2009.11.12.
08:38

Írta: Szekuriti Blogger.

75. Szégyenteljes, mélyen megalázó állapot

Irodaszer, WC papír: saját pénzből. Egy olvasói levelet idéznék A T-MA 2009. szeptemberi lapszámából. A lap a BRDSZ, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének lapja.

 

Tisztelt Hivatalvezető Úr!

A mai napon immáron sokadjára fogyott el a papírunk! Ezúttal tudtommal az állomány pénzén került vásárlásra pár csomag lap, hogy a beidézett embereket ne várassuk hiába, és ki tudjuk nyomtatni a jegyzőkönyveket.

Megalázó dolognak tartom, hogy a tisztálkodószereken (például wc-papír) kívül immár az irodaszerek vásárlását is saját fizetésünkből kell, hogy megvegyük. Ha ez így megy tovább, a végén privát autóinkkal saját zsebből tankolva járhatunk ki a helyszínekre.

Felháborító és mélyen megalázó ez az állapot a becsületesen dolgozó állomány tekintetében, melynek tagjai azon veszekednek, kinek jusson az utolsó adag papír, hogy nyomtatni tudjon.

Szégyen, hogy ide jutottunk, a vezetőség pedig hagyja, hogy mindez tovább fajuljon. Senki nem meri felvállalni, hogy milyen jellegű bajok vannak? Azon csodálkozom, hogy eddig még nem történt önök felé állapolgári panasz ilyen jellegű problémák miatt.

A mellékhelyiségeink állapota a következő rettenet. Egyikben a wc-tartályból egyfolytában folyik  a víz, a másikban a csapot nem lehet megnyitni és nem lehet kezet mosni, a harmadikban pedig saját kezűleg írtam ki a piszoárra körülbelül 6 éve, hogy rossz. Muszáj volt odaírni, mivel a beidézettek gyanútlanul vizeltek, csak azzal nem számoltak, hogy a lefolyó helyett a pisi a lábukra folyik.

Továbbá nem beszéltem egyes elavult csigalassú számítógépekről és szabálytalanul kialakított dohányzóhelyekről.

Észrevételeim a fentiek voltak.

Javaslatom: a fent felsorolt hiányosságok soron kívüli megszüntetése és közalkalmazottakhoz, illetve rendőrökhöz méltó munkakörülmények biztosítása.

Kérdésem nincs.

(név és pontos cím a T-MA szerkesztőségében és a BRDSZ irodában)

 

Na ja, fasza kis állapotok egy rendőrörsön. Íme egy 2007-es videó a balatonkenesei rendőrörs felújításáról. A rendőrök újították fel, saját kézzel, az anyagokat kapták, ez szerintem ma is az általános állapot.

 

 

15 komment

Címkék: rendőrség levél panasz szakszervezet rendőrörs t ma brdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr41510568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.11.12. 09:19:49

Nagyon nem egyformák a viszonyok az egyes rendőrőrsökön, ill. kapitányságokon. (van ahol, ha a v.őri ha elkészült, akkor kipostázzák - tehát van pénz erre is -, van ahova vissza kell blattyogni érte.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.11.12. 09:27:38

Az előbbi beírásommal, csak azt akartam jelezni, hogy nem szerencsés általánosítani, mivel hatalmas eltérés lehet rendőrőrs s rendőrőrs között.
Nálunk például nagyon szép új, mert az önkormányzat is beszállt, mivel fontosnak tartotta, hogy itt is legyen rendőrőrs.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.11.12. 09:44:08

Még valami! A panaszos azt írja, hogy 6 éve rossz a piszoár. S mit tettek azért, hogy megjavuljon? Kiírták egy papírra, hogy rossz ... S ennyi? Miért nem kértek például egy idő után segítséget az önkormányzattól, vagy a helyi mesteremberektől ... biztos, hogy lett volna, aki ingyen megcsinálja ... nálunk is ingyen csinálgatták a rendőrőrs épületét a vállalkozók. Szóval nem lehet mindent az államtól, a nagy közös kasszából várni, lépni kell a kisembereknek is .... Az ott dolgozóknak - a beosztottaknak, s a vezetőknek - is van felelősségük, hogy hogyan találják fel magukat akár még az ilyen nehéz helyzetekben is.

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2009.11.12. 13:14:31

Ez MINDENHOL igaz. Egyik haverom a nyugdíjfolyósítóban dolgozik. Én néha elmegyek arra, és bizony nemcsak kívül van hugyszag.
Undorító. Mint az állat. Mármint ez az ország.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.11.12. 13:24:12

Aztán csodálkozunk, hogy a rendőrök sz*rnak mindenre.

HgGina 2009.11.12. 13:33:08

Nagyon helyes, hogy saját kezükkel csináltak valamit. Csak nem értem, miért van felháborodva, ha dolgoznia kell. A cégünknél mi sem várunk külön takarítónőre, ha kiborul egy csésze tea, vagy ha esetleg a WC-be egy kis fertőtlenítőt kell tölteni.
Amúgy meg a sündör a fenekét úgyis hiába törölgeti, minden sündör csak egy-egy nagy darab 80-100 kilós sz@r. Azt törölni életfogytig lehetne.

@EdinaEdina: azért nem kérnek segítséget, mert nyilván a helyi mesterembereket is csak b....ogatják munkaidőben. Azok meg nyilván nem szeretik őket ezért. Így meg minek segítenének?

Ez utóbbi persze nem biztos, csak a tapasztalataim szerint a sündörök 99,9 %-a így működik. Illetve nem működik.

HgGina 2009.11.12. 13:35:40

@ColT: aztán a sündör csodálkozik, hogy sz@runk rá.
Ez a másik oldal, és ezen az oldalon pármillióval többen vagyunk.

daito 2009.11.12. 13:53:11

Egyik jól ellátott kapitányságon jártak egy másik megyéből rendőrök.
Majd leesett az álluk, hogy ott van papír a nyomtatókhoz és nemcsak fejenként 10 lap.

Lehet, hogy nem vár az ember a munkahelyén takarítónőre, ha kiborul a kávéscsésze; de nem a dolgozóknak kéne összedobni A/4-es és klozetpapírra valót.

Másrészt, lehet, hogy sz*rnak tartod őket; de még te is, ismerősöd, rokonod is kerülhet ezekre a kapitányságokra; biztos nem örülnél, ha belefutnál egy ilyen klotyóba.

Egyébként a WC papír jó pár vidéki eü intézményben is hiányzik a pácienseknek fenntartott WC-ből; állítólag lopják őket.

Peetee 2009.11.12. 14:12:42

Ács megcsinálta volna a tetőt az új rendőrörsön, de úgy ám,h másnap az egész kapitányságra rászakad; miközben fánkot zabálnak, és a 15évesenek való vidóekon röhögnek, amit az "elavult" számítógépeken néznek a Youtube-on.

Kúrcsány Ferenc 2009.11.12. 14:58:43

Úgyse tudnák használni a papírt, ahhoz már agy kell.

paráznabillegető 2009.11.12. 15:35:36

nyomtatás, bazmeg...
az számítástechnika korában.
elektronikus formátum - ammög mi?
2009, magyarország.

ergerberger 2009.11.12. 16:07:27

Végre megvalósult a papír nélküli iroda eszméje!

ergerberger 2009.11.12. 16:16:07

"Ha ez így megy tovább, a végén privát autóinkkal saját zsebből tankolva járhatunk ki a helyszínekre."

Az őrizeteseket pedig otthon majd bezárják a spájzba.

"a lefolyó helyett a pisi a lábukra folyik"

Rendőrember azt írja a beadványba, hogy "pisi"? Mint az óvódások? :) Így hívják ezt a folyadékot felnőtt-nyelven: "vizelet".

gócpont · http://gocpont.blog.hu 2009.11.12. 16:28:12

mocskos jó a levél vége:

észrevételeim: ...

javaslataim: ...

"kérdésem nincs."
:DDDDDDDDDDDDDDDD

daito 2009.11.13. 16:15:11

@paráznabillegető: és mire megy a rendőr az elektronikus formátummal, ha a többi szervezet nem fogadja be? Vagy a kedves elítélt, sértett állampolgár nem tud mit kezdeni vele?

Jó dolog az elektronikus formátum, csak jelenleg még nem szünteti meg a hard copy verziót.

Ráadásul, hitelesített elektronikus formátum - imho - meghaladja az átlagos rendőrőrsön dolgozó átlag rendőr anyagi, technikai, tudásbéli lehetőségeit.
süti beállítások módosítása