2009.12.15.
01:24

Írta: Szekuriti Blogger.

82. Ne cigányozzál szőke geci!

Avagy az Úristen@menny.hu biztonsági őrős jelenete, A méltán világbajnok rövidfilm talán egyik legjobb része a "sefül megáldása" és a "beszoptam a kandikamerát" jelenetek mellett.

 

Először is, íme a szekuritis jelenet a filmből:

 

 OK, most azon ne akadjunk fenn, hogy nyílvánvalóan nem tegezzük le a vásárlót, hanem esetleg szólunk, hogy elnézést, de ugyanmár menjen vissza kosárért. Alternatív köcsög! - na ez megint egy jó beszólás a természetesen kopasz, kigyúrt szekuritistől.

 

De ezután jön az a rész, amiért annyira lehet szeretni ezt a filmet, és a többi hasonló jelenetet. A fiatal Csányi Sándor játssza a cigányt, akit a szekus tetten ér. Elkezdni kipakoltatni az őr, mire jön a szöveg, hogy ő nem lopott, minek is kellene neki a betét, és hogy dögöljön -e meg a barátnője?

Erre a legjobb válasz: dögöljön meg (a cigány barátnője). És a film legjobb mondatai: "Ne cigányozzál szőke geci! Ne cigányozzál! Ne cigányozzál mert agyonszúrlak!"

És Csányi már kapja is elő a pillangókést, ami annak azt időszaknak a leggizdább dolga volt. Emlékszem, nálunk is nagy divat volt, mostanában talán már nem annyira, most ha jól tudom, a kard a menő..

Nos, a filmet érdemes megnézni, én is most néztem újra, az IndexVideók között fenn van az egész film. Sajnos nem lehet beágyazni, itt megtekinthető.

 

Ja persze mi is jutott most, így majd' 10 évvel az első megtekintés után újranézve ezt a filmet? Az, hogy a biztonsági őr a pénztárnál szokott álldogálni, nem a boltban szedi el a tolvajtól a cuccost. Sok szó volt már erről itt a Szekuritin is. Ráadásul a vagyonvédelmi törvény is leírja, hogy akkor történt lopás, ha az elkövető a pénztár (pénztársor) vonalát már átlépte fizetés nélkül.

 

És még egy érdekesség talán, a film egyik társrendezője Stefanovics Angéla. Hogy kis is ő? Egy kis segítség:

 

Szólj hozzá!

Címkék: index film videó rövidfilm menny úristen stefánovics angéla

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr991598848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása