2009.08.16.
09:24

Írta: Szekuriti Blogger.

55. Impotens rendőrség

Huh, ritkán írok ilyet, de most az Index cikkét olvasva kicsit kiakadtam. Egy húszfős munkába induló BKV-s csapatba, őrökbe kötött bele pár fiatal. Miután az őrök megvédték magukat, a támadók a közeli diszkóba távoztak, ahonnan 25-30-an tértek vissza. Kitört a verekedés, az egyik őr súlyosan megsérült. Kiszálltak a rendőrök. És most jön az engem mélységesen felháborító rész:

A kiérkező rendőrök a helyszínen hét embert előállítottak, további kettőt pedig a kapitányságon, amikor bementek a társaik felől érdeklődni. Ellenük csoportos garázdaság miatt indított eljárást a VIII. kerületi rendőrkapitányság, folyik a kihallgatásuk.

Most akkor mi van? 25-30-an dulakodtak, és 7+2 embert állítottak elő? Ja, ez így kurvára logikus. Már megint a következetesség.

Régebbi bejegyzés a blogon: Hogy végre rend legyen

Könyörgöm, ha 25-en vettek részt a dulakodásban, akkor 25 embert állítsanak elő. Jah persze, a többiek csak nézték. De nem hívták a rendőrséget ugye? Miért is nem? Mert közben csak nézték a verekedést. Legközelebb is ez lesz majd, "gyertek srácok, mert a szekuritiknek nagy arcuk van". Aztán hajrá, menjünk, legfeljebb 1-2 embert elvisznek közülünk, de ők is kijöhetnek pár nap múlva, és végül is tök jó poén balhézni egyet. Ha már éppen nincs dolgunk, meg annyira unatkozunk.

Ez tipikusan a MAGYAR rendőrség hozzáállásának következménye. Ezért van az, hogy ha megtámad minket egy állat késsel, és neadjisten' szemközt lőjük gázpisztollyal, akkor hiába van ott a kés, meg tanúk, hogy önvédelem volt, biztos, ami biztos alapon mi is kapunk egy pár tízezres büntit garázdaságért. Ráadásul a fegyvert legalább a vizsgálat idejére el is kobozzák, gyakran utána meg véglegesen, ergo vehetünk másikat. Akkor mi a megoldás? Lőjük szembe a támadót gázpityuval, fújjuk le gázsprével, aztán spuri? Igaz, hogy nem hívtunk mentőt, és ezzel megvalósítottuk a kötelező segítségnyújtás elmulasztását, de ha hívjuk a mentőt, jönnek a kékek is, és már következik is az előbbiekben említett eljárás.

Aki most azt gondolja, hogy jó-jó, ki nem szarja le ezt, az gondoljon bele abba, hogy hány hasonló eset történt az elmúlt időben, ami mind ezen hozzáállás eredménye. Ugye mostanában jött divatba a bankrablás, de nagyon. Szinte nincs olyan nap, hogy ne lehetne olvasni valamelyik újságban, hogy kiraboltak valamit. Miért is? Válság van, csóró az ország, és a tévében meg mindenhol azt látni, hogy itt és ott fegyveresen kiraboltak valamit. Hoppá! Akkor fogjunk egy kést, fegyvert, fegyvernek látszó banánt, stb.. és raboljunk mi is! Könnyű pénz, és nagy rá az esély, hogy úgysem találnak meg. Ugye?

Aztán ha mondjuk a tévéből az jönne le, hogy xy betért valamelyik bankfiókba rabolni, majd 10 perccel később a fél fejét elvitte az egyik rendőr golyója, akkor nyílván elgondolkozna az ember, megéri -e. És most mi van? Bár a rablás bűncselekmény, mégis ha rálő a rablóra a biztonsági őr, tulajdonos, stb.. akkor őt kezdik el vizsgálni, hogy jogosan tette-e? Jaj igen, hát rabolt, meg csúnya ember volt, de azért mégsem kellett volna megölni, ejnye-bejnye, nem?

És a végén majd eljutunk oda, hogy ha a párunk kiugrik sötétedéskor egy tejfölért, mert kell a pörköltre, akkor majd jól nyakonbökik késsel, és elveszik a pénztárcából az ezrest. Ja, hogy ezresért nem érdemes ölni? Miért is nem? Könnyű pénz, amúgy is a tévében azt láttam, hogy la yardok létszámhiánnyal küszködnek, meg nem érdekli őket semmi sem, meg úgysem kapnak el..

Szép világ lesz. És itt nem a csóró közrendőrt akartam bántani, (bár a testület impotenciájának jelei rajta jelennek meg), hanem a felsővezetők, és a politika tehetetlenségét.

Na, fontos -e a következetesség? 

Kiegészítés:

Mindössze havi két órányi túlórát fizethetnek ki a budapesti rendőröknek, és létszámstopot is elrendelt a BRFK. A főkapitány a döntést a költségvetési lehetőségek kimerülésével indokolta, írja a Magyar Nemzet. Holott Bajnai Gordon csak pár napja ígérte meg az MSZP frakciónak, hogy közbiztonságra több pénz jut. Az ORFK szerint viszont nincs veszélyben a túlórák kifizetése, a kormány biztosít pluszpénzt, most is utalt 2 milliárd forintot.

Létszámstop, meg túlóra megvonás. Hadd menjen el a maradék rendőr is, na ez az impotencia csúcsa vazzeg. Mert ugye most ha válság van, akkor nem kell rendőr, nem kell közbiztonság, lehet kicsit nagyobb a bűnözés, mert válság van.

Ugyanez az egészségüggyel, tűzoltósággal, stb. Barátnőmnek két hónapra előre adott időpontot a nőgyógyász, hogy felírja a fogamzásgátló tablettát. Jójó, ez csak nekem ciki. Nagybátáymnak meg az a ciki, hogy vastagbélrákja van, mégis heteket kell várnia, mire bejut egy CT, vagy nemtom' milyen vizsgálatra. Végül is csak rákja van, nem?

17 komment · 1 trackback

Címkék: rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr351312381

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ménrót 3. rész 2009.08.18. 08:49:41

"Ezt nézzétek, EZEK MI VAGYUNK, 1200 - és még vissza 4000 évvel ezelőtt....:"   Kézai Simonnál tartottunk, aki először számolt be Ménrótról, Enéhről, Hunorról és Magyarról. A megfejtésre nem volt „túl sok” je...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.08.16. 10:13:34

1.,Vélelmezhető, hogy a 25 - 30 főt számláló tömegből nem mindenki egyforma aktivitással vett részt az "akcióban". 2., Hogy nem vittek be valakit azonnal, az nem jelenti azt, hogy esetleg a későbbiekben nem fogják még őt is ezen ügy miatt a rendőrségre "bekéretni." 3., Az, hogy 5 - + 2 - embert bevittek az egy dolog, de a helyszínen felírhatták a többinek az adatait a rendőrök. Illetve az 5 + 2 a kihallgatásuk folyamán adhat még olyan infókat, hogy név szerint ki s mit is csinált ott a 30 főből.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.08.16. 10:20:56

Ha valaki csak nézte az eseményeket, mert biztos volt ilyen is a 30 között, azt pl. miért vinné be a rendőr?

warrant officer 2009.08.16. 10:24:23

Nálam már előbb kiverte a biztosítékot a cikk. Konkrétan az első mondatnál.
"Egy négy fős társaság kötött bele a munkába induló BKV-s biztonsági örök húszfős csapatába. "

Ez azért marhára reális, nem? Ha valaki tud konkrétumot írja meg legyen szíves, nagyon kíváncsi vagyok mi történt ott valójában.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.08.16. 10:27:59

@EdinaEdina: Kijöttek a diszkóból, hogy nézzék, ahogy a többiek megverekednek az őrökkel? :)

@warrant officer: Én is kíváncsi vagyok. Nagyvárad tér jelez valami, mármint hogy kik lehettek a kötekedők. És ehhez még részegség sem kell..

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.08.16. 10:38:05

@Biztonsági Őr: Nem tudom, hogy hogyan zajlott az egész. De simán el tudom képzelni, hogy voltak olyanok, akik nem verekedni, hanem a verekedést nézni mentek ki a discoból. Ahol esemény, balhé, verekedés van, ott vannak nézelődők is. Nem hinném, hogy a 25 -30 fő egyforma intenzitással vett volna részt az eseményekben.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.08.16. 10:49:17

Még valami! 1.,Valóban tragikus, ami a rákos betegek ellátása terén zajlik. Náluk minden nap számít(ana). 2., Azt nem teljesen értettem, hogy a nőgyógyásznál miért 2 hónappal későbbi időpontot kap a barátnőd. Felírt egy adag fog.gátlót a párodnak az orvos, s 2 hónap múlva hívja ismét vissza? Biztos annyit írt fel, ami addig kitart, nem? Vagy addig nem foglalkoznak vele? Akkor el kell menni egy másik orvoshoz. Nálunk is az "SZTK-ban" több nőgyógyász rendel, s mindenki azt választja, aki szimpi. Bejelentés nélkül leül oda az ember, kivárja a sorát, s már kapja is a receptet .. 3., Én a fogászaton találkoztam ilyen több hónapos előjegyzéssel ... igen, ezt is meg lehetett oldani ... pénz kell hozzá, ill. magánorvoshoz kell menni .... :(((

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.08.16. 12:37:35

@EdinaEdina: Ehm, még új ez a barátnő, vagyis viszonylag, aztán ezért kell, első felírás lesz ez ügyben.

Az előbb elfelejtettem hozzátenni, hogy úgy kerek a történet, hogy vidéken is 20-an, 30-an támadják be az embereket, aztán ott is cska 1-2 embert tartóztatnak le..

2009.08.16. 13:27:28

@Biztonsági Őr:
Akikre gondolsz, azok tipikusan nem szoktak negyedmagukkal húsz emberbe belekötni. :) Egyébként warrant officernek igaza van, éljen az életszerűség. Nézni kell a BKV figyelő blogot, ott valszeg kitárgyalják majd a témát.

2009.08.16. 13:30:45

A rákról: ismerősünknek is rákja volt, rengeteget szenvedett. Műtétre írták elő, amikor eljött az időpont, közölték, mégsem tudják megműteni, mert elfogyott a keretük. Azóta a természet megoldotta a problémát: meghalt. ;((

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.08.16. 15:42:01

Így történt: "A 950-es éjszakai busz megállójában várakozott a körülbelül húsz BKV-s biztonsági őr. Az őrök elmondása szerint a gyermekkórház felől érkezett egy négyfős társaság, amelynek egyik tagja meglökte az egyik biztonsági őrt, később meg is akarta ütni, de lefogták. Majd a társaság egy közelben lévő szórakozóhelyről 25-30- másik személlyel jött vissza, rátámadtak a biztonsági őrökre és verekedtek. A verekedésben egy biztonsági őr súlyosan megsérült, a rendőrök kilenc embert előállítottak. A súlyosan megsérült biztonsági őr a BKV tájékoztatása szerint még kórházban van."

2009.08.16. 15:54:52

@EdinaEdina:
Mármint az őrök elmondása szerint...

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.08.16. 19:28:03

@tff: oh igen, az őrök szerint ..... :) Mondjuk azt én se teljesen értem, hogy miből indult ki a konfliktus .....

Supreme* 2009.08.17. 21:06:10

Üdv.

Nemrég találtam a blogra, de nagyon jó. Bár én egy hosszú történet miatt csak februártól csatlakozom az őrzővédő munkakörhöz azért jó olvasni a sztorikat, bejegyzéseket. Ehhez a cikkhez mutatnék nektek egy történetet(talán nem teljesen kapcsolódik a cikkhez de mindenképpen szorosan közel áll hozzá), amit az egyik "humorportának" mondható oldalon olvastam, bár legkevésbé sem humoros:

qdb.hu/9167

Win Elen 2009.08.17. 22:31:20

Kicsit elvonatkoztatva kozelitenek ehhez a dologhoz. Ez nem jelenti azt, hogy ezzel barkit vedeni akarnek, csak meg szeretnem vilantani, egy vagy tobb alternativ aspektusat is a dolognak.

Gyorsan az elejen le kell szogezni, ahogyan a hirek 85 szazalekaban lenni szokott itt is dezinformalva vagyunk. Ez sima bulvarhir. Meg ha epp oly megkapo is. Nincs oknyomozo tenyfeltaras. A sajto nem tul nivos hireit jelen helyzetben prezentalo szemely tudomasara jutott egy ket info morzsa, es ez a prognosztizalhato erdeklodes veget a legtobb portalon kozlesre kerult. De valojaban nem tudtunk meg semmi lenyeges infot. Tobb biztonsagi or kb. 20. Meg ha irrelavans informacio is, akkor is ismeretlen szamrol van szo. Mar ez peldazza, hogy vagy hianyosak voltak a rendelkezesre allo adatok, vagy az orok a balhet kivalto esemenyig nem voltak egy egyseges csoportnak tekinthetoek. Igy ertelmet nyer, hogy miert fordulhatott elo az, hogy egy kisletszamu csoport kotekedni kezdett egy nala nagyobbal. Illetve, hogy vegul miert mentek a kozeli szorakozohelyre. (szerintem ott csak kocsmak vannak). A tobbi pedig egyertelmu.

Ugyan nem vagyok jogasz, de az tudva levo, hogy a jog kulonbseget tesz mennyisegi es minosegi szinten is egy tobbszereplos buncselekmeny eseten. A rendorsegnek a joggal annyiban kell foglalkozni, hogy felmerjek annak seruleset. (esetunkben a tobbi nem fontos). Igy feljelentest tesznek (eljarast inditanak) es atadjak az egesz ugyet az ugyeszsegnek. Ami csak akkor valik donteskepesse, ha a rendorseg megfelelo mennyisegu informacioval tud szolgalni a vad megalapozottsagahoz. Esetunkben, bar valoban tobben reszt vettek a dologban, feltehtoleg ennyi emberrol szereztek ilyen tipusu infokat. Ha nyomozas lesz az ugyben, akkor lehet elokerulnek meg emberek. Stb. Stb. En ugy tudom ez igy megy.

Ugyanakkor ebbol is latszik, hogy a rendorsegnek fontos az, vagyis ez mar inkabb politika, tehat inkabb Tiborunknak, hogy eredmenyesnek tunjon a kozeg. Ezert sem szokas eleve halott ugyekbe bele menni, foleg -sajnos ezt kell mondjam- ilyen aprobb, nem nagy viszhangot kivalto ugyekben. Igy csak azokat fogjak meg, akikre nagy valoszinuseggel ra lehet huzni a lepedot. A vizeset.

Most hirtelen ennyi. :)

2009.08.18. 12:15:54

Illetve, hogy vegul miert mentek a kozeli szorakozohelyre. (szerintem ott csak kocsmak vannak).

Ott van közevtelenül mellette a Ráday Kupola:
www.radayklub.hu/

Szerintem sokkal életszerűbb az a magyarázat, hogy a 20 fős csoport kezdte a kötekedést, a megtámadottak meg erősítésért szaladtak be ide.

Win Elen 2009.08.18. 12:56:07

@tff: valoban ott van. (But "A RÁDAY KUPOLA augusztus 02-től előreláthatólag szeptember 02-ig átalakítás miatt ZÁRVA tart!")

Es akar ez a teoriai is elkpzelheto.
süti beállítások módosítása