2009.11.13.
09:07

Írta: Szekuriti Blogger.

76. Kék villogó és diplomatajelzés a polgármesternél

A Blikk-ben olvstam, utánanéztem. A 18. kerület MSZP-s polgármestere kék villogót és diplomatákat megillető megkülönböztető jelzést (CD matrica) is használ a kocsiján.

Először nézzük a videót:

 

A polgármester nem tud válaszolni a kérdésre, miért van villogó a kocsijában. A sofőrje mesél utána, miért is. A videón nyilatkozó hölgy elárulja, hogy alapesetben a polgármester nem használhatja a villogót. Mond egy hülye kivételt - katasztrófa bekövetkezte esetén engedélyezhetik számára - na banyek!

 

Blikk online változatában azonban már ez olvasható:

- Nem használtam soha a villogót. Csak azért volt az autóban, mert a hét elején Magyarországra látogatott az örmény köztársasági elnök, és én vagyok a parlamentben az örmény-magyar baráti tagozat elnöke - magyarázta Mester László. - Felmerült, hogy az elnök látogatást tesz a kerületünkben, és akkor nekem is be kell csatlakoznom a konvojba, de ezt csak kék villogóval tehetem meg. Végül a kerületi látogatás elmaradt, a villogót pedig raktárba tettük - jelezte Mester László, aki a diplomatamatricát is leszedte a kocsiról.

Most WTF? Ha Mester Úr becsatlakozik a konvojba, akkor a saját autójával, a saját sofőrjével teszi ezt? Hát az meg hogyna lehet? Netán a saját sofőr profi pilóta?

Ismerek kormányőröket, akik sofőrök a magas rangú magyar politikusoknál, és ők tudnak vezetni. Ez jelenti azt, hogy mennek 200-zal Németországban az autópályán, öten egymás után, annyi követési távolsággal, mint egy ötforintos, aztán órákon át képesek így menni, ha fékezni kell, akkor időben fékezve, ha gyorsítani kell, akkor meg nem lemaradva, megfelelő tempóban gyorsítva. És akkor még a lakott területen belüli kiszámíthatatlan tényezőket nem is említettem. Nos a privát sofőr tud így vezetni?

Tud? De akkor sem kormányőr, hanem csak egy privát sofőr. Vezessen ő bazzeg, ha a polgármester elhívja az örmény elnököt privátba hétvégére, aztán az jön az asszonnyal, meg a gyerekkel.

Az idézet folytatódik:

- Nem tudtam, hogy nem használhatom, elnézést kérek - mentegetőzött. Elmondta, hogy külföldre diplomata-útlevéllel utazik, ezért szerezte be korábban a matricát.

Mégegy hamubasült gyíkság. A polgármester nem tudta. Most mondhatnám, hogy ezért tart itt ez az ország, de azt mindig elmondjuk. A politikusoknak mindent lehet. Bocsi, ő nem tudta, hogy nem lehet. Jah, akkor semmi gond. Ha holnap megvernék valakit, de durván, akkor mondhatnám, hogy nem tudtam, hogy nem szabad?

 

218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet

A megkülönböztető jelzést adó készülék felszerelésével és használatával kapcsolatos szabálysértés

64/A. § (1) Aki a megkülönböztető fényjelzést vagy a hangjelzést adó készüléket
a) gépjárműre jogosulatlanul felszerel (felhelyez),
b) közterületen lévő gépjárműben engedély nélkül birtokol,
százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Aki a megkülönböztető fényjelzést vagy a hangjelzést adó készülék használatára vonatkozó szabályokat megszegi, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(3) Azt a készüléket, amellyel az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértést elkövették, el kell kobozni.

(4) Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a rendőrség hatáskörébe tartozik.

(5) Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés esetén - a szabálysértési jogsegély keretében - a pénzbírságot kiszabó jogerős határozat végrehajtása átadható.

 

Oké, nem azt mondom, hogy egy kék villogó miatt menjen börtönbe a polgármester, de legyen jó pénzbüntetés, meg állásából felfüggesztés x időre. Ha ő hülye, és nem tudja, akkor valamelyik seggnyalója tudja a törvényt, és adjon tanácsot. Itt mondhatnám el inkább, hogy ezért tart itt ez az ország. Egész Magyarország tele van tanácsadókkal, alvezetőkkel, helyettesekkel, akik hülyék mindenhez. Ha jogi segítség kell, akkor legyen egy jogász a felelős munkatárs, ha meg pénzügyi, akkor egy gazdasági végzettségű. Aztán akkor meg tudják mondani, hogy polgármester úr, nem teheti ki a kék villogót, mert büntetés lesz! Bonyolult?

 

2 komment

Címkék: mszp blikk hír tv szabálysértés mester lászló megkülönböztető jelzések

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr21521336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.11.14. 07:29:56

Nem helyeslem azt, amit a polg.mester csinál(t). DE azt se amilyen Gyűlölet Napja hangnemben, stílusbann íródott ez a szösszenet.. Csak úgy röpködnek benne a hülye, gyíkság, bazzmeg kifejezések. Most ez mire jó? :((

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.11.14. 22:20:19

@EdinaEdina: Ejnye Edina! Mire lenne jó? Nyomatékosításra. Nem mindegy, hogy valami forró, vagy nagyon forró, esetleg kurvára forró, nem?
süti beállítások módosítása