2009.07.18.
10:01

Írta: Szekuriti Blogger.

35. Re: A lopós biztonsági őr

Egy kis reagálás a tegnapi A lopós biztonsági őr című posztra. Bár az Edina posztolta, magam is egyetértek vele, hogy kell az ilyen is erre a blogra, ezek a sorok az én magánvéleménynek tekinthetőek. A saját, reggeli posztom pedig áttéve holnap reggelre.

Akkor tehát:

Először is ha a HŰSÉGES, VISSZATÉRŐ látogatóink fennakadnának azon a poszton, akkor elnézést, ti biztosan tudni fogjátok, miről is szól ez a poszt, szóval ezzel szerintem nem is lesz probléma. Az Index címlapjáról ideeső vendégek meg ha visszatérnek, úgyis másképpen fognak állni a dologhoz, ha meg nem, akkor szabad a flame.

Másrészről a kommentek közül sok dolog lejön.

Szerinted milyen hatast ersz el azzal, hogy bemutatod, hogy nem eleg, hogy a biztonsagi orok lopnak, meg buszkek is ra, es hirdetik is, es a tarsaik meg falaznak nekik, anonim feluletet adnak?

Nem falazunk senkinek sem. Azért van kint az az anonimitást igérő felirat, hogy a szerencsétlen őrök meg merjék írni a történeteiket anélkül, hogy attól tartsanak, hogy a munkaadójuk fülébe jut, és majd kirúgják őket a véleményük kinyílvánításáért.

Ezert van az, hogy sem Te, sem en nem fogjuk soha semminket biztonsagi orre bizni. Sem Biztonsági Őrre, sem EdinaEdinara, es a tobbire sem. Es atmegyunk az utcan a masik oldalra ha szembejon egy biztonsagi or az utcan.

Jó, köpdössük le az őröket. Mégis ha valaki rosszul lesz, az első őrhöz fog odaszaladni. Ha tájékozódni akar, az első őrt kérdezi meg. Ha pisilni kell, az őrt kéri meg, hadd használja a mellékhelyiséget, stb...

Azért nem fejlődsz - mármint anyagilag, gondolom - mert biztonsági őr vagy. Mert nem tanultál, így neked ez jutott. Nem a szakmád problémáit vered le az ügyfélen, hanem a saját nyomorúságodat. És nem az a gond, hogy büszke vagy rá, hanem az, hogy azért vagy büszke rá, mert az előbbit nem érted, nem tudatosul benned. Nézz szét a volt osztálytársaid között. Ugye milyen rossz, hogy akiket lúzernek tartottál, mert bulizás helyett tanultak, azok most nettó 4-5X annyit keresnek?

Nah, ezért a hozzászólásért toltam el a mai bejegyzést holnapra, és ezért jött a válasz-poszt.

Egyrészt aki biztonsági őrként dolgozik, az meglepő módon nem biztos, hogy teljesen sötét ember. Nagyon sokan például most tanulnak közben. Melyik jobb, szórólapozni, vagy őrködni?

Másrészt pedig a sötét, buta embereknek éhezniük kell, vagy joguk van nekik is a megélhetéshez?! És itt most nem arról az egy szem emberről van szó, aki épp meglopja a munkahelyét, hanem arról a többi tízezerről, húszezerről, stb. aki őrként dolgozik. Érdekes, külföldön a WC-s néni is megéll, az utcaseprő is megéll, a biztonsági őr is megéll, nálunk nem lehet? Nem kell mindenkinek egyetemet végezni, sőt éppenséggel nem támogatom a diplomagyárakat, ami hamis illúziót ad mind a tanulónak, mind az őt patronáló szülőknek.

Igen, "el lehet menni ebből a kurva" országból, tudom.

És igen, sok olyan őrt ismerek, aki nem azért lett tanulatlan, meg nem azért őrködik, mert egész életében bulizott előtte, hanem azért, mert apuka részeges volt, elitta a család pénzét, vagy vidéken olyan helyen nőtt fel, ahol egy család egész jövedelme nem éri el az 50000 Ft-ot havonta. És ha az ember már 14 évesen, vagy fiatalabban arra van rászorulva, hogy saját maga keresse meg a betevőjét, akkor nyílván nem lesz gépészmérnöki végzettsége, és nyílván nem fognak neki havi nettó 300000es fizetést ígérni. Szomorú, de ez van. De ettől most akkor neki szabad 400 Ft-ért dolgoznia óránként, nem bejelentve, hogy nyugdíjasként még éhezzen is? Vagy ha igen, akkor jogos ez az "úgy kell neked" című, ujjal mutogatós-óvodás stílus?

16 komment

Címkék: lopás

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr271252161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2009.07.18. 10:38:02

Utoljara megprobalom elmagyarazni, miert nagyon karos a poszt, meg plane a jofele hozzaszolasok a gyakorlo biztonsagi oroktol:

Azert szoktunk biztonsagi ort fogadni/fietni, hogy ha az irodaban leteszem a tarcamat az asztal sarkara, akkor az holnap is ott legyen, hogy ha otthagyom a garazsban a kocsimat, akkor holnap is ott legyen a telefon amit a kihangositoban felejtettem, hogy ha lepakolnak a sarokba 20 rekesz uditot akkor ott holnap is 20 rekesz udito legyen. Azert, hogy a tetves geci tolvajok ne vigyek el azt, ami a mienk, amivel dolgozunk, amit kifizettunk.

A posztod a hozzaszolasokkal egyszeruen meggyozott minket, a mostani es leendo megbizoitokat, hogy azok a tetves geci tolvajok az ti magatok vagytok. Persze nem mind, de

azok akik nem, azok valamiert nem jottek ide kommentelni, hogy kikerem magamnak, en biztor vagyok es soha nem loptam.

Ilyen komment elvetve talan akad. Olyanok viszont, akik megmagyaraztak, hogy ertheto ha a biztor lop, hogy ok is lopnak vagy lopnanak, olyanok jottek sokan. Ebbol nekem egyertelmu, hogy a bzitonsagi or nem megoldas a lopas problemajara, hanem o a problema szemelyesen.

Ha bzitonsagban akarom tudni a cuccaimat, mas megoldast kell keressek. Eddig is sejtettem, de mostmar tudom.

vajk

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.07.18. 11:05:49

@halaloszto: Akkor te orvoshoz se jársz? Mert ők meg pl. szoktak elkövetni orvosi műhibákat - tele van az ilyen történetekkel a net -. De pl. volt olyan ügyvéd, aki lelépett az ügyfele pénzével ... akkor te ügyvédet se fogadnál? Vagy nem jársz boltba se, mert a boltos is becsap?

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.07.18. 11:08:59

@halaloszto: Ha meg az őrök pozitív tulajdonságairól írtam volna, akkor meg az lenne a számodra a baj .... - van kalapja nincs kalapja tipikus esete : ) -

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.07.18. 11:20:02

@halaloszto: A tegnapi írásomból láthatóan nem akarod meglátni a következő mondatot: "A levél leközlése előtt fontosnak tartom megemlíteni, hogy a vagyonőrök túlnyomó többsége nem úgy gondolkodik, mint a levél megírója." Azoknak az őröknek a hozzászólásait is figyelmen kívül hagyod, akik leírják, hogy nem értenek egyet a levelet íróval. /én úgy gondolom a beírásaid alapján, hogy nagyon előítéletes vagy a biztonsági őrökkel kapcsolatosan, s bármit is írnék/írnánk te addig csűrnéd s csavarnád a szavainkat, amíg a te vélt igazadat nem látnád igazolódni..../

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2009.07.18. 11:26:45

Nem szabadna általánosítgatni, nem szabadna a több mint 100.000 v.őrt ugyanazokkal a vélt tulajdonságokkal felruházni. Vannak köztünk alkoholisták, alkoholt utálók, lusták, szorgalmasak, szépek, csúnyák, okosak, buták, tisztességesek, gátlástalanok, 8 általánost is alig elvégzett, vagy több diplomások ... stb ... stb ....

euAgWzgmmtq7K 2009.07.18. 14:07:45

jellemző amúgy az "átlag bizt. őr" intelligenciájára, hogy egy ilyen postra nem az a reakció, hogy milyen helyzet ez már, esetleg össze kéne fognunk, hogy ne kelljen a megélhetésünkért lopni a munkahelyünkről, hanem hogy minek kell beszélni róla, csak rontja a hírnevünket, hadd csinálja csak a kolléga. és nektek kéne a rendet biztosítani...

@halaloszto: húha, össze fog omlani a bizt. őr piac, ha nem foglalkoztatsz egy embert :D azonkívül, hány éves vagy? ha ekkora sokkot okozott számodra, hogy egy éhbérért dolgoztatott, vszeg családfenntartó biztiőr kénytelen hazalopni ezt-azt, akkor elég keveset tapasztalhattál még a világon.

@EdinaEdina: ja, meg biztos PhD-k is vannak, akik épp a doktorijukon dolgoznak. ne általánosítsunk, de ne is tegyünk úgy, mintha a v. őrök nagyrésze nem lenne totál bunkó, és a gyengébbeken kívül csak az igazi tolvajokat nem merné basztatni. külön postot megérne biztos, hogy én hogy szopatom szarrá a fajtátokat ha hamisan bejelez a kapu :D

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.07.18. 15:07:04

@d.hardman: ez a poszt épp azért indult el már jó ideje, hogy segítsünk egymáson, örökké úgysem maradnak meg a mostani áldatlan állapotok .. türelem, idő kell mindenhez

Viharkabát 2009.07.18. 17:27:02

@d.hardman: Kedves Kemény! :) Edina az az ember, aki elindított egy vagyonőröknek kitalált oldalt. Időnként teljesen artikulált "hangok" is feltűnnek (mily csodás képzavar). Ennyit az összefogásra törekvésről. Más. Az átlag biztőr nem biztőrnek született - ez a réteg még csak most van kialakulóban - hanem a megszűnt munkahelye miatt (kis provinciánkban teljes szakmák tűntek el) kényszerből csinálja, aztán rajta maradt, mint nyúlon a fül (mire a negyvenes bányászt átképezték szövőnővé már az sem kellett). A mostanában "legyártott " vagonőrök kb. kétharmadát foglalkoztatni sem lenne szabad azzal a 0 értékű tudással, amivel kikerülnek a tanfolyamokról, ráadásul jó részük pszichésen alkalmatlan arra, hogy emberekkel foglalkozzon.
Ami hihetetlen intelligens megjegyzésedet illeti, a biztőr nem "fajta" hanem foglalkozás. Na, pillanatnyilag ennyi.

Viharkabát 2009.07.18. 17:45:01

@halaloszto: Kedves Vajk! Sok szeretettel üdvözöllek, mint a mostani és leendő megbízók választott képviselőjét. Amennyiben mégsem vagy az, talán indokolatlan a többesszám használata, lásd "meggyőzött minket". Ami az íróasztalon hagyott pénztárcát és a sarokban található üdítőt illeti, sokkal több figyelmet kell fordítani a kollégákra, valamint a takarítónő kiválasztására. Egyébként szem- és fültanúja voltam az alábbi párbeszédnek egy önkorm. tisztviselő és a biztőr között: " Elvesztettem a pénztárcámat, nem találták meg véletlenül. Mondja a nevét, kérem! Dr. X.Y. Igen itt van az igazolványaival együtt. Kérem ellenőrizze, hogy mindene megvan-e! Igen, köszönöm szépen!" A manusznak benne volt az összes irata és csaknem a teljes fizetése. Én ezt tekintem általánosnak a biztőrökel kapcsolatban, nem ezt az elszigetelt köcsögöt, aki visszaél a belévetett bizalommal és még büszkén közzé is teszi ( t. i. megírja hozzászólásként egy fórumon). Egyébként meg kellene határozni a sorrendet is: ha előbb mész át a túloldalra, nem tudod leköpni, ha előbb köpöd le, valószínűleg nem tudsz majd menni (legalábbis, ha azokkal a pacákokkal próbálod meg akiket ismerek) :D

drJano 2009.07.18. 19:02:45

@d.hardman:
ha Phd. nincs is, de dr. vagyok és igen, biztonsági őrként dolgoztam bejelentés nélkül az egyetem mellett sokáig.. Sőt, ha meglenne a vagyonőrim, akkor mennék most is, mert a válság miatt nem tudok elhelyezkedni. Ja, és nem szégyellem, pedig volt,h 24 órás műszakból mentem vizsgázni, sőt a diplomaosztóm utáni napon szintén őrként dolgoztam...

euAgWzgmmtq7K 2009.07.18. 20:11:50

@drJano: és?

@Viharkabát: tudom, ki indította az oldalt, és olvastam is, úgyhogy kösz, de ezt nem kell velem megismertetned. képzeld, az országot, amiben jelenleg élek, is ismerem, és tisztában vagyok azzal, hogy sokan kényszerből biztonsági őrök. és képzeld, minden biztonsági őrt utálok (jogom van ostoba, szűklátókörű módon általánosítani), mert mivel nem lopok, nem rongálok, ezért amikor kontaktusba kerülök velük - az csak az ő hibájuk lehet. ezért ott szopatom őket, ahol tudom, mert a védelem a feladatuk, nem ártatlanok cseszegetése, és megalázása.

Viharkabát 2009.07.18. 20:20:53

@d.hardman: Qrva boldog vagyok:). Nem szándékom kioktatni Téged. Tisztelem a jogaidat is. Legfeljebb véleményt alkotok és attól kezdve nem beszélgetünk.

drJano 2009.07.18. 20:31:06

@d.hardman:
azért reagáltam,mert minden őrt egy ostoba embernek tartasz és gúnyolódtál, stb. nincs igazad, persze rengeteg tényleg alacsony szellemi képességű ember van köztük, de mindenhol. orvos,jogász,mérnök, közgazdász egyre megy, minden körből ismerek olyan embert, aki ostoba ( hozzáteszem, h az ostoba szó nálam nem egyenlő azzal,h tanulatlan)
egyébként kíváncsi lennék rád,h mivel foglalkozol,h nézel ki.. nem csak a frusztráltságod vezeted le másokon?

euAgWzgmmtq7K 2009.07.18. 20:46:42

@drJano: persze hogy nincs igazam, hiszen általánosítok. egyébként hidd el, hogy több ostoba, fogatlan, alkoholista szerencsétlen van az őrök között, mint más, nagyobb hogyismondjam, szellemi képességet igénylő szakmában. gerinctelen emberek meg mindenhol vannak.
kérdésedre válaszolva: jól nézek ki, nem panaszkodhatom, sikeres ember vagyok, unalomból írogatok kommenteket főleg.
az ostoba nem is tanulatlant jelent, hanem mondjuk a gyakorlat nyelvére lefordítva 100 alatti IQ-t.

Lieutenant Bona · http://eletesbirodalom.blog.hu/ 2009.07.19. 06:22:27

Az idézett harmadik poszt tőlem származik. Írhatnék hosszan is, de rövid leszek: tökre geyetértek a mostani bejegyzés első kommentjével. És nem tetszik, hogy félremagyarázták a szavaimat...

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.07.19. 06:35:16

@Bona: Ha úgy érzed félre magyaráztam, akkor fejtsd ki bővebben, vagy küldj e-mailt nekem, és kirakom ide.
süti beállítások módosítása