2009.07.01.
07:20

Írta: Szekuriti Blogger.

24. Abszurdisztáni történetek I.

Egy új sorozatot indítanék, hasonlóan a Reakció és a Vastagbőr blogoknál megszokott "Ilyen ország nincs is" kategóriákhoz. Nos, ebben a kategóriában azok lesznek, amelyek sehol máshol nem történhetnének meg a biztonság, vagyonvédelem területén, csak ebben a csodás országban..

Első történetünket egy kormányőr kolléga mesélte a minap. Helyszín egy puccos állami intézmény, ahol az igazgató az egyik politikus rokona. Nos. Fontos emberek készülődtek az épületbe, ilyen államelnöki-miniszteri szinten, ennek megfelelően már az esemény előtt kivonultak oda a kormányőrök, beléptető kaput szereltek fel, csomagátvizsgáló gépet állítottak be, stb.

A fontos nap reggelén jön ám az igazgató. Kormányőrök ugye jó reggelt kívánnak, kipakoltatják a fémet az átvizsgálandó személy zsebéből, táskát be a gépbe.

Igazgató megy át a kapun, bííp-bííp, megkérik, hogy fáradjon vissza, és pakoljon ki minden fémet a zsebeiből.

Újra át a kapun, megint bííp-bííp. Vissza again, harmadszori próbálkozás: bííp-bííp. Kormányőr már szólna, hogy nézze át újra a ruházatát, zsebeit, mire az igazgató böszme nagy hangon elkezd ordítani, hogy hogy képzelik, ő itt az igazgató, majd fogja a mobilját, kulcsait, át a kapun (bííp-bííp), és elrobog. Kormányőrők meg csak pislognak.

Hogy miért Abszurdisztán? Mert nálunk a politikus rokonának mindent lehet. Nem fontos, hogy kiemelt védelmet kell kapnia a védett személynek, ő megteheti. Külföldön ilyenkor utánamennek, visszakísérik, ha ellenáll lefogják, 100%, hogy kirúgják. Nálunk: pislogás, ha utánamennek, a politikus majd leszól valamelyik felettesnek, és a jóhiszemű, előírásokat betartó őrt megbüntetik, lebaccák, stb...

Fincsi, mi?

80 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr441218229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozicsenko 2009.07.01. 14:19:16

videokamera felszerel, slambucman kussol és ha baj van, lehet menni bíróságra

a fontos rokonnal együtt...

Yeto 2009.07.01. 14:30:33

Napi jelentésben remélem benne volt, ha nem, akkor nem csak a rokon a hunyó.

lamed 2009.07.01. 14:33:40

Magyarország mindig is ilyen okádék dzsentri-urambátyám-elvtársam (kinek mi tetszik) világ volt. Még a szervilis alattvalók egy része is úgy gondolja, hogy az éppen neki való Kegyelmesúrnak nehogymá' ne lehessen, hiszen azért Ő a Kegyelmesúr!
Azon csodálkozom, hogy egy ilyen országot egyáltalán felvettek az EU-ba.

...khm... 2009.07.01. 14:33:56

Most akkor politikus vagy igazgató?

És ha igazgató, akkor ki rúgja ki? Ő saját magát? Ez elég valószínűtlen.

Ez a történet meg nem kicsit zavaros. Ahogy a megírója elméje.

kicsitomi 2009.07.01. 14:41:04

@...khm...:
1., idézek: "Helyszín egy puccos állami intézmény, ahol az igazgató az egyik politikus rokona"
2., Azért, mert valaki igazgató, van főnöke ill. munkáltatója. Ergo ki lehet rúgni. Állami intézményről volt szó, nem magánvállalkozásról.
3., A kormányőrök ugyanolyan teszetosza hülyékből állnak sajnos, mint kis hazánk rendőrségének nagy része.
4., Egyszer igazán kinyírhatnák valamelyik félhülye politikusunkat - de a legjobb az lenne, ha mindegyiket el tennék láb alól.
Na.

fred.a 2009.07.01. 14:41:55

Hahaaaa . barátom. ezt próbálnád megcsinálni itt Angliában.
ellenáll ?? azonnal rajta van 5 security és úton van egy tucat zsaru. nem számít kinek a mije. Amúgy pontosan ... tökmindegy milyen őr , ott a kamera, és ha itt hibázol ÖRÖKRE bevonják a licence-edet. nincs kecmec. ezért az őr nem is fogja engedni a tisztelt igazgató urat távozni a megfelelő kontroll után. továbbá amennyiben fizikailag ellenáll, azonnal -ott a kamera ! - hátrakötheti a kezét vagy jobbik esetben egyszerűen megtagadja a belépést amíg a felettes oda nem érkezik.
Na ez így működik Angliában.

fred.a 2009.07.01. 14:43:20

megfelelő kontroll után. óóó hiba! sorry ....elött .

fred.a 2009.07.01. 14:43:37

megfelelő kontroll után. óóó hiba! sorry ....előtt .

ggx 2009.07.01. 14:44:21

Sajnos kishazánkban ordas nagy mentális problémák vannak, de téved aki azt hiszi, hogy ez nem fordulhat elö európa más országában, nyilván nem ilyen gyakorisággal. Természeten ez nem mentség csak jó tudni.

Gadget 2009.07.01. 14:51:55

Igazgató Úr ordas nagy paraszt, kormányőr pedig felkészületlen volt.
Olyan helyen dolgozom ahol az átvizsgálás napi gyakorlat.
Háromszor nem szokás átküldeni a kapun valakit, hanem kézi detektorral be lehet határolni a csipogást kiváltó eszköz pontos helyét (csípőprotézist, zsebenn felejtett aprópénzt, alsógatyára rögzített erényövet, bármit.)
A behatárolás után pedig, könnyedén tisztázható az esetleges félreértés.
Ha nem volt náluk kézi detektor, akkor nem tudom mit kerestek ott.
Igen, abszurdisztán.

wagabound 2009.07.01. 14:57:46

Mondjuk már az röhej, hogy egy "puccos állami intézmény" igazgatójának is át kelljen mennie a fémdetektoron. Róla azért csak nem gondolják, hogy merényletre készül? És ha van fegyverviselési engedélye, akkor azt pakolja ott ki mindenki szeme láttára?

Ha viszont valóban neki is kötelező a vizsgálat, akkor sajnálom a kormányőröket. Ahol Szabady Béla miniszter úrnak tituláltathatta magát, ha gazdája, Torgyán Röfi házon kívül volt, ott beosztott legyen a talpán, aki ezekkel a vértahókkal leáll huzakodni.

gerzson 2009.07.01. 15:05:29

Képviselői irodaházban láttam képviselőt, aki a rendszer kiépítése után a személyivel akart átmenni a beléptető kapun a proxykártya helyett. Mikor az őr nagyon udvariasan szólt, még neki állt feljebb, hogy neki ne mondja meg... állatok ezek.

lamed 2009.07.01. 15:05:46

@ggx: Persze, nyilván előfordul máshol is. De sokkal kevesebbszer, illetve akkor általában következményekkel jár (éppen emiatt kevesebbszer).
Lásd: költségtérítési botrány Angliában. Ott is van ilyen, de balhé lesz belőle, lemond/lemondatják a tisztségéről, visszafizeti stb. Nálunk meg lehet, hogy az őr üti meg a bokáját, hogy zavarni merte a Méltóságosurat.

És ami a legrosszabb, hogy nálunk az állampolgárok (alattvalók?) egy jelentős része még tapsol is nekik, ha éppen az általa favorizált vezetőről van szó.

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.07.01. 15:12:09

Meg tudom érteni, hogy az alany türelme elfogyott, miután az őrök harmadjára is visszatapsolták. Hasonló helyzetben én is leugattam volna őket.

Sz@r ország ez, ahol ... na mindegy, maradjunk annyiban, hogy szar ország ez.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.07.01. 15:13:49

Példamutatás nincs? Neki kéne, hisz miatta van.

kicsitomi 2009.07.01. 15:15:42

@wagabound:
Bazz, ha szabály van, akkor az az igazgatóra is érvényes, sőőőőt, rá igazán az. Jobb helyen fel sem merül, hogy ő kivonja magát a biztonsági előírások alól.
Mellesleg mi a f*szért kínos bemutatni a fegyverét? Nekem is van, volt, hogy olyan helyre mentem, ahol le kellet adni.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2009.07.01. 15:16:29

Az egyik rokonom a CSCE 1994-es kongresszusán dolgozott a BKK-ban. Hasonló sztori akkor is volt. Van és lesz is.

A tökös kormányőröknek kellene ezt klasszul levezényelni. Ha kiakarnák rúgni, akkor irány a jogsegély intézménye.
Viszont az is igaz, hogy jelenleg uram-bátyámozással többet lehet elérni. Jobban tetszene a külföldi példa...

ggx 2009.07.01. 15:16:49

@lamed: Persze tudom, hogy így van, külföldön élek. Igazándiból ezt csak úgy zárójelben akartam megjegyezni. Ami az "alattvalókat" illeti sajna igaz. Ez a problémák egyik eredöje szerintem.

taxpayer 2009.07.01. 15:17:07

Még nem hallottatok a motozásmentes belépőről?
Az átkosban a gyárakban az összes főnök meg párttitkár ilyennel szaladgált ki-be, a pórnépet meg kiforgatták fenékig.

Samott 2009.07.01. 15:17:35

Mondjuk a szereptevesztesbe se kene esni... nehogy mar a biztonsagi or (esetunkben a kormanyor) dontse el, hogy a fonok bemehet-e vagy sem. ;)

johevi 2009.07.01. 15:23:17

Szerintem kurvára független attól hogy rokona az akárki, akkor is bement volna ha árva, ugyhogy speciel összefüggést keresni ezek között nem kell. Mármint azért ment be, mert a politikus rokona. Azért ment be, mert megtehette, ennyi. Ettől függetlenül érdekes az a tény, hogy politikus-intézményigazgató rokon.

backward 2009.07.01. 15:26:01

Kiskatona koromban kiállítottak forgalomirányítónak, hogy amíg tart a szemle, addig ne engedjek be semmilyen járművet az alakulótér közelébe, hogy a motorhang nehogy megzavarja a beszédeket. A laktanyaparancsnok sofőrje szeretett volna átmenni, mert a parancsnokot kellett volna elvinnie a beszéd után. Persze nem engedtem át. A parancs az parancs. Amit én kaptam.:DDD

Gadget 2009.07.01. 15:34:39

@Márai Coelhó: Valszeg azért tapsolták vissza, mert képtelen volt kipakolni a zsebeiből.

@Wagabond:"Mondjuk már az röhej, hogy egy "puccos állami intézmény" igazgatójának is át kelljen mennie a fémdetektoron."

Át kell mennie, nálunk ha valaki olyan jön, aki védett személy, akkor mindenkinek ki kell mennie a házból, és újra beléptetik a vizsgálat után. NINCS KIVÉTEL. Még a az intézmény igazgatójának is újra át kell mennie a vizsgálaton, pedig reggel mikor bejött már egyszer megvizsgálták őt is, és minden kollégát. Ez egy ilyen dolog, ezzel jár. Nálunk a vezér szokott előljárni, és példát mutatni, nem hisztizik, ha kell kivárja amig a kormányőrség elvégzi a dolgát, és ettől még nem veszik el a tekintélye, sőt.

fred.a 2009.07.01. 15:45:55

Samott :

Hát , M.o.-on lehet hogy nem. De itt Angliában a Főnököt is megB. ha nem megy át checken.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2009.07.01. 16:02:34

Ez így általánosságban egyszerű hangulatkeltés, mondjuk, városi legenda. Igaz vagy nem, tudja a fene! Ha ilyenekből fog állni ez a blog, akkor szart sem ér, mint amikor a a tilosban parkoló autók rendszámát letakarják, vagy szándékosan úgy fényképezik. Tipikus népmesei "hoztam is, meg nem is".
Ha csak úgy dühöngeni akarok, akkor tudom én magamat is turbózni, nem kell ilyen hülyeség.

kanbatu 2009.07.01. 16:18:51

Régebben dolgoztam néhány alkalommal beengedőemberként koncerteken. Volt néhány ilyen esetem.
1. Sziget: - Szia, én egy In-kalos barátnője vagyok, ott vár engem. - Mondtam neki, hogy jegy nélkül nem mehet be, bárkinek is a barátnője, de ha bemehetne, akkor is mondhatná bárki, hogy bent dolgozik a faszija. Valahogy bejutott, és fél óra múlva jön az In-kalos, a csaj megmutatta, hogy én voltam, és ott munka közben életveszélyesen megfenyegetett.
2. Sziget: Egy látogatónak gond volt a karszalagjával, és mondtam neki, hogy jöjjön be, majd helyrehozzuk, erre az In-kalos, akinek az volt a dolga, hogy nekünk segítsen azzal, hogy feltartja a feltorlódott tömeget megfogott, és elkezdett ordítani, hogy hogy merészelem felülbírálni az ő döntésését, a szerencsétlent bedig kituszkolta a kordonon túlra.
3. Klezmer koncert, Pecsa: Jön egy ember, hogy ő az NBH-tól van, és várja, hogy beengedjem. Nem engedtem, erre megkérdezte, hogy meddig akarok itt dolgozni. Mondtam, neki, hogy azt engedem be, akit a megbízóim akarnak, de megkérdezhetem őket, hogy vele mi a helyzet. Amíg elmozdultam, a biztonságiak beengedték, a többi jegyszedő meg nem szólt erre semmit. Ezek a biztonságiak ugyanúgy csak arra az alkalomra voltak felbérelve, mint mi.
4. Volt fesztivál. Egyszercsak megjelenik néhány civil ruhás marcona alak, és igazolvány nélkül közlik, hogy ők a rendőrség. Én azt gondoltam, hogy hiszek nekik, mert eléggé buta pökhendi arca volt a főnöküknek hozzá, és beengedtem őket, de volt ott egy biztonsági ember, aki rendesen végezte a dolgát, és kérte a jegyüket vagy az igazolványukat. Egyszercsak látom, hogy motozzák, ordítoznak vele, és tíz percig tartották fel. Ha jól emlékszem, ő a Valton Securitynek dolgozott, hogy jót is mondjak a biztonsági őrökről. (Hogy tiszta legyen a kép, a Szigeten az In-kalosok nagy részével símán lehetett együtt dolgozni.)

Ennél nem sokkal több alkalommal szedtem jegyet, ami azt jelenti, hogy körülbelül minden második alkalomra jutott egy ilyen eset, a Sziget egy hetét egy alkalomnak számítva. Erről a munkáról ennél többet nem is tudok.

halaloszto 2009.07.01. 16:23:01

@wagabound: Olvass mar egy kis tortenelmet. Tudod te mennyi merenyletet kisereltek meg vezetok kozvetlen kornyezeteben dolgozok?

vajk

otto von bolschewick · http://farkastanya.blogspot.com 2009.07.01. 16:33:01

Samott:
"nehogy mar a biztonsagi or (esetunkben a kormanyor) dontse el, hogy a fonok bemehet-e vagy sem. ;) "

Hát nem is ő dönti el, csezmeg, hanem az ún. biztonsági protokoll, amelyet az adott helyszínre, intézményre kidolgoztak. (Aztán vélhetőleg a szellemi toprongy igazgató is jóváhagyta.)
Tegnap egy más üggyel kapcsolatban már feltettem a kérdést:
A világnak azon a részén, ahol Európa van, mennyi ideig maradhatna igazgató? (Egyáltalán: kineveznék-e?)

Samott 2009.07.01. 16:47:36

@otto von bolschewick: Van a biztonsagi ornek is felettese, jelentse neki az incidenst. Tisztak az ala es folerendeltsegi viszonyok, nem kell mindenben politikat keresni. Az or szerencses, ha masnap is johet dolgozni egy ilyen utan.

füligjimmy77 2009.07.01. 17:03:34

Azért én gyakran eltűnődöm, hogy mégiscsak egy békés országban élünk, mert szerintem csak azért nem nyírtak ki még egy politikust se, mert nem akartak. A kormányőröktől lazán kicsontozhatnák még Bajnait is, nemhogy egy államtitkárt, vagy egy minisztert.

antikosz 2009.07.01. 17:12:04

@Samott:

Az őr közvetlen főnöke az őrparancsnok, őrségparancsnok és ha van felvezető /őrparancsnok helyettes, elvileg mástól nem fogadhat el utasítást (vagy ezeknek megfelelő beosztású személy(ek)). Azt hogy mi az őr feladata és miként kell azt elvégezni írásban kapja meg ill. kiképzést kap belőle valamint törvény szabályozza.
Ha a leírtak alapján az igazgató urat át kellett vizsgálnia a diri volt a seggfej és nem az őr.
Egy "komolyabb" helyen valszeg. összecsomagolták volna a dirit, mert jogukban állt volna és valszeg. kötelességük is lett volna.
Persze általánosítani nem szabad nagyon sok korrekt "nagyember" van, de láttam én már "nagyembert" üvöltözni az "őrséggel" persze csak addig amíg a bilincstok tépőzárjának hangját meg nem hallotta.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2009.07.01. 17:55:14

Nem az igazgató a problémás a történetben, hanem a kormányőrök.

Alkalmatlanok.

gromit 2009.07.01. 17:58:44

szerintem meg a "lebaccak" a problemas a tortenetben.
ilyen 12 eves irc-zos kislanystilusban ne irjunk mar politikai visszassagokrol, mert hulyet csinalunk magunkbol.

(tollnok) (törölt) 2009.07.01. 18:02:57

a bejegyzés akár érdekes is lehetne, ha olvashatnánk benne neveket. igazgató?, politikus?

nemuccaszoc 2009.07.01. 18:28:23

Aki fent van, arra nem vonatkozik a szabály, megszokhattuk.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.07.01. 18:42:03

Komment hegyek :) Nevek és helyszín nem lesz, mert abból sajnos baj lenne. Sok hozzászólónak el kellene gondolkoznia azon, melyik országban is él...

kanbatu 2009.07.01. 18:56:43

@Biztonsági Őr: Ha ez az én beírásomra is vonatkozik, akkor kérlek, hogy moderáld ki, én pedig visszarakom helyszínek nélkül. Ha arra gondoltál, tényleg el kellene gondolkozni azon, melyik országban is él az ember, vagy melyikben éljen.

fourgee 2009.07.01. 18:56:54

@...khm...: "És ha igazgató, akkor ki rúgja ki? Ő saját magát? Ez elég valószínűtlen."
Szóval, egy állami intézmény éléről nem lehet kirúgni az igazgatót, mert saját magának kellene saját magát kirúgnia? Az a baj, hogy ebben az országban a vezetők mind így gondolkodnak, ahogy te, ezért lehet itt bármit megtenni...

@fred.a: "Na ez így működik Angliában. "
Mert nekik kimaradt az a 40 év szocializmus, ami nekünk volt, meg ott az elmúlt események hatására komolyan is veszik a biztonsági dolgokat.

@Márai Coelhó: "Meg tudom érteni, hogy az alany türelme elfogyott, miután az őrök harmadjára is visszatapsolták. Hasonló helyzetben én is leugattam volna őket."
A reptéren is beszólsz a biztonságiaknak? Nem a biztonságiak tehetnek arról hogy az említett személy f.sz volt és nem volt képes minden fémtárgyat lekapni magáról.
Tavaly 14x repültem, de egyszer sem vizsgáltak át manuálisan és egyszer sem küldtek vissza a kapunál, mert minden fémtárgyat már előtte bedobáltam a táskámba.

atila68 (törölt) 2009.07.01. 18:58:00

Nálunk (állami tulajdonú ZRt.) egyszer próbáltam átlépni bentről - kifele (!) a szalagkorlátot ahelyett, hogy a ki-be léptető kaput használtam volna, hogy segítsek a pizzafutárnak (este kilenckor) azt hittem lelőnek az őrök.
Igazuk volt még ha szarul is esett.

BKV reszelő 2009.07.01. 19:16:21

@...khm...: A zavaros az a lé a fejedben baszod. Te vagy megbuktál már a bölcsiben és azért nem tudsz olvasni vagy a Hűvösvölgyi úton megszüntetett elmegyógyintézetből eresztettek szélnek.

Samott 2009.07.01. 19:23:52

@antikosz: Nezd, leegyszerusitem a dolgot: Ha en vagyok a fonok es a cegemnel a biztonsagi or nem enged be, akkor masnap mar nem kell jonnie. A masodik ilyen eset utan a fonoket is kirugom.

zsoci 2009.07.01. 19:28:54

Szerintem meg tök felesleges ez sok baromság. Fémkereső kapu, stb.

Ez a sok biztosági őr se kéne. És akkor még a repülőtéri állatkodásról nem is beszéltem.

Viharkabát 2009.07.01. 19:51:25

Örülök, hogy sokaknak megint sikerült összekeverni a sezlonyt a fazlonnyal.
1. A kormányőr NEM biztonsági (más néven vagon)őr, hanem rendőr, annak minden jogosítványával.
2. Aki figyelmesen olvasta a postot, annak feltűnhetett, hogy csak a látogatás (elnöki v. akármilyen) miatt, eseti jelleggel telepítették a szigorított beléptetéshez szükséges eszközöket.
3. Gadget-nél a pont: ha nem volt náluk kézi érzékelő akkor azért vpétak f@szok, ha volt, akkor meg azért, mert háromszor visszaküldték a fickót. Én is is qrva ideges lennék, ha egy ilyen látogatásra készülve vendéglátóként ilyen baromságokkal alapoznák be a hangulatomat.
4. Hol volt a helyszínbiztosítás vezetője? Miért nem avatkozott be?

Viharkabát 2009.07.01. 19:56:14

@antikosz: Kedves Kolléga! Ön kiválóan elsorolta az 1997. évi CLIX. Tv. alapján dolgozó Fegyveres Bizotnsági Őrségek szolgálati hierarchiáját. Kár, hogy jelen esetben az ORFK Köztársasági Őrezred rendőri állományú dolgozóiról van szó, akik az ú.n. Rendőrségi Törvény alapján látnak el szolgálatot.

wittmanboy 2009.07.01. 20:20:47

Elképesztő homály párosul az alapvető literális képességek teljes hiányával egyesekben. A sztori mind1, hogy megtörtént, vagy nem, nem is ez a lényeg, hanem, hogy simán hihető...

Lolita999 2009.07.01. 20:25:03

Ugyan már... Amikor BV-s voltam, és kapun kellett lennem, akkor ott ugyanez volt, pedig még kamera is volt. Ügyvéd úr elfelejtette berakni a táskáját a csomagátvizsgálóba, amikor számon kértem, jött áma válasz: ő az igazgató úr barátja. Ez Magyarország.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.07.01. 20:40:54

Viharkabátnak igaza van! Össze lett keverve a szezon a fazonnal. A kormányőr tényleg nem biztonsági őr.

Gerardus A. Lodewijk 2009.07.01. 20:49:43

Ebben a kicsit városilegenda-szerű történetben talán nem is annyira az az elem abszurdisztáni, hogy az igazgató kivonta magát az ellenőrzés alól, hanem sokkal inkább az, hogy őt is ellenőrizni akarták.
Nem egy olyan helyen dolgoztam, ahol naponta jöttek-mentek a védett személyek, de aki ott dolgozott (nem feltétlenül igazgatói rangban, hanem akár sima alkalmazottként), annak a bejáratnál mindig csak az arcképes szolgálati igazolványát kellett felmutatnia (de azt viszont könyörtelenül megkövetelték attól is, aki pl. 30 éve ott dolgozott). Ruházat- és csomagátvizsgálásnak csak az ügyfeleket, látogatókat, családtagokat, szóval a külső személyeket vetették alá. (Ennek egy kolléga szerint az lehet a magyarázata, hogy ha alkalmazott robbantja fel a hivatalt, akkor nem csupán bűncselekményért fogják felelősségre vonni, de még külön fegyelmi vétségért is.)

Viharkabát 2009.07.01. 20:53:55

@Németh Krisztina: Nos , ahogy a művelt türkmén mondja: And, so what? Azaz: 'sztakkor mivan? Ha az igazgató barátjának tetszik lenni Önnek ,tessen megtisztelni az urat azzal, hogy betartja az általa hozott rezsimintézkedést és nem hozza őt kellemetlen helyzetbe. Ennél (az elmúlt húszegynehány év tapasztalata alapján) nincs jobb módszer az ilyen taplók megfékezésére.
@EdinaEdina: Kedves Hölgyem! Remélem figyelemmel kíséred az általag indított oldalt is! Én személy szerint már nem aktiválom magam ott, de ez természetesen nem Neked szól. Továbbra is minden tiszteletem a Tiés, amiért egyáltalán elindítottad.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.07.01. 20:56:09

Alkalmi kitelepülés volt, szóval mindenkit átvizsgáltak, aki ott dolgozott. A kormányőrség, más néven Köztársasági Őrezred a Rendőrség állományába tartozik, ezt jól írta az egyik előző hozzászóló, semmi köze a vagyonvédelemhez. Mármint szervezetileg.

Hamarosan írok majd egy posztot az Őrezredről.

Viharkabát 2009.07.01. 20:58:38

@Gerardus A. Lodewijk: Sajnos nem feltétlenül urban legen a sztori. Tudok ehez "megszólalásig" (mily csodás képzavar!) hasonló esetről. Egyébként valószínűsítem, hogy Nálatok is bevezettek volna hasonló ideiglenes intézkedést, ha pl. egy állam- vagy miniszterelnök tesz látogatást a munkahelyeden (már pusztán azért is, mert az őt biztosító egyedek szoktak ragaszkodni az ilyesmihez). Amit a fegyelmi vétségről írtál, igen korrekt :))

Michael Collins 2009.07.01. 21:05:37

@Márai Coelhó: Gondolom a reptéren is leordítod a fejét az illetékesnek, ha 3-szor kell átmenned a kapun :). Jó taktika, különösen Nagy-Britaniában és az USA-ban. Garantáltan nem kell jó darabog visszatérned oda :).

Michael Collins 2009.07.01. 21:08:09

@Samott: He-he, biztos csak az unalmok elűzése miatt települtek ki a kormányőrök és ne is volt valami védett szemály!

Viharkabát 2009.07.01. 21:10:29

@Biztonsági Őr: "Hamarosan írok majd egy posztot az Őrezredről." Jesszus!

Viharkabát 2009.07.01. 21:26:52

@Michael Collins: Kedves Miki! Vannak ugye egyesek, meg mi, alpári kettesek:) Van aki igénybe veheti a VIP-várót és nem qrogatják holmi átvizsgálással. Kicsiny provinciánkban (mert bárki bármit mond, ez biz' csak az) mindenki "gyevi bíró" akar lenni (már ha emlékszel a mesére), mert az a fontosság csodás aurájával ruházza fel az embert. Mellesleg ilyen esetekre találták fel az ú.n. protokollistát, melynek alkalmazásával elkerülhetőek az ehez hasonló incidensek, amiról a post szól. Persze ehez meg kell a "bolseviste trükk". Tudod, a szakértelem.

Gerardus A. Lodewijk 2009.07.01. 21:29:32

@Viharkabát:
Igaz, miniszter- és államelnökök viszonylag ritkán jöttek, évente néhányszor, de soha nem volt (mert nem lehetett) belőle az egész épületre kiterjedő felfordulás. Miniszteri szintű látogató viszont hetente több is volt. Egész egyszerűen az volt a szigorú alapelv, hogy a hivatal normális működését akármilyen magas rangú személy látogatása sem - vagy csak minimálisan - zavarhatja. Így pl. a magas vendég kizárólag az épület lehetőleg bejárathoz közeli, reprezentatívabb részén tartózkodhatott. Azt olyankor szükség esetén persze le is zárták, de ez nem érinthette a többi épületrész megközelíthatőségét, használhatóságát, és semmiképpen nem okozhatott lényeges fennakadást a hivatali munkában. (Mondom, nem egy ilyen helyen dolgoztam.)

BiG_ 2009.07.01. 21:36:27

Meglepődtetek a sztorin? Szerintetek urban legend?

Kár, mert az egyik nemrég volt IRM miniszter (ismeritek, a zérótoleranciás) is üvöltözött az őrrel az ÁPV-nél, pedig csak egy belépőkártyát kellett volna kérnie. Meg a slapaja is tette az arcát ("nem ismeri a miniszter urat!?"). Miért kéne. Ott voltam, láttam.
Mit várunk ezektől? Szabályt betartani? Áá!. Szarkupac banda.

Üdv!

Viharkabát 2009.07.01. 21:39:27

@Gerardus A. Lodewijk: Ez teljesen akceptálható, egy protokolláris esemény ne okozzon "szélütést". Ellenben számos körülmény tudja befolyásolni az ilyen látogatások előkészítését. A teljesség igénye nélkül: hány bejárata van az épületnek és melyik alkalmas delegáció beléptetésére? Van -e elkülönítjető terület (épületrész) a fogadás lebonyolítására? Szükséges-e az egész épület túzszerészi átvizsgálása? Etc.,etc. Na ezért szokta esetenként több napos cécó (előkészítés, tervezés, bejárás,útvonalellenőrzés) megelőzni az ilyen eseményeket. Csak ismételni tudom magam: a "bolsevista trükk".

Viharkabát 2009.07.01. 21:46:28

@BiG_: "Nem ismeri a miniszter urat? Nem!" Csak az a baj ezzel a dologgal, hogy egy magáncégnél a megrendelő seggét kell fényesre nyalni, így ha az zokon veszi, hogy nem engedted be a haverját, két perc múlva már nem vagy a cégnél sem, nemhogy az említett irodaházban és természetesen Te vagy a hülye és alkalmatlan, mert nem tudsz "disztingválni". Na ezért nem szerettem soha a "vagyonvédelmi vállalkozásokat". Ezeknél a bevétel mindig megelőzi a szakmát.

Martian (törölt) 2009.07.01. 22:01:23

@lamed: Azon csodálkozom, hogy egy ilyen országot egyáltalán felvettek az EU-ba.

Na, hát Romániát is felvették...!
:))

Viharkabát 2009.07.01. 22:04:12

@Martian: "Annak a klubnak, amelyik engem is felvesz, nem szeretnék a tagja lenni!" :))

12341234 2009.07.01. 22:05:56

Leszarom, nem nagy ügy... Örülnék ha ez lenne a legnagyobb probléma. Az egész magyar kormányőrség egy kurva nagy vicc. Kb. annyi értelme van mint a honvédségnek... Díszfaszok gyülekezete... Ha komoly ember jön ide, úgyis hozza a saját embereit, ezeket a majmokat meg max. leköpik vagy megpofozzák...

Viharkabát 2009.07.01. 22:13:21

@12341234: Látom nagy szakértője vagy a kérdésnek. Minden védett személy hozza a saját embereit. Ami a leköpést vagy megpofozást illeti, hát nem állnék jót az elkövető érintetlenségéért. Ami a "saját embereket" illeti, nyelv. és helyismeret nélkül legfeljebb álhatnak, mint f@sz a hegyen boxkesztyűben. Őket ugyanis előbb köpnék le vagy pofoznák meg, ha korlátozni próbálnák az eccerű polgárt a gazdájuk érdekében. Arról meg nem is beszélek, hogy Mo. jelenleg szuverén ország, úgynevezet joghatósággal. Leszarnám a lábam, ha egy külföldi rendőr magyar segítség nélkül bármiben korlátozni próbálna a saját hazám területén.Esetleg még tettlegességre is ragadtatnám magam,ráadásul jogos védelmi helyzetben tehetném.

Gerardus A. Lodewijk 2009.07.01. 22:57:33

@Viharkabát:
Igen, valószínűleg szerencsés voltam, hogy mindannyiszor olyan épületben dolgozhattam, amelynek tervezője már jó előre gondolt az esetleg csak sok évtizeddel később bevezetett szigorúbb biztonsági követelményekre. Mindenesetre nem véletlen, hogy fejlettebb kultúrákban már vagy 4000 éve alapkövetelmény középületeknél a legalább kettő darab, egymástól független ki-bejárat.

Más: az utóbbi időben egyre erősebben terjed a "mindenki gyanús, amíg nem tisztázta magát" felfogás. Nem vagyok biztos benne, hogy ez kritikátlanul támogatandó.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.07.01. 23:35:45

Mondjuk sok gyakorlati értelme nincs az ilyen átvizsgálósdinak, mert aki ott dolgozik és esetleg meg akarja merényelni a VIP-et, az valószínűleg nem aznap fogja bevinni magával a kisbaltát az aktatáskájában...

Személyes tapasztalatom alapján Közt. elnök urat mostanában elég feltűnően (néha már-már teátrálisan) védik, és ez láthatóan nincs is ellenére.

Göncz apánk idején sokkal lazább volt a dolog, de pl. Gyurcsánnyal is futottam össze úgy a Margit-hídon 2006. okt. 27-én (megjegyeztem a dátumot, mert négy nappal az emlékezetes balhé után történt), hogy csupán két kormányőr loholt utána, kb. 10 lépéssel lemaradva...

Qju 2009.07.02. 02:07:09

...fölösleges erölködés ez a biztonságosdi...
...a napokban az egyik esős délelőtt parlamentlátogatás, kapun áthaladás táskaátvilágítás a szokásos hűde fontosak vagyunk stílusban...
otthon veszem észre, hogy az egész idő alatt a kabátom karzsebében lapult a méretes zsebkésem.
A kutya sem vette észre.

...fölösleges erölködés ez a biztonságosdi főképp, ha ilyen trehányul teszik azt. Amikor az arc nagyobb mint a hozzáértés és szakszerűség...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.02. 02:08:03

Hát nálunk ugyanez van.
Ugyaníg fémkapu mindenhol, de van hogy a biztiőr észre se veszi, hogy valami cucc van nálad, vagy annira be van lassulva a fószer, hogy észre se veszi hogy elmentél mellette...

Vittünk egy szekrényt, kutya nem kérdezte hova visszük... 3 őr mellett mentünk el vele...

Másik véglet, hogy egy csomag rágót kipakoltatnak a zsebedből, és megnézik, rágó van-e benne.

Ugyanakkor mindenfele lehet látni számítógéppel játszó, olvasó, alvó őröket.

thedealer (törölt) 2009.07.02. 03:12:59

en egy altalam nyomtatott press pass al setaltam be a skot parlamenti ulesre ... azt hittem meno meg minden erre ott alltak a turistak melettem es fotoztak. Rendes orszagokban ezek a fergek (politkus stb.) ennyit ernek.

Jobaratom meselte, hogy amikor a Nevadai kormanyzot megvalasztottak, a rendorfonok meghivta egy bortonvizitre.
Megmutatott neki egy jo minosegu, szep, takaros cellat amiben nem volt senki - majd kozolte - ezt annak tartjuk fent aki nem kepviseli az allamot meltokeppen.

itt kezdodik a vegrehajto szerv es a politika kozotti hatalmi egyensuly...

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.07.02. 08:03:32

Az baj ,hogy az itt kommentelők egy része szerint is ez NORMÁLIS...Samott,Waga,Kmm... stb. szánalmas,remélem azért a gyerekeitek már nem így fognak szocializálódni mint ti mert akkor soha nem lesz itt rend.

aki szerint urban legend az hol él? OMG!

csak felidegelem itt magam korán reggel ,áhhh

pistii 2009.07.02. 08:11:47

@dark future: Azért a Gyurcsány védelmével kapcsolatban kétségeim vannak. Valamit nem jól láttál. Kevés embert gyűlöltek, gyűlölnek annyira ebben az országban, mint a böszmét.

Adani 2009.07.02. 08:58:15

Na ja egy városi legenda szernt Böszmének még a saját felesége is nekiesett egyszer. Valami olyasmi volt a történet, h Ukrajnában volt és valami miniszterasszonnyal megcsalta ezt megtudta Dobrev Klára és egy közönséges onyhai sodrófával várta a kormányváróban az urát. Mikor beépett 10 körömmel esett neki mint egy vadmacska a kormányőrök fogták le, h kérem itt most ő védett személy és ameddig mi védjük addig tessék lenyugodni intézzék el miután hazaértek otthon ahhoz nekünk már semmi közünk. És igen sikerütl lenyugtatni és a kocsiba már mosolyogva szálltak be mind a ketten, de vajon mit kapott a Böszme otthon ha igaz a történet?

Samott 2009.07.02. 10:56:45

@blas - Ki szelet vet, vihart arat.: Rend? Hogy a szolga mondja meg a kenyerado gazdajanak hogy mit tehet? B+ a biztonsagi or csak egy fokkal van a takaritono felett... az utolso alkalmazott is fontosabb mint ok, mert az legalabb hasznot hoz a cegemnek. Itt mar rugtak ki biztonsagi ort mert kemenykedett... azert tartjuk oket hogy idegen ne jojjon be nem azert hogy a dolgozokkal szorakozzanak. Orezredre detto igaz, csak az allami vonalon dolgozik. Irtam mar: jelentse a felettesenek az incidenst, majd az szamonkeri (ha kerheti) az illetekesen. Gondolom ott is tisztak az ala es folerendetsegi viszonyok... ha mar a rendet kerjuk szamon.

Viharkabát 2009.07.02. 19:35:10

@Samott: Nem tudom mennyire divat a személyeskedés egy ilyen poszt kapcsán (legfeljebb kimoderálnak) de az ilyen arcra gyúrt seggfejekkel mint te évek óta qrvára tele vagyok. A fajtád nem bírja megemészteni, hogy a biztonsági őr ugyan megvett alkalmazott de 1. az árának megfelelő munkát nyújt, 2. eredetileg emberből készült, nem összekeverendő a lábtörlővel 3. a fajtád (értsd: rabszolgatartó mentalitású tetű) soha nem nő fel az ember szintjére

Samott 2009.07.02. 20:41:35

@Viharkabát: Rossz embert kostolgatsz, en speciel joban vagyok a sracokkal, igaz nalunk tudjak hol a helyuk, nem jatszanak mini mussolinit. Ezert is irtam a szereptevesztest az egesz elejen, ilyen nalunk egyszeruen nem tortenhet meg... az a dolga hogy minket megvedjen, nem az hogy ok nelkul szivasson.

Viharkabát 2009.07.03. 21:33:56

@Samott: Kedves Uram! Kóstolgassa Önt a szalagfűrész! Akinek a keze alól ilyen mondat kikerül:
"Hogy a szolga mondja meg a kenyéradó gazdájának hogy mit tehet? B+ a biztonsági őr csak egy fokkal van a takarítónő felett... az utolsó alkalmazott is fontosabb mint ők, mert az legalább hasznot hoz a cégemnek."
Nos , ezeket szükségtelen kommentálni. Emberi tulajdonságok terén Ön bizony kihívásokkal küzd.
Részemről ennyi, a továbbiakban ignorálom a véleményét, a hozzászólásait és az esetleges sértődöttségét is.

Samott 2009.07.03. 22:07:07

Udvozlom a kapitalizmusban, jobb lesz ha hozzaszokik. Tovabbi szep napot.

Viharkabát 2009.07.04. 20:04:26

Kedves netizenek! Emlékszik még valaki, ki volt az a géniusz aki kicsiny hazánkkal kapcsolatban megalkotta az abszurdisztán elnevezést? Szerintem ez annyira elmond mindent provinciánkról, amennyire csak lehetséges. Személy szerint egy pvcpadló nicknevű debreceni illtőségű fórumozóra gyanakszom, de ha valakinek van infoja, kérem ossza meg velem!
süti beállítások módosítása