2009.06.29.
20:41

Írta: Szekuriti Blogger.

22. Az emberek amúgy hülyék?

A válasz: igen. Legalább is többnyire.

Szombaton a város egy részét lezárták, ugyanis 20 éve hullott le a vasfüggöny, megtörtént a Páneurópai Piknik című esemény, ennek apropóján hatalmas fogadást rendeztek a magyar kormány részéről, melyre a környező országok és még számos más ország magas rangú politikusai meghívást kaptak.

Este kimentem az Operához, ott volt számukra a fogadás. Azt láttam, amit vártam, az opera környéke kordonnal lezárva, mindenhol nyüzsögtek a Köztársasági Őrezred tagjai. Az Operához, mint épülethez az Andrássy úton lehetett eljutni, ha delegáció érkezett, akkor az Őrezredesek átengedték őket a kordonon.

De mit is csinált az átlagember, ha a kordonhoz ért?

Autósok:

Kb. 5 perc alatt azért sikerült mindenkinek megérteni, hogy akkor sem mehet át a lezárt területen, ha vért izzad, így megfordulva, lekanyarodva, más megoldásokkal kikerülték a lezárt szakaszt. Persze a mellékutcákban működtek a lámpák, ezt sikerült többeknek ignorálni, örültek is ennek a forgalom többi résztvevői...

Bringások:

Nekik sehogyan sem tetszett a dolog, mindenképpen át akartak menni a legtöbben (kb 80%), míg az őrezred tagjai már szinte agyvérzést kaptak abbéli erőlködésükben, hogy ne osszanak szét egy-két fülest. Az egyik bringást lendületből kapta el az egyik kormányőr, a srác át akart csúszni a kordon résén, a kormányőr kitette a kezét --- komolyan mondom, bringást még ilyen rövid idő alatt nem láttam megállni. A kormányőrnek meg respekt, fél kézzel elkapni egy lendületben lévő bringást, közben meg nem elesni, ez komoly volt.

A maradék 20% kerékpáros a kordonhoz közeledve elbizonytalanodott, és persze mindig sikerült majdnem bekerülni a környéken járkáló taxisok, a torli és néhány mazsola autós kerekei alá.

Gyalogosok:

Nos, ők könnyedén vették az akadályt, láthatóan néhányuknak nem tetszett, hogy kerülniük kell egy háztömböt, de elég sokan voltak turisták, nekik meg amúgy is séta a plusz háztömb is.

Ja igen, láttam egy tüntetőt is, na nem ezt az árpádsávval rohangáló, a kordonnak is nekifutó fiatal-jellegűt, hanem inkább a "vén csöves berúgva" stílusút, aki a kordon előtt kapálódzott egy sort, majd a Kormányőröktől biztonságos távolban elkezdett Gyurcsányozni (??? LOL).

Ja igen. Miért is hülyék az emberek? Hát azért, mert sokan úgy gondolták, hogy a kormányőrrel nekik kötelességül vitatkozni, érvelni, jogokat felsorolni, nemtetszést kinyílvánítani.

Feleslegesen. A kormányőr kicsit komolyabb, mint a rendőr, őt csak az érdekli, hogy a parancsnak eleget tegyen, ami általában egy politikus, egy álami épület, vagy itt a delegáció őrzése. Nem hatja meg semmi, se érv, se fenyegetés, se kérlelés. Ha úgy ítéli meg, a fenyegetőző alak fél perc alatt ártalmatlanításra kerül, a többi meg már elvégzik a rendőrök.

Holnap blogtallózó következik, a blogrendszerekben megjelent biztonsági őr-jellegű posztokat fogok keresni.

Talám még egy kis kiegészítés a bringásoknak: Többek között a fényvisszaverő prizmák az első kerékre KÖTELEZŐEK. Lámpa KÖTELEZŐ. Csengő KÖTELEZŐ. Egyik sem viccből. És nem lett volna meglepő, ha a kormányőr megunja a sok halandzsát, hív egy rendőrt, aki súlyos ezresekre megbünteti a bringást ezen kiegészítők hiánya miatt. Bizony ám, talán 2-3 bringát láttam csak, amelyek szabályosan fel voltak szerelve ezekkel...

2 komment

Címkék: delegáció kormányőr

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr361216308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2009.06.30. 12:03:08

Hofi mondta még régen ,h az országban egy főre eső bunkók száma kettő, és sztem igaza volt.

Egyébként ezt a blog írójának figyelmébe ajánlanám:
bkvfigyelo.blog.hu/2009/06/30/felszakadt_az_utas_szaja_letortek_a_fogai_megint_verekedtek_a_biztonsagi_orok

Érdekelne mi a véleménye az ügyről.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.06.30. 15:51:16

@Adani: Hello Adani! Újra itt. A BKVF-et olvastam, rögtön lesz poszt. Amúgy meg tessék tegezni! :)
süti beállítások módosítása