2009.04.02.
23:07

Írta: Szekuriti Blogger.

14. Hogy végre rend legyen..

Az előző, önvédelemről szóló posztomhoz jött Adófizető hozzászólása, erről jutott eszembe pár dolog. Mit is kellene szerintem tenni ahhoz, hogy végre rend legyen az országban? Hogyan csökkentsük a bűnözést? Erről szeretnék itt írni.

Pár dolgot már leírtam a hozzászólásaimban ezek közül, de most komolyan nem emlékszem, mennyire fejtettem ki, itt most legalább össze lesz szedve az egész gondolatmenetem.

Akkor tehát Adófizető hozzászólása:

Az állam nem tud / akar gondoskodni a tulajdon és a testi épség védelméről, és legfőképpen a károk megtérítéséről. Ha meg is lesz az elkövető - Amire annyi az esély sincs mint a fej vagy írás játékban!- a károsult kárpótlásra akkor sem számíthat! Sovány vigasz a lehetőség: Tessék polgári peres eljárásban érvényesíteni a kártérítési igényt! Már ha van rá több tíz - száz ezer forintja ügyvédre, + ideje, + kedve, a károsultnak! Az eredmény gyakran egy soha végre nem hajtható, de jogerős ítélet, amit bekeretezhet, és kiakaszthat a falra!! És ráadásként a megfogott zsiványokat is az Ő adójából tartják el a börtönökben !!
Ebből a csapdahelyzetből van kiút???

Véleményem szerint, és ez szigorúan magánvélemény, az egyetlen kiút a mai hazai helyzetből a következetesség, és a vasszigor. Ki kell mondani azt az alaptételt, hogy a bűnözőknek nincsenek jogai. És én komolyan leszarom, hogy ez ütközik az alkotmánnyal (akkor módosítani kell), vagy az EU bármilyen direktívájával, szabályával (fel kell függeszteni az alkalmazását), esetleg civil jogvédő szervezetek tiltakozni fognak, stb.. de ebben én nagyon következetes vagyok.

Bűnöző az, aki bűnt követ el. Most itt nem arra gondolok, hogy valaki tüntet, meg ezeket az új a szólásszabadság ellen hozott törvények miatt bűncselekményt követi el, hanem a klasszikus bűncselekményekre és vétségekre gondolok, pl. emberölés, lopás, rablás, sikkasztás, stb., remélem érthető. Az itt leírtakat is mind rájuk tartanám kötelező érvényűnek.

Nos tehát, aki bűnt követ el, attól meg kell vonni minden alkotmányos és más jogát. Természetesen az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, szóval azért ne az legyen, hogy feljelentem a szomszédot és akkor ő már egyből jogfosztott legyen, de a bűnösség bebizonyosodása után (ha kell bizonyítás, esetleg tettenérésnél, stb.) a bűnöző rettegjen, féljen, mert csak így lesz a bűntetésnek elrettentő hatása.

Hányszor lehet azt hallani, hogy egy bűnöző majd "leüli a börtönben", és utána újra valóvilág. Hát nem! A büntetési tételeket úgy kell meghatározni, hogy visszatartó ereje legyen. Ilyen szempontból maximálisan támogatom a FIDESZ által bedobott három csapás, vagy három esély törvényt. Most ne a politikán akadjunk el, mert nekem mindegy, hogy Viktorék, vagy Thürmer dobja fel a témát, de ugye eme törvénytervezet szerint aki 3 súlyosabb bűncselekményt követ el, az a börtönben rohad el élete végéig. Azért írom, hogy súlyosabb bűn, mert ezt is meg kell határozni pontosan, én beletenném a rablástól kezdve a sikkasztáson át a kábítószer árulást is.

És előbb-utóbb vagy elfogy a bűnöző, mert mindegyik börtönben lesz a három esély miatt élete végéig, vagy nem mernek bűnözni, mert félnek az életfogytigtól. Ja, hogy nincs elég börtönkapacitás? Elnézést! Mint leírtam, azt szeretném, ha a bűnözőnek ne lehessenek jogai. Az, hogy ő a börtönben 10 négyzatméteren 4 társával osztozik elég szar lehet, de nem kötelező bűnözni. Legyen fűtés, WC, tisztálkodási lehetőség, napi 3 étkezés, kapjon könyveket, és ennyi elég is. Különben is börtönt lehet építeni előbb-utóbb, viszont mennyivel megnőne az életminőség, miután egy csomó ilyen surmó el lenne takarítva az utcáról..

Aztán. A büntethetőség ne legyen korhatárhoz kötve. Nagyon sokszor hallani, hogy 8 éves kiskölykök lopnak, rabolnak, mert őket el kell engedni. Hát nem! Nevelő intézetbe velük, aztán ha onnan kikerülnek, meg van az esélyük, hogy normálisan éljenek. Ha megint bűnbe esnek, akkor újra kerüljenek be. Talán még annyit, hogy a 3 esélyt 18 éves korig nem vonatkoztatnám, mert 10 évesen nem tudja felfogni, mi az az életfogytig tartó büntetés, addig csak legyen simán a büntetési tétel. Aztán ha nagykorúként is így akar élni, akkor úgyis visszakerül a börtönbe.

És a szülőktől el kell venni a gyereket, ha a szülő nem alkalmas gyereket nevelni. Ha a gyerek folyamatosan lop, akkor menjen nevelőotthonba, a szülő meg veszítse el szülői jogait. Engem is képesek voltak tisztességesen felnevelni, akkor mást is fel lehet így.

Talán még annyit leírnék, hogy tényleg nem zavarna, hogy az én adómból tartanák a rosszfiúkat el a börtönben. Ennyit megérne, hogy rend legyen. Fűtés, kaja, tisztálkodás, talán minimális sport és könyvek. Nem kell TV, számítógép, internet. Nem luxusszálloda.

És több rendőrt, több hatalmat nekik! Megint csak a klasszikus büncselekményekre vonatkozóan. Aki rendőrre támad, az járjon nagyon rosszul. Ne a rendőrt büntessék meg, ha lelövi a rá támadót. Legyen nagyon kommunikálva ez is. Éjjel-nappal menjen a tv-ben, a rádiókban, az újságokban, hirdetőtáblákon, hogy a rendőrt megtámadót szabadon le is lőhetik akár.

Milyen dolog az, hogy több helyen vidéken az intézkedő rendőrt kapákkal és kaszákkal menekülésre kényszerítik? Ha tényleg olyan sokan vannak a támadók, akkor a rendőr meneküljön el/kérjen erősítést, és minden támadót vigyenek be. Ne 3-at, aki majd kap fél év felfüggesztettet, hanem akár mind az 50-et. Következetesség, ugye? És szigorú büntetés. Ha mindenkinek kiosztanak 10 évet, akkor megtanulja, hogy a jogszerűen intézkedő rendőrt sohasem szabad megtámadni.

Még lenne pár gondolatom pl. a Nemzeti Nyomozó Irodáról, meg más hasonló szervekről, de azokról talán majd máskor. És tényleg kérem, hogy ne azzal jöjjön valaki, hogy mit csináltak a rendőrök a nemzeti ünnepen, itt, ott, ez most a klasszikus bűnözésről szóló poszt akart lenni.

18 komment

Címkék: bűnözés börtön rendőr szigor

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr851042940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirko 2009.04.03. 01:09:35

Kiváló poszt (mint általában, ahogy visszaolvastam még korábban), bárcsak valaki tényleg végre is hajtaná ezeket a változtatásokat (és még szigorúbbakat)...

david31 2009.04.03. 04:42:19

"Ki kell mondani azt az alaptételt, hogy a bűnözőknek nincsenek jogai."

Nos ez nem csak az alkotmányba ütközik, hanem mindenbe, amitől civilizált társadalomnak nevezhetjük magunkat. Meg legfőképpen a józan ésszel ellentétes, amely, a posztjaidat olvasgatva, úgy látom, itt hiánycikk.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2009.04.03. 10:08:38

David31:
nem akarlak megbántani. a hozzászólásodat olvasva van egy olyan érzésem, hogy te autóval jársz a városban, és nem nagyon mozdulsz ki a szűken vett környezetedből (munkahely-otthon-suli stb).

az, hogy a bűnözőknek nincsenek jogai, véleményem szerint átvitt értelemben kell érteni. természetesen megilletik őt is az alapvető jogok, de az, ahogy egy bűnözővel itthon foglalkoznak, már túlzás. a börtön már nem börtön, ha eldobsz egy tojást 2 év (vagy 3?), de ha agyon versz valakit max. 8 év? hogy van ez?

miért van az, hogy a lincselő, rabló, lopó bűnözők enyhe büntetést kapnak? pláne, ha valamelyik kisebbségi önkormányzat közben jár az ügyükben.
a rendőrnek nincs joga megvédeni magát. ez félelmetes. máshol ha rátámadsz a rendőrre nagyon szigorú büntetést kapsz, de nálunk...?!

2009.04.03. 16:49:02

Néhány észrevétel az íráshoz:

Sajnos a jogszabályok szigorítása nem olyan egyszerű, hogy megváltoztatjuk az alkotmányt, aztán hozunk olyan büntetést, hogy a visszaeső terménytolvajt karóba húzzuk a falu főterén, mert az alkotmány sem lehet ellentétes az EU jogforrásokkal és a mindenféle nemzetközi egyezményekkel. Ha be akarnánk vezetni a halálbüntetést, akkor először ki kéne lépni az EU-ból, és csak utána lehetne alkotmányt módosítani.

A börtönökkel kapcsolatban: micsoda dolog ez, hogy Te embertelen körülmények között akarod tartani az elítélteket?! Szégyen és gyalázat! Ne zsúfoljuk össze őket, hanem – szigorúan csak a jogaikat tiszteletben tartva – vegyük igénybe más államok bérbörtön-szolgáltatásait, vitessük őket mondjuk szingapúri, latin-amerikai, vagy szibériai intézményekbe, ez hosszú távon még olcsóbb is lenne, mint új börtönök építése.

Viccet félretéve: szvsz nem a jogszabályokat kéne szigorítani, hanem a már meglevőket kéne következetesen alkalmazni. Pl. néhány honfitársunk begyűjt 100 kg. színesfémhulladékot - persze az, hogy a hulladék épp erősáramú fővezetéknek álcázza magát, a lelkes gyűjtőt nem téveszti meg. Ez a hatályos Btk. alapján simán kimeríti a közcélú üzem működésének megzavarását, ráadásul csoportosan/bűnszövetkezetben/bűnszervezetben elkövetve, amibe bele lehetne vonni a méh-telepet működtető szegény kényszervállalkozót is. A vasúti síncsavarok/jelzőberendezések lopkodására akár még terrorcselekmény előkészítését is rá lehetne húzni, ha a bíróság/ügyészség/rendőrség partner lenne ebben.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.04.04. 13:27:46

@david31:
Sajnos vannak és túl sok.

poszthoz:
Kiegészíteném, hogy hasznosan is lehet tölteni a börtönéveket. pl.: gát- és útépítes, ezek karbantartása, javítása, bányászati tevékenységek, úgymint szén, urán, réz, kő, stb... Persze ehhez az kell, hogy kellően felszerelt, (figyelsz david31?) JOGszerű tűzparanccsal szolgálatba állított őrség vigyázza őket.

Adani 2009.04.04. 14:06:56

@tff:

Pontosan, tegyük fel ellopnak egy zacskónyi síncsavart a C kategóriások. Az most szimplán szabálysértés elvégre nem éri el a 20 ezer ft-ot, van vasútőr ismerősöm nem üzemelő mellékvonalon sokszor kaptak már el tolvajokat, de szinte semmit sem kaptak. Simán rá lehetne húzni a terrorcselekmény előkészületét is, hiszen ha nincs lecsavarozva a sín akkor lehet, h kisiklik a vonat, ami legközelebb arra jár az pedig már lehet terrorcselekmény. Alaphangon 15 év. Így kéne járni mindig, ha csak egy síncsavart is ellop már mehet 15 évre a sittre. A bérbörtön is jó ötlet, sőt dolgoztatni is lehetne a rabokat, vihetnék őket kőbányákba, vagy mondjuk vasútra síneket meg talpfákat cserélni, esetleg az árvízvédelmi töltéseket építeni, javítani. Így a fogvatartásuk költségeit be lehetne vasalni rajtuk, aki meg nem akar dolgozni, annak semmi sem járna, nincs tévé, nincs levél és csomagfogadás, csak kenyeret és vizet kapna naponta kétszer és passz.

A büntehetőségi korhatárt pedig nyugodtan le lehetne vinni 12 sőt 10 évre is ( Svájcban pl. 10 év azért nem szólhatna az EU). Mellesleg nem azért nem lehet szétcsapni a cigók között, mert az EU nem engedi, nem szólnának érte, hiszen az olaszok is megteszik, ott pl. minden cigánytól ujjlenyomatot meg DNS mintát vesznek, kitelepítések is vannak, és ha bűnözik azonnal kiutasítják az országból és az EU nem szól érte.

A magántulajdon védelmének jogát is be lehetne vezetni, aki illegálisan bemegy más portájára és felszólításra nem távozik annak semmi joga ne legyen. Ha lelövik akkor az ő baja. Én azt vezetném be, h ha betörnek hozzád és védekezel emiatt a betörő megsérül vagy meghal akkor automatikusan kezeljék önvédelemként csak akkor vegyék elő a védekező felet ha alapos ok van feltételezni, h nem önvédelem volt. Vagyis ha betörnek ne azon aggódjál, h jajj mi lesz ha fejbecsapom a széklábbal és megsérül. Én azt se bánnám ha az amerikai módszer lenne bevezetve, már akkor lehet lőni ha még csak a kerítés tetején van csak ügyelni kell rá, h befelé essen. De pl. ha áram volt vezetve a veteményes köré vagy a kerítés mögött lévő ház kilincsébe és a betörőt agyoncsapta akkor az egyértelműen legyen jogos önvédelemként kezelve, hiszen miért ment be. Akár azt is bel ehet vezetni, h kötelező táblát kitenni, h vigyázat védekezünk a betörők ellen ( nem feltétlen kell tudnia hogyan).

Ha pedig valahol súlyos bűncselekmény történik (pl. Olaszliszka vagy Kiskunlacháza) akkor ott ameddig nincsennek meg a tettesek statárium bevezetése, akár katonaság kivezénylése tűzparanccsal, kijárási tilalom este, aki megszegi

A halálbüntetést is meg leheto ldani hiába tiltják. Elég azt mondani ,h felakaszotta magát a börtönben. Esetleg betenni egy olyan rab mellé, aki agyonveri és nem kell odanézni mikor megtörténik. Pl. a gyerekgyilkosokat meg a pedofilokat nagyon nem szeretik a börtönökben sem, vagyis elég ha beteszik pár kemény legény mellé és el kell mondani mit csinált, aztán nem odanézni mikor alaktalanra verik.

A jogvédőknek meg üzenem ,h nyasgem. Az egyik rádióműsorban mondta vki ilyen ,h de hát a bűnözőknek is vannak jogaik, egy emberélet többet ér mint egy mobiltelefon vagy pár szem uborka. Szerintem meg nem. Az a mobiltelefon, amit én vettem meg a saját pénzemből és mondjuk 2-3 hetet dolgoztam érte, vagy az az uborka, amit én gondoztam én ültettem el az nekem többet ér mint annak a mocskos bűnözőnek az élete, aki el akarja lopni.

2009.04.04. 16:28:35

@Adani:

Az amerikai módszer nem az, hogy ügyelsz, hogy a lelőtt betörő befelé essen, hanem az, h ha menekülés közben hátulról lövöd agyon, akkor bevonszolod a lakásba és a kezébe nyomsz egy konyhakést :). Ja, nem mellesleg erre a kihívott rendőrjárőr hívja fel a figyelmedet, ha nem lennél tisztában ezzel.

Egyébként ez az áramos dolog is érdekes, mert azt aláírom, h oké, nem vezethetek betörők ellen 2 amperes áramot a kerítésembe, na de ha véletlenül kinnfelejtem a délután bütykölgetett zárlatos fűnyírómat, ha tele van a kertem a szigorúan csak a háztájit dézsmáló görények ellen kitett farkascsapdákkal, kinn felejtek a tornácon egy üveg kalózpálinkát (amin még az is rajta van, hogy halálos méreg, igaz, csak szanszkritul meg szuahéliül), vagy a kiásott alapozást, amiből méteres betonvasrudak állnak ki, éjszakára letakarom sötét ponyvával, önkormányzati engedéllyel piranyákat tartok az udvar közepén levő kis tóban stb., stb., és a betörő megsérül, akkor is engem vesznek elő, mert ugye nemcsak hogy szándékosan nem veszélyeztethetem őt, hanem arra is kell vigyáznom, hogy a saját hülyesége miatt se legyen baja.

Adani 2009.04.04. 22:48:39

A másik amerikai módszer, h mikor látod, h bejött a kertedbe a betörő, akkor lelövöd majd lősz párat a levegőbe is, a szomszédok azt hallják majd, h több lövés volt és mondhatod, h figyelmeztető lövést leadtad, de nem távozott hát célzott is ment.
Nem teljesen jó, mert egy fegyverszakértő meg tudja mondani melyik volt előbb.
Vagy ha nem is ítélnek el meghurcolnak és mész a dutyiba előzetesbe mint az áramot a veteményes köré vezetett ember. Pedig ő nem is titkolta, h mit csinált, és csak este kapcsolta be. Elmondta az egész falunak, h mit csinált és a tolvajok sem tagadták ,h tudtak róla, mégis bementek csak azért is.

Egyébként én azt mondanám ilyen esetben ,h úgy kell neki, minek ment be, aki csinálta az teljesen ártatlan és kész.

Gondoljunk csak bele. Ha ezért elitélik, akkor ugyanúgy bűnös lenne a MÁV is ha mondjuk agyonüti az áram a felsővezetéket lopó tolvajt ha mondjuk az utolsó vonat elhaladása után csinálta, hiszen akkor már feleslegesen volt áram a vezetékben, h miért nem kapcsolták le? Ha mondjuk a tolvaj a lakásba úgy akar betörni ,h a falat bontja ki és falbontás közben nyúl hozzá a villanyvezetékhez és üti agyon akkor is hibás a tulaj? Ha az ereszcsatornán mászik fel és leesik akkor is? Jól néznék már ki, ha látod, h lopják a cuccaidat még nyitogasd az ajtót a tolvajoknak sőt segítsél kipakolni, ha a kocsidat lopják el szaladj utána és adj pénzt benzinre.

Biztosan ismeritek a reszkessetek betörők című filmet. Ha Magyarországon játszódna akkor Kevin már minmum élete végéig ülne a dutyiban, hiszen ott is volt áram a kilincsben sőt merülőforraló is tett a kilincsre, h megsüsse ha a hozzányúl meg volt ott még más is. Az ilyen tulajdonvédelmet legálissá kell tenni.

Egyébként asszem Németországban már felmentettek egyszer egy oroszt, aki miután többször betörtek hozzá ( a mellképületét fosztották k) kitett a kisasztalra megmérgezett kaját meg piát ki is írta oroszul, h vigyázat mérgező ne edd meg. A tolvajok megették és később azzal védekezett ,h de hát én kiírtam, h mérgező. De miért oroszul? Mert nekem az az anyanyelvem a barátaim is oroszok, ők tudnak oroszul, akit pedig én meghívok és nem tud annak elmondom, h az ott mérgező és ne egyen-igyon bele. Elfogadták és felmentették.

Kerítésbe tényleg nem kell áramot vezetni ( nincs is értelme, mert földelve van ugye még a drótkerítés is), mert azt az utcán sétálók is véletlenül megérinthetik ,de a saját portádon belül már miért is ne? Ha rajtam múlna az lenne a módi ,h a saját portádon belül azt csinálsz amit akarsz, úgy védekezel ahogy akarsz, oda úgyis csak az mehet be, akit te beengedsz, aki az engedélyed nélkül megy be azt nem illeti meg semmilyen jog.

Egyébként anno amerikában meg több más országban is tiltakoztak ellene a jogvédők mikor bevezették a következmények nélkül lelőheted azt, aki hozzád betör törvényt, de pl. Szlovákiában rövidre zárták a kérdést annyival, h nem kell betörni és akkor nem fognak lelőni.

Adófizető 2009.04.05. 21:09:10

Ha már meg lettem szólítva, leírom mit gondolok a dologról!

A testi épség/élet védelme:
Itt véleményem szerint minden védekezési mód megengedett!! Fegyver, oroszlán sokkoló stb. Kirívó esetekben lehet/kell vizsgálni az arányosságot.
Például: 10 éves 25 kilós fegyvertelen gyerek támadása ellen szitává lövéssel nem illik védekezni, egy kigyúrt 90 kilós embernek.
"Úgy kezdődőtt hogy a 90 éves néni visszaütött ezért kellett megszúrnom, erre tanúim is vannak!" és hasonló esetek elkerülése miatt a jogos védelmi helyzet bizonyítása feltétlenül megoldandó.

Az anyagi javak védelme:
Ha elfogadom azt az elvet hogy vagyoni kár megelőzése érdekében nem alkalmazhatok olyan védelmet ami az elkövető épségében, egészségében kárt okoz h a t (feltételesen !!), akkor nem védekezhetek! A kerítés is felsértheti a kezét és vérmérgezésben akár meg is halhat, vagy leeshet róla és beüti a fejét, de ugyanezen indokból azonnal ki kellene kapcsolni a villany, gáz, olaj, stb. vezetékeket, mert a "szerencsétlen" áram, gáz, - vagy ami a leggyakoribb- egységsugarú fém tolvajt meg is ölheti!!
Vagy állíthatunk melléjük biztonsági öröket, látó-halló távolságban. Ez a munkanélküliséget is megoldja. :)

Véleményem szerint az olyan megoldás megengedhető ami:
a.) A védelem létére, illetve a veszélyeire mindenki számára látható/érthető módon figyelmeztet.
b.) Vétlen személynek nem okoz kárt, vagy balesetet.
c.) Nagy valószínűséggel nem okoz egészségkárosodást vagy életveszélyt.
Péda: Kerítés + villanypásztor.
Egyébként ezzel is lenne probléma! Például: Ha segítségre van szüksége a tulajdonosnak de nincs olyan állapotban hogy hatástalanítani tudja a védelmet, orvos, szomszéd, tűzoltó... stb. hogy tud bejutni ?


A gyermekkorúak büntethetőségéről:
Sokan a gyermekkorúak büntethetőségi korhatárának leszállításában látják a megoldást, szerintem ez zsákutca nem old meg semmit!
Tulajdonképpen azt nem értem hogy a megoldás itt van előttünk, és talán még a jelenlegi jogszabályokat sem kellene piszkálni!
Egy példa:
A kölyköm kicsúzlizza a szomszéd ablakát. A károsult, jelen esetben a szomszéd, tőlem jogosan elvárja/követeli a kár megtérítését! Még bocsánatot is illik kérnem az okozott kellemetlenségért!
Ha a gyerek lop, rabol gyilkol, akkor miért nem kell a szülő(k)nek helytállni???? Szülő a börtönbe - gyerek meg ha nincs olyan rokon aki normálisan tudná nevelni, intézetbe. Oszt jól van!


A legjobb persze az lenne ha a gyilkosokat, rablókat, tolvajokat stb. az illetékes hatóságok néhány napon belül megfognák, elítélnék.Legfőképpen pedig az elfogásuk, tartásuk költségeit, és az okozott kárt megtéríttetnék velük. Nem kell hosszú börtön,- csak amíg az előbbieknek maradéktalanul eleget tesznek, meg még egy kicsike tanulságul!

Ez lehetne az egyetlen út az emberek biztonságának növelésére! Ennek hiányában egyre nő az igény az önvédelemre és a (akár illegális) fegyvertartásra, ami előrevetíti az ebből eredő balesetek, félreértések, tragédiák számának növekedését is, és nem hogy javítaná hanem rontja a biztonságot!

Adani 2009.04.05. 21:40:22

@Adófizető:

Szerintem meg igen is le kell vinni a büntethetőségi korhatárt min. 12 évre, 12 évesen már van annyira intelligens egy ember ,h felfogja mit csinál, szerintem már 10 évesen is. Megint csak amerikai példa, ott a 8 évest is elviszik bilincsben ha elkapják.

Régen amúgy volt is ilyen törvény, h amit a gyerek elkövet azért a szüleit felelősségre lehet vonni teljes súllyal. Ezt is be lehetne vezetni.

Az anyagi javak védelmére legyen minden megengedett, de legyen feltüntetve a védelem módja. A tűzoltó és a rendőr meg induljunk ki abból ,h tud olvasni és a táblát is elolvassa így tudja, h áram van a kerítésben és ennek megfelelően fog cselekedni.

Egyébként pedig lehetne a helyén kezelni a dolgokat pl. ha egy 90 éves öreg bácsika fejbevágott baltával egy 100 kilós 30 éves valakit akkor feltételezhető, h betört hozzá és csak védekezett vagyis ha semmi más nem utal az ellenkezőjére automatikusan felmenteni és még meg is dicsérni ,h igen jól tetted, egy bűnözővel kevesebb van csak így tovább.

2009.04.05. 23:22:32

"Ha segítségre van szüksége a tulajdonosnak de nincs olyan állapotban hogy hatástalanítani tudja a védelmet, orvos, szomszéd, tűzoltó... stb. hogy tud bejutni ?"

Ha jól tudom, egyes tanyákon már rendszeresített az önkormányzat ilyen segélyhívó ketyerét, nem hiszem, h túl bonyolult lenne úgy megoldani, hogy a gombnyomás egyszerre küldjön segélykérő jelet és áramtalanítsa a villanypásztort.

Az egyéb csapdákkal kapcsolatban meg nem kéne kiírni a bejáratra, elvégre ne adjunk tippeket az ellenségnek, hanem pl. az önkormányzatnak lenne egy adatbázisa, és ha beérkezik a segélykérés, akkor már automatikusan küldené a rendszer, hogy pl. Józsi bácsi cukorbeteg, két szarplaninai juhászt tart (tehát tudnák, hogy az állatorvost/gyepmestert is riasztani kell a kutyák altatásához), és a második szilvafa mellett van egy medvecsapda elhelyezve stb.
A szomszédok meg vidéken mindent tudnak egymásról, tehát ez egyébként sem lenne gond.

2009.04.05. 23:30:22

""Úgy kezdődőtt hogy a 90 éves néni visszaütött ezért kellett megszúrnom, erre tanúim is vannak!" és hasonló esetek elkerülése miatt a jogos védelmi helyzet bizonyítása feltétlenül megoldandó."

Na igen, itt kezdődnek a gondok, mert ha Te lelövöldözöl három sötét alakot, akik késsel akarnak kirabolni, viszont utána megjelenne a nyolcvan fős kiscsaládjuk, akik véletlenül épp arra jártak, és véletlenül épp látták, hogy Te rássista-fásista jelszavakat skandálva lőtted le a három járókelőt, akkor hogy bizonyítod ellenük, hogy tényleg ki akartak rabolni (tegyük fel, hogy nincsenek térfigyelők)?

Hang Ember 2009.04.06. 07:57:04

Elnézést kérek, kedves Őr, az utóbbi napokban nem jártam itt, így a postokat sem olvastam. Ezt rövidesen bepótolom, de előtte linkelek egy aktuális sztorit, ma reggel lőttem a Velveten:
velvet.hu/blogok/helyszinelo/2009/04/05/megvertek_a_biztonsagi_orok_egy_not_a_symbol_elott/
Tudsz erről valamit?

Most pedig elolvasom az utóbbi bejegyzéseket.
Szép napot mindenkinek!

Adófizető 2009.04.06. 21:25:49

@tff:
Sok minden megoldható jogi intézkedésekkel és műszaki megoldásokkal, az ötleted is JÓ, kivitelezhető (Segélykérő hatástalanítja a védelmi rendszert,- nem bonyolult és nem is drága. Javaslom vedd fel a kapcsolatot az ilyen rendszereket üzemeltető, gyártó cégekkel még újítási díjat is megérdemelsz! ) De, nem ez a megoldás. Az alap szerintem az lenne hogy ne kelljen keríteni, örzővédni stb., vagy legalább ESÉLYE SE LEGYEN a csibészeknek megúszni a dolgot, és ne ÉVEK múlva hanem ÓRÁKON NAPOKON belül megkapják a büntetést! Egy idő után leszoknának a csibészségről!! Egyszerűen nem érné meg.

2009.04.06. 22:19:29

www.kuruc.info/r/35/38318/

Szóval csak a késelő került előzetesbe. Ennél még durvább, amikor pl. az olaszliszkai lincselésnél ment a vitatkozás, hogy konkrétan ki mérte az áldozatra azokat a rúgásokat, amelyek halálosak voltak, mert ugye csak őt lehet felelősségre vonni emberölés miatt, a többiek max. csak testi sértést követtek el. Hát az apjukf.át. :(

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.04.10. 17:23:59

@hang ember: Banyek, eddig nem vettem észre az új kommenteket. Beírtam a véleményem a velvet cikk végére.

@tff: Igen, erről beszél itt mindenki, t.i. a következetességről...

2009.04.10. 21:22:16

@hang ember:

volt egy hasonló eset a közelmúltban, a sértett beszámolója:
candysingle.blog.hu/2009/03/14/novero_porta_budan?fullcommentlist#comments

vs.

a biztonsági kamera felvétele:
www.indavideo.hu/video/oscar_portaugy_2009-03-13

Mindenki döntse el, de szvsz a hölgy beszámolójában az utcán történtek eléggé ki vannak színezve.
(Az más kérdés, h minek kell ilyen sznob helyekre járni, amikor vannak nyugodt, hangulatos szórakozóhelyek is, igaz, nem annyira felkapottak.)

palostrend · http://palostrend.hu 2010.04.01. 09:08:50

A Bilderberg farok lemetszése: MAGYAR NEMZETI ÉRDEK!!!

Szavazás azaz KERESZTVETÉS előtt (2010.04.11-én!) ez mindenkinek kötelező: vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=61820262

Amint arról a földgolyót behálózó KÉNBŰZÖS! médiacsatornákból értesülhettek és jól fel is háborodhattak; - az az ősellenség elmúlt hetekben planetahírré dagadt cionista provokációja, amit a BILDERBERG CSOPORT alantas, sátán fattyjai kürtöltek világgá a VILÁG KÖZEPÉT URALÓ MAGYARORSZÁG ŐSLAKOSAI ELLEN, hogy azt mocsokba döngölve, megalázottan erőszakolják meg...- ÉLŐBEN és EGYENESBEN, ahogyan azt 90 évvel ezelőtt is TRIANONBAN tették!!!
...de, hogy miért is kellett ezt a NEMZETI ERŐSZAKOT megint elkövetni?!
KIKNEK ÁLLHAT ÉRDEKÉBEN MAGYARORSZÁG MEGKAPARINTÁSA?!

... piti cionrabszolgák a MÁV-on és az OTP-n keresztüli megzsarolásunkkal keltették MAGYARORSZÁG rossz hírét, hogy ránk süttethessék az antiszemitizmus és a nácisodás oly mértékű "skarlát betűjét", amitől terrorizmusra hivatkozva megakadályozhatják áprilisban MAGYARORSZÁGON a "SZABAD VÁLASZTÁSOKAT"!
A századik zsarolás...Választáskor...
Bajnai Gordonka mint a BILDERBERG csürhe magyarországi fullajtára az utolsó "parlamentális" napon, magyarírtó haverjaival az mszpszdsz - a fidesz tartózkodásával-megszavazta, hogy akár 3 évet is kaphatunk, ha nyilvánosan tagadjuk az ún. holokausztot.
A "nemzetközi nagytőke" vagyis a VILÁGFAROK!!! által kirobbantott Nagy Háborúban (1914-1945) elesett kb. 1,4 millió magyar persze nem számít.
...meg az utána következő judeobolsevista mészárlások tízmilliós hullahegyei sem számítanak tételként.
...meg TRIANON sem, amit szintén ez a hírhedt és titkolódzós BILDERBERG CSÜRHE szervezett és vezényelt le magyargyűlölő véglényeivel.

Érdekesség, hogy ha "érzéseiben bántunk" majd meg egy ilyen SORSTALAN őspatkányt, akkor is bíróság elé kerülhetünk...
ŐSPATKÁNY BÍRÓSÁG elé persze - mert MAGYARORSZÁGON még nincs másik!!!

Az őspatkány ennek örömére folyamatosan és büntetlenül tagadhatja a JÓISTENÜNKET!; - KÖROSZTÁSÚ JELZÉST azaz JÉZUS KRISZTUST, akinek maga a TEREMTŐ ISTEN küldette ANGYALI SZENT KORONÁNKAT!!!
Nem véletlenül vetette rá dülledt szemeit a SÁTÁN és annak gyülevész klónjai, hiszen a VILÁGURALOMHOZ koronára van szüksége...

ISTEN KORONÁJÁRA!!!
...az meg, akárhogy is szemlélem: NÁLUNK VAN!
...a MAGUNKFAJTÁNÁL!
...a JÓISTEN BEVÁLASZTOTT NÉPÉNÉL!
MINDÖRÖKRE!!!

...és, hogy 1 JOBBIK VILÁGRA SZAVAZHASSANAK.

Szíves örömest tudatjuk, hogy a Rise Against - Prayer of the Refugee számát feldolgoztuk és, hogy ezentúl a Pálos Trend formációtól ez a szám a zsidó terror hangoskönyveként, Ördögűző címmel fog futni a video megosztókon.
Ja!
...ha netalántán szinkronicitást vélnének felfedezni a zsidók palesztín mészárlása és a magyarországi zsidók és zsidóbérencek magyar népességírtása között, akkor az még "véletlenül" sem a "véletlen" műve...
Mintsem inkább a SÁTÁN NÉPÉNEK ISTEN és SZŰZLEÁNYGYILKOS MIBENLÉTE, hiszen GYILKOLNI "SZÜLETTEK" és feláldozni...MÁSOKAT.

Szeretettel: a magyar Pálos Trend
süti beállítások módosítása