2009.07.30.
09:12

Írta: Szekuriti Blogger.

48. Miért jók a diákfesztiválok?

Imádom a diákfesztiválokat. Nincs is annál jobb, mikor az embert összeengedik többezer egyetemistával. De most komolyan. Hogy miért is?

Először is, hadd szúrjak be ide egy szolgálati közleményt: Fontos lenne, hogy a minket olvasók leveleket küldözgessenek. Ez lehet biztonsági őrökkel kapcsolatos jó/rossz élmény is, ezzel pöröghet a blog. Nem olyan nehéz dolog ez, két kattintás, aztán már mehet is a levél a szekuriti@gmail.com címre.

Szóval. A politikai tüntetéseken, mindig van olyan oldal, aki téged kurvaanyázik, ha fehér vagy, akkor a feketék teszik ezt, ha fekete vagy, akkor meg a fehérek (tetszőlegesen helyettesíthetők a színek más színekkel vagy jelzőkkel). Az őr ilyenkor feszült, nincs nyugi, mást sem kap, csak oltogatást meg szardobálást.

Nade a fesztiválokon! Csomó egyetemista döglik a füvön/ a porban/ a sárban/ a vízben/ a gumikacsán/ máshol, és semmi más nem érdekli őket, mint hogy meglegyen a sörük/vörösboros kólájuk. Ha éppen egy suttyó miniszter kitalálja, hogy eljön, azt is leszarja mindenki, ha valami zakkant Krisnás osztja az észt, dettó.

Van viszont zúzda különböző rock és hasonló zenekaroknál, legyen az akár Metallica, Tankcspada vagy éppenséggel a mostanság annyira divatos Kaukázus. Jó, ilyenkor kicsit húzósabb a feladat, a kordonokon beeső, bemászó, vagy a nézősereg tetején hullámlovagló fiatalt kikapjuk, kicsit csúnyán nézünk rá, de alapvetően mehet vissza zúzni, és akkor újra előről. De jó ez, mert erről szól az egész.

Meg ugye ott vannak a bikinis/bikini nélküli lányok, s a hülye német túristák, akik egy szál zokniban szambáznak valami fél méteres, sárral töltött lyuk közepén. Meg az okosok, akik túl részegen arra jutnak, hogy ha esetleg egy szigeten van egy rendezvény, vagy van valami mesterséges tó, szökőkút a placcon, nekik abban kell megmosniuk a fogukat, esetleg az egész testüket. Az előbbi no comment, ezen én is csak röhögni tudok, az utóbbi már annyira nem vicces.

Komolyan mondom, láttam én már huszonéves fiatalt majdnem megfulladni gyakorlatilag két kanál vízben, mert a annyira részeg volt, hogy bugyborékolgatáson kívűl mást nem tudott csinálni orra bukás után.

Ja és természetesen az egyetemisták mindig mindent jobban tudnak. Ezek a ősrocker-cool face típusú srácok általában csak rádnéznek, vagy elbőgik magukat, mint egy tehén ("Zorall!", "Zúúzda!", "Ízzíí ráájdeer!"), de szépen tudomásul veszik, hogy mit nem szabad, miért szólunk. Azonban a full józan, alkoholt soha nem ivó, tarisznyás bölcsészlánykáknak semmi sem jó, nekik mindig joguk van mindenhez, és csoportosan egymást hergelik csak fel. A legjobb amikor egyikük visítozik, másikuk bömből, harmadikuk valami betanult törvényt mond fel, a negyedik "azért tart itt ez az ország"-ozik, és így tovább. Komolyan, ha lehetne választani mondjuk egy rakat sörösüvegeket dobáló suhanc és egy ilyen picsa-kórus között, én lehet, hogy az előbbieknél maradnék.

Jó dolog még a cimbizés. Másnéven tesózás. Igen, ezek elég hülye szavak, mégsem tudok mást mondani arra, amikor odajön hozzám valaki berúgva, és "helló tesó!", "szasz' cimbi" köszöntéssel mindenáron belém akar tukmálni egy adag húgymeleg sört, kannás-vörösboros kólát, vagy tisztaszesz-közeli itókát. Miután úgy általában 20 perc alatt, kétszázszor elmondom, hogy szolgálatban nem ihatok, sikerül is ezt felfogni, az invitálás abbamarad, hogy egy óra/fél nap/egy nap múlva újra induljon az egész.

A végére maradtak a fellépő zenekarok. Jó, nyílván elhallgatom őket is, meg ha szeretem őket, akkor mondjuk félhangosan dúdolgatok/énekelgetek én is, de azért rövidgatyában, papucsban, jéghideg sörrel a kézben más koncertezni, mint állig beöltözve és odafigyelve a dolgokra is. Ez van :) A ti élményeitek?

Ugye nem feleti senki, hogy lehet e-mailt is küldeni?? :)

9 komment

Címkék: fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr821276297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hang Ember 2009.07.30. 09:55:23

Kedves Őr!
eeee.... ööööö... mea culpa! Már megkaptam a regisztrációs e-mail címemre az invitáló leveledet, észleltem, olvastam, felfogtam, megpróbálok még ma érdemben reagálni. (Tudod, milyen az amikor az ember több lábon áll és mindenhol meg kéne felelni... )

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.07.30. 10:39:40

Bocsánat, az erre vonatkozó részt kivettem. Csak azt hittem, megint nem jött át valami, vagy elakadt valahol a levél.

Modigliani 2009.07.31. 15:04:34

@drJano: huhh, a sztori stimmel, ha a Dayka Gábor utcai koliról beszélsz, akkor én vagyok a mindent tudó jogász:)

elárulom, h a "vicces", a történteken tényleg csak röhögő rendőrök azért csak jelentették az ügyet, másnap fel is hívott egy nyomozó és tájékoztatott, h az életveszélyes fenyegés mint szabsértés valóban megszűnt (ennyiben igazatok volt srácok, én tudtam rosszul) merthogy zaklatásként bekerült a Btk-ba. úgyh szabsértés helyett legközelebb (ha jól emlékszem) 2 év szabvesztet kockáztattok, ha torokelvágással fenyegettek valakit.

Szerinte tovább kellene vinnem az ügyet, mert véleménye szerint még a járőrök "vicces" jegyzőkönyve alapján is (meg mivel még új a tényállás, egy kis példastatuálás a bíróság részéről stb) egy jó kis felfüggesztett azért kinézne nektek. Szerencsétekre csak akkor szeretek bíróságra járni, ha azért vastagon fizet az ügyfél, meg most sajna nincs annyi időm, h megnézzem, h magyarázkodtok a bírónak.

Ja, amúgy köszi a tippet a fekete melóról (számla és végzettség nélkül csináljátok stb.), ha neadjisten ilyen szituba keverednék legközelebb, majd dobok egy bejelentést az APEHnak, meg a kamarának (amúgy persze sejtette az ember, csak nem gondoltam, h reklámozzátok is).

Természetesen ha mégsem Te vagy az, akivel konfliktusba keveredtem, akkor a komment nem neked szól.

drJano 2009.07.31. 18:05:53

hm, túl sokan olvassák ezt a blogot..

@Modigliani:
1. nem velem keveredtél konfliktusba, hanem a kollegával
2. nem történt fenyegetés, így nem állna meg a vád,de mindegy
3. itt jön be az amit a Biztonsági Őr is írt, hogy van egy réteg,akikkel mindig gond van ezeken a rendezvényeken. Nem véletlenül utálja minden portás,ha egy szórakozóhelyen egyetemi buli van..érdekes, hogy ott mindig több a gond, mint egy sima bulin.


De, ha a kedves Biztonsági Őr törölné a hozzászólásokat, annak örülnék.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.07.31. 18:26:04

@drJano: Moderálva a kérésedre. Ez a blog nem erről szól, nyugodtan lehet bármit írni. És lehet, hogy köcsög vagyok, de akárki hozzászólását törlöm, ha ezt külön kéri.

Modigliani 2009.07.31. 21:35:50

@drJano:

1. ez esetben nem neked szólt az eredeti komment, de ezt annak a végén is jeleztem

2. ha nem veled vitatkoztam össze, akkor honnan tudod olyan biztosan, h a barátod/kollégád fenyegetett-e vagy sem, és ha igen, mivel

3. amúgy elárulom, h soha életemben se rendőrrel, se biztonsági őrrel, se ellenőrrel stb. soha nem keveredtem komolyabb konfliktusba, így nem sorolnám magam abba a (minden bizonnyal létező) rétegbe, aki úgymond keresi a balhét. De ha ennyire az általánosítások híve vagy, akkor ilyen erővel a Te logikáddal arra a konklúzióra is juthatunk, h van egy réteg, aki mindig csak kötekszik: a biztonsági őrök... így már azért nem tetszik annyira az általánosítás, ugye?

4. mielőtt töröltetted a kommented, szerencsére azért nyomtam egy print screent, h ha mégis úgy alakulna a dolog, autentikus formában is rendelkezésemre álljon a leírásod arról, h aznap este még azzal a kevés jogosítvánnyal sem élhettél volna, amit a tv. a biztonsági őrökre ruház (igazoltatásról, megveréssel való fenyegetésről stb. már szót se ejtsünk), mert feketén voltál ott

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.07.31. 22:17:13

@Modigliani: kérlek keresd meg privátban drJano-t ha valami gondod van vele, nem szeretném ha ebben a blogban is a parttalan oda-vissza válaszolgatás lenne a téma, köszi!

a printscreen nem bizonyító erejű, ahogy egy hozzászólás sem az

Modigliani 2009.07.31. 22:46:27

@Biztonsági Őr: ezek szerint nem vele van problémám, hanem a munkatársaival:)

amúgy azért foglaltam össze az én álláspontomat, mert időnként átfutom a blogot, és (habár most hirtelen nem találom) úgy emlékszem, már máskor is "dicsekedett" ezzel a sztorival. Gondoltam, ha az ő életét ez ennyire meghatározta, h minden 2. kommentjében felidézi, akkor azért megosztom a szélesebb publikummal az ellenérdekelt fél álláspontját is

mellesleg a Be. a bizonyítékok értékelésének szabadságát deklarálja, de most ebbe talán ne mélyedjünk bele (azt meg mind a 2 ketten tudjuk, h az APEHnek, de a gondolom a kamarának is sokszor csak tipp kell, nem aláírt "beismerő vallomás" a többit megoldják maguktól is:)

2009.08.15. 12:08:57

Már izgatottan várom a minden évben menetrendszerűen a Homáron megjelenő posztokat a Szigeten dolgozó bunkó inkálosok túlkapásairól. ;)
süti beállítások módosítása