2009.03.22.
13:21

Írta: Szekuriti Blogger.

9. Zöld Pardon beléptetés

Update: Többen azt kifogásolták, hogy ez már egy éves hír. Elnézést. Akkor legyen ne a Zöld Pardon, hanem xy szórakozóhely. A poszt nem ZP specifikus, hanem magához a beléptetési rendszerhez, mint olyanhoz kívánt hozzászólni, illetve elemzést készíteni róla.

Egy kis érdekességre találtam Bajbis blogján. Nem sokára újra megnyit a Zöld Pardon, "A leghosszabb nyári fesztivál" (lol). Itt történtek változások a beléptetésnél. Bár a ZP oldalán nem találtam semmi ilyet, akkor most a blogger által leírtakat elemzem.

A regisztráció menete:
- Regisztráció a Zöld Pardonban július 30-ig: a hét minden napján reggel 10-től, 21:30-ig, augusztus 1-től: hétköznap 10 és 16 óra között.
- A szülő, vagy hivatalos gyám az ifjú zöld pardonos vendéggel közösen tölti ki regisztrációs lapot a helyszínen.  A regisztrációhoz csatolni kell a szülő/gyám és a kiskorú látogató személyi igazolványának másolatát.
- Fiatalkorú vendégünkről fotót készítünk. A kép a kártya lehúzásakor jelenik meg a bejáratnál egy monitoron, hogy a biztonsági őrök azonosítani tudják vendégünket
- A sikeres regisztráció után a kiskorú megkapja mágneskártyás belépőjét, amivel 22 óráig jöhet be a Zöld Pardonba. - A kártya kiváltásának egyszeri regisztrációs díja 1000 Ft.

Aranyos. Esküszöm, ez már tiszta Amerika. A kiskorú személy, ugye aki 18 évesnél fiatalabb (alapesetben) elmegy anyuval vagy apuval, és lefotózzák, felviszik a rendszerbe és kap egy belépőkártyát.

Eddig rendben is van, igaz hogy én még sok-sok milliárdos cégközpontoknál sem láttam ilyen mértékű beléptető rendszert, de legyen. Elvileg az lenne itt a lényeg, hogy ugye 10 után már ne legyen fitalakorú személy a területen. Jó, bemennek a srácok, lányok, becsekkolnak, és elkezdenek bulizni. Jó esetben egy részük nagyon durván be fog rúgni, van akit ki kell majd dobni, gondolom ilyenkor nem lesz kártyával kiléptetve. Kissé életszerűtlen, hogy a megvadult kissrácot 3 szekrény kipakolja az utcára, majd az egyikük felkiált, hogy várjatok, nem fiatal ez a srác? vegyük el a belépőjét és léptessük már ki! :)

Inkább az lesz, hogy ilyenkor a rendszerben még úgy látszik majd, hogy a területen tartózkodik. Amúgy meg nem sok jogalapját látnám a kilépőkártya utáni motozásnak.

Ha meg elveszik a kártya, akkor mi lesz? Vissza nem tarthatnak emiatt senkit, s megint csak bent marad egy név a rendszerben, mint belépett. Vagy majd megkérdik a nevét, és kiléptetik manuálisan? Ez így OK. De ha valaki a haverja nevét mondja be, mert azt hiszi, hogy poénos, és ha a manuálisan kiléptetett srác megpróbálna kilépni később a saját kártyájával, akkor persze a rendszer nem engedi ki. És ilyenkor vajon mi lesz? Mivan' mivan' kiskecseg, hogy jöttél be, ha nem is vagy belépve? Csak nem a kerítésen át másztál be?

Most higyjük el hogy nem, de aki meg amúgy kártyásan, de a belépőt megspórolva tényleg bemászott, és fennakad kiléptetésnél, az hivatkozhat erre a dologra. Jah, vicces dolog ez.

És 22:00-kor, ha a rendszer szerint még a területen tartózkodik 20 kiskorú, akkor mi fog történni? Bemondják, hogy távozzanak? Persze, biztos távoznak is. Vagy az őrök körbejárnak, és elkérik a belépőt? Én azt mondanám, hogy nekem nincs is, mert elmúltam már 18 éves. És akkor leigazoltatnak a személyivel? Vicces lesz ez az esetleges vadászat, meg a vigyázz öcskös, elmúlt 10 óra és jön a kidobó című bújócska.

Aztán majd jön ellenőrzés, mutassák már meg a beléptető rendszert, jéé, miért is van kiskorú a ZP területén 22 óra után? Vagy ilyenkor gyorsan ki lesz léptetve a bent maradt jó pár fiatal manuálisan? Akkor mi értelme van az egésznek?

A végére még egy érdekesség. Nagyon sokszor voltam a ZP-ben. Hát mit is mondjak, ott nem diplomás őrök vannak, nem is azok kellenek persze egy ilyen helyre, inkább a 2 méter magas, 2 méter széles jelzőt ragasztanám rájuk. Nos ha ezeket a srácokat majd a beléptetés mellett még a fenti problémákkal is bombázzák, megspékelve egy csomó nyafogással, kurvaanyázással, ehhez nincs jogodozással, akkor ott az őröknek reggelre lila, vagy esetleg sötétlila lesz a fejük. És akkor bizony elcsattan majd pár pofon, amiből megint lesz egy csomó galiba.

Kíváncsi lennék az adatkezelésre is, nagyon-nagyon szigorú szabályok vonatkoznak erre is, de ez már talán egy másik posztot is megérne. Kíváncsian várom a beléptető-dolgot, ha beindul, kimegyek és élesben is megnézem, hogy írhassak róla.

47 komment

Címkék: nyár szórakozóhely fiatal zöld pardon kiskorú biztonsági őr fiatalkorú beléptetés

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr741017949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuruttya 2009.03.22. 16:22:17

Ez már vagy egy éves hír. Volt is róla sok poszt akkor.

padam 2009.03.22. 16:26:25

Én úgy tudtam, ez már meg egy ideje, régebben a honlapon is kint volt részletesen. Egyébként nem tudom mi szükség volt erre, kinek, és miben segít.
Ha jól tudom, személyi igazolványt fénymásolni nem lehet, nem így van?

ShagBeckur 2009.03.22. 16:27:32

Nem hinném, hogy ez a fiatalkorúak ellen lett létrehozva. Amikor én voltam tizenéves, mi is mászkáltunk ZPben hajnalig (akkor még ingyenes volt a belépés), aztán elszaporodtak a nem szimpatikus arcok, bevezették a 100 Ft-os rendszert.

Ez se használt, sok a balhé (elmondásból tudom, mostmár csak 1-1 koncert erejéig nézek le).

Szóval ez inkább a fiatalkorú, _nem kívánatos személyek_ ellen lehet hasznos, akinél a monitor mutatja, hogy hoppá, ezzel már volt gondunk, ezt nem engedjük be.

Másrészt, ahogy elnézem szó sincs arról, hogy 22:00kor el kéne hagyniuk a fiataloknak a helyszínt, annyi van leírva, hogy addig léphetnek _be_. Aki késik, lemarad, de az senkit nem érdekel, hogy aki 22:00 előtt jött meddig marad.

Persze ez csak az én véleményem.

lolperec 2009.03.22. 16:29:18

a kártya azért van, mert aláíratják a szülővel, hogy minden felelősség az övé.. azután ott van a gyerek, ahol akar, nem a ZP problémája..
amúgy már tavaly nyáron is ez ment ha jól emlékszem, legalábbis két húgom elrángatta apámat egy regisztrációra.. :D
addig örüljünk, amíg van legalább egy ilyen éjszakai gyermekmegörző..
megjegyzem a személyi fénymásolás enyhén aggályos..

FeroxX 2009.03.22. 16:31:02

szánalmas :D fel lennék háborodva ha 18 alatt lennék.. de a Zp ugyis rábaszik, hiszen a sok idióta 18 év alatti srác alkotta a legnagyobb "zp-zős réteget" és talán még a pénz nagy részét is ők hagyták ott.. szal ezzel csak veszít a Zp.. nem értem mért jó ez.. ok biztos sokat baszogatta őket az önkormányzat meg a nem tom mi, de akkor mért nem fizették le azokat ? jobban jártak volna.. ezekután max arra tudok csak gondolni, hogy maga a Zp vezetősége is a Zp vesztét akarja, lehet valaki egy 7 jegyű számjeggyel fiztetett a Zp vezetőjének, hogy na tűnjön már el innen ez a hely :P.. Kulti után bármi megtörténhet...

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.03.22. 17:25:32

At én időmben a süssfelnapból kiküldték a 18 év alattiakat.

grigorij (törölt) 2009.03.22. 17:42:09

Természetesen el kell törölni a 18 éven aluliakra vonatkozó szex és dohányvásárlási tilalma, engedni kell számukra a drogot,csak nyugodtan vigyék el a papa kocsiját egy kis éjszakai piás/narkós száguldozásra, szerintem hülyeség ez a sok tiltás...

Kuruttya 2009.03.22. 17:44:58

@grigorij: milyen 18 év alatti szex tilalomról beszélsz, 14 év felett legális a szex =)

Nils. H 2009.03.22. 17:49:55

Micsoda hír. Kár, hogy tavaly már működött ez a rendszer.
www.zp.hu/zoldkartya/

Aradebil 2009.03.22. 17:49:59

egy éves hír,és kb első héten volt nyugi zp-ben,azután visszaállt a "rend"

levrov 2009.03.22. 18:00:44

@Álmos: erről majd a bírónőt is próbáld meggyőzni, mikor 16 évesen feljelentenek.

Baloo 2009.03.22. 18:11:23

"Most higyjük el hogy nem..."

hagyni -> hagyjuk
hinni -> higgyük

lmntn 2009.03.22. 18:21:38

Most nem azért, de arról én nem látok a szövegben információt, hogy 22:00 után nem lehet benn 18 éven aluli. Arról van szó, hogy addig mehet be. Az mást jelent szerintem. De lehet, hogy én nem olvastam el rendesen.

Megélhetési rasszista 2009.03.22. 18:36:43

Ez kb. 1 éves a hír, ugyanis péntek, szombat este rendszeresen csatatér volt a Petőfi-híd környéke. Kb. 2 hétig rend is volt, azóta újra ott lengedeznek a 15éves-kőkemény-rocker-képződmények. "Lenyűgöző látvány", amikor mész hazafele. Én annak örülnék a legjobban, ha az egész ZP-t a földdel tenné egyenlővé néhány dózerrel.

Maestro 2009.03.22. 19:06:47

éjszakai gyermekmegőrző...

Illumination 2009.03.22. 19:08:10

bazmeg grat az indexnek és neked is hogy sikerült egy egy éves infot találni, nem volt gyanús h a zpn nem volt erről semmi?

Kuruttya 2009.03.22. 19:37:17

@Végh Béla bácsi: a magyar jog szerint 14 év a beleegyezési korhatár, vagyis ez az a kor, ami felett ha nem erőszak a közösülés, akkor jogilag egyik fél sem vonható felelősségre. Úgygondolom erről egy bírónőnek is tudnia kell, tehát nekem biztosan nem kéne győzködnöm, ha egy 16 éves lány fel akarna jelenteni ;)

2009.03.22. 19:43:23

kit érdekel, hogy a kis gecik igazolvánnyal basz6nak csak be?

mokas_gizi 2009.03.22. 19:44:38

A hír mint többen is írták már egy éves, ezt a szabályozást múlt évben vezették be, a bevezetés oka, hogy 14 éves vagy még fiatalabb gyerekek elég ittas állapotban voltak, hogy így fejezzem ki magamat... Ezenfelül 14 éves vagy fiatalabb lányoknak részegen szerintem nem túl biztonságos az a környék...
ZP-ben 18 év alatti személyeket nem szoktak kiszolgálni, de ha egy kölyök megkér egy 18 évest hogy vegyen neki valamit ez ellen a vezetőség nem igazán tud mit tenni...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.22. 20:08:29

@Megélhetési rasszista: Van benne valami. Egy lehetséges park helyét bitorolja jogtalanul és a sok kis pöcs a tizenévesek elég legaljából kerül ki sajons tapasztalataim szerint. 7 évig voltam BME-s, láttam eleget őket.

mokas_gizi 2009.03.22. 21:12:04

@molnibalage: Igen ebben van valami...
Mondjuk jó kérdés, hogyan lehetséges, hogy mind a ZP, mind a RIO sokkal nagyobb területet birtokol, mint amiért fizetnek...
Különösen úgy, hogy kb 6 hónapja elég komolyan foglalkozott ezzel a sajtó...

nyistapista 2009.03.22. 21:13:35

A ZP még létezik? Őrület.

PTibor (törölt) 2009.03.22. 21:29:49

A ZP jogosságát, illetve létjogosultságát hagyjuk.. akinek tetszik az amellett, akinek nem, az meg amellett tud tényeket és érveket felhozni.

viszont érthető a ZP hozzáállása. gyakorlatilag nincs rajtuk felelősség, csak a pultban. Viszont aki jár oda, az tudja, hogy olykor még alaptalanul is kérnek személyit. az ellen meg, hogy a 20 évesnek kinéző 16 éves meghivatja magát valami hapsival, az ellen nem véd semmi. ráadásul anyuka meg tudja azt is nézni, hogy a gyerek mikor ment be, tehát ha délután 4kor lelépett otthonról, de csak 8kor ment be, akkor szinte 100%, hogy a gyerek piázott a parkban.

és ezzel van a legnagyobb gond. a parkot kellene valahogy megoldani..

nem járok minden nap a ZPbe, de csak koncert közben jött le néha, hogy míg egy Supernem koncerten az átlagéletkor 16, addig a PUFon jóval 20 fölött van.

ráadásul akármilyen buli, péntek, nyár van, 23-0h környékén szépen megcsappan a "tinik" száma..

ami pedig a bevételes felvetést illeti.. gondolkozz.. épp ezért nem menne pl egy tiniRio sem, amit rendszeresen feldobnak. mert ezek a helyek főként az alkoholfogyasztásból élnek..

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.03.22. 21:43:27

:) Egy éves hír? Én nem láttam beléptetést tavaly, igaz nem sokszor jártam már arrafelé, max bringával, éjjelente.

Itt most nem azon van a vita, hogy hány éves a hír, maximum akkor nem kell kimennem megnézni élőben. Itt az elv a lényeg, magáról az egész beléptetési rendszerről.

Az Index címlapról meg akadjunk már le, az kerül ki, aki mondjuk vállalható hangnemben ír egy posztot, felkerül a sok látogatás miatt a blog.hu címlapjára, ott még többen megnézik, így automatikusan felkerül az Index címlapjára.

Amúgy köszöntöm az új látogatókat, sikeresen átalaudtam a rohamot :) Gyertek vissza máskor is!

2009.03.22. 22:06:38

@padam:

Szerintem lehet fénymásolni, feltéve, hogy a tulajdonosa hozzájárul.

2009.03.22. 22:08:42

"Vicces lesz ez az esetleges vadászat, meg a vigyázz öcskös, elmúlt 10 óra és jön a kidobó című bújócska."

Nathanp blogjában pont mostanában volt ilyen diszkós poszt:

"Egyszer volt tinidiszkó, nyolctól tízig, na pont hét ilyen kiscsávó vett jegyet háromszázér', a pultba' csak ücsit kaptak, tiszta tré volt, hát persze, hogy senki nem táncolt, mondogatták, hogy nem buzik ők, sör kéne, meg csajok, azt' kettő el is bújt volna a klotyón, mikor a porta lámpát kapcsolt tízkor, de hát bazmeg azok se' hülyék, hét törpe jött, azt' hol a két kuka, röhögtek, és megtalálták a két kis mókust ahogy állnak a fajanszon."

Funkerman 2009.03.22. 22:27:24

Vicces és jogtalan ez az egész sztori. A ZPvel és a rióval együtt. Milyen alapon nézegeti az én személyimet bármelyik aluliskolázott bôrnyakú suttyó... Milyen kicseszett országban élünk? Le kéne dózerolni az egész kócerájt, meg a vele átellenben lévô riót is, a kedvenc megélhetési politikusaikkal egyetemben. f@szkorbácsot az összesnek, de a pin@nyálhid is kijár a nyakuk köré.

2009.03.22. 23:10:12

Még az jutott eszembe, hogy nem lenne olcsóbb, egyszerűbb, korrektebb stb. egy sima karszalagos rendszer? A felnőttek pl. piros karszalagot kapnak a belépésnél, aki necces, attól személyit kérnek, és ha nincs tizennyolc, akkor kap egy rikító (fluoreszkáló) karszalagot. Este 10 után a portaszolgálat uv-lámpákkal világít időnként, és a bent maradt kiskrampuszokat ki tudja szűrni, mint a szentjánosbogarakat. Nem kéne adatot rögzíteni, kezelni, a személyit csak egyszer kéne felmutatni.

2009.03.22. 23:13:02

@Fuckoffer:

A tulajdonosnak/bérlőnek szíve joga azt mondani, hogy csak x éven felülieket enged be a rendezvényre. Természetesen nem vagy köteles személyit mutatni nekik, viszont ebben az esetben a rendezők/biztonságiak nem kötelesek beengedni a rendezvény területére, ill. ha már bent vagy, eltávolíthatnak onnan.

mokas_gizi 2009.03.22. 23:52:24

@Fuckoffer: 18 alatt joguk van kérni a személyit mindenhol ital és cigaretta vásárlásnál... Közértekbe is kellene pl...

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.03.23. 00:59:31

@tff: A karszalagra már én is gondoltam, de akkor meg meglenne a pisisek és nem pisisek osztálya a ZP-ben. Értem én kissrác egyszer megy oda egy csajhoz, az meglátja a kiskorú szalagot és elzavarja, akkor a srác többet nem megy arra, az biztos. Másrészt meg az összes karszalagos kiscsaj a nem karszalagos srácokat hajtja, mert az ugye "tök menő" nekik...

lápi lidérc 2009.03.23. 03:52:48

1. Tavaly már ez a rendszer működött, és cikkek is jelentek meg róla. Nyomtatott újságokban is.

2. Tudtommal 18 év alattiak csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodhatnak szórakozóhelyen 22.00 után.

czejp (törölt) 2009.03.23. 08:06:29

Igen ! Rend és fegyelem, ez kell ! Továbbá javasolnám azt is, hogy a kiskorúak csak szülői felügyelettel látogathassák az intézményt. Mivel az idősebb korúak nem bírják a lármát, meg a nyüzsgést, ezért külön elszeparált helyen várhatnák meg, amik a kiskorúak dohány, cigaretta és szeszesital mentesen kiszórakozzák magukat. A drogokat csak ezért nem írom , mert az egyébként is tilos. Javasolnám még mindenkibe a chipbeültetést, így ki lehet küszöbölni a beléptető kártyás visszaélést lopott kártyával, de még azt is ellenőrizni lehetne, hogy ki hol van éppen , a kamerákon úgyis látszik, hogy mit csinál, ez már megoldott. Sőt külön szórakoztatási hivatal vagy felügyelet felállítását is javasolnám, ahol megfelelő űrlapok felhasználásával előre kellene kérni, legalább harminc nappal, hogy ki hova szeretne menni szórakozni, így elkerülhető lenne a tumultus egyes helyeken, amíg máshol meg szinte senki sincs. A hivatal fenntartaná magának a jogot, hogy engedélyezze a beléptető kártya használatát, vagy másik szórakoztató helyet jelölhetne ki. Esetleg a mobiltelefonokra a fiataloknak lehetne SMS-eket küldeni, hogy egyazon időben egyszerre vihogjanak, vagy ugráljanak, ezzel például rengeteg pénzt lehetne megtakarítani a költségvetésnek, amiből még korszerűbb beléptetőrendszereket lehetne kialakítaná mindenhová. Hát van még sok ötletünk, de mára ennyi elég volt, még sok is. Tegyük a dolgunkat, én is teszek rá.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.23. 08:27:49

"A ZP jogosságát, illetve létjogosultságát hagyjuk.. akinek tetszik az amellett, akinek nem, az meg amellett tud tényeket és érveket felhozni."

Elvileg jogállamban élünk. A ZP-nek és Rio-nak sincs semmiféle joga közterületet jogtalanul bitroloni. Pont.

trx · http://www.conspiracy.hu/ 2009.03.23. 09:19:23

nem kötelező abba a mocsok ZP-be járni. :)

Adófizető 2009.03.23. 11:44:00

Ellentmondásos követelményeknek kellene egyszerre megfelelni.( gyorsaság, biztonság, gazdaságosság, menekülési útvonalak biztosítása stb.) Ezek egy része műszaki,gazdasági, másik része szervezési kérdés. Egy zárt objektum esetében található megfelelő kompromisszum, de bárki által tömegesen látogatott helyszínek, rendezvények esetében nincs igazán jó megoldás. Különösen vonatkozik az az alkalmi helyszieken megrendezett eseményekre. Tapasztalhattuk ezt az utóbbi évek ünnepein is.

Jogi aggályok is felmerülnek a személyes adatok gyűjtésével,felhasználásával, őrzésével kapcsolatban, egy szórakozóhely esetében. Nekem eléggé pöttyös a májam
ahoz hogy elképzeljem, valaki(k) visszaélhetnek a személyes adatokkal.
Külön probléma hogy a beléptetett személyeket hogy lehet a jogosultság (idő) lejárta után kilépésre kényszeríteni.

Én inkább azt kérdezném meg a kedves szülőktől, hogy mi a fenének kell fiatalkorú gyerekeknek éjjel, kísérő, (felügyelet) nélkül szórakozóhelyeket látogatni?? Régebben a szórakozóhelyeken fiatalkorúak általában 20 óráig, szülői(!) kísérettel 21-22 óráig tartózkodhattak, és ezt be is tartották- tartatták!
Tudom hogy ma más a világ (Valóban, nem volt mindennapos a rablás lopás erőszak stb. !!) meg demokrácia és szabadság, ám a szórakozóhely nem a legjobb gyerekmegőrző!
Nekem is volt, és van tini lányom és meg tudom beszélni hogy kikkel, hogyan, hova, mikor, meddig, miért(ne) menjen szórakozni.
Valószínűleg ez másnak is sikerül, csak a tiltás NEM, a
miért CSAK helyett emberszámba kell venni az ostoba kamaszt!

Funkerman 2009.03.23. 16:22:38

ttf és mókásgizi:
"A regisztrációhoz csatolni kell a szülő/gyám és a kiskorú látogató személyi igazolványának másolatát."
Az lehet, hogy azt engednek be akit akarnak és 18 év alatt ez meg az, de mintha a szülô idôsebb lenne 18nál általában. Attól, hogy a helynek jogában áll azt beengedni akit akar, arra soha nem volt és nem lesz joga, hogy emberek személyi okmányának másolatát másolja, tárolja stb. Mirôl beszéltek emberek?! Nem gyûjthetnek adatot pl. Igy lesznek a centrumkáefték stb. cégek. De tulképp egy ilyen rendszer üzemeltetése és felállitása belefér abba a keretbe amit nem fizettek be területhasználat cimén és soha nem is fognak addig amig molnár gyula és társaival pacsizgatnak. Azt sem értem, hogy miért nem állitanak rendôrt esténként oda, mivel nem lehet normálisan közlekedni, le és felhajtani. Se kocsival se sehogyan. Meg lehet tekinteni a szemben lévô parkot, miként fest a sok kis köcsög "bulizása" után.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.03.23. 22:31:02

@tff: Szerintem te is le tudod vonni a megfelelő következtetéseket ebből a hírből. :(

Megélhetési rasszista 2009.03.24. 12:42:01

@czejp: te egy genetikai mellékút vagy, vagy a ZP törzsközönsége. És nem érted a felvetést. Miért az jelenti a 16 éves tiniknek a kikapcsolódást, hogy öntudatlanná iszom le magam, végighányom a Petőfi-híd környéket majd a már üres üveget széthajigálom. De majd legközelebb a te ablakod alá irányítjuk őket.

czejp (törölt) 2009.03.24. 13:31:37

@Megélhetési rasszista: Remélem a rasszista testvérem nem tudja, hogy hol lakom. Egyébként nem tudom, hogy most már szabad-e a kiskorúaknak szeszes italt inni, ráadásul annyit, hogy öntudatlanok és/vagy összehányják a közterületet. Ha a jelenlegi törvényeknek nem tudnak érvényt szerezni, akkor lehet ám dumálni mindent beléptető rendszerekről, ami igazából csak valakinek jó bulija. Ja meg a büfés bevétele is jócskán megcsappanna ha csak Cola-t inna az ifjúság nála.

gregfulop 2012.10.12. 09:41:19

Most akadtam rá erre a cikkre, és a hányinger kerülget a Drága Magyar Mentalitástól. Ha a 16 éves gyerek tajtrészeg, az nem jó, de ha valaki tenni próbál ellene, akkor már jogai vannak. Egy szórakozóhely igenis felallithatja a saját szabályait, eleddig a zp tett legtöbbet a fiatalok kulturaltabb szorakozasaért.
süti beállítások módosítása