2010.03.08.
21:19

Írta: Szekuriti Blogger.

112. Metropol: Ki garantálja a biztonságot?

A mai Metropolban egy igazi gyöngyszem található vagyonvédelmi szempontból. Egy olvasó írt, íme a levele és az észrevételeim:

 

Ki garantálja a biztonságot?

Gyermekem a budapesti Kosztolányi általános iskolába jár, ahol pár hete feltörték a szekrényeket a folyosókon. Ezekben a szekrényekben tartják a gyerekek a tornaholmit, benti cipőt, stb.

Hétfő reggel 8 óra előtt néhány szülő ijedt telefonhívást kapott gyermekétől. Ezek a szülők rögtön hívták az igazgatót, szerették volna tudni, mi történt. Az igazgató megígérte: mindent megtesz, hogy a végére járjon a dolognak. Meg is tette! Végigüvöltötte az iskolát azzal, hogy mit gondolnak, emberek, hogy merik mások cuccait eltulajdonítani.

Egyrészt a hétfő reggeli időpont eléggé érdekes, akkor a pénteki nap végétől hétfő reggelre tűnt el minden? Érdemes körülnézni a dolgozók között is, vagy az után, ki is volt az épületben pénteken sokáig, a szekrényfeltörés-kipakolás nem 1 perces munka, ráadásul a lopott holmikat is valahova el kellett rakni, ekkora mennyiséget meg nem hinném, hogy egy hátizsákba raktak bele.

Több százezer forintos káruk keletkezett a szülőknek. A fel nem tört szekrényeket senki sem nézte meg, és a tantermeket sem vizsgálták át, pedig valószínűleg ott lapultak a lopott holmik. Ezt abból gondoljuk, hogy pár nap múlva kukákból, innen-onnan előkerült pár holmi, jelentéktelen mennyiség.

Bravó, egyrészt az igazgatónak, miért is nem hívta a rendőrséget? Másrészt egyik kedves szülő sem bírta megtenni ugyanezt?

Ezután minden indok nélkül az igazgató megvádolt egy osztályt a lopással. Úgy gondolta, szándékosan lett a legnagyobb kára ennek az osztálynak azért, hogy saját magukról eltereljék a figyelmet. ...

Ha ez tényleg így történt, akkor az igazgatónak ismét jár egy hátba veregetés, csodálatos végkövetkeztetés, az ilyen ember miért nem megy nyomozni?

... Úgy gondolom, a tanároknak semmi sem drága. Az sem, hogy az Ecseritől a népligeti Planetáriumig képesek jegyet vetetni a tömegközlekedésre a gyerekekkel, egy megálló, oda-vissza 640 forint. Sétálva kb. 10 perc. Annyit szeretnék tudni, milyen jogon sztrájkolnak ezek az emberek, akik a mi adóforintjainkból kapják a fizetésüket? Ki fogja megfizetni a kárunkat, és ki garantálja, hogy a következő héten az új és nem olcsó cipő még meglesz?

Kiss Péterné, Budapest

Egyrészt gyerekekkel a városban, tömegben, forgalomban közlekedni rémálom, ennyit valószínűleg megért az a 600 Ft, másrészt meg én általában azt látom, hogy nem a tanárok nyögnek, amikor 3 métert autó/busz/stb. nélkül kell megtenni, hanem a 14 éves srácok.

A sztrájkhoz nincs közöm, ez nem a blog témája, azonban természetesen senki sem garantálja hogy a lopás nem történik meg újból. Hogy is tehetné? Be lehet kamerázni a helyet (pénz), őrt felvenni oda (pénz) vagy komolyabb zárakat beállítani, szekrényeket cserélni (pénz). Hmm, az előbbi mondatban 3x is leírtam a "pénz" szót, na akkor vajon mi az oka, hogy jelentősen csorbul ebben az iskolában (is) a vagyonvédelem?

1 komment

Címkék: gyerek iskola lopás tanár igazgató metropol

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr301822460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hang Ember 2010.03.09. 10:54:57

Nos, igen. Amennyiben ez tényleg így történt, az igazgatónak tényleg hátbaverés jár. Egy jó egyméteres, 50*50*2 acél zártszelvénnyel. Dilettáns balfék.
süti beállítások módosítása