2009.07.13.
17:59

Írta: Szekuriti Blogger.

32. Re: Miért kötekednek a fizető utasokkal?

Újabb biztonsági őrös történet, s ugyan honnan, ha nem a BKV-Figyelő!-ről.

A történetet elolvashatja mindenki maga, ezeket a mondatokat ragadnám ki, mint lényeget:

Reggel a felmutatott bérletemmel szerettem volna belépni a metró területére és kénytelen voltam a két, kb. 40 cm-re álló ellenőr és 'biztonsági' ember között áthaladni. Nyílván ez nem ment akadály nélkül. Mire a biztonsági őr utánam szólt: "Gyere nekem, te kurva". Azt gondolom, még ha fel is löktem volna, ez a hangnem illetve megszólítás megengedhetetlen.

Pontosan, a BKV olyannyira sokat hangoztatott, és PR-ügyileg jól kinéző szabálygyűjteménye és kódexe előírja a mosolygást, a kedves, kultúrált hozzáállást az utasok felé. A levélíró is érdemel azonban egy aprócska sünt, mivel ha látja, hogy egy 40 cm-es résen nem fér át, akkor ne erőszakolja át magát mégis.

A biztonsági őrnek nem megyünk neki. Egyrészt azért nem, mert BIZTONSÁGI ember, másrészt azért nem, mert ha ilyen ember az őr, mint a mostani eset, akkor jön a visszaszólogatás, vagy rosszabb esetben egy izmos pofon.

Nyugodtan meg kell állni, s a bérlet felmutatása után egy "elnézést" felszólítással egy kicsit arrébb kell mozgatni az őrt. Én is tettem így, s nem harapták le érte a fejem. Az arrébb mozgatás persze nem arrébb lökést jelent, nyílván mindenki tudja, hogyan kell egy kicsit udvariasan félreállítani egy embert.

Egyébként irigylem a levélírót, ez legyen a legnagyobb problémája. Érdemes elolvasni a hozzászólásokat, természetesen megint a két véglet felé szóródnak a vélemények: minden őr féreg, söpredék, stb. az egyik tábor szerint, míg az emberek másik része szerint azért ez nem általános..

Na ja, úgy látom, a Figyelőnél is uborkaszezon van...

Kis kiegészítés: Mivel szóltak, hogy óvatosan a leírásokkal, mert a cégek szeretnek pereskedni, ezért leírom, hogy egy csak általam felfedezett, ismeretlen bolygón található Indiszkrét Szekuriti nevű vállalkozás a saját biztonsági őreit a butapesti metrónál 500 Ft-os órabérért alkalmazza. 24 órás szolgálat után 48 óra pihenő jár. 10000 Ft körüli összeget minden hónapban levonnak az alvállalkozók az őrök fizetéséből azért, hogy bejelentésre kerüljenek. Nincs fizetett szabadság, táppénz, étkezési utalvány és egyéb más kiegészítő juttatás. Milyen szerencse, hogy ez nem a mi bolygónkon van, lehet hogy érthetőbbé válna, miért is szarik mindenki a munkájába, nem igaz?

Szólj hozzá!

Címkék: bkv figyelő

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr41244162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása