2010.05.28.
05:29

Írta: Szekuriti Blogger

153. Metropol: A nők is elfáradnak a dupla munkától

A mai Metropolban újfent megjelent egy olvasói levél, s megint egyet kell értenem vele. A mai magyar vagyonvédelem egyik legnagyobb rákfenéje az, hogy míg a fiataloknak esélyük sincs a normális és teljes életre a nettó 300-500 Ft-os órabérből, addig az alapból 80000-100000 Ft-ot kapó fegyveres testületek nyugdíjasai simán elmennek dolgozni ezért az aprópénzért – ők nem a vagyonőri fizetésből élnek meg, az már csak extra. Nézzük tehát a levelet, melyet Kiskovács Éva írt Pécsről:

A május 10-én megjelent, Meg is kell élni azt a 25 évet című levélhez szeretnék hozzászólni.

A fegyveres testületek tagjai 25 év után mehetnek nyugdíjba, aki önszántából megy, az a nyugdíja 60%-át kapja. Elhiszem, de mivel az ő nyugdíjuknak még a 60%-a is több, mint sok dolgozó nettó fizetése, azért nem olyan nehéz az életük. Főleg úgy, hogy nyugdíjba vonulásuk után munkába állnak újabb 120-150 ezer forintért. Az OKJ-s tanfolyamokat végzett munkanélküliek örömmel látnák el a nyugdíjas rendőrök helyett a biztonsági őr, portás és egyéb munkaköröket. Különben is: ha ennyire nehéz a fegyveres testületek dolgozóinak munkája, miért nem pihennek nyugdíjasként?

Egy családos, dolgozó nő is elfárad 25-35 év munkája után. Először is anya, majd feleség, majd dolgozó nő, végül háztartásbeli – nem beszélve a gyerekek miatti aggódásról, törődésről stb. Természetesen mindennek van szép oldala is. Végezetül a gyerekeink korosztálya nem azért nem szül, mert nem akar, hanem mert nincs munkahely. Ha van munkahely, nincs nagymama (mert ők nem mehetnek nyugdíjba 25 év után), ha beteg a gyerek, a mai kismamák félnek táppénzre menni, mert szinte mindig megkapják a finom megjegyzést…

Szólj hozzá!

Címkék: levél panasz metropol

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr32282285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása