2009.10.11.
09:38

Írta: Szekuriti Blogger.

72. Majdnem levették a fejét egy töltényhüvelyért

Az Indexen olvastam, hogy mélységi ellenőrzés során elfogtak két olaszt, akik a kocsijukban töltényhüvelyeket, lőszereket és gránátokat szállítottak. Elvileg gyűjtők, azonban akkor sem értem, hogy lehet annyi esze valakinek, hogy közúton szállítson lőport és gyutacsot magában foglaló gránátot, amikor az fel is robbanhat.

Azonban ez a bejegyzés nem erről az esetről akar szólni, hanem egy másikról, ami a hír hallatán ugrott be.

Történt ugyanis, hogy egy híres, nagy nevű intézményben miniszterelnök fogadására készültek. Kivonultak persze már napokkal korábban a tűzszerészek, átvizsgáltak mindent töviről hegyire, de még a dolgozók öltözőjében lévő dolgokba is belekukkantottak.

Aztán felállították a beléptetőkaput, és onnantól fogva mindenki csak ezen keresztül járhatott ki és be, minden alkalommal átvizsgálták a ruházatot és a csomagokat is berakták az átvilágító berendezésbe.

Aztán jött a nagy nap, persze beljebb az épületben egy csoportban tűzszerészek üldögéltek, a bejáratnál a Nemzetbiztonsági Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat emberei, megspékelve az ilyenkor szokásos jó pár őrrel a Köztársasági Őrezredből.

Közben az épületben volt egy kisebb iroda is a földszinten, amely bérelte a helyiséget, és folyamatosan jártak ki és be a diákmunkások. Az Őrezrednek volt is dolga, jöttek a fiatalok, divatos lánccal az oldalukon, vagy acélbetétes bakancsban, meg szegecselt övekkel, hasonlókkal, ami most éppen divatos.

Aztán közeledett az idő, a miniszterelnök már minden percben várható volt. Mindenki kihúzta magát, az idő persze alig vánszorgott, erre megint beesett egy diákmunkás.

Nagy lazán odaadja a táskáját, közben egy őrezredes az ajtóban leskelődik, hogy ha megérkezik a várt menet, akkor a srácot gyorsan félreállítják, mikor is megszólal az egyik jelenlévő tiszthelyettes:

- Maga LŐSZERT hoz az épületbe, amikor biztonsági zár alatt áll az egész?

Nos, elnyúlt mindenkinek az arca, tűzszerészek is elkezdték nyújtogatni a nyakukat, hogy 'vázzáp?', a srác meg hirtelen majd összeszarta magát.

Közben az idióta tiszthelyettes meg nyomta tovább a magáét, hogy mindjárt letartóztatja a srácot, meg hogy börtönbe kerül, na erre a srác már majdnem elbőgte magát. Jó, szerencsétlen nyilván nem tehet róla, hogy a megszokott melóhelyére éppen most kell beesnie a miniszterelnöknek, de a lőszerrel való visszaélés akkor is bűncselekmény, ha az utcán kapják el.

Aztán a végén kiderült, mi ütötte ki a biztosítékot a tiszthelyettesnél: a srác kulcstartóján volt egy bármelyik military boltban beszerezhető, sötétzöld színű töltényhüvely, természetesen üresen, hatástalanítva, sőt lehet, hogy az a hüvely csak egy replika volt, mely sohasem tartalmazott lövedéket és puskaport sem.

A srácot elzavarták ilyen "kurva nagy szerncséd van, most az egyszer kegyesek leszünk hozzád, de elő ne forduljon mégegyszer" lekoppintással, csóró nyilván azt hitte, hogy most nagyon megúszta.

Miután elment, a tiszthelyettes felettese nem mondott semmit, csak visszament hátra, de a tűzszerészek, a nemzetbiztonságiak és az őrezredesek arcán lehetett látni azt a jellegzetesen visszafojtott "azt-a-kurva-anyádat" kifejezést.

És erre megszólalt az ajtónál lévő őr, "jönnek!". Hirtelen mindenki újra kihúzta magát, tiszteletteljes mosoly, mert már ki is vágodott az ajtó - egy testőr, még egy testőr - és megjött a miniszterelnök...

Szólj hozzá!

Címkék: miniszterelnök köztársasági őrezred nemzetbiztonsági hivatal nemzetbiztonsági szakszolgálat tűzszerész töltényhüvely

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr621441910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása