2010.04.17.
14:31

Írta: Szekuriti Blogger.

139. Az I. Tesco számháború

Ráérő fiatalok a Facebookon kitalálták, hogy számháborút rendeznek a Tesco-ban. A Bombagyár Bombahír, élén tomcat-tel, elment tudósítani az eseményről. Nézzük a videójukat:

 

Nos. Most mit lehet mondani? Szánalmas. Ráérő tizenkét-tizenhárom éves gyerekek fel-alá futkoznak az Aréna Tesco-ban. Majd utána a fogarasi Tesco-ban. A végén pedig az OBI-ban, a biztonsági őrök persze kiteszik őket.

Azért tomcat-nek sem kellett hiába kimennie, egyrészt szomorú, hogy beáll a tizenévesek közé, másrészt ha balhét várt, akkor legyen meg az öröme, lett is valami (idézem őt):

"Ez lett hát a vége az első Tesco-számháborúnak, mely az OBI-ban ért véget. A helyi biztonsági őrök úgy látszik nem bírnak magukkal, tizenéveseknek a karját szorongatják, rángatják, lökdösik őket pusztán azért, mert egy szám van a fejükre illesztve. Ez bizonyára zavarja az áruházat és a többi áruházat is."

Bazzeg! Kit nem zavar? Tomcat, ez lett a vége a munkásságodnak? Szomorú, hogy múlik el a világ, nem?


(egy e-mailben jelezzük, ha új poszt jelenik meg, ide kattintva lehet bővebben olvasni a feliratkozás menetéről)

58 komment

Címkék: tesco tomcat polgár tamás biztonsági őr számháború

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr361929330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.04.17. 16:04:25

Megnéztem a videót, szerintem túlreagálták az őrök, hiszen valóban kit zavar az ,h szám van fejükön miközben sétálnak az áruházban és hát valóban törvény nem tiltja a Tesco szabályzata sem, és semmi egyebet nem tettek csak számmal a fejükön mászkáltak.

Az lett volna a helyes megoldás sztem ha nem basztatják őket az őrök max. figyelnek rájuk mert ugye gyanús lehet és ami gyanús arra tessék odafigyelni, de ameddig nem csinálnak semmit amit nem szabad addig nincs miért intézkedni.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.04.17. 16:08:57

@Adani: Ó Dani, nyilván az őrök főnökei is így gondolják, nem beszélve az áruház menedzseréről meg egyéb felelőseiről.

Óvári 2010.04.17. 17:28:39

Mér nem mennek az erdőbe játszani?

Óvári 2010.04.17. 17:40:23

De hogy valami értelmesebbet is írjak,az őrök is csak a munkájukat végzik. Ezzel pont,hogy velük szúrnak ki,mert ők is csak úgy járnak el,ahogy az nekik elő van írva,így meg persze ők a szar arcok.
Aki ezt megszervezte miért nem próbált egyeztetni a Tesco vezetőségével előtte? Jó,hogy nem az én lakásomra szerveztek egy számháborút.

Adani 2010.04.17. 18:14:47

@Szekuriti Blogger:

Hát nem tudom, de attól ,h szám van fején valakinek még nem árt senkinek. Miért ne vásárolhatnék úgy, h egy szám van fejemen?

De ha a főnökök hülyék és ők utasították az őröket akkor sem kell feltétlen keménykedni udvariasan is lehet intézni ,h bocs fiúk a főnök azt mondta, h küldjelek ki nekünk semmi bajunk veletek de hát azt mondták ,h mennetek kell bocs.

Tudtommal a Tecsóból akkor sem tehetnek ki ha csak bemész nézelődni, de nem veszel semmit. Az, h békésen sétál egy csoport számmal a fején az miért lenne rossz a boltnak? Lehet, h némelyikük még vesz is valamit ha már ott van.

Ha nem viseltek volna számot a fejükön akkor is kizavarták volna őket? Miért? Azért mert bement egy nagyobb csoport körülnézni? Miért változik attól valami, h szám van fejükön? A felvételen semmi rendbontás nincs, csak sétálnak a boltban, megnéztem most megint semmi nincs a felvételen, ami bármi miatt problémás lehet. Nem rohangálnak ,nem vernek le semmit csak sétálnak mint minden más vásárló.

Pöle 2010.04.17. 20:55:14

@Adani:
Szerintem nem dolgoztál őrként áruházban, ezért szerintem jó lenne csendben maradni.
Egy áruház (objektum) nem játszótér, hanem -jó ha tudod- MAGÁNTERÜLET. Egy magánterületről pedig akkor teszik ki a szűröd, ha a terület (kijelölt) felelőse/meghatalmazott akarja (de az esetek 100%-ban okot is kell szolgáltatni rá). Az egy dolog, hogy mennek be kosár nélkül is, de ez betudható kulturált vásárlói magatartásnak. Egy számháborúzás, futkosás nem.
Egy történetet elmesélek: Egyszer régen mikor egy spar méretű boltban melóztam, egy 5 éves körüli hülyegyerek a kis gyerek-bevásárlókocsival elkezdett randalírozni. Szóltam rá is, az anyjának is. De szinte rá se baszott. Párszor utána kellett futkosni, utána észrevettem, hogy hoppá, lebugáztak 30 ropinyi árut (nem ők, hanem tőlük függetlenül). És mindezt egy kis hülyegyerek miatt, mert azt kellett lesni.
Ezután Képzelheted, hogy 40-50 unatkozó, elkényeztetett kis balfasz miatt mekkora felfordulás lehet. Ráadásul előre nyíltan meg volt hirdetve, szóval nyugodtan olvashatták a Buga Józsik és a Klepto Klárik.
Arról nem is beszélve, hogy a többi vásárló nyugalmát zavarhatja esetleg...
Ja, hogy a libsi kis hülyegyereket az nem érdekli, mert aki rajtuk kívül van, és nem értékeli a kis performanszt, az "szarember"?

Adani 2010.04.17. 21:55:45

@Naccsanyi:

A videófelvételen viszont futkosás nem látható se egyéb dolog. Kosár nélkül vannak ott ez tény, de hát az sem előírás, h kell, én is mentem már Tecsóba kosár nélkül célirányosan elemet venni, levettem a polcról pultnál kifizettem aztán szevasz.

A videón annyi látható, h gyalogolnak a Tecsóban majd megy utánuk az őr.

És igen előre meg volt hirdetve szóval akár a Tecsó is dobhatott volna egy levelet nekik ,h bocs fiúk de ezt ne csináljátok mert ezért és ezért nem fogom engedni. Megi s indokolhatták volna, h mi volt a baj ezzel. Mellesleg a videó elején el is hangzik, h egy vélhetően Tesco-s őr elmondja, h bemehetnek persze vásárolni, de ne zavarják a vásárlókat, nincs szaladgálás stb. El is hangzik ,h ilyet ők nem akarnak 01:38-tól van ez a beszélgetés elmondja az őr mit nem szabad, a felvétel szerint nem is történt ilyen.

Abban egyetértünk ,h ha futkároznak bent az már nem oké és jogosan lesznek kizavarva, de ha csak sétálnak egy számmal a fejükön az még nem ok erre.

Az is igaz, h magánterület tehát ha a tulaj azt mondja, h menj el onnan el kell akkor is ha nem indokolja meg és jogában is áll bármi miatt kiküldeni akár azért mert szám van fejeden akár azért mert mondjuk piros póló van rajtad.
Azt viszont továbbra is vallom, h ha valaki számmal a fején sétál egy boltban az semmit és senkit nem zavar.

Pöle 2010.04.17. 22:47:37

@Adani:
Ja, majd némán, sétálva számháborúzni... Ne röhögtessél. Ez a "de gonoszok, hogy számmal a fejemen sem vásárolhatok" mentalitás is egy neveletlen akkorisnekemvanigazam gyerekre vall. Kíváncsi vagyok, hogy a kedves szülők hogyan értékelnék, hogy a kölkük ilyen "poénból" (csak én nem értem a viccet???) rendbontó kis szardarab lett. Büszkék lehetnek rá, meg a nevelési teljesítményükre is. Amúgy meg ott az erdő, ki lehet menni a Normafára például, majd ott játszani. Ja, hogy ott nincsen a "természetesen köcsög" őr meg nem lehet polgárpukkasztani? Hát "fákjú"

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.04.17. 22:52:23

@Adani: @Naccsanyi: Hadd zárjam le a vitát, mert mindkettőtöknek igaza van. Dani neked azért, mert elvileg így menne, Naccsanyi viszont a valóságot mondja. Jellemző a vagyonvédelemre, hogy úgyis az őr szopja meg az ilyen performanszokat, mert 1. nem volt joga kidobni a fiatalokat, vagy 2. miért nem dobta ki a fiatalokat -> a vége az őr számára cumi mindkét esetben.

Hadd mondjak még ilyen hülyeséget: jön be haverom a recepción a munkahelyére, előző este együtt söröztünk. Köszön hogy szeva, én is mondom hogy szia, erre az ottlévő nappali ellenőröm meg lebasz keményen, hogy miért nem jónapot-tal köszönök? Hiába mondtam, hogy barátom a sárc, meg velem egykorú, őt persze nem érdekelte. Na ilyen játék a popszakma...

Adani 2010.04.17. 23:04:13

"Ja, majd némán, sétálva számháborúzni... Ne röhögtessél."
DE hát a filmen pontosan ez látszik. Jó nem némán sétáltak hanem beszélgettek, de nem hangosan.

@Szekuriti Blogger:

Ez ismerős nemrég nálunk is le lett baszva az olvasószolgálat, h miért tegezik az olvasókat. Aztán ők elmagyarázták h évek óta úgy megy, h helloval köszön az olvasó akkor úgy köszönnek vissza ha jónapot-al akkor úgy ha meg sehogy akkor jónapot-al. És igen ahogy ők mondták 10 ből 5-6 ember általában egyáltalán nem köszön. Van, aki csak odamorog vmit amiből alig lehet kivenni pár szót inkább mekegésnek meg makogásnak hangzik ilyen ööö eeee meg hasonlók, de azért még vannak emberek akik képesek kulturáltan köszönni. Eleve hülyén nézne ki ha a 24-28 éves olvasószolgálatosok, a 18-25 év közötti egyetemistákat magáznák.

Vagyis ezek szerint az őr csinálhat bármit akkor is lebaszást kap? Emlékeztet a klasszikus nyuszikás sapkás történetre.

Hozé Ármándó · http://hozearmando.blog.hu/ 2010.04.18. 01:02:35

sziasztok!
én szerveztem az egészet, kezdjük itt. szánalmas? mi, hogy szórakozni szeretnék?? másrészt. 12-13 évesek??? kösz az oltást. amúgy 16tól kezdődött az éveink száma.. pff. tudom mindegy az az 4 év. leszarjátok. igen, túlreagálták. még visszatérünk ;) nem tetszik, ne nézd, ne kommentálj. csoki.

Hozé Ármándó · http://hozearmando.blog.hu/ 2010.04.18. 03:35:27

de nekem magyarázza már el valaki, hogy most ezzel mi a baj, mert én ilyen kis értetlen kicsi vagyok. komolyan? szórakozni szerettünk volna egy kicsit, semmilyen törvényt nem sértettünk volna.. am meg nem rohangáltunk az aréna plázában :D

Retardátor, mint semmirekellő 2010.04.18. 08:46:36

Sokat kell még tanulnod kis barátom, hozé, hogy ne egy nyeretlen pöcs fejével gondolkodj. Többször is említed, hogy titeket korlátoznak az ártatlan szórakozásban a gaz őrök, és a mocskos tesco. Olyannyira természetesnek veszed, hogy a Tesco egy szórakozóhely, hogy az nevetséges, neked ki mondta, hogy Menj le a Tescoba lazulni, mer' azé' van? Inkább fogd a cókmókodat, és gurulj vissza a roppantlaza blogodra, ott nyálazd össze az étert. Ha legközelebb egy munkahelyen szeretnél viháncolni, ne fosd össze a lábszáradat, ha meg találnak kérni, hogy távozz.

Hozé Ármándó · http://hozearmando.blog.hu/ 2010.04.18. 10:44:29

@Retardátor, mint semmirekellő: :D azért okés, van igazság abban amit mondasz, de kérlek ne túlozz.. többször említem? hol? :D és mi az, hogy összefostam a lábszáramat? most vagy normálisan kifejted a véleményedet, mint ahogy a tanult embereknél szokás, vagy értelmetlen szitkozódásokban, megalázási-akciókba kezdhetsz, mi az értelme? miért nem képesek az emberek normálisan közölni egymással, hogy kurvára nincs igazuk. miért kell rögtön sértegetni? o_O

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.04.18. 10:48:35

@Hozé Ármándó: Hello Hozé. Az a lényeg, hogy lehet hogy nektek laza dolognak tűnhetett, az embereket alapból megbotránkoztatja az ilyen, sőt minden olyan dolog, ami kizökkenti őket a napi rutinjukból, szokásos életvitelükből.

Másrészt aki egész heti munka után elugrik a Tescoba, kurvára nem kíváncsi semmilyen performanszra, nincs kedve rohangáló fiatalokat kerülgetni. Ha meg ti csak sétálgattatok az azért volt, mert az őrök kitettek, garantálom ha 5 percig szabad kezet kaptatok volna, akkor már rohangászás lett volna.

És hidd el, az őrök profin viselkedtek, sok tahó őr is van, aki egyből tarkón vert volna, na az a másik véglet.

Az, hogy tomcat szerint meg az őrök nem bírtak magukkal, az az ő életfelfogását jellemzi.

rancor91 2010.04.18. 12:36:30

Kedves blog olvasók!
Én egy 19 éves srác vagyok, tanulok még, semmi tapasztalom biztonsági őr szakmában, de dolgoztam már hotelben, ahol van egy bizonyos hierarchia. Ha te ott egy beosztott vagy, aki szolgálatot lát el, nem hibázhatsz. Azt kell tenned, amit a főnökeid mondanak. A főnökről meg azt kell tudni, hogy egy külön állatfaj, aki ül a maga kis birodalma csúcsán, és az ő döntéseitől függ minden. Ennyit a főnök-beosztott viszonyról.

A tescoban dolgozik X biztonsági őr és két darab csávó, aki a kamerarendszer monitorai előtt ülnek. Feladatuk a megfigyelés. Hogyha egy áruházba beront 500 ember számháborúzni, akkor a biztonságiak, vagy a biztonságiak főnökei ezt hatalmas rizikónak gondolhatják. Jogosan. Bárki csak 10 métert elfut valaki elől, nekimegy egy polcnak, ami esetleg leborul, rajta sokszázezres értékekkel (pl: italos polc), vagy felborít egy vásárlót, aki sérülést szenved, stbstb.
Második legfontosabb: lopásveszély. 500 embert kell kamerákkal figyelni, plusz a biztonságiaknak. Ezt a felfordulást kihasználva bárki a számháborúzók közül, vagy a hétköznapi vásárlók közül lebukásveszély nélkül eltulajdoníthat bármit. Vagy gondolhatja azt a főnök, hogy na ezek azért jöttek, h káoszt csináljanak és a felfordulásban lenyúljanak ezt-azt. Mi lesz az első intézkedése a "főnöknek"? Vörös fejjel elüvölti magát, h basszátok ki a kis köcsögöket. Egy jófej biztonsági megkér, h menjetek ki. Egy biztonsági, aki meg akart felelni a főnökének, a munkakörének, a feladatának, az megfog és kirángat. Egy faszfej biztonsági gumibottal ver ki az épületből. Ilyen nem történt. Tehát ne sírjatok.
Harmadik meg, azt ne mondjátok sehol hogy egy számháború sétálva számmal a fejünkön vásárolgatás. Ha megjelenik szembe valaki, aki le akar olvasni, akkor reflexből hirtelen elfordulsz, elfutsz, stb. Másik meg, ha meglátsz valakit 20 méterre, akkor elkezded leolvasni. Kiabálni fogsz, mert különben nem hallja a zenétől, az alapzajtól, stb. Ezzel másokat zavarsz. Mellesleg ha 500 ember kiabálja egyszerre, h kétezernégyszázharminckettő, akkor a tescoban a saját gondolatodat nem fogod hallani, akkora csatazaj lesz.
Negyedik meg egy áruház arra van, h vásároljanak benne. Cél, hogy minél többet. Ha megjelentek 500an, akkor a vásárlók lehet elindulnak kifele, h hú bazmeg, ezt a káoszt, menjünk haza. Bevételkiesés. Nagy bevételkiesés. Amit ti nem fogtok pótolni, mert úgysem azért mentek, hogy vegyetek valamit. Ötödik: Ha nem azért mentek egy áruházba, hogy vegyetek bármit vagy nézelődjetek, akkor kibaszottul semmi keresnivalótok nincs ott.

Hozé Ármándó · http://hozearmando.blog.hu/ 2010.04.18. 12:41:58

@Szekuriti Blogger: "sőt minden olyan dolog, ami kizökkenti őket a napi rutinjukból, szokásos életvitelükből." az emberek nem autisták. amikor elkezdtünk játszani, még mosolyogtak is, kérdezgették, h dejóó, számháborúztok? tetszett nekik. tényleg nem zavartunk senkit.

eml 2010.04.18. 13:57:36

Barom számháborúzók!

És ha én sétálgatnék a nappalitokban/műhelyetekben/munkahelyeteken? Lenne nálam egy három méteres vasrúd, nem verekedni, csak viszem magammal és sétálok. Barmok!

Kedves pártolok! Adani legfőképp.

Nagyon szeretem a demokráciát és a szabadságjogokat, mindazonáltal el kellene gondolkozni egy kicsit, ha nekem kakálnom kell, akkor bárki ablaka alá szarhatok, mert jogom van hozzá? Ha meg bekopogok papírért, és nem ad, akkor levideozom és elmondom őt minden orknak?
Jó dolog a jogállam, de a joggal élnio, és nem visszaélni kell.

Nálunk nagyobb demokráciákban a résztvevők egytől egyig valéószínű börtönben töltötték volna a következő pár napőot, a szervezők meg heteket akár.
Van egy szélsőséges texasi példa, ahol a betöréses lopás áldozatát, ki tetten érte az elkövetőt, elítélték, mert nem lőtte le a betörőt. Abban a texasi kisvárosban az őrök a játékosan sétáló fiatalokat -JOGOSAN- lőtték volna halomra!

Tomcat ezt meg felfújhatta volna brutális rendőri erőszakként, ha lett volna intézkedés, de így Tomcat, ez most sajnos nem jött össze.

eml 2010.04.18. 13:58:26

@Adani:
Bocs, hogy az előzőben nevesítettelek, de védted ezt az idióta baromságot több hozzászóláson keresztül.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.18. 15:13:29

@Szekuriti Blogger: "Ó Dani, nyilván az őrök főnökei is így gondolják, nem beszélve az áruház menedzseréről meg egyéb felelőseiről."

Az már a nürnbergi per óta nem érvényes védekezés, hogy "parancsra tettem". Ezt Tomcat is tudja, hiszen úgymond szakértője annak a történelmi időszaknak. Ennyit te is tudhatnál, ha akkora tisztelője vagy a munkásságának.

Adani 2010.04.18. 15:20:05

@Bokortalan Lajtalan:

Néha azért mégis.

A 2006.10.23-án zajlott rendőrőrjöngésnél szintén ezzel védekeztek, h parancsra tettem. Az más kérdés, h túlteljesítették vagy teljesítették a parancsot.

Az is igaz, h ha törvényt sértesz akkor nem lehet arra hivatkozni ,h parancsra tetted, elvégre ha azt mondják , h ugorj a kútba akkor sem ugrasz bele ugye.

@eml:

Ugyan már azért a ló túlsó oldalára sem kell átesni. Halomra lőni? Miért? Hiszen semmi törvénytelent nem csináltak.

Pöle 2010.04.18. 16:28:26

@Bokortalan Lajtalan: Hogy jön ide a nürnbergi per meg 2006. A 2. világháborúnak és a tüntetéseknek céljai voltak. Ezek pedig csak liberális kölkök, akik a jó dolgukban nem tudnak mit csinálni. Majd a biztonsági őrök kockáztassák értük az állásukat, mert a kis repedtseggű buzik (ott volt többek közt Hoolie, Matthew Bitch, Chris Deviant) így akarnak szórakozni.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.18. 16:32:54

@Naccsanyi: honnan tudod, hogy (mind)liberálisok? Multikkal piszkálódni újabban jobber vesszőparipa. "Elkényeztetettnek" hívni a láthatóan középosztálybeli gyerekeket, akik "jó dolgukban nem tudnak mit csinálni", vulgárbalos, marxista hevületre utal. Nagy itt a káosz a fejekben...

Pöle 2010.04.18. 16:49:11

@Bokortalan Lajtalan:
Köszi a marxista jelzőt. Ezt még nem mondták. Egy átlag fórumon csak általában lenáciznak, lefasisztáznak. Nem hiszem, hogy a céljuk a multikkal piszkálódás lett volna, inkább csak a biztonsági őröket akarták szívatni. Attól, hogy valaki középosztálybeli, még kényeztetheti el a kölkét.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.18. 16:53:42

"Nem hiszem, hogy a céljuk a multikkal piszkálódás lett volna, inkább csak a biztonsági őröket akarták szívatni."

Szerintem egyszerűen játszani akartak. Csak van aki szereti azt hinni, hogy mások mindent azért csinálnak, hogy felidegesítsék.

Pöle 2010.04.18. 17:01:14

@Bokortalan Lajtalan:
00:32 "(...) Hogy mi lesz az eredménye, és mit fognak szólni a Tesco biztonsági őrei (...)"
Ha játszani akarnak, akkor menjenek a Budai hegyekbe.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.18. 17:05:48

@Naccsanyi: Amt idéztél, azt Tomcat mondta, nem a gyerekek. Nem értem, mi a baj azzal, ha épp egy bevásárlóközpontban játszanak, amíg nem hangoskodnak, nem vernek le semmit, stb. Mintha egyszerűen a vidámság ellen küzdene itt mindenki...

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.18. 17:09:04

@Naccsanyi: Amit idéztél, azt Tomcat mondta, nem a gyerekek. Nem értem, mi a baj azzal, ha pont egy bevásárlókp.-ban játszanak, amíg nem hangoskodnak, nem vernek le semmit, stb. Mintha egyszerűen a vidámság ellen küzdene itt mindenki...

Pöle 2010.04.18. 17:24:55

@Bokortalan Lajtalan:
Mert a bevásárlóközpont nem játszótér. Nem arra van kitalálva. Ha valaki játszani akar, az menjen játszótérre, erdőbe, haza. Most az, hogy egyesek kitalálják, hogy itt már pedig játszunk mert liberálisok és trendiek vagyunk, akkor nyilván ki lesznek küldve, és nem fákjúzni, hanem megérteni kell. Hisz aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megbasszák.
Egy másik videóról hadd ejtsek szót. Ezen a videón néhány szintén libsi hülyegyerek kitalálja, hogy a metróból bulikocsit csinálnak.
www.youtube.com/watch?v=EFSjCYZCKGU
Eredmény: káosz, emberek felháborodása... Erre is lehet mondani, hogy: "szórakozni akartak", "nem ártottak senkinek", "köcsög őrök".
De tudomásul kell venni, hogy mindennek meg van a maga helye és ideje, és ez a rend alapja.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.18. 17:50:18

@Naccsanyi: Ez kurva jó, amit linkeltél. Nem néztem végig az egészet, de 3:11-nél a csajt blokkolnám.

Pöle 2010.04.18. 18:07:18

@Bokortalan Lajtalan:
Pedig a vége érdekes. Egész metrót leállítják, és mindenkit leszállítanak. Kijön a jard is, de senkit nem visznek be. Kíváncsi lennék, hány ember késett el a munkából, hazulról vagy egyéb teendőiről néhány bulizni kívánó libsi miatt. Amúgy nekem az a csaj annyira nem jön be, de egy patront megérne :D

eml 2010.04.18. 19:40:42

@Adani:

Egyszer olvastam valahol, hogy Texas államban van egy törvény vagy bírói ítélet, ami előírja, ha a vagyonbiztonság veszélyeztetve van, és rendelkezel fegyverrel, akkor fegyverhasználattal, ha másképp nem megy, célzott lövéssel kell az elkövetőt feltartóztatni. Aki ezt elmulasztja, elítélhető.

Egyébként nem kell a ló túloldalára esni, de magánterületen (teccsó az) igenis megszabhatják mit szabad, mit nem. Kitehetik aki nem tetszik. Hiába nem sért törvényt.

A kulcsszó: MAGÁN TERÜLET

Adani 2010.04.18. 19:49:23

@eml:

De szerintem ott se úgy megy, hogy előbb lősz aztán kérdezel, de valóban van több amerikai állam ahol az megy, h ha bemegy a betörő a birtokodra és felszólításra nem távozik akkor le lehet lőni minden további nélkül. Az előbb lősz aztán kérdezel esetnél meg ha már a kerítésen mászik le lehet lőni csak aztán befelé essen.

De nem kell ahhoz Amerikába menni pl. tudtommal nálunk is így van a katonai területeknél, ha az őr felszólít, h távozz és nem mész akkor figyelmeztető lövés, ha akkor is mész tovább akkor célzott, ráadásul ilyenkor tudtommal kötelező is lőni.

Volt is ilyen még régebben, h úgy lett öngyilkos valaki ,h bemászott egy laktanya kerítésén majd provokálta az őrt meg szidalmazta és ment tovább, az őr meg szabályosan előbb figyelmeztető majd célzott lövést adott le, meg is halt az ürge a katona meg kapott pár nap szabit és bár megviselte, de el nem ítélték emiatt ha nem lő akkor viszont megfenyítették volna mert a parancs szerint ilyenkor lőni kell.

eml 2010.04.18. 19:50:44

@Naccsanyi:

Németeknél 2 megálló múlva kb 200 rendőr várta volna őket, és mindegyik megtudta volna, milyen a hűvösön reggelizni. Pár hónapig mindegyik ott reggelizett volna jogerősen.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.04.18. 20:05:42

@Adani: úgy tudom, hogy ilyenkor lábon lőtték, úgy is megállították, de nem halt meg

@eml: jah, ha meg valakit elken a metró a peronon, akkor ment volna a börtönbe a metróvezető, a peronőr, vagy a főszervező? érdekes lett volna, hogy akkor már nem buli...

eml 2010.04.19. 00:07:51

@Szekuriti Blogger:

Én sem voltam ennyi idős csíra koromban egy matyóhímzés, pl fotóvakuval 'trafiztunk' a Harmat utcában (néha nagy futások voltak!). Említhetném amikor a Rákos patakot próbáltuk felduzzasztani 11 évesen, hogy fürdeni tudjunk.
A legvadabb szerintem az volt, amikor a Svábhegyen 16 éves korunkban a Fülemüle úton az aszfalt közepére építettünk hóembert éccaka buli után (jött a szerv, úgyhogy a törzs felhelyezésénél abba kellett hagyni, illetve az utat letakarítani, pedig gyorsan dolgoztunk).

Tehát nem voltam (voltunk) szentéletű én sem, de ha valahova bementünk, akkor ott kussoltunk és nem számháborúztunk, bújocskáztunk stb...

Adani 2010.04.19. 08:24:30

@eml:

Hóember. Na igen, ismerősök a lakótelepen kiskorukban megunták ,h hiába építik fel este a HMCS-k ( Helyi menő csávók) mindig szétrombolják ezért egy idő után a tűzcsapra építették rá. Hatásos önvédelmi képességet kapott a hóember. :)

Általános iskolás korunkban meg szórakoztunk azzal, h aprópénz ragasztottunk pillanatragasztóval a padlóra a suli aulájában és azon röhögtünk ,h hányna hajolnak le érte és próbálják meg felvenni. 1 és 2 ft-os volt a legjobb. Volt, aki tovább ment és a piacon elbújtak az asztal alá és egy pénztárcát hagytak az út közepén, de damil volt rákötve és mikor valaki lehajolt érte arrébbhúzták.

2010.04.19. 17:41:38

"Egy áruház (objektum) nem játszótér, hanem -jó ha tudod- MAGÁNTERÜLET. Egy magánterületről pedig akkor teszik ki a szűröd, ha a terület (kijelölt) felelőse/meghatalmazott akarja (de az esetek 100%-ban okot is kell szolgáltatni rá)."

Egy kicsit szerintem pontosítsunk, egy áruház nyitvatartási időben a közforgalom számára ideiglenesen megnyitott magántulajdonú ingatlan, és itt már messze nem igaz, hogy akkor teszik ki a szűrünket, amikor akarják/azt engednek be, akit akarnak.

Face controllból is lett már pár milliós EBH-bírság, és az is érdekes lenne, ha mondjuk a szelektíve a cigányoknak kitennék a szűrét.

eml 2010.04.19. 17:59:45

@tff:
Németeknél ki van írva a bejárat mellé, Magánterület, bárki kizárható illetve kitehető, aki nem tartja be a szabályokat, azokkal meg is teszik.

2010.04.19. 18:08:01

@eml:

Magyarországon is sok mindent ki szoktak írni a bejárat mellé, de attól az még nem feltétlenül lesz igaz (pl. hogy a biztonsági szolgálat bármikor ellenőrizheti a csomagodat). :)

Adani 2010.04.19. 20:00:29

@tff:

Anno volt is ebből már per, h vhol a Jászságban egy vendéglátós kiirta, h cigányokat nem szolgálunk ki, és kapott is bírságot mert nem lehet diszkriminálni, azóta zártkörű rendezvény táblát tesz ki így már eldöntheti, h kit enged be és kit nem.

kalaris 2010.04.19. 22:13:47

1 - tomcat-et nem hívta oda senki, önszorgalomból ment oda, a kölykök nem ismerik/ismerték eddig.
2 - a tecsó télleg szólhatott volna előre a kölyköknek, hogy lécci nee.. akkor talán nem fogja le rendbontó kishúgát az egyik őr (előzetes fel/megszólítás nélkül)
3 - a kölykök télleg unatkoztak
4 - igaz, magánterület. ezt most már a srácok is felfogják.
5 - nem említik itt a srácok, de pár hete volt egy hasonló játék az ikeában.(azzal a különbséggel, hogy ott a szervező nem jelent meg, csak otthon nevetett) na ott hagyták a srácokat játszani, illetve rájuk szóltak, h szekrényben elbújni nem ér.
5 - a szülőkről - én vagyok az egyik. két gyerekem volt jelen. nem látom be, miért kellett volna megakadályoznom az akciót. még arra is gondoltak, hogy mindenkinél legyen annyi apró, hogy min egy tábla csokival fogyasztó/vásárló legyen. egy másik szülő egyébként jelen volt háttérben, és ha okát látta volna, közbelép.

túlfújjátok a dolgot, és túlfújta a tecsó is. politikát vinni bele meg baromság. ezek a gyerekek nem választók még.

eml 2010.04.20. 01:05:12

@tff:
Hát a Lajta túloldalán erre ne bazírozz!

eml 2010.04.20. 01:08:01

@kalaris:
Küldd a címet, holnap nálatok fog fogózni a szabadnapos Tesco eladók egy népesebb csoportja.

És még eldicsekszel vele, hogy szülő vagy. Rád kéne uszítani a Gyámügyet!

2010.04.20. 23:39:15

OFF

Ez most komoly, vagy csak valami _nagyon_ hülye médiahekk? Mindenesetre elég sokan átvették az írást.

barikad.hu/node/51470

Nemzetbiztonsági átvilágítás a vagyonőröknek, harcművészetet gyakorlóknak, "illetéktelen aktív érdeklődés" és "közterületen alakzatban vonulás" bűncselekménye, atyaég.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.04.20. 23:47:55

@tff: hát azért a Barikád a Jobbik hivatalos lapja, szóval így a választás második fordulója előtt lehet, hogy a FIdesz 2/3-a ellen gyúrnak .. azonban ha igaz, akkor nagyon durva

2010.04.21. 00:09:43

@Szekuriti Blogger:

A Barikádon kívül még sok helyen átvették, az eredeti innen származik, ha jól sejtem:
www.terrainc.gportal.hu/

Érdekes lehet egyébként, hogy a leendő jogszabály hogyan értelmezi majd az "alakzatban vonulást" (kettes oszlopban a sportpályára vonuló középiskolás kamaszlányok, mint bűnözők?), nem is szólva a web2-s internet korszakában az "illetéktelen aktív érdeklődés"-ről. Na nem baj, legalább az állás nélkül maradt vagyonőrök elmehetnek majd olyan hivatalokba dolgozni, ahol naphosszat azt logolják, hogy milyen IP címekről gugliztak rá mondjuk a "tűzgyújtás módjai túlélésnél" kifejezésre.

Szabys76 2010.04.27. 16:12:05

Sziasztok!

Csak egy dolgot ajánlanék a kedves "számháborúzós" fiatalok figyelmébe.: Amikor ti bementek egy bevásárlóközpontba számháborúzni, akkor több ember állását veszályeztetitek. Ugyanis az őrök feladata a rend és biztonság fenntartása. Ha ezt nem tudják biztosítani, akkor repülnek. Rengeteg a családos, albérletben élő biztonsági őr az ilyen helyeken. Ez a megélhetésük, és ha ezt valami vagy valaki veszélyezteti, akkor keményen oda fognak tartani . És jól is teszik. Nektek semmi problémátok sincs, apuci és anyuci eltart titeket. De ők ebből tartják el a családjukat. Tartsátok tiszteletben mások munkáját. Sajnálom az olyan embereket mint amilyenek ti vagytok. Ti azt élvezitek, hogy másnak problémát okoztok. Nem is értem a szervezőket, hogy jut ilyen dolog az eszükbe. Menjenek az erdőbe játszani.

békababa 2010.04.28. 15:45:44

Esetleg szemétszedés vagy graffiti levakarás közben kellene játszani.Az is jó nem?

ripley172 2010.05.05. 13:21:16

Mit vártok tomcat-tól. Hülye kis anarchista. Aki a Kuruc.infón elolvassa a polgár úr dossziéját, az nem fog csodálkozni ezen. Nagyjából annyit ér az egész ember, mint a cselekedetei.

ripley172 2010.05.05. 13:29:04

@kalaris: Ez egy áruház, és nem játszótér. Vannak a gyerekeknek erre kijelölt helyek. Még kifejezetten számháborúzásra alkalmas erdők is. Elég szomorú dolog hogy plázakultúrán felnevelkedett szülők ebben nem látnak kivetnivalót. Legközelebb majd az Agip kútnál játszanak töklámpásos játékot, mert a szülő nem lát ebben kivetnivalót.
A liberalista rendszer eredménye.
Az Ikea is hülye volt mert: Nem játszótér egy áruház! Munkahely, sok részén veszélyes munkahely. Vannak gyerekeknek kijelölt játszósarkok. Oda tessék pakolni a kölköket energiát égetni. Ha nincs ilyen sarok mégse, akkor az direkt van. Nem azért hogy liberális szemléletű szülők csináljanak egyet....bazze.

Matthew_Bitch 2010.05.14. 01:48:26

Mégcsak véletlenül sem voltam ott:DD Ha szám háborúzni akarok biztos nem a tescoba teszem:D

NRG44 · http://althir.org 2010.05.19. 15:53:52

nem véletlen ÁRTÁNY drágapolgárúr gúnyneve... XD

kuruc.info/r/1/32820/

Adani 2010.05.23. 20:59:07

Máshol is történt hasonló.
Tessék itt Pacmaneznek áruházban:
www.youtube.com/watch?v=pIrvpn3k9A4

Itt konkrétan borulnak fel polcok, konkrétan rohangálnak az áruházban ténylegesen zavarhatják ezzel a vásárlókat ( bár nem látszik ,h bárkit is zavarnának, leginkább jót röhögnek rajtuk). Mégis egész sokáig csinálják mire az őrök kirakják őket.

Összevetve a Tecsós számháborús dologgal, ez nagyságrendekkel erősebb volt.

@NRG44:

Azért a kurucnak se kell minden szavát elhinni sőt, az utóbbi 1-2 évben nagyon leadta a színvonalat, már több rajta a marhaság mint a jó tartalom. konkrétan ez a cikk is tele van hülyeségekkel, hazugságokkal meg féligazságokkal és belemagyarázással, kiragadott mondatok a szövegből amin lehet lovagolni.

gtfo 2010.08.16. 10:10:06

Szerencsétlen őrök se azért vannak azokba a nyomorult boltokba mert nincs jobb dolguk.
Ezek a bohócok meg ahelyett hogy elmennének dolgozni más munkahelyét veszélyeztetik.
Szívem szerint mindegyiket jól pofán basztam volna.
süti beállítások módosítása