2010.05.31.
17:18

Írta: Szekuriti Blogger

156. Elégedetlen recepciós

Elégedetlen a recepciós, ezzel a címmel feküdt ez a bejegyzés a vázlatok között, eredetileg a 118-as sorszámmal. A történetben arról szeretnék beszélni, hogy milyen veszélyei vannak annak, ha a szolgálati helyre beosztott recepciós megunja a munkáját – pontosabban miért rossz ez az ugyanott dolgozó biztonsági őrök számára.

Tehát a szituáció a következő, van egy őrhelyünk, ahol néhány őr és egy recepciós lány dolgozik. A lány dolgozik az irodisták munkaideje alatt, reggel 8-tól este 6-ig, az őrök meg éjszakára jönnek őt leváltani, egyik nap egyikük, másik nap másikuk. Ez amúgy egy eléggé gyakori felállás, a megbízók általában ragaszkodnak ahhoz, hogy a recepciósuk nő legyen.

Ahogy telnek napok, úgy lesz a recepciós egyre frusztráltabb, hiszen egész nap unatkozik, jobb esetben tud telefonálni, vagy internetezni. Szabadságra nem tud menni, az alvállalkozó a biztonsági őrökhöz hasonlóan neki sem fizeti az alkotmányban rögzített fizetett szabadságot. A fizetés alig elég, óránként 500-600 Ft, extra juttatások, étkezési jegy, üdülési csekk nincsenek. És a környezetében persze irodisták dolgoznak, ők azok, akiknek jár a szabadság, a kiegészítő juttatás, stb., s ők azok, akik együtt szörnyűlködnek a recepcióssal annak sanyarú sorsán.

Eddig kb. olyan 6-8 lánynál láttam a fent leírt folyamatot, a vége felé eljutnak arra a pontra, amikor elhanyagolják a munkájukat, minden második szavuk a “leszarom” és a szerencsétlen őrök próbálják menteni a menthetőt, utólag. Teszik ezt azért, mert ők már a legtöbbször nem a húszas éveik elején járó szőke kis plázacicák, így sokkal nehezebben kapnak munkát kirúgás esetén.

A történet vége nem happy end, a recepciós lányt kirúgják egy fontosabb vendég beégetése után, a cég biztonsági igazgatója kivonul a helyszínre, az őröket leszidják, majd hamarosan ők is követik a recepciós társukat – miközben semmiről sem tehettek. Ennek menete is jellemző: recepciós lány kirúgása – megérkezik az új lány, pár nap alatt betanul, addig az őrök felváltva 24-eznek vele – az egyik őrt kirúgják, megérkezik az új őr, aki pár nap alatt betanul – kirúgják a másik régi őrt is, megérkezik a másik új őr, pár nap alatt betanul – megvan a teljes személyzetcsere.

Talán még a végére álljon itt pár apróbb kis gondolat az eddig látott recepciósokkal kapcsolatosan:

  • az egyik recepciós lány azért rúgatta ki magát, mert szerinte egész nap bent rohadt, sosem volt ideje semmit elintézni – amikor megemlítettem, hogy az irodisták 99%-a is egész nap benn ül az irodákban ugyanígy, akkor sem tudtam meggyőzni
  • egy másik helyen a két recepciós lány egész nap a legújabb gázrugós forgószékekben terpeszkedhetett, teljes körű internettel, ingyenes telefonhasználattal mindenfele, őket azért rúgták ki, mert a naponta arra tévedő 10 vendégnek nem bírtak annyit sem mondani, hogy hello
  • talán jól jellemző ezen lányok színvonalára, hogy az egyik szöszihez kísértem oda az akkori cégem vezérét, aki közismert, cégen belül pedig abszolúte ott van mindenhol a képe, na ő ragaszkodott a szabályos beléptetéshez, a szöszi meg rákérdezett szépen, hogy milyen névre állítsa ki a beléptetőkártyát (OMG!)
  • egyetlen recepciós ismerek, aki perfekt angolos, pörgős, kedves, nagy teherbírású, ő már három éve egy helyen van, de nem fogják elengedni, jelenleg olyan 130-150000 Ft-ot keres

Szólj hozzá!

Címkék: csalás átverés elégedetlenség recepciós órabér

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr82282272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása