat
baszogatja ez a tetves kormány. Ez nem old meg semmit, ez nem fogja felpörgetni a gazdaságot.
Ha bejelentettek volna egy átfogó önkormányzati reformot, vagy egy kidolgozott gazdasági csomagot.Az igen.
Aki meg azt mondja hogy a rendőr, tűzoltó nemvégez nehéz munkát annak kívánok egy kéthetes hullát ami benn volt egy zárt meleg szobába és már beköpték a legyek.

Naneee 2011.03.02. 15:21:22

Azért arra igen kíváncsi leszek, hogy ezt a korkedvezmény elvételt vajh magukra is alkalmazzák-e majd a "tisztelt" képviselő urak?!

Laciii 2011.03.02. 15:22:24

@Bmw:
"és itt most néhányan annak örülnek hogy a rokkantakat a rendőröket,tűzoltókat, nyugdíjasokat baszogatja ez a tetves kormány."
meg a katonákat akik csak az elhízástól tudnának megmenteni.
Önkormányzati reform is kell, meg még sok minden más is, de bizony megoldana pár dolgot, ha pár rendőr katona nem végezné ugyanazt a munkát nyugdíj mellett amit addig végzet, és nem kapna rokkant-nyugdíjat az aki mellette lazán tud 8 órát dolgozni ...

Nehéz munkát végeznek, de nem csak ők, én baromira örülnék, ha olyan jólét lenne, hogy a nehéz munkát végzőket korán nyugdíjba lehessen küldeni, de sajnos messze vagyunk ettől.

venszivar 2011.03.02. 15:23:19

@Bmw: Akkor az egészségügyi dolgozók ???A hulla szállító meg 18-20 év után mehetnének nyugdíjba!A boncmester meg 5 év után?!Akkor "EZEKNÉL! MIÉRT NEM ÚGY VAN??! A rendőr egyáltalán nem végez nehéz munkát !

2011.03.02. 15:42:24

@Goompah: Nem azt mondtam, hogy baloldali vagy (ha ez sértő számodra, megbocsáss), csak azt, hogy ez az igazságosságra való hivatkozás afféle vulgárbaloldali duma.

méregzsák 2011.03.02. 15:45:17

@Brother Love: és Te miért próbálsz még meggyőző lenni? :-)

venszivar 2011.03.02. 15:53:25

@Brother Love: Még tudod,hogy mit,miért s hogy minek mondtad?Vulgárbaloldali ! Itt vagyok én !Vulgárjobboldali,á mégse!Inkább vulgárközépbeli.
Ezt védesd le......!Ez akkora faszság,hogy érdemes !

2011.03.02. 15:57:07

@Laciii: A korkedvezményes nyugdíj - mint fentebb említettem (mások is) nem valami Kádár-kori csökevény és nem is valamiféle egyedülálló kelet-európai sajátosság. Eredeti rendeltetése szerint nem kizárólag azért kapják, mert nehéz a munkájuk (természetesen másnak is nehéz, stresszes, stb.), hanem mert ellentétben gyakorlatilag minden más hivatással, a fegyveres szervek tagjai esküt tesznek arra, hogy életük kockáztatásával is teljesítik a szolgálati feladataikat és erre nem csak esküjük, de a törvények is kötelezik őket. (Mint számos eset mutatja, ez nem csak elvi lehetőség.)
A parancsmegtagadás egy munkavállalónál fegyelmi ügy, hivatásosnál katonai büntető, stb.
Azt kellene tehát belátni, hogy nem pusztán annyiról szól a dolog, hogy mennyire "nehéz" a munka - ebben az esetben az aszfaltozó félanalfabétáknak nagyon jól kellene keresniük és korán nyugdíjba menni, nekem meg szarul keresni és 80 évesen nyugdíjba menni, mert csak ülök egy irodában, az meg nem nehéz.
Kissé már unom sokadszor leírni: magam sem tartom jónak a jelenlegi rendszert, de a hozzá nem értő, tájékozatlan beszólogatást, általánosságok, félinformációk puffogtatását nem tartom túl értelmesnek. Az általad feltett "akkor a sebész is menjen előbb nyugdíjba" jellegű kérdések tipikusan a hangulatkeltő, olcsó, demagóg és semmitmondó frázis kategóriájába tartoznak.

Goompah 2011.03.02. 16:00:58

@Brother Love: Sok helyen eskü nélkül is meghalnak dolgozók. Ez nem lehet szempont.

2011.03.02. 16:01:53

@venszivar: Megpróbálok alkalmazkodni ahhoz a stílushoz, ami a sajátod: menj te a halál faszára, korlátolt, sötét bunkó!

2011.03.02. 16:06:13

@Goompah: Meghalnak balesetben, stb. - ez igaz. Azonban a rendőrnek a kockázatvállalás (a közvetlen életveszély is) munkaköri és törvényi kötelezettsége.
Amíg az átalgos munkavállaló megtagadhatja a munkavégzést, ha testi épsége, élete veszélyben van, a rendőr nem teheti meg, hogy nem üldözi a csibészt, mert az veszélyes.
A két dolog nem ugyanaz, szerintem.

méregzsák 2011.03.02. 16:06:35

@Brother Love: relax. Nem ér meg ennyit. A szakmához közel állók látják, a kívülállók értelmesebbje felfogja, a többiek meg mennek körbe-körbe a saját érveik körül, mint a nyomtató ló. Ha az igazságnál fontosabb az indulat, akkor kár erőlködni.

méregzsák 2011.03.02. 16:09:31

Megint elszállt a kommentem. Akkor újra:
@Brother Love: relax. A szakmához közel állók tudják, a kívülállók értelmesebbje felfogja, a többi meg megy körbe-körbe a saját érvei körül, mint a nyomtató ló. Ha az indulat fontosabb a tényeknél, akkor felesleges erőlködni.

Laciii 2011.03.02. 16:10:13

@Brother Love:
Persze az a kéthetes hulla az nem "a hangulatkeltő, olcsó, demagóg és semmitmondó frázis" hanem teljesen mindennapos az átlag rendőr életében, ja az nem, mert azt te mondtad.

Kiszálltam, ilyen szinten semmi értelme.

méregzsák 2011.03.02. 16:10:29

bakker, most meg dupláztam. Bocs.

Goompah 2011.03.02. 16:13:55

@Brother Love: Szerintem a halál mindenképpen halál, nem kellene halottak között különbséget tenni.

Természetesen tisztelem és becsülöm pl. a tűzoltókat, említettem is a műegyetemi pincetűzben meghaltakat és azt, mennyire tisztelem őket. Egyetértek veled abban, hogy ezt valamiképp el kell ismerni, de nem a korkedvezményt tartom a jó megoldásnak, erről van csak szó. Egy törvény felpuhítása csak rosszat eredményez.

Szóval nem szólom le a tűzoltókat. A rendőrökről és a katonákról már más a véleményem, tisztelet az igen kis számú kivételnek.

Remélem, még olvasod.

IntelCorei5 2011.03.02. 16:19:26

Kedves uraim!

A rendőrök és egyéb állami erőszakszervezetek dolgozói NEM AZÉRT mehettek eddig korhatárkedvezménnyel nyugdíjba mert oly nagyon megfáradtak, hanem azért mert az állami erőszakszervezet részei voltak és mint ilyeneket kedvezményben (kell)ett részesíteni. Az többi "indoklás" süket duma. A lojalitásuk volt/van ezzel megvásárolva.
Ne legyeünk már gyerekek... elég ha a Fidesz olyan... amit most művelnek az nem más mint szintiszta demagógia . ide a rozsdás bökőt h a végén szépen sztaniolva csomagolva ki fog derülni mégis csak jár valami a rendőröknek - majd úgy teszünk mimtha nem járna. Mondjuk átnevezzük a korai nyugdíjat - újbeszélül szolgálati idő támogatásra vagy valami hasonló marhaságra.

sagurg 2011.03.02. 16:23:31

Meg ne sajnáljam a közlekedési sünöket a korengedményes nyugdíj visszavonása miatt:)
A 8-as út mellet sunyin elbújva az egyik alszik kocsiban a másik lézerrel mér. Ilyen halálos életveszélyes melóban tönkre is lehet menni.
A Focus kemény ülésén olyan rosszakat lehet aludni, hogy ezért már kijár a 40 évesen nyugdíjba menetel:)

Goompah 2011.03.02. 16:26:53

@projector: Az első bekezdéssel egyetértek. Remélem, a másodikban tévedsz.

Napkutya 2011.03.02. 16:38:56

Bizonytalanítsuk el még jobban a rendőrt. Vegyük el a kedvezményeit. Hazugozzuk le, tartsuk korrupt, ostoba állatnak.

A másik oldalról fenyegessük meg, tartsuk sakkban a felfüggesztéssel, a titkosszolgálati megfigyeléssel, a "korrumpáló kommandókkal".

Azután pont az lesz, mint amikor elkezdték kirugdosni a fináncokat, és hirtelen feltűntek a "szakértők" a vámügyintéző és speditőr cégeknél, majd akkurátusan szénné szopatták a VPOP-t.

Ostoba, rövidlátó taktika!

Viktus 2011.03.02. 16:53:08

Ez első lépésnek tökéletes.
Második lépésnek mindjárt lehetne javítani az eszközállományt. A ruházat feleljen meg a rendőrök mindennapi munkavégzésének ne csak dizájnos legyen. A szép új autókhoz több üzemanyagot, hogy tudjanak járőrözni. A városokba pedig venni robogókat azzal még könnyebb, és olcsóbb lenne a lakórészeken cirkálni, és hívni a csapaterőt baj esetén ...
Harmadik lépésnek meg béremelést.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.02. 17:01:06

Engem nem fog zavarni, ha a rendőrök nem mehetnek korábban nyugdíjba... OK, amelyik egész életében az utcán szolgált, éjjel-nappal, annak csak megjárna, de sajnos a legtöbb aktakukac is elhúz nyugdíjba 25 év után, akik életükben sem voltak éjjel járőrben...

Goompah 2011.03.02. 17:20:37

@Napkutya: Az kiabál, akinek a háza ég.

primatus 2011.03.02. 17:25:27

Utálom azt a köpködést, ami általában és úgy látom itt is beindul ezekben a kérdésekben. Olyanok szövegelnek az empátia teljes hiánya mellett, akiknek fogalmunk sincs a helyzet valóságáról.
Ide teszek egy linket, ahol egy tűzoltó teszi közérthetőbbé a problémát.
www.langlovagok.hu/erdekvedelem/71_egy-elkeseredett-tuzolto-nyilt-levele

venszivar 2011.03.02. 17:26:24

@Brother Love: Még egy szót sem "ejtettem" eddig ki ilyen stílusba!De ha olyan tetves büdös barmot ellett az anyád ,mint amilyen te vagy,akkor ide jutunk....

primatus 2011.03.02. 17:26:52

fogalmunk=fogalmuk
:) bocs...

Napkutya 2011.03.02. 17:27:29

@Goompah: A nénikéd háza ég!

Apropó, felhívnám a figyelmed, a tűzoltókkal is ez a helyzet...

Gondolkodni, vazze!

Jah, átnéztem több blogon a mai troll tevékenységet, eléggé renyhe volt. Valaki születésnapot tart a büfében?

Goompah 2011.03.02. 17:34:41

@Napkutya: Sebaj, te azért tartod a frontot. :)

Napkutya 2011.03.02. 17:37:04

@Goompah: Ismét ragyogóan szórakoztunk, vidéki versenyzőnk kiváló humorán!

FGSuperman 2011.03.02. 17:52:46

Pár gondolat:

- nem hinném, hogy a rendőrök hülyébbek, butábbak lennének az átlagnál
mulatságos olvasni az ilyen jellegű megnyilvánulásokat – szerintem az ilyet állítók közül sokan meglepődnének a különféle fegyveres testületek felvételi válogatása során, majd döbbenten konstatálnák, hogy ők nem felelnek meg

- a korkedvezményre azért van szükség valamilyen formában, mert ezt a munkát nem lehet 62 éves korig csinálni
vajon a sok kommentelő közül ki érezné magát biztonságban, ha nagypapakorú rendőrök járnák az utcákat görbe bottal?
esetleg egy 59 éves tűzoltó imbolyogna a létra tetején?
vagy bárki szerint az aki 25-30 évet ledolgoz a társadalom, a köz javára az miután esetleg a szolgálatra alkalmatlan lesz csövezzen élete végéig?

- egy rendőr, katona, tűzoltó mikor fölszerel adva van egy törvény – mik a jogai, kötelezettségei
ezt ne változtatgassák csak úgy egyoldalúan
mondják azt, hogy új törvény van, aki ezek után jön arra ezek a szabályozások érvényesek
vajon a kommentelők közül hányan fogadnák el mosolyogva amikor a főnökük azt mondja nekik, hogy 20-30%-kal kevesebb fizut kapnak, mint amiben megállapodtak
esetleg kérdezzünk meg a rendőröket-katonákat, hogy felszereltek volna-e ha nincs korkedvezményes nyugdíjlehetőség – szerintem meglepően nagy arány mondana nemet erre

- vannak iskolák amik beleszámíthatnak egy rendőr szolgálati idejébe, és vannak amik nem, de ahogy látom ezt írta más is

- nyugdíj melletti munka:
ez nagy gond
nem szabadna
a normális az lenne, ha egy nyugdíjas a nyugdíjából megélne
egy munkavállaló meg több fizetést kapna, mint majdan nyugdíjat – lévén, hogy ekkor érdekelt abban, hogy dolgozzon, lévén, hogy életének ebben a szakaszában több pénzre van szüksége, mint nyugdíjasként

- mi ez a három műszakosdi?
vezess egy műszakban vadászrepülőt, vagy állj kint az utcán hóban-szélben-napsűtésben ’oszt beszéljünk róla pár év múlva

Napkutya 2011.03.02. 18:00:00

@FGSuperman: Még valami: ha a politikusnak jár a két kiló környéki albérlet hozzájárulás, hogy esetleg ne menjen be a szolgálati Audival fáradtan a parlamentbe, akkor hogy a f.szba gondolják, hogy 24 óra szolgálat után, rányomj még tizenkettőt, ha a szolgálati érdek úgy kívánja?

Nem lehet, de itt-ott szabad....

Goompah 2011.03.02. 18:01:50

@FGSuperman:

"- nyugdíj melletti munka:
ez nagy gond
nem szabadna"

A normális az lenne, ha egy munkaképes ember a normál korhatárig dolgozna, nem a nyugdíjat venné fel. A legtöbb manöken sem dolgozik manökenként 65 éves koráig, mégsem akarnak 30 évesen nyugdíjba vonulni. :)

Goompah 2011.03.02. 18:03:40

@FGSuperman:

"vezess egy műszakban vadászrepülőt,"

Ugye egyszázad műszakot akartál írni?
Mert kb. ennyit tudnak repülni a magyar katonai pilóták, többre nincs pénz, üzemanyag stb.

FGSuperman 2011.03.02. 18:18:48

@Goompah: ha egy rendőr annyit keresne 5-10 év alatt mint egy manöken, akkor nem is lenne gond:-)

Goompah 2011.03.02. 18:40:31

@FGSuperman: Ez igaz. :)

Bár vedd figyelembe, nem minden manöken csúcsmodell, glamour model. A nagy többség nem kereshet olyan fényesen. Holnap jelentkezem is modellnek, majd beszámolok. :D

muscadet 2011.03.02. 19:47:48

@FGSuperman: Miért sírnak a rendőrök?
Más is dekkol fagyban, más is találkozik lökött emberekkel.
Ott vannak a postások, vízóraleolvasók, elmüsök, pizzafutárok, kukások, csatornázásiak.
Ha a rendőröknek van, ők miért ne követelhették volna a korengedményt.
Nem kötelező rendőrnek menni, ha meg nem tetszik, akkor hőzöngés helyett el lehet menni máshova dolgozni.
Ha majd sok rendőr elmegy pl péknek, meg utcaseprőnek, akkor majd hiány lesz belőlük és a maradók magasabb fizetést kapnak, így működik ez máshol is.

Mikrobi 2011.03.02. 19:53:48

@FGSuperman: nagyon szeretném, ha azok a rendőrök, akik 2006. októberben-novemberben dühöngő őrültként tomboltak Budapesten és válogatás nélkül ütöttek-vertek garázdákat-kismamákat, tüntetőket-képviselőket, bűnözőket-külföldi túristákat, meg akik a rendőrségen még egyszer végigverték és a megbilincselt embereknek eltörték az ujját, majd gátlástalanul hazudtak a bíróságon, hogy börtönbe juttassák az ártatlanokat, 62 évesen is az utcán ácsorognának hóban-fagyban, hogy még akkor is megemlegessék, milyen méltatlanul viselkedtek az egyenruhájukhoz!

Viktus 2011.03.02. 19:57:02

@FGSuperman:

"vajon a sok kommentelő közül ki érezné magát biztonságban, ha nagypapakorú rendőrök járnák az utcákat görbe bottal?"

Ja én igen látnék járkáló rendőrt is :D:D:D olyat nem láttam már évek óta felénk ...

muscadet 2011.03.02. 20:01:11

@Viktus: Dehogynem, van oly
Láttam én már sietős rendőrt is, kibacta a vészvillogót a megállni tilosban a burgerking előtt, aztán rohant befelé, mert járőrtársa már bent volt és rendelt éppen. Ő meg nem akart lemaradni.

venszivar 2011.03.02. 20:09:25

@muscadet: De ilyet,ugyan máááár ez hihetetlen,el sem tudom hinni!Gyalog?!Azt ,hogy a p...ába csinálták?Ezeket már a pintér képeztette ki,tudnak járni?
Én a mecinél látom őket,de a kocsi sorba,ablaknál....Baromi nehéz melójuk van,most meg jön a "hamburger adó"!Majd beépítik az illetményükbe!

muscadet 2011.03.02. 20:32:41

@venszivar: Ezek biztos az akcióegységtől voltak, azért tudtak így szaladni.
A másik kedvencem, amikor este 2-3 rendőrautó is őrzi némelyik benzinkutat a shopos lány miatt. Bent kávéznak ilyenkor szolgálnak és védenek.
Az egyik rendőrkapitányságtól 500 m-re fényes délután nekimentek a parkoló autómnak mikor mellette álltam, kihivtam ezeket a sünöket, 2,5 óra alatt értek ki...500 m-ről
Bizt kamerák alatt, 2 tanúval, , arra nem vették a fáradságot, hogy a kamerát megnézzék, egy jó hónap múlva jött a "lezártuk..ismeretlen tettes" szöveg.
Ennyit róluk.
Bezzek, ha radarozni, meg birságolni kell, akkor aktivak.
Lófaxot a farukba, nem korengedményes nyugdijat

venszivar 2011.03.02. 21:31:43

@muscadet:Itt vagyok! Eddig kétszer töröltem "vissza",vagy 20-25 sort.Úgy döntöttem,röviden:ANNYI ÉVIG RÁGJA ŐKET A RÁK,AHÁNY ÉVVEL ELŐBB MENTEK NYUGDÍJBA.

FGSuperman 2011.03.02. 22:00:52

@de kemény itt sok ember: mert ez van

de fel lehet szerelni rendőrnek, aztán meglátod milyen qrva könnyű a meló, jó a fizetés és pálmalevéllel legyez folyamatosan két nagymellű szőke az íróasztal mögött

muscadet 2011.03.02. 22:01:57

@venszivar: Jól összefoglaltad:), akkor lesz amelyiket 25 évig is rágcsálja a rák:)

FGSuperman 2011.03.02. 22:05:04

@Felmosórongy: szerintem szedj össze egy vagon segédmunkást és meglátjuk mennyit vesznek fel rendőrnek

úgyis kevés van rendőrből

FGSuperman 2011.03.02. 22:09:26

@de kemény itt sok ember: fel kell jelenteni őket és nem előadni itt a hazugságaidat

vagy a bíróságon már nem volnál ennyire biztos az állításaidban?

venszivar 2011.03.02. 22:11:54

@muscadet: " ODA SE NEKI...." Mi nekünk 65,66 -ig ki kéne húzni.....Sok sikert hozzá!

muscadet 2011.03.02. 22:29:08

@venszivar: De legalább kompenzációként ott van az, hogy nem kell idétlen egyenruhában flangálni, nem röhög egy fél ország az emberen és nem munkaköri kötelesség, hogy az iq ne haladja meg a kérődzőkét:)
Azt hiszem Hofi mondta vagy 30 éve (biztos rosszul idézem) "hülye, még hülyébb, leghülyébb, postás, rendőr, vasutas", úgy látszik nincs új a nap alatt

FGSuperman 2011.03.02. 22:31:04

@Felmosórongy: te gyengeelméjű
szerinted a tűzoltóságnál miből van több
kivonuló tűzoltóból vagy írnokból?

szerinted ha az állomány átlagéletkora 35 év, akkor 20 év múlva mennyi lesz az átlagéletkor (mert ugye ez egy láblógatós fasza jó melóhely és senki nem megye el innen)?

segítek, mert gondolom egyedül nem menne - 55 év

tehát akkor lesz 100 kivonuló tűzoltóra 2 darab írnok, de ettől még mindenki 55 éves lesz

gratulálok - probléma megoldva

FGSuperman 2011.03.02. 22:33:45

@Viktus: na most ez phasza, de azt se felejtsük el, hogy divat ám állami cégektől szülni járni, mert a versenyszférából nem lehet

szerinted mi legyen a megoldás:

a) csak a cigányok csinálhatnak gyereket

b) csak a versenyszférából csinálhatnak gyereket

c) rendőrnek, katonának, tűzoltónak nem lehet gyereke

d) mindenki baszódjon meg

FGSuperman 2011.03.02. 22:42:25

@irinyeahétszentségit: jézusom
te a reklámokból szeded az infóidat
nézd inkább a való világot

persze, mert minden 25 éves bringás csaj, meg húgybetétet hord nem?

FGSuperman 2011.03.02. 22:46:06

@Bélus___: tanáréknál éppen szó van a kezdő pedagógusok fizetésének 200e HUF-ra emeléséről
az orvosok sem maradnak ott ahol most vannak

a rendőröktől csak elvennének

esetleg nézd meg mennyit keres egy kezdő rendőr
csak meg ne döbbenj nagyon, hogy azt a brutális összeget egy kétéves iskola után kapják meg

FGSuperman 2011.03.02. 22:47:50

@Bélus___: tanáréknál éppen szó van a kezdő pedagógusok fizetésének 200e HUF-ra emeléséről
az orvosok sem maradnak ott ahol most vannak

a rendőröktől csak elvennének

esetleg nézd meg mennyit keres egy kezdő rendőr
csak meg ne döbbenj nagyon, hogy azt a brutális összeget egy kétéves iskola után kapják meg

FGSuperman 2011.03.02. 22:49:27

@de kemény itt sok ember: szerintem menj el tűzoltónak
az első két autóroncsból kivágott gyerekhulla biztos meg fog viselni
de a harmadiknak már vigyorogva játszol a frufrujával
te barom

FGSuperman 2011.03.02. 22:52:17

@Fekete Szurok: tudod ha tisztességesen megfizetnék nyilván volna aki nem menne el

te nem mennél el nyugdíjba ha a postás vastagabb borítékot hozna lakásra, mint amilyet munkahelyeden kaptál?

FGSuperman 2011.03.02. 23:01:11

@Muitnep: mit számítasz ki te barom?
segítek
nem egyforma időt dolgoznak
hétfő-csütörtök 8.5 óra
a pénteki deled meg du 2 (6 óra munka)

és láss csodát kijön a 40 óra

FGSuperman 2011.03.02. 23:05:45

@venszivar: esetleg indíts az ő témájukban egy posztot és nyilván lesznek akik felszólalnak értük

FGSuperman 2011.03.02. 23:15:36

@orient: adózik ő is, mert a fizetéses papírján van bruttó és nettó összeg is

de gondolom a te béredet is valaki mástól kapod, vagy más fizet a szolgáltatásért amit végzel
és ez bizony HALLATLAN - másokból élsz, hiszen a fizetésedre való pénz mások fizetik be

FGSuperman 2011.03.02. 23:17:27

@venszivar: szomorú, hogy nem hallottál másokat panaszkodni

de hát miért is hallottál volna, hiszen itt olyan kurva jól él mindenki

FGSuperman 2011.03.02. 23:21:45

@méregzsák: arról nem is beszélve, hogy az állami cégeknél sem mindenki lazsál, aki ott rendesen dolgozik meg fogja állni a helyét a versenyszférában is ha úgy alakul

és a versenyszférában is van aki lazsál

FGSuperman 2011.03.02. 23:25:08

@orient: lehet ha mindenki annyit adózna amennyit kéne akkor nem volna gond a nyugdíjak kifizetésével sem

venszivar 2011.03.02. 23:25:12

@FGSuperman: Figyelem,hogy te most társadalmi munkába vagy?! Kikkel társalogsz?Mikor írtak s te miért most reflektálsz.Késő is van,pár konyak is tompít,de ettöl függetlenül sem értem,hogy mire célzol,kire,miért stb.Te most amennyit "nyomsz",annyiszor százas?Vagy mi értelme annak amit csinálsz?Nincs itt senki!"csak" én,de minek...

FGSuperman 2011.03.02. 23:27:06

@ArgonX: az alkoholista katonatisztek kora lejárt úgy 15 éve
csak szólok

FGSuperman 2011.03.02. 23:28:13

@venszivar: lehet napközben dolgoztam nem?

FGSuperman 2011.03.02. 23:31:35

@watchfun: no igen
miután megnyírbálják a segélyeket nyilván nem fognak betörni-lopni azok akik eddig is ezt csinálták a segély mellett is

vajon milyen arányban növekszik majd áldásos tevékenységük a segélyek megszűnése után?

venszivar 2011.03.02. 23:34:06

@FGSuperman: Vicces vagy,gondolod,hogy ez ÍGY működik?

FGSuperman 2011.03.03. 00:01:45

@Goompah: segítek neked is
1) Megszűnik a kontraszelekció - meg hát, senki nem fog 60-70e HUF nettó kezdőfizetésért rendőrnek menni

2) mivel senki nem megy, nem lesz tapasztalt se köztük

3) nyilván majd pont cigány megy rendőrnek
ilyen kezdő fizetésért felkelni sem fog a legtöbbje (de a fehér ember se)

4) Megszűnik az átlagemberben a rendőrrel szembeni ellenérzés - meg hát, végül is most is utálja a többség őket, gondolom ha még cigányok is lennének biztos a szívükbe zárnák mindannyiukat

5) Kevesebb pénz megy el a korkedvezményes rendőrök nyugdíjára - no ez igazé s a fizetésükre is, mert nem sok embert kell majd fizetni - viszont a magánhadseregek fenntartása qrva drága lesz

venszivar 2011.03.03. 00:09:23

@FGSuperman: OK.Dolgozz csak tovább.....jól "nyomod",csak rossz nézni. :) DDD

de kemény itt sok ember 2011.03.03. 07:14:36

@FGSuperman: Csak ámulok!
Te télleg superman vagy:D
Látom mindenkinek válaszoltál:D
Szép tőled hogy véded a korrupt vámosokat, rendőröket de ezeket a dolgokat csak az nem látja aki nem akarja.

Viktus 2011.03.03. 09:32:10

@FGSuperman:

Lehet gyereke csak aránytalanul sok a hölgy a testületnél, és tetszik nem tetszik így egyenjogúság meg amúgy, de a 100 kiló feletti kigyúrt kopasz etnikai kisebbség kiröhögi max. a 40-50 kilós hölgyeményt akinek a gumibot a vádliját verdesi meg térig ér a pisztolytáska ...

kab 2011.03.03. 11:08:54

Nemrég olvastam bele a hozzászólásokba. Ha jól tudom a rendőr 25 év szolgálati viszony után egészségkárosodására való tekintettel mehet el nyugdíjba, vagyis rokkant nyugdíjat kap.
Kis kitérő:A 25 évbe 1-2 éve még a szakközépiskolát is bele számolták (nem csak rendőr szakközepet). Még jó hogy az általános iskolái, és az óvodai éveket nem vették bele.
Visszatérve az egészségkárosodásra, ami tudomásom szerint főként pszichés eredetű, és ebből adódó esetleges szövődmények hozadéka. Tehát ezen kimutatott károsodások miatt nem végezheti tovább rendőri munkáját, és kérheti nyugdíjazását. Érdekes tény, hogy ezen nyugdíjasok már nyugdíjazásuk másnapján biztonsági, őrző-védő cégbe elmennek dolgozni, esetleg visszafoglalkoztatják őket, vagyis ugyan azt csinálják mint aktív korukban, csak már mint egészségkárosodottak. Elgondolkodtató, hiszen ha az államnak már az egészségkárosodás miatt nem dolgozhat - mert veszélyes lehet magára, kollégáira, az állampolgárokra -, akkor ugyan arra a tevékenységre mért alkalmas az állam által szabályozott magán szférában. Pl:biztonsági őr,...
Talán rossz a szabályozás, mégsem olyan mély az a károsodás, és a 150-200 eFt nyugdíj azért már csak tuti? Remélem a beharangozott rokkant nyugdíjak felülvizsgálatánál nem lesz kivétel az egyenruhás sem.
Érdekes az is, hogy a magyar férfi átlag életkorra (68 év) tekintettel a rendőrnek a letöltött 25 szolgálati év után, a 26 évig nyugdíjat folyósít az állam (42 éves kori nyugdíjazással)- nem is keveset -, míg egy egyszerű munkavállalónak jó ha 3 évet (65 éves nyugdíjkorhatárral). Gondolom ezért is változtatnak rajta.
A fentiekben leírtakat akinek nem inge ne vegye magára, és természetesen tisztelet a kivételeknek.

venszivar 2011.03.03. 11:22:07

@kab: Így van ,ahogy leírod ! Az egészség károsodás meg nagy KAMÚ!!Mitől rokkan meg 40-45 évesen?Ugyan már,hisz nem meló az amit csinálnak,csak teng leng mind.Bezzeg egy festő 60 évesen is állandóan létrázzon!Bírnia kell,ja ha nem bírja?Dögöljön éhen..A rendőr meg már 15-20 éve DUPLA pénzzel jól megél.BRÁVÓ!Döglene meg mind,ki a többiek adójából dőzsöl évtizedekig,dolgozni meg soha nem dolgozott!

milliárdos 2011.03.03. 14:44:23

@kab: Először is honnan veszed a 200 ezres nyugdíjat? Főtiszteknél esetleg. A szakközép és szakiskola beszámítás akkor volt, ha gyakorlatra vitték őket és fizettek utánuk járulékokat. Azt nyugi, te is megkapod majd, csak ki kell mutatnod.

milliárdos 2011.03.03. 14:51:41

@de kemény itt sok ember: Az arányok miatt írtam. Cini 120 misit lopott és 2 évet kapott, mint a vámos aki 17 eurot tett el. A büntetés tehát sokkal keményebb. Fizetés átlagos. Az egyetlen dolog ami ott tartja őket, a korai nyugdíj. Az esküben is benne van: az élete árán is megvédi az országot. Kell ennél több?!

milliárdos 2011.03.03. 15:01:12

@Viktus: Kényelmes meló szerinted? Mondjuk, ha ég a ház te bemennél kihozni egy probán bután palackot, ami ha felrobban 50 m-es körzetben lebontja a házakat?! Vagy ha kocsmai verekedés van, késelés, minden neked kell bemenni rendet rakni (a putri telepekről ne is beszéljünk)? Az esküben is benne van: élete árán is megvédi az országot. Kell ennél több?
És: Szerinted ezt minimál bérért kellene csinálni és akkor is örüljön, hogy csinálhatja 65 éves koráig? Másodállást hivatalosan nem vállalhatnak, abból kell megélni amit fizetésként kapnak. Aki nem odavaló, aki korrumpálódik azt pedig rúgják ki. Ebben igazad van, ez nem szép dolog.

FGSuperman 2011.03.03. 17:03:20

@Tibike15: viszont a multiknál nem kell szolgálati-, gyakorló- és társasági egyenruhát hordanod (meg egy vödör más kötelező érvényű darabot)

FGSuperman 2011.03.03. 17:23:34

@muscadet: bár csak úgy lenne, hogy ilyen egyszerűen tudnának fizetésemelést kiharcolni maguknak

de vajon mi lenne addig a közbiztonsággal ha két hétre eltűnne az összes rendőr az utcákról-irodákból?

amúgy meg gusztustalan az, hogy azokat az embereket akik egy hivatást (nem foglalkozást) választanak maguknak és azt csinálják, lojálisak a cégeikhez-állambácsihoz minden egyes kormány csúnyán átbasz és kihasznál

ha ezt egy multi tenné meg amit a rendőrség/tűzoltóság/vpop/stb. akkor már röpködnének is a büntetések, vizsgálatok, stb

FGSuperman 2011.03.03. 17:25:28

@Mikrobi: ez egy másik téma - itt nem erről van szó

én is azt szeretném ha azok akik kezet emeltek a rendőrökre ott (és bármikor bárhol) egy életre sitten rohadjanak

FGSuperman 2011.03.03. 17:33:01

@de kemény itt sok ember: biztos akad korrupt köztük
mint ahogy a civil életben sem mindenki tisztességes

ettől még nem kéne általánosítani állandóan
azt hiszed minden rendőr hülye - megnyugtatlak, hogy az átlagos intelligencia-hányadosuk magasabb a lakosság átlagánál

az általánosításról csak annyit, hogy te is értsd:
- vannak ugye kurvák, gondolom hallottál már erről az ősi nők által űzött mesterségről
- mit szólnál ha anyukádat mindenki annak tartaná, mert ő is nő?

FGSuperman 2011.03.03. 17:35:35

@Viktus: nem vagyok nőellenes
de nem igazán tudok megbarátkozni az egyenruhás nőkkel - szerintem sem szabadna ilyen arányban lenniük, vagy jobban meg kéne válogatniuk, hogy milyen beosztásokba teszik őket

FGSuperman 2011.03.03. 17:39:24

@milliárdos: megsúgom, hogy a fizetés nem átlagos hanem átlag alatti
ne egy főtisztet-tábornokot nézzünk, hanem a posztos rendőrt, aki ténylegesen a munkát végzi

ennyi erővel összehasonlíthatjuk a gyártulajdonosok fizetését egy rendőrével

muscadet 2011.03.03. 18:33:17

@FGSuperman: Nem kell azért mártirosat játszani.
A kukások is szarul vannak fizetve, aztán mégis csüng kettő minden kukáskocsi hátulján.
Nem kötelező rendőrködni, mint ahogy más melót se végezni, azért maradnak úgyis ott mert máshova nem kellenek...
A vasutasok is már vagy 20 éve minden tél végén nagy patáliát csapnak, hogy ha nem lesz több fizu, akkor ők biza elmennek, de csak nem teszik, mert utcát söpörni sem akarnak

venszivar 2011.03.03. 19:54:18

@muscadet: Üdvözöllek!Említed a kukásokat.Télen,nyáron,hóban,esőben,tűző napon rohanva dolgozna!Egy rendőr a tizedét sem melózza s több ész sem kell hozzá,mint ha kukázna.Ők a mi zsebünkbe turkálnak....
Januárba láttam egy néhai kollégámat,kinek villamos mérnöki végzettsége van,anno akként is melózott,most meg az aszfalt melegítő alól húzta ki a forró aszfaltos talicskát!Úgy 50-55 éves lehet!Kb. 3m-re álltam tőle,azóta MINDEN NAP ESZEMBE JUT!Bezzeg ha rendőrnek ment volna,már rég Hawai-dizsi diszkó lehetne.Most még,úgy tíz évig tolhatja a forró aszfaltot,ha!tolhatja,ha bírja,mert az annyira jót tesz a deréknak az izmoknak,főleg még a tüdőnek.Igaz jó későn kezdte,talán így nem fog sokáig "szenvedni".Miért lett mérnök,ahelyett,hogy okos rendőr lett volna....

FGSuperman 2011.03.03. 20:11:27

@muscadet: ilyen alapon mindenki elmehet kukásnak

esetleg nem ártana ha máshol is alakulnának szakszervezetek és az emberek kiállnának a kivívott jogaikért, különben szépen eljutunk odáig, hogy az országban mindenki 100e HUF nettót kap - ha nem tetszik el lehet menni

de kemény itt sok ember 2011.03.03. 20:46:46

@FGSuperman: A kukások 100 bruttót se kapnak, egész véletlenül olyan cégnél dolgozok.
Szakszervezet mi?!?!? HAHAHA
A korrupciót meg nem nekem kellene bizonyítanom hanem a rendőrségnek csak furcsa hogy mindenki látja de akinek nyomozati jogköre van az épp nem látja.
Határ mellett lakom nem általánosítok ezek tények.

muscadet 2011.03.03. 20:58:27

@venszivar: Viszontüdv Neked is.
Így van, nem viccből hoztam fel a főkeféseket.
De ott vannak az útépítők is.
Akár egy egyszerű festő sem mehet 40 évesen nyugdíjba, pedig ők is sok vegyicuccot beszipákilnak.
Az átlagrendőr meg mivel veszélyezteti magát, az autósok vegzálása során felmegy a vérnyomása a röhögéstől, hogy megint hány embert szopatott meg?
Vagy némelyik a jatt elrakásától beremegősödik?
Elhiszem, hogy vannak kemény szolgálatos helyek, ahol elfáradnak 40 évesen, ők meg üljenek be irodába dolgozni utána, de ne nyuggerkedjenek fiatalon az állam/adófizetők lóvéján.
Itt is hisztizik némelyik egyenruhás, meg mártirnak állitja be magát, ahelyett, hogy körbenézne és látná, több százezernyi olyan sorstársa van, aki hasonlóképp éhbérért melózik egészségre veszélyes helyeken, de nem megy 40 évesen nyugdijba.
ha meg passziból, vagy küldetéstudatból nyomja, akkor meg örüljön, hogy az állam hagyja még dolgozni a kedvenc helyén még 20 évet:)

muscadet 2011.03.03. 21:05:49

@FGSuperman: Elég szelektiven olvasol, ja tudom, az egyenruhásoknál nem alapkövetelmény:)
Amikor a tényleg éhbérért dolgozó textilipariakat, nehézipariakat ( ők is egészségre ártalmas helyen dolgoztak, fillérekért korengedményes nyugdij nélkül ezerszámra épitették le,akor is ekkora ricsajt csaptál?
Vagy amikor látod, hogy több tizezernyien 12 óráznak elég veszélyes helyeken ( pl műanyagüzemek, út és csatornaépítések) , ráadásul úgy, hogy minimálbért kapnak. akkor is szakszervezetért kiabálsz?
Ha ennyire nem tetszik menj el máshova melózni, nem hiszem, hogy valaki fenyegetne, ha felmondasz és elmész máshova, akkor agyonüt.
vagy máshol se fenékig tejfel aztán maradsz inkább? akkor meg fogadd el, vagy vadássz olyan helyet, ahol jobb.
Esetleg küldetéstudatos vagy?
Akkor meg örülj, hogy nem zavarnak nyugdijba túl hamar és 65 éves korodig élvezheted a hobbyd.

muscadet 2011.03.03. 21:25:10

@FGSuperman: Ezt meg honnan szeded, hogy mindenki 100 nettoért melózna? Most is működik egyfajta önszabályozás. Ha valamelyik szakmából kevés lesz, akkor ott a bérek is feljebb kúsznak

lüke 2011.03.04. 06:33:44

azt hittem ez a szurikata blog
vége,naná, hol van még ilyen?
az orvosok is kérjenek, ők is életveszélyben vannak minden pillanatban

venszivar 2011.03.04. 08:06:59

@lüke: Az orvosok,dobogós helyen vannak!

TANÁR,ORVOS,RENDŐR !!! Ezek a SÍRÁS dobogósai!A sorrend lényegtelen,de nyilván a legtöbb semmihez nem értő rendőröknek kéne a legjobban kussolni,de azoknak a kb. 77 (a mi pénzünkön működő)szakszervezetei vannak,amik tele sírják a médiát.Életveszély,fáznak,idegileg romboló,kemény fizika s szellemi munka.... NEVETSÉGES!Több száz másik munka van ki a többszörösét DOLGOZZA ! ráadásul 25 évvel!!!!!TOVÁBB!Azok adójából dőzsölnek 40-42 éves koruktól,"kikészülve",99%-uk azért feketén "őriznek s félnek" tovább.Dupla pénz,míg a többi 3 millió még 20-25 évig,ha bírja,ha van munkahely ,küzd tovább .....

milliárdos 2011.03.04. 08:27:04

@FGSuperman: A Mo.-i átlagfizetés bruttó 202 ezer, biztos van olyan kezdő dolgozó akiknek ennék kevesebb, van olyan régebbi dolgozó akiknek ennél több. De szerintem egyet értünk abban, hogy nincsenek túlfizetve, másodállást nem vállalhatnak, és életveszélyes munkát végeznek. Egyedüli dolog a mérleg túloldalán a korai nyugdíj lehetőség. Ha nettó 500 ezerért mehetnék külföldre szolgáló katonának háborús övezetbe, bevallom nem mennék, ugyanígy a sok ember csak pofázni tud, de egyikük sem megy rendőrnek, tűzoltónak, katonának, inkább marad könyvelő, pék, stb. Érdekes nem?

kakaósfánk (törölt) 2011.03.04. 13:56:07

Nos!
sok a beírás és nem tudom elhangzott-e

MINDENKI ELŐTT NYITVA A TOBORZÓIRODA

persze le kell futni x km-t és nyomni kell pár fekvőtámaszt , ja és erkölcsi bizonyítvány is kell de akinek szúrja a szemét a korai nyugdíj miért nem állt hivatásosnak.
persze parancsolgatnak és a lóvé sem sok, de mindig van felvétel. ki jön jelentkezni???
várom válaszotok

venszivar 2011.03.05. 12:58:51

@kakaósfánk:Mi soha NEM akartunk rendőrök lenni,suliba jártunk s nem mást basztattunk!
Most sem akarunk rendőrök lenni!
DE azt AKARJUK,hogy NE MEHESSEN el 20évvel előbb nyugdíjba s RÁADÁSUL ! a sok kedvezmény után!!!Még FEKETÉN TOVÁBB "DOLGOZNAK",ez persze a szó valódi értelmében NEM ÍGY VAN,mert SEM ELŐTTE SEM UTÁNA NEM MUNKA az amit ők tesznek !Tehát a dolgoztak,dolgoznak az csak téves megfogalmazás!Olyan,mint a szolgálnak s védnek. DDDD Lopnak,csalnak,lehúznak s ahol ki kéne "állni"ott meg félnek !!!Mi meg dolgoztunk s megkeressük nekik erre a linkségre a pénz,amit ők el is költenek a saját céljaikra!De nekik mindig kevés!A többi meg dögöljön meg,hát miért nem ment rendőrnek?!Mert mi dolgozni,termelni mentünk.

venszivar 2011.03.25. 09:36:37

Most olvastam az inforadio.hu-n,hogy 1999-ben egy 32 éves főhadnagy ment nyugdíjba 222 000 Ft-al!Ami most 240 000Ft.És sírnak,hogy nincs jó fizujuk!Kb.15-16évnyi "meló"után ekkora nyugdíj!Nem csoda,hogy sírnak!Ezért mennek el feketén dolgozni!Meg kell,hogy legyen a havi 350-400 000Ft,különben éhen hal az a szegény dolgos "ember".Ez "csak" egy példa a több tíz ezerből!!!

m.thomas 2011.04.12. 10:54:11

Nos, az tény, hogy ettől a változástól a gazdaság nem fog fellendülni. Az is biztos, hogy amit elvesznek az érintett személyektől nyugdíjat, a saját zsebükbe fogják tenni.

De azt én is gusztustalannak találom, hogy "fiatalon" elmennek nyugdíjba, és mellette feketén melózni a rendőrök.

Alapjában véve a rendőri munkában semmi nehézség nincs! Egy földműves 10x annyit dolgozik, mint egy rendőr. De sok szakmát lehetne ide sorolni.

Azt, hogy a rendőr köteles az életét is feláldozni, ezért jár neki a korkedvezményes nyugdíj, nem értem meg!! Ha vállalja a rendőri munkát, hát vállalja.

De ez az egész abból indult ki, hogy köztudottan sok ember van leszázalékolva, rokkantnyugdíjas csak azért, mert az orvos jó haver és egy kis pénzért megírta azt a papírt.

Én örülök a döntésnek!
süti beállítások módosítása