2009.08.25.
13:33

Írta: Szekuriti Blogger.

59. István Dánielt megverték a Rióban

Lol. Gigalol. Tegnap véletlenül megakadt a szemem az Index címlapján egy Velvet híren, mely szerint István Dánielt megverte egy biztonsági őr. Kövezzen meg bárki, én baromira nem vágtam, ki is az az István Dániel, de a biztonsági őr miatt megnéztem a cikket. Mit mondjak, sok meglepetés nem ért...

Először is, rákerestem a Google-ben, ki is ez a csóka. A Story Online oldalát dobta ki a kereső. István Dániel 1980-as születésű, és ami a fontos, az az autogramcím: 1222 Nagytétényi út 29. Igaza van tehát a cikknek, bár nagyon ritkán nézek tévét, ezt a faszingert láttam már valamelyik Fókusz-jellegű műsorban a nagyon komoly szellemi képességeket megkövetelő műsorvezetői posztban.

Hogy is van a Velvetes cikk?

A műsorvezető a péntek esti Kamionosok és Kurvák bulin kapott akkora sallert a Rió egyik biztonsági őrétől, hogy eltörött az arccsontja. Az RTL Klub üdvöskéjét saját elmondása szerint minden ok nélkül bántalmazták, de ennél több információt nem közölt a Bors, mert István Dániel egyelőre nem nyilatkozik az ügyben.

Na már ekkor gondoltam, hogy ilyen minőségi bulin minőségi szórakozás lehet az elsődleges cél (NEM). Másrészt a Rió-ban (ne essünk már tévedésbe) nem biztonsági őrök vannak, hanem kidobók. Ez is olyan, minthogy az egész magyar média attól zeng, hogy a cigánygyilkosságok feltételezett tettesei között biztonsági őrök vannak. NEM. Ezek kidobók. Ugyanúgy a Rióban Budapesten, és ugyanúgy a Perényi1-ben vidéken.

A másik dolog az, hogy nálam a saller az pofont jelent, attól meg ritkán törik el egy arccsont. Akkor már inkább ököllel bevertek volna a szegény kis sztárunknak, de gondoltam, hogy várok még, mi is lesz az arccsont-törésből, mert akinek tényleg eltörik ez a csontja, az inkább a kórházban lábadozik, és nem szalad telekürtölni a médiát. Jók a menedzserek, mi?

És tényleg. 24-én jött az újabb Velvet cikk, mégsem tört el István Dániel arccsontja a verésben. Most akkor WTF? Már verés lett az úgynevezett sallerből? Másrészt tegnap még el volt törve, ma meg mégsem? Jah, hogy csak úgy érezték, hogy igen?

Bevallom biztonsági őrként dolgozni is gyakran szopás, de mekkora szopás lehet Velvetes újságíróként dolgozni. Jó a fizetés az oké, de most minden nap kiizzadni 50 cikket arról, hogy Kiszel Tünde reggel 5 percig erőlködött a vécén, meg hogy Győzike Ferrarit vett - nem, nem vett, hanem csődbement, - nem, nem ment csődbe, hanem vállalkozó lesz .. hát lehet, hogy felvágnám az ereimet. Pedig én abszolúte nem vagyok Velvet, meg hasonló sajtótermékek olvasója, ezek csak azok, amiket fél szemmel megpillantok néha az Index címlapjának alján, köszönhetően annak, hogy a Totalcart is ott hozzák ki.

Különben is, szegény sztárok annyit össze bírnak sírni. Szegények. A két kezemen meg tudnám számolni azokat a sztárokat, akik tényleg érdemesek erre a jelzőre, és nem a média futtatta fel őket, mint egy útszéli pillangót. Elég csak végignézni kedvenc blogjaim közül kettőt, a Vastagbőr bulvárral foglalkozó cikkeit eric-től, vagy a Kifordított ország című blog hasonló nevű kategóriáját turner-től.

Hogy miért is hoztam fel ezt? Csak azért, mert miközben a jobban konszolidált középosztály kényszeredetten lemond a nyaralásról, a szegény, csóró munkásemberek meg lassan kenyéren és vizen élnek, eközben szátrjainkat naponta megtámadják, naponta kiderül, hogy rákosak, aztán mégsem, és mindig, de mindig kurvára sír a szájuk.

Igen, bunkó vagyok, de én kifejezetten örülnék annak, ha közülük valakit néha jól fenéken billentenek. Mert ez azért nem általános. Általában elég az "én XY sztár vagyok" kezdetű mondat bevetése, és minden megnyílik előttük, mindent meg lehet engedni. Tapasztalatból mondom.

És akkor a második Velvetes cikk írja tovább (visszatérve az eredeti témához):

Az ominózus sallert egyébként az idézte elő, hogy az RTL Klub üdvöskéje egy poharat szeretett volna magával vinni a vécére, amit viszont tilt a szabályzat. Istvánnak viszont szintén van egy olyan alapszabálya, hogy nem hagy felügyelet nélkül semmi italt egy buliban, nehogy belerakjanak bármit is. Végül a vécésnéni győzött, ám mire a műsorvezető könnyített magán, már egy biztonsági őr várta a mosdó bejáratánál, és ki akarta rakni a helyről. "Amikor kissé felháborodva megpróbáltam kideríteni a döntésének okát, arcon ütött" - magyarázta István. "Egyszerűen nem is értettem, mi történt, tényleg csak annyit éreztem, hogy mennyire megalázó a helyzet. Ezek után egyértelmű, hogy eljöttünk onnan."

Istvánnak viszont van egy olyan szabálya. Ez mekkora szerénység már? Az sarki kajáldának van olyan szabálya, hogy nem szarunk a terem közepére, nekem viszont van egy olyan szabályom, hogy ha kell, akkor kell, így ...
Kissé felháborodva megpróbáltam kideríteni a döntésének okát. Értve, persze, a Rió kétmázsás kidobóival esélyes bármit is megbeszélni, persze, kissé felháborodva. Mert amúgy nem anyázás meg kiabálás ment, nem? Életrevalóak a mai sztárok, nagyon.

A Rió meg úgy egészében tehet nekem egy szívességet. Még pár éve, amikor megnyílt, egyszer a Zöld Pardon fele tartva be akartunk térni oda. Haveromat nem engedték be, mert rövid gatyában volt, és az nem menő. Pár nappal később bementünk, hát akkora sznob szarságot életünkben nem láttunk még. Mindenhol kikent ribancok leledzettek, akik a BMW kulcsát az ujjukon pörgető újgazdak faszikra vadásztak, illetve emellett még volt pár újgazdag faszi, aki az ujján pörgette a BMW-je kulcsát, és csajokra vadászott. A Napiszar.com-on volt is egy videó erről a minőségi helyról, ilyen amikor egy bedrogozott picsa pörög a Rió-ban:

Na akkor most mit is lehet egy mondatban elmondani István Dániel esetéről? Háááááát .. ilyen amikor a zsák megtalálja a foltját (faszagyerek vs. fasza hely).

Igen, ez nem egy szakmai bejegyzés lett. Az is lesz, gyűjtöm a témákat :)

 

9 komment

Címkék: rió istván dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr691336363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.25. 14:50:45

Ma is tanultunk valamit, hogy ki is az az István Dániel. :) Egyébként, ahogy a Homáron mondanák, aki a Rióba jár, sikeres ember nem lehet.
Viszont a videón a csajszi tehetséges, táncban kicsit kéne csak fejlődnie, ha emellett keveset használja a kezét, nem fogazik, és nem rántja el a fejét a történet végén, simán meg tudna élni az éjszakában. :)

Bableves 2009.08.25. 15:12:53

Ha az ember biztonsági őrként dolgozik áruházakban (is), könnyen találkozhat "hírességekkel". A cikkben írtakhoz kapcsolódva írnék ide két minap történt esetet:

... Plaza, Deichmann Áruház

Kis hölgytársaság tér be az üzletbe, élén egy "humanoiddal", aki ránézésre egy rossz buzi külsővel megáldott lény, félig rózsaszín hajjal, és selypítős stílussal. Rihegnek-röhögnek, mindent széttúrnak és hangosan beszélnek, hogy mindenki észrevegye őket. Rosszabbak, mint egy csapat holland túrista! A Honecker szandálos ratyi teljesen szerepet játszik, lelkendezve mondja: - Ezt a napcsit megveszem! És végül tényleg kifizeti az "ócsó" napszemüveget, de cipőt nem vesznek, a kíséret - egytől egyig dagadt, alacsony 16-17 éves lányok - csicseregve követik. Miután elmentek, mondja az egyik eladó, hogy a homoki a Megaszar 4. egyik "sztár" énekese, és mondja is a nevét, de azóta már elfelejtettem, egy közös éneklős videójukon középen fekszik az idióta rózsaszínű frizurájában ... de nagy gáz, hogy az emberek tudják, hogy ki ez a niemand.

...Stop Shop, C&A Áruház

Csendes, álmos délután, csak a kötelező vevődroidok próbálgatják a bizsu fülbevalókat az állványok előtt, hál istennek, nincs nagy forgalom. Az őr szeme megakad egy ismerős arcon, egy férfi, hátrafésült fekete hajú, jól öltözött, válogat a férfi ingek között. Azonnal felismeri, és lelkendezve, de diszkréten megy az eladókhoz: - Akartok látni egy igazi híres színészt? Ott nézeget a férfi osztályon! mondja nekik. De, egy kivétellel, senki sem ismeri fel, vagy a név hallatán nem ugrik be senkinek sem, ki ő. Sőt, legtöbben azt mondják, hogy nem érdekli őket. Ők is passzolnak a helyhez, ők az eladó-droidok, a lényeg, hogy a másik eladó ne akkor menjen szabadságra. amikor ő szeretne, a többi smafu. A férfi végül vásárol pár ruhát, fizet és csendben elmegy. Az őr nem akarja megzavarni vásárlásban, de szívesen megszorítaná a kezét, mert szimpatikus neki a színész. Az Üvegtigris Rókája volt az üzletben, Gáspár Sándor, de a tehetséges embereknek nincs respektjük ma Magyarországon.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.08.25. 17:16:54

@tff: Hehe. Csak félnék, hogy valami gombát elkapnák tőle. Na nem mintha nem lennék boldog párkapcsolatban, csak teoretikusan. Legalább lesz min sóhajtoznia, amikor sorban áll 15 év múlva 5 gyerekkel, hogy megvegye a segélyből az olcsó sört...

@Bableves: Köszi a történeteket, megkereslek e-mailben, jöhetnek még ám a történetek aztán mennek külön posztba.

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2009.08.25. 20:23:46

ezt a gyökeret... kár, hogy tényleg nem tört el az arccsontja.

amúgy kidobó nem biztonsági őr valahol?

(a belinkelt postoddal akkor nincsen gond?)

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.08.25. 22:41:17

...nem mellesleg csőbuzi. De legalább nem veri nagydobra, hacsak nem vesszük annak a már-már női ruhákat amiket magára aggat (csöcsig kivágott póló stb...)

2009.08.26. 00:06:59

www.origo.hu/teve/20090824-kivizsgaljak-a-megvert-rtles-musorvezeto-ugyet.html

Alakul a dolog, a taslinak köszönhetően legalább kiderült, hogy van egy lyukas foga. :)

Adani 2009.08.26. 08:11:42

A sztárokról akár könyvet is lehetne írni. A Tesco titokban pl. leírja a szerző, h a Tesconál kiadták az őröknek ,h ha úgymond híres embert kapnak el lopáson akkor értesíteni kell a központot, mert egyedi elbírálás alá tartoznak. Szegény őr meg találgathat, h akit most kapott el tampon lopáson az most sztár vagy nem, elvégre nem része a kiképzésének az egynyári sztárok ismerete, Story magazinnal a hóna alatt sem szaladgálhat, mert lehet, h a tamponlopó csajszi, tegnap még együtt koktélozott egy VIP party-n valami hírességgel.

Egy érdekes történet jutott eszembe, amit még évekkel ezelőtt olvastam a neten valahol. Egy vidéki város ( Debrecen rémlik) plázájának a mélygarázsa a helyszín, ahol egy úgymond sztár érkezik kocsival ,h interjút adjon valahol az emeleten. Valami egynyári sztár egy nyávogós fiúzenekar egyik tagja. Az kapunál viszont ott áll a biztonsági őr, aki elkéri a nevét, h beírhassa a belépési kilépési naplóba. A sztár pedig közli ,hogy őt bizony Levy T-nek vagy valami hasonlónak hívják. Az őr pedig közli ,h legyen szíves a polgári nevét bediktálni. Azt nem lehet, mert a managere letiltotta erről a névről. Akkor viszont nem engedhetlek be mondja az őr . Telefon elő, a segítőkész őr szól ,h lent a mélygarázsban nincs térerő. Erre taktikát ávlt:
-Hát nem ismersz meg? Én vagyok az XY zenekarban?
-Bocs, de én itt most szolgálatban vagyok, amúgy meg civilben rocker és a kiképzésünk nem tartalmazza a trendi fiúzenekarok taglistáit névvel együtt, ezért nem vagyok otthon a témában.
-Akkor telefonálj fel a manageremnek.
-Bocsi, de innen csak a biztonsági központot tudom hívni szolgálati okokból és azzal nem fogom a főnököt zargatni ,h itt egy ember, aki be akar jönni és nem hajlandó megmondani a nevét, mert a kiképzés első 5 percében már elmondják ilyenkor mi a teendő.
Ekkor megtört a "sztár" és bemondta a nevét, de a lelkére kötöte az őrnek ,h soha semmilyen körülmények között ne adja ki, h őt így hívják. Az őr meg a hasát fogta a röhögéstől, de megígérte neki. A cikkben amúgy asszem vmi egyszerű név szerepelt Kovács János vagy hasonló, amiből aztán tényleg sok rohangál az országban.

Shadearmy. 2009.08.26. 13:44:23

A tök ki van ezekkel a "celeb"-nek titulált elfajzott nem is tudom kikkel. Mi az, hogy saját szabálya van?

A biztonsági szakmát meg lejáratják az ilyen és ehhez hasonló sztorikkal, amikor összemossák a biztonsági őrt a kigyúrt agyu kidobókkal..... (bár az agyukat nem tudják gyúrni szervi hiányosságuk miatt)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.10.22. 23:47:04

Kamionosok és Kurvák

???

ilyen tényleg van?
ezt a gyereket meg lőni kéne inkább
vagy kötni
süti beállítások módosítása