2011.01.16.
10:10

Írta: Szekuriti Blogger

184. West Balkán

Sajnálatos, hogy ezzel a bejegyzéssel kell kezdenem az új évet, de nem tudok elmenni szó nélkül az éjjeli, West Balkánban történt eset mellett. Ahogy az Index megírta, 3 lány halt meg a West Balkán nevű szórakozóhelyen szombat éjjel.

Nem célom, hogy a West Balkánt, a szórakozókat, vagy bárkit is pocskondiázzak, mert számos rémhír terjed, illetve nem tudom, mi történt valójában.

De egy szórakozóhelynél rá kellene már jönni arra, hogy a biztonság nem csak arról szól, hogy esténként felfogadunk 10 kigyúrt kopaszt, akik fejenként 20000 Ft-ért ügyelnek arra, hogy ne legyen verekedés, illetve a nagyon részeg srácokat egyszerűen kihányják az utcára, hanem arról is szól, hogy a biztonságot képzett személy irányítsa.

Mi az a képzett személy? Ha csak a régi rendszert nézzük, akkor nyugdíjas katonatisztek, rendőrök, kormányőrök, akiknek azért van elképzelésük a rendezvénybiztosításról. Aztán ha napjainkat nézzük, akkor baromi sok biztonságtechnikai mérnök, biztonságszervező menedzser, sőt, az RTF-en civil biztonsági vezető képzés is létezik (ugye erről már írtam), így szakemberből nem lenne hiány. Fel kellene ismerni, hogy a kockázatokat előre fel kell tárni, a lehető legkisebb szintre csökkenteni, illetve ha bekövetkezik a baj, akkor felelősen, tudatosan eljárni.

Ugyanígy megvannak a szabványok, előírások, eljárások, melyeket be kell tartani már az építkezés során is, s az üzemeltetés során is. Ugyanis az ember egyénként nagyon értelmes lény, de tömegben egy bamba, buta marha. Szó szerint, meg lehet nézni, hogy pánikba esve az emberek nem azon vannak, hogy szép lassan egyesével mindenki kijusson a szórakozóhelyből, hanem párszáz ember megindul, és mint a bulldózer, mindent eltarol. Ez van, de ez nem újdonság, régóta ismertek a tömeg viselkedési módjai, ezt is tanítják, lehet kezelni.

El lehet gondolkozni azon is, hogy hány ember volt a szórakozóhelyen, és ezért ki a felelős? Nem hiába van meghatározva a maximális befogadó képesség, s ha ezt nem tartják be, akkor felelősöket kell keresni. Érdekes lesz, hogy ha ez történt, akkor ki lesz a felelős? A hely tulajdonosa, a kopasz szekuritis, vagy a külső rendezvényt szervező?

Vajon volt -e hivatalos biztonsági szolgálat a helyszínen, nem csak az utcáról felbérelt kidobók? Ha volt, akkor a szolgálatparancsnok, biztonsági vezető szólt -e a szervezőnek, hogy több ember nem mehet be a rendezvényre? Ha szólt, akkor megfenyegették -e, utasították -e még több ember beengedésére (több ember - több pénz, ebbe ne ugasson bele egy szekuritis, nem??)?

Megannyi kérdés van, a nyomozás remélhetőleg választ ad erre. Egy biztos: teljesen ártatlan fiatalok, hárman is, most meghaltak azért, mert valaki nem a megfelelő kérdéseket tette fel, vagy nem megfelelő időben intézkedett. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a nyomozás végeredménye...

Itt található a halálesettel kapcsolatban indult Facebook csoport.

Frissítés: a hozzászólások között terjedő hírek valóságtartalmáért nem tudok felelősséget vállalni, én is csak külső szemlélő vagyok.

Frissítés2 (14:09): A Noise Night Life hivatalos közleményt adott ki a Facebookon nem sokkal ezelőtt.

247 komment · 5 trackback

Címkék: halál szórakozóhely tragédia west balkán

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr562587170

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Európa vagy nyugat-balkán? 2011.01.19. 00:27:34

Ténytár A közigazgatás mozgástere a szórakozóhelyek felügyelete kapcsán   A vonatkozó európai uniós szabályozá

Trackback: Amfetamin+pánik: veszélyes kombó 2011.01.18. 01:11:31

VIGYÁZAT – szociálisan rendkívül érzéketlen poszt következik, ha nem bírod az ilyet, egyszerűen ne olvasd tovább!  A most szombati tragédiával kapcsolatban már nagyon sokan beszámoltak, mi több, több helyen özönlik a hülyeség, így enged...

Trackback: A West Balkán partytragédia kapcsán… 2011.01.16. 21:08:28

Ma hajnali hír, hogy a szombat éjjeli West Balkán-beli partyn meghalt 3 lány. A tragikus eset nagyon megérintett, és belegondoltam, hogy a nagyfiam épp a célkorosztályba tartozik. Bár őt igazán nem féltem a majd’ két  méterével, közel száz kilójá...

Trackback: Történjen bármilyen tragédia, cigányozni mindig lehet 2011.01.16. 16:13:29

Tényleg sokkoló mindaz, ami a West-Balkánban történt, akárkit terhel is a felelősség, ami nyilván az elkövetkező napok, hetek vizsgálatai során fog kiderülni. Kell, hogy kiderüljön. A hazai üzleti mentalitás, a gyorsan hozzunk össze amennyit csak lehet...

Trackback: Kecskés Tamás, a West Balkános buli főszervezője 2011.01.16. 15:30:15

Kecskés Tamás nyilatkozik egy korábbi buliról. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2011.01.16. 11:43:04

Egy ilyen eset után remélhetőleg lesz szigorítás a szabályok terén. Amerikában is akkor hoztak szabályt arra, hogy kötelező külön vészkijáratot csinálni, amikor egy klubban bennégett egy csomó ember, mert csak forgóajtó volt, amit mindkét irányban forgatni akart a tömeg, és emiatt bennragadtak.

Egyébként az eset kapcsán bennem az a kérdés is felmerült, hogy mi abban a szórakozás, hogy az ember benyomakodik egy olyan helyre, ahol már eleve tömegnyomor van, de persze ez ízlés kérdése.

HúszTíz 2011.01.16. 11:44:05

Kellenek még, hogy konkrétumok derüljenek ki az üggyel kapcsolatban. Addig felesleges spekulációkba, meg összeesküvés-elméletekbe bocsátkozni.

Mindenesetre az biztos, hogy borzasztó tragédia történt, amely egyébként könnyen megelőzhető lett volna - de sajnos (szinte) mindig egy tragédiának kell történnie ahhoz, hogy valamely problémára felfigyeljenek az emberek.

z8 2011.01.16. 11:50:47

semmi nem fog változni úgyse
a szervezők(és annak fizetett alkalmazottai) csak a $ látják minden más mellékes.
az hogy ne nyomjanak össze, ne fulladj meg melegtől, mozogni tudj, halld a zenét(lásd sziget) és a többi a várt bevétellel sose lesz egyenlő

ismerek pár szórakozó helyet ahol ezt betartják, de nagyon kevés.

pkrisko 2011.01.16. 11:51:53

És persze előkerülnek a régi kérdések is:
-Mikor lesz normális személy- és vagyonőr képzés?
-Mikor érjük el, hogy ne az menjen biztonsági őrnek, aki minden más munkára alkalmatlan?
-Lesz-e valaha szigorú felvételi/alkalmassági szűrés?
-Mikor dolgozhatnak a biztonságiak legálisan, nem feketemunkásként?
Mikor szűnik meg az alvállalkozók rendszere, a Noname BT-k?

mrgumby1 2011.01.16. 11:54:35

a portát a wb mindig a saját embereivel oldja meg. mással nem is engedi. most is 10 db wb alkalmazásában lévő ember volt a portás, piros wb feliratú pulcsikban.

Alikam 2011.01.16. 11:56:02

Azért az sem százas aki látja, hogy az utcán kilométeres sor van és ennek ellenére csak be akar menni. Kérdés minek? Hogy nyomorogjon? Mert normálisan szórakozni úgy, hogy összepaszíroznak, nem lehet.

soproni1 2011.01.16. 12:00:39

@Alikam:

Ja.

Ez a sok egytüdejű diszkópatkány.

Kapitány_1 2011.01.16. 12:00:43

Azért fura, mindenki (szórakozni vágyó) most sajnálatát fejezi ki, és cigányokat, biztonságiakat hibáztat - egyet felejtenek el.
Itt Ők is felelősek a halálesetekért. Agyatlan csordaként nyomultak kifele, nem tekintve a másikra, csak magukkal foglalkozva. Jó lenne, ha magukba tekintenének és felismerjék: igen, én is gyilkos vagyok, én is felelek a történtekért.

HúszTíz 2011.01.16. 12:09:32

@Kapitány_1: Nem feltétlenül te vagy a gyilkos, ha tolnak hátulról százan és már nem tudsz hová lépni, ha éppen egy ember van a földön. Ez tipikus tömegpszichózis; bepánikolnak azután eszetlen masszaként áramlanak kifelé.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.01.16. 12:09:44

Fejenként 20 ezer/este?

Bazz, elmegyek biztiőrnek, hát az egy zsíros állás!

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2011.01.16. 12:12:26

Én még nem hallottam olyan tömegpánikról, ahol hárman meghalnak, a többieknek pedig a haja szála sem görbül. Ezzel együtt természetesen, az alapos vizsgálatig felesleges bármiféle elméletgyártás.

ver@s kan-tár 2011.01.16. 12:13:38

Most valahol a fővárosban vagy Pest megyében – feltéve, hogy az áldozatok nem voltak testvérek – hat szerencsétlen szülő roskad magába és zokog értetlenül: a gyermeke elment szórakozni, kikapcsolódni, és ez az életükbe került, haza már soha nem térnek onnan. Szülőként próbálok ebbe belegondolni, de már a gondolatkísérlet is dermesztő. Sose kelljen megtudnom, milyen érzés. Részvétem a családoknak.

gwe 2011.01.16. 12:13:40

Sajnos a 800 Ft-os belépő volt itt a felelős, plusz amikor a hely elérte a befogadóképessége maximumát nem rakták ki a teltház táblát.

reccs 2011.01.16. 12:15:28

A déli hírek szerint két hete a jegyző bevonta a hely engedélyét, ki se nyithattak volna.

Viner Spicli 2011.01.16. 12:15:31

Nem hiszem, hogy egy ilyen tragédiának kellett megtörténnie ahhoz, hogy belássák az emberek, hogy a partyszervezés nem gyerekjáték.
Tinédzserek szerveznek bulikat, akiknek semmi gyakorlatuk/tapasztalatuk nincs. Az, hogy eddig nem történt semmilyen tragédia, az nem az ő erényük, hanem hatalmas SZERENCSE.
Mindegyik spórol mindenen, nincs normál portaszolgálat, nem érdekli őket hány ember fér be, csak egy forog a szemük előtt, hogy minél többen legyenek, és minél többet tudjanak kaszálni!
De ugyanez vonatkozik a helyek üzemeltetőire is. Nem számít, hogy nincs működési engedély, nem számít, hogy nincs elég menekülési lehetőség, nem számít hogy négyszer annyian vannak, mint amennyit elbír a hely, csak a pénz, csak a pénz.
Ez a tragédia is az amatőrségre és a kapzsiságra vezethető vissza.
Úgy látszik ezeknek az embereknek SEMMI SEM DRÁGA...
Kíváncsian várom, hogy mi lesz a végkifejlet (bár illúzióim nincsenek), de remélem egy kicsit megtisztul az éjszakai élet és a üzemeltetők, partyszervezők köre...

egy maréknyi dollár 2011.01.16. 12:15:43

@Biscione: Pont erre gondoltam én is, és ennek kapcsán merült fel bennem:nem lehet,hogy a lányok valamilyen szer(drog) fogyasztása miatt haltak meg?Gondolom, ezt majd kideríti a boncolás.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2011.01.16. 12:16:21

voltak-e cigányok? (igen, a nevükön nevezem őket, mert a "roma" szótól rosszul vagyok)
voltak-e kések, fegyverek?
használták őket?
3 vagy 5, vagy még több ember halt meg?
mi a faszért kell bemenni egy olyan helyre, ahol már este 11kor kilométeres sor van? tele van bulival a város!
vajon miért menekültek fejvesztve az emberek? csak nem szellemet láttak?
megannyi aggasztó kérdés...

Dmarci 2011.01.16. 12:20:24

Pár éve voltam utoljára a Morrison's 2-ben, akkor ott nagyon profi személyzet volt, szakaszosan engedték csak be az embereket, a tömeg nem a szűk átjáróban várakozott, hanem kint az utcán, ami a hidegben kényelmetlen volt ugyan, viszont volt tér, ott ki sem tört volna egy ilyen pánik, mert lett volna hova menni, valamint a biztonsági őrök figyeltek arra is, hogy ne ácsorogjanak az emberek a folyosókon, és ezzel ne gátolják a közlekedést. Ráadásul még többé-kevésbé udvariasak is voltak, ami valljuk be, nem kis teljesítmény, ha egész éjszaka részeg idiótákkal kell beszélgetni. Én nem vagyok biztonsági őr, kívülállóként gondolom így.

Jelenés 2011.01.16. 12:20:55

@Viner Spicli: "nincs normál portaszolgálat"

Az még hagyján, de láttad azokat a frizurákat?
És a zene! Mint a dzsungel. Nincsenek ülőhelyek, már az öltöny sem kötelező. Hová fajult a partyszcéna..?

QWASZ 2011.01.16. 12:21:04

@Alikam: Szerintem ne szóljon már le senki senkit azért mer más zenére szórakozik mint ő, vagy máshogy... nem mintha szeretném az ilyen noise night life szerű partikat.
Ha legközelebb megyek Metallica koncertre, és látom hogy "kilóméteres" sor van majd eszembe jutsz hogy minek várjak? hogy bent nyomorogjak? :)
Hülye fasz... :D

Martin Blake · http://varositulelo.blog.hu 2011.01.16. 12:21:27

@Kapitány_1: "Agyatlan csordaként nyomultak kifele, nem tekintve a másikra, csak magukkal foglalkozva."

Sem védeni, sem támadni nem kellene az akkor ott bulizókat. Van egy olyan dolog, hogy tömegpánik, ami ha beindul, már borzasztó nehéz leállítani, erről pedig az egyén vajmi keveset tehet.
Éppen ezért kellene olyan biztonsági őröket foglalkoztatni, akik az ajtónyitástól kezdve összhangban felügyelik a történéseket. Ehhez kell természetesen közöttük megfelelően képzett vezető is, aki folyamatosan monitorozza az eseményeket, majd ha veszélyes szituációt észlel, szakszerűen beavatkozhasson, pl. rádión utasítva az ajtófelügyelőket, hogy ne engedjenek már be újakat, vagy a benti őröket, hogy milyen ütemben tereljék az embereket.
Ehhez persze normális képzést és számtalanszor ismételt szimulációt tartanék ideálisnak. Pl. a WB tulajai meghívnának negyedévente száz főt, akikkel ellenőrzött körülmények között begyakorolják ezeket a nehéz szituációkat. Gondolom, sajnos a kérdéses éjszakán szolgálatot teljesítők soha nem kaptak ilyen képzést, ahogy szinte semelyik őr sem az országban, aki ilyen nagyobb szórakozóhelyen dolgozik. Talán ezen kéne változtatni egymásra mutogatás helyett. Ideje lenne már véget vetni a kétajtós szekrény típusú, csak bunyóra váró redős tarkójú szekus sztereotípiának. Nekik az lenne a dolguk, hogy az ilyen és hasonló helyzeteket megelőzzék, ill. kezeljék a bicepszmutogatás helyett.
Ez nem történt meg valószínűleg a szórakozóhelyen.

HúszTíz 2011.01.16. 12:21:39

Emlékszem még valamikor tavaly, vagy tavalyelőtt történhetett a muszlim zarándoklaton a hajj-on, hogy rengeteg ember eltaposta egymást, mert elterjedt a tömegben, hogy öngyilkos merénylő van a közelben és robbantani fog. Milyen profán példa.

Szóval valószínűleg itt is ez lehetett, hogy meghallották valakit megkéseltek és egyből beindult a pánik, pláne (mivel egy beszámolóban ez volt) miután valaki látott is egy lányt, akinek az oldalán volt egy vágás (?) - amúgy most AZ mi volt, ha nem késelés ??

Na mindegy és ezután már nem lehetett megállítani a tömeget, ez ilyen csordaszellem, vagy mi. Olyankor már te sem kérdezel, amikor nyomnak/tolnak hátulról, csak a saját meg a szeretteid biztonsága a fontos, a többit leszarod.

HohenTrollner 2011.01.16. 12:24:12

wb... eleve nem értem, hogy kaptak engedélyt a szórakozóhelyre.
egyszer voltam ott, alig lézengtek emberek, de úgy is majdnem bepánikoltam asszem a harmadikon, olyan alacsony volt és rossz levegő.
btw a biztonságiak akkor értelmesnek tűntek, de kb. 1 volt 1 szintre, ami kevés embernél is furcsának tűnt... a nyugatinál.

HohenTrollner 2011.01.16. 12:25:52

@HúszTíz: nem mondták, hogy vágás volt, piros csík horzsolás is lehetett, pl. lehet, hogy csak beleakadt valamibe, miközben cipelték.

Kapitány_1 2011.01.16. 12:25:56

@HúszTíz: Pont a második mondatod utolsó részére értettem... Mindenkinek van valamilyen fokú felelőssége a dolog kapcsán, persze a kiváltó okokat nézve az arányok természetesen mások. De nincs ártatlan jelen lévő szereplője ezeknek a gyilkosságoknak. Már ott kezdődik a dolog, hogyha látom, tökig zsúfolt a hely, nem állok oda én is ész nélkül, hogy csakazértis bekerüljek.

"Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, bár az előbbiben nem vagyok biztos." (Einstein)

Kapitány_1 2011.01.16. 12:27:45

@Martin Blake: nem akarok vádolni senkit, sem védeni. Csak gondolkozzon el minden jelenlévő, én helyesen cselekedtem? Viselkedhettem volna emberként?

A véleményed egészével pedig teljesen egyetértek.

Zz_ 2011.01.16. 12:27:59

Nehéz így olvasni. Sok az elírás, nem lehetne átfuttatni egy ellenőrző programon?

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2011.01.16. 12:28:52

@egy maréknyi dollár: Én reggel lefostam a lábam szárát mert a lányom rendszeresen jár oda. Az egyik áldozat közeli ismerőse volt. Valami csoda folytán most nem volt ott. Beszéltem vele, azt mondja, hogy aki ott volt a tűzközelben, az sem emlékszik pontosan, hogy mi történt. Gyerekek, sokkot kaptak.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.01.16. 12:29:28

@gwe: A 800 Ft-os belépő igen vonzó (Pesti viszonylatban), de az még mindig nem világos, hogy milyen buli volt, hogy ennyien akartak bemenni?

@klarky: Arra előtte alaposan rá kell gyúrnod! Szó szerint.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.16. 12:29:50

USA-ban nagyon jol beváltak a beilleszkedésre képtelen egyedeknél a rezervátumok.
Ki kell irtani egy egész nemzetet,hogy tegyetek valamit?

Dmarci 2011.01.16. 12:30:20

@HúszTíz: Ráadásul gondolom a szűk lépcsőházban elkezdták egymást lökdösni, amitől sokan úgy érezhették, hogy ha leesnek a padlóra, akkor tuti agyonnyomja őket a tömeg, amitől halálfélelmük lett, és már nem is foglalkoztak semmivel. Én egyszer átéltem hasonlót, csak nem diszkóban, hanem strandon a hullámmedencében, rengetegen voltak körülöttem, úgy éreztem nem tudok rendesen egy helyben taposni, mert mindenhol testrészekbe ütköztem, úgy éreztem, hogy ha elsüllyednék, a kutya nem venné észre (ami valószínűleg igaz is volt), ki akartam menni a medencéből, de mindenhol emberek voltak körülöttem. Éreztem, ahogy villámgyorsan eluralkodik rajtam a pánik, és nagyon kellett uralkodnom magamon, hogy ne úgy menjek ki a medencéből, hogy közben másokat a víz alá nyomjak. De nem sok választott el ettől, mert úgy éreztem, veszélybe kerülhet az életem, és akkor csak ez számított. Ott a lépcsőházban, a nagy tömegben, és a menekülési lehetőség teljes hiányában ezt az érzést szerintem be lehet szorozni ezerrel.

szakállasbácsi 2011.01.16. 12:31:42

Fifty-fifty a felelősség. 50% a gyerekek és szüleik, 50% a rendezők és lehet, hogy az épület tervezői.

Aki 2011-ben tömegbe megy, az kockáztat. Nem csak a West Balkánon, a MÜPÁ-ban is (aki az emeleten van, annak semmi, abszolute semmi esélye nem lenne, ha ott pl. tűz ütne ki: a lépcsőházban két ember is szűken fér el...)

Ez olyan felnőttes gondolat és idegen, mélyen idegen a Nemzeti Lélektől. A lényeg: nem tud mindig vigyázni ránk a kopsz biztonsági, apuka, Jóistenke. Néha megunknak is fel kell ismernünk a veszélyt. Ha pedig direkt keressük, akkor biztos meg is találjuk.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.01.16. 12:34:41

az állami cégekben sok helyen még tombol a szocializmus: felelősség kerülés, szakmai nullaság, bürokrácia... ezek ördögi kombinációi

HohenTrollner 2011.01.16. 12:38:00

@szakállasbácsi: majdnem egyetértek. az épület tervezőit azért ne keverjük bele, nem az eredeti formájában van az épület, le vannak zárva kijáratok, stb., nem is szórakozóhelyet tervezett.

2011.01.16. 12:38:17

Szekuriti Blogger, írnál majd esetleg arról is, hogy tulajdonképp mi a különbség (jogi, gyakorlati szempontból) a személy- és vagyonőr, valamint a rendező között? Gondolom, a kidobóemberi funkciót inkább utóbbi keretein belül szokták ellátni.

nemecsek ernő áruló 2011.01.16. 12:38:40

Tegnap a nyugatinál jöttünk fel az aluljáróból este 9 körül, és azt néztük, hogy mi a franc ez a kva-sok ember. Valahova akármennyire is el akarok menni, egy ilyen tömeget meglátva felteszem a kérdést: oké, hol lehet ebben a városban MÁSHOL inni?

HúszTíz 2011.01.16. 12:38:44

@HohenTrollner: Hát nem tudom... Azért egy horzsolást egy vágással összetéveszteni... Vagy nem volt tényleg semmi késelés, vagy pedig volt, DE ha így van és erről most a média kussol, akkor ott gondok vannak nagyon is.

@Kapitány_1: Valószínűleg ez a társaság ilyenre nem is gondolt. Bulizni akartak egy jót, aztán ez lett belőle. Voltam már hasonló szituációban még évekkel ezelőtt, amikor a Scooter jött ide koncertezni. Hasonló tömeg kint, hasonló tömegnyomor bent, de mi a barátaimmal mégis jól érzetük magunkat. Egyrészt már hozzászoktunk, másrészt meg a zene nagyon jó volt.

@Biscione: Igen, szegénykék eléggé nagy megviselés lehetett nekik. Mondjuk én azt nem értem, hogy nincsenek ott véletlenül kamerák ? Már a szórakozóhelyen belül. Hogyan felügyelik a rendet, ha például ilyen nagy a tömeg. Belül nincsenek biztonságiak, csak kinn ?

Ja és még valami. Nem messze van ettől a szórakozóhelytől a Morrison's 2. Hasonló felépítésű, ott is lépcsőn kell közlekedni, van amikor még ennél is nagyobb a tömegnyomor, de nem történt ilyen eset, sőt még hasonló sem. Ott a biztonságiak, akik szinte már néha tényleg idegesítő módon mindenütt ott vannak, kézben tudják tartani a dolgokat. Lehet, hogy ez lenne a dolgok rendje.

Kapitány_1 2011.01.16. 12:42:50

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: Nomen est omen.
A rezervátum az indiánok számára volt fenntartva, akiket az erősebb de világukba beilleszkedni képtelen fehéremberek zártak oda.
Uszításnak és demagógiának is kellene csepp értelmet adni - nem gondolod?

Martin Blake · http://varositulelo.blog.hu 2011.01.16. 12:43:42

Mellesleg, azt írja az indexes cikkben egy tanulmányra hivatkozva, hogy a tömeg képes akár acélkorlátot is elhajlítani. Erről eszembe jutott egy két-három évvel ezelőtti londoni szilveszteri tűzijáték. Az emberek megrekedtek az utcákban, se előre, se hátra nem lehetett menni. Voltak pillanatok, amikor a lábam nem érte a földet, csak szó szerint hömpölyögtem a tömeggel.
Ekkor mondtam asszonynak, hogy próbáljunk meg odamenni a buszmegálló széléhez, ott nem mozog annyira a tömeg. Előttem asszony, a két kezemmel meg vízszintesen kitámasztottam magam a buszmegálló-táblához. Bár piszkos erővel nyomtak hátulról, majd besz.rtam, az oszlop meg úgy dülöngélt, mintha zseléből készült volna. Ott, akkor ráadásul nem is volt pánik, szörnyű elképzelni mi lett volna, ha?

Kapitány_1 2011.01.16. 12:44:39

@HúszTíz: A válaszod első fele ismét igazol.) Gondolkodni kellene, és nem vakon csak a "bulibulibuli" - ész kell a bulizáshoz is.

HúszTíz 2011.01.16. 12:46:49

@Kapitány_1: Hát nekik aztán ez pusztába kiáltott szó. Csak akkor eszmélnek fel, amikor már megtörténik a tragédia.

qmatch 2011.01.16. 12:46:56

Jó ez, nagy hely, nagy forgalom.... nagy bevétel.
Ja, és ezt a bulit is MÁS szervezte - ez a MÁS egy érdekes figura, már sokan hivatkoztak rá.
A biztonsági "őrök" meg szerintem is viccesek - kit védenek kitől/mitől? Mondjuk ez rögtön kiderül, ha csak arra gondolok hogy ki fizeti őket.
Tisztelet a kivételnek, tényleg nem szociálisan érzékeny típusok.

Igyekszem a gyerekeimet minél távolabb tartani az ilyen profitorientált ólaktól.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.01.16. 12:48:49

Szerintem halat adhatunk a jo szerencsenek, hogy csak 3 ember halt meg.

Urragasil 2011.01.16. 12:48:59

WB tulajdonosainak vagyonának teljes elkobzása (lásd mal Zrt)és a 3 áldozat hozzátartozói között szétosztása (tudom ez a lányokat már nem hozza vissza:( ). Jelenlévő biztonsági őrök plussz tulajdonosok kapzsiságból elkövetett több emberéletet követelő felelőtlenség miatt minimum 20 év fegyház kenyéren és vizen és akkor talán mindenki elgondolkodik hogy is kell partyt szervezni. ügyvéd aki a tulajdonosokat védeni meri szintén üljön, mert az ilyen ügyvéd csak szerecsen mosdatást végez és gátolja az igazszágszolgáltatást.

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2011.01.16. 12:49:09

@tff: Ez érdekes. Gyakorlatilag sokszor látni, hogy a biztonsági őröktől kezdve a hostess lányokig mindenki rendező feliratú pólóban szaladgál. Jogilag rendezvénynél az a rendező, akit a rendőrségnél a területfoglalási engedélynél megneveznek felelősnek.

Ilyen zárttéri buliknál van gondolom a WB, mint bérbeadó, aztán a szerződés már tőlük függ, nem lehet tudni, mit írtak bele. A megbízási szerződésben leírják, hogy kinek mi a feladata. A biztonsági szolgálatnál is egyértelműen meg kell nevezni a felelősöket, részletes megbízási szerződést kell írni.

Aztán rendezvény előtt a résztvevő őrökkel ismertetni kell a programot, a teendőket, a kiürítési utasításokat, a tennivalókat tűz/baleset/robbantás, stb. esetére, és ennek megismerését az őrök aláírásukkal igazolják.

A legtöbbször szakértők csinálják a be/ki léptetést, gondolok itt olyanra, hogy egyik társam például Fradi meccseken léptetett be, s egy gyereket egyszer 4-szer visszazavart a becsempészett piájával a beléptetéstől. Ezt most el lehet vonatkoztatni az estre is.

Komplex feladat ez, még ha sokszor nem is tűnik annak.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.16. 12:51:12

@Kapitány_1: Nekem mindegy,majd ha kinyírják a családodat majd nyivákolhatsz.Kényelmesebb kultúráltan be- és beleszarni.

HúszTíz 2011.01.16. 12:52:22

@Urragasil: Sajnos nem hinném, hogy lesz érdemi felelősségre vonás az ügyben. Nem olyan, mint ami a MAL-nál volt...

HohenTrollner 2011.01.16. 12:54:08

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: igazából nem lehetnek annyira agyatlanok a wb-s bulizók, hogyha a fejük fölött kiadták az eszméletlen lányt, még ha későn is:(

HúszTíz 2011.01.16. 12:54:36

@HohenTrollner: Négyen ? Itt a címlapon három áldozatról van szó.

mrgumby1 2011.01.16. 12:54:46

@Szekuriti Blogger: a wb nem adja ki a helyét úgy hogy mást csinálja a beléptetést, portát, stb. most is a 10 fős, amúgy tapasztalt brigádjuk dolgozott.

Sokorai_Atala 2011.01.16. 12:54:49

Villamosról láttam, a sor 22.30 magasságában, amely a körútig ért kanyarogva, tömött sorokban, nem tudtam mire várnak, s reggel olvastam a tragédiáról.
Részvétem a családoknak, fájdalmukban őszintén osztozom-

Alikam 2011.01.16. 12:55:40

@QWASZ: Össze ne keverjél már egy élő koncertet egy hétvégi szórakozóhellyel.

Amúgy ha nem tűnt volna fel élő koncerten véges számú jegy van. Ha nem szerzed meg idejében lemaradsz róla.

Neked is annyi eszed van baszd meg mint egy marék lepkének. Nem igazán érezné meg a világ, ha eltűnnél.

Jó hogy nem a vasúti pénztár sorát hasonlítod össze a szórakozóhellyel. Bár tőled még az sem lenne meglepő.

HohenTrollner 2011.01.16. 12:55:56

@HúszTíz: +1 = csatlakozom = szerintem is.

Urragasil 2011.01.16. 12:57:09

@HúszTíz: ez a baj. sajnos ilyen drasztikus intézkedés kellene ez ügyben pedig, hogy végre tudják a partiszervezők, hogy nem csak a pénzt kell besöpörni, hanem védeni is kell a tömeget aki a pénzt tolja beléjük.

Kapitány_1 2011.01.16. 12:58:05

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK:

Szeretnék hinni benne, hogy megvannak a jogi és demokratikus módjai a dolgok elfajulásának megelőzésére. Persze lehet igazad van. Ha engem vagy szeretteimet érne atrocitás, lehet én sem bírnék magammal. De itt pillanatnyilag az sem igazolódott be, hogy késelés történt volna, és ha történt volna, azt cigányok okozták-e vagy nem.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.16. 12:58:35

Kik csinálták megint a balhét?Kik rohangáltak késekkel? Mit Veszprémben a Patrióta lokálban,ott is csak azért nem haltak meg többen,mert nem volt ilyen tömeg.
Mekkora barmok vagytok,vakegerek!

HúszTíz 2011.01.16. 12:59:47

@HohenTrollner: Ja bocs, ezt még nem ismertem. Hiába no', van még mit tanulnom netes szlengből :-)

Viner Spicli 2011.01.16. 13:00:19

@Jelenés: bocsánat, lehet, rosszul fogalmaztam. Van korrekt portaszolgálat, csak az nyilván megkéri az árát, és mint a hozzászólásomban is írtam, ezekben az esetekben a kapzsiság dominál. Attól mert valakinek van valami papírja, vagy portaszolgálata van, az nem jelenti azt, hogy ekkora tömeget tud kezelni. Ez a balhé több szereplős, ezt nem lehet (elvileg) egy emberre ráverni...

Gábor mester 2011.01.16. 13:01:31

@pkrisko: VAN normális vagyonőr képzés, de nem az a tízegynéhány, amelyik minden hétvégén akciósan indul valamelyik garázsban. Egy ideje törvény szerint meg kell nevezni a tendergyőztesnek az alvállalkozót (ha van...). Mit gondolsz, miért nem úgy szól a törvény, hogy a tendergyőztes MAGA köteles a munkáét végezni, legyen az vagyonőrzés v. bármi más. Nem arról van szó, hogy egy országos specialista egy célgéppel/műszerrel évente kétszer beavatkozik valahol - arról van szó, hogy így lehet a pógárokról még két-három bőrt lenyúzni. És azért nincs megfelelő törvény, mert akik hozhatnák, nyakig benne vannak a "buliban", családostól... És nem csak ebben a buliban!!!

Urragasil 2011.01.16. 13:05:10

Most hallom a hírekben hogy a szervezők miután kihozták a 3 szerencsétlen áldozatot újból elkezdték beengedni az embereket és folytatták a bulit. Miez ha nem kapzsiság. korábban tett itéletem még jobban várom hogy ez lesz. ja és ezt egy szemtanu mondta a hírekben (class fm egyórási hírek)

mellékvágány 2011.01.16. 13:05:45

Most látom az egyik tv riportban, hogy milyen sok autóval mentek ki a rendőrök. Gondolom kettesével, pedig abba öten is beleférnek, ha már kisbuszuk nincs...

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.16. 13:09:47

@Kapitány_1: Kérdezd meg Dopemant,ő is nagy haverjuk volt,míg nem nyomkodtak el csikkeket a nagyszülein a rablók,mikor éjjel kifosztották és majdnem megölték őket.Csak azért nem,mert: "úgyis nemsoká megdöglötök magyarok".

fingerbangs 2011.01.16. 13:10:23

megint a cigányok... jó lenne valamit csinálni velük, pl. elvenni a kedvüket attól, hogy törvény felettinek képzelhetik magukat

Mr Garrison 2011.01.16. 13:13:58

A tegnapi esetből (ami minden szempontból elborzasztó és sajnálatos) remélhetőleg a sok hupikék törpike sapkás 15 éves és az őket "felnevelő" szülő is tanul valamit. Érdekes hogy az eset után egyetlen szülő sem rohant a pujájáért (a képeken nem láttam egyet sem), meg hogy a lenyalt hajú tiniknek nem az volt az első dolguk hogy aput-anyut felhívják hogy jöjjenek értük, hanem az volt a legfőbb bajuk hogy a dúcse és gabona kabát a ruhatárban maradt.

Kapitány_1 2011.01.16. 13:16:33

@Urragasil: a budapesti éjszakai élet 2-3 kétes vállalkozó kezén van, az egész egy nagy maffia. Ezzel nem mondtam titkot, de senki ne számítson arra, hogy ezen t.urakat cseppnyit is érdekelné a 3 halott. Őket egyedül az zavarja, ha esetleg be kellene zárni a helyet kis időre (nem hiszem, minden megvehető) mert az pénz kiesés lenne. A lIQ magánsecurity nagy része nem képzett biztonsági őr, végzettségük sincs csak kigyúrt testük. Őket is természetesen a pénz motiválja, amit esténként kapnak gazdáiktól és amíg dől a lé, addig hűek azokhoz akik ezt biztosítják - de bármi áron. Ennek ilyen eredménye van, mint most. És abban az illúzióban se ringassa senki magát, hogy bármi komoly változás lesz. Ez "azoknak" ott fent sem érdekük, hiszen a kapcsolat megvan oda-vissza.

Kapitány_1 2011.01.16. 13:18:41

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK:
A hivatalos infó szerint NEM volt késelés, a 3 lányt a tömeg taposta agyon. Addig minek prejudikálni?

lifelike 2011.01.16. 13:19:29

azért az elgondolkodtató, hogy:
a., hihetőnek tartjuk, hogy cigányok halálra késelnek valakit csak úgy a tömegben
b., hihetőnek tartjuk, hogy ezt a rendőrség/politika/orbán el akarja tusolni
c., nem hiszünk a hírszolgáltatóknak csak a fb-osoknak

ez nem normális helyzet
mi a fasz van itt???

mrgumby1 2011.01.16. 13:19:30

@Kapitány_1: ezt rosszul tudod, a wb-t pl. pont egy megszállott srác csinálta, akinek eddig ez volt az élete.

Kapitány_1 2011.01.16. 13:21:38

@mrgumby1: Elnézést ha megsértettem volna... Az igaz, én csak az éjszakából hallottam az infókat lévén én is vendéglátóztam. Eddig igazak voltak a hírek...

katoberger 2011.01.16. 13:24:32

Háttérinfó: a Dürer kert (náluk volt eddig) a Noise Night Life-ot kitiltották, mert annyira kulturálatlan volt a közönség. Itt lenne igazán fontos a szakszerű biztonsági gárda, no meg néhány drogprevenciós, egészségügyi munkatárs, aki az addicionális károkat enyhíti. Nem hiszem, hogy egy ekkora buli költségvetéséből ne lehetne kiszorítani.
VIDEÓ itt: www.mohaonline.hu/elet_es_stilus/westbalkan_halal_noisenightlife_tragedia_video

mrgumby1 2011.01.16. 13:25:03

@Kapitány_1: egy kicsit a védelmében mondtam, ő komolyan hitt ebben a helyben, és pont azért nem adta ki a biztonsagi szolgalatot masnak, mert bizott a sajat embereiben.

maskor is voltak sokan a helyen, meg joval tobben is, es sosem volt semmi gond... borzasztó az egész eset

manes 2011.01.16. 13:27:40

A fiam lett volna az egyik fellépö DJ.Mire odaértek akkor már a rendörök ott voltak és egyértelmüen már nem léphetett fel.Ugy hallotta,hogy állitolag az etnikum jeles képviselöi késeltek.De ezt ott ugy mondták neki.Az esemény állítólagos főszervezője Kecskés Tamás volt.
www.youtube.com/watch?v=fyYXJ6FA56s

Huba Májkül 2011.01.16. 13:30:33

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK:
A Dopeman saját maga is cigány, ezt több dalában is közli!
Amúgy a 20. kerület súlyosan cigányfertőzött, pl. a 8. és 9. kerületből tucatjával telepítették oda a dzsipókat, a Corvin-negyed helyéről, meg a volt "Dzsumbujból"

Alikam 2011.01.16. 13:31:52

@mrgumby1: szép ez a mártíromság csak senki nem hiszi el. Aki valóban ezt lélekkel csinálná az soha nem engedne ennyi embert bezsúfolódni egy helyre, mert akkor inkább a minőség és nem a mennyiség számítana. Az meg megint érdekes, hogy ha ennyire lelkiismeretes volt, miért vonták be az állandó működési engedélyt.

2011.01.16. 13:32:53

@Szekuriti Blogger:

Köszi a választ! Kicsit konkrétabban megfogalmazva a kérdést, ha pl. Izom Tibor elmegy kidobónak egy éjszakai rendezvényre/szórakozóhelyre, akkor függetlenül attól, hogy "rendező" vagy "security" feliratú dzsekit vesz fel, akkor ő ott személy- és vagyonőr lesz jogilag? Tehát ugyanúgy írásos szerződés, és okj-s végzettség, kamarai tagság meg mindenfaxom szükséges neki, és ugyanazok a szabályok is vonatkoz(ná)nak rá (pl. formaruha, rajta a megbízó jól látható megnevezése stb.)?

Én eddig azt hittem, pont amiatt, amit Te is írsz, hogy a "rendező" az kötetlenebb dolog, tehát az bárki lehet, nem feltétlenül végzett biztiőr, hanem akár nagydarab havergyerek is beugorhat...

Tehát lényegében akkor a "rendező" megnevezésű kidobó egy olyan szekuritis, akit a rendezőként bejegyzett személy bíz meg, nem feltétlenül a tulajdonos/szervező. Vagy még mindig nem értem? :))

bastian 2011.01.16. 13:38:35

Arról valahogy nincsenek infók, hogy miért is tört ki a pánik. Az ilyen helyekre "rutinos" bulizók járnak, nem esnek pánikba egy pofontól, hogy meginduljon a tömeg örjöngve kifelé. Voltam már pár (ezer) buliban és volt ott verekedés még a biztonságiakkal is, de soha nem tört ki pánik, az emberek egyszerűen le sem sz@rták, nem hogy elkezdtek volna kifelé rohanni. Ennek komoly oka kellett, hogy legyen, mint például egy gyilkosság vagy valaki(k) tényleg késsel rohangáljanak a tömegben, stb... Valahogy ezt az okot kellene kideríteni....

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2011.01.16. 13:42:38

@tff: Hú de jókat kérdezel! Szervezőnek nem kell vagyonőri képesítés. Itt is érdekes a szervező szó, a mit szervező? A rendezvényt (bérlő), a terembérlést (tulajdonosi jogok) vagy a biztonságot (esetleg biztonsági cég, vagy biztonsági vezető)?

Az más kérdés, hogy ahol én voltam rendezvényeken, beléptetésnél, bulikban, ott mindig hivatalosan voltunk, céggel, megbízással. A törvény előírja, hogy ha vagyonőrként dolgozol, akkor formaruha kell, azonosítható igazolvány és mi így is álltunk ott a beléptetésnél, számozott, beazonosítható pass-szal.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.01.16. 13:43:49

@Martin Blake: A Londoni szilveszteri tüzijátékot idén nagyon komolyan biztosították. Mivel páromnak dolga akadt, így én elindultam az egyik utcán, hogy na , majd látoma tüzijátékot valahol az utca végén. A tök üres utca végén rendőrsorfal, átengednek. A Probléma ott volt, hogy elkéstem, már jöttek vissza az emberek, a rendőrsorfal pedig nem engedett vissza. Akkor nem értettem igazán, a legjobb megoldásnak az tűnt, beállok a rendőrök mellé, és ott várok páromra.

Viszont abszolút korrekten , terelve mentek az emberek, és bár tömeg volt, de nem volt "kritikus tömeg" .

HúszTíz 2011.01.16. 13:45:45

@bastian: Erről mos gyanúsan nagy a kuss.

bandos 2011.01.16. 13:53:53

Vegyétek már észre, hogy ez a napiszaron terjedő "cigány ünneplés" 99%, hogy egy gusztustalan provokáció valami beteg szélsőjobber részéről.
Van rá 1%, hogy egy retardált cigány írta ki, ok. De ha ezt tényleg provokáció miatt írta ki egy kurucinfos, akkor az teljesen beteg.

2011.01.16. 13:54:50

@Szekuriti Blogger:

A posztról jutott eszembe a kérdés, amikor írtad a portaszolgálat felelősségét.
Szervező (rendező) alatt - hogy kicsit konyhanyelven fogalmazzak - azokat a jellemzően nagydarab, gyúrtkopasz úriembereket értettem, akik "rendező" feliratú ruházatban vannak, és a köznyelvben "kidobónak" nevezett feladatkört töltik be az adott buliban. :))

SzaGyu 2011.01.16. 13:56:30

A szervezőket nem érdekel senki és semmi. nem volt működési engedély, többen meghaltak.
A rendőrségnek már rég le kellett volna tartóztatni a bérbeadót és a szervezőket egyaránt.

Persze majd most is mint mindig, majd rákenik a "portásra" . A pénznyelők meg mossák kezeiket.

fingerbangs 2011.01.16. 13:58:01

@bandos: ne gondold hogy provokáció, az etnikum körében ez megy, halál a magyarokra, ez a jelszava sokuknak, erre nevelik őket nyíltan

internationale 2011.01.16. 13:58:07

Döbbenet, őszinte részvétem a meghalt lányok családjának - bár őszintén remélem, ők nem olvassák a kommenteket, néhány bejegyzés végtelenül lelketlen és cinikus.
A blogozóval egyet értek abban, hogy profi biztonságiakat kell foglalkoztatni, pláne, ha lehet tudni, hogy ekkora tömeg lesz. Pár éve még én is rendszeresen buliztam (értsd hetente minimum egyszer), és tisztában voltam vele, hogy a legtöbb biztonsági egyszerű kidobóember, akik napközben edzőteremben gyúrnak, vagy épp utcai harcosok (az egyik ilyen harcos egyszer a Kultiban belém is kötött, ami vicces, mert kb. 48 kilós nő vagyok, az meg még viccesebb volt, amikor az arcán megjelent egy értetlenkedő kifejezés, hogy miért nem tudott fellökni.) Mindenesetre ezek az emberek nem arról híresek, hogy intelligensen tudnak problémát megoldani (tisztelet a kivételnek.) Valószínűleg ez is egy szakma, a helynek ez alapján kellene felvenni az embereket.
És itt a másik fontos pont: a hely. A WB eredetileg a Duna mellett volt, ott ilyesmi nem nagyon történhetett volna meg... a közönség is más volt. De: miért kell egy bulizásra teljesen alkalmatlan helyre engedélyt kiadni. Ki tette és miért (mennyiért)? A hely tulajdonosa miért nem ügyelt jobban arra, hogy mi és hogyan történik az ő helyén? Hány kijárat volt? Miért engedtek be több embert, mint a hely befogadóképessége?
Tudom, hogy kell a pénz, mert mindenki abból él, fenn kell tartani a helyet,ki kell fizetni a fellépőket, védelmi pénzt kell fizetni, stb., de ez az eset mindenképpen felveti a tulaj felelősségét - és remélhetőleg más tulajok is elgondolkoznak.
Sajnos, ha egy ember, ld. tulaj nem tud egy tiszta helyzetben racionálisan viselkedni, több mint ezertől pánikhelyzetben végképp nem lehet elvárni ezt:(

bandos 2011.01.16. 14:05:14

@fingerbangs: rendben, de azért az nem jellemző, hogy röhögve írnak ilyen szöveget fél órával a tragédia után. én ezt az embert tuti felkutatnám, és ha egy troll, akkor megbüntettetném.
ne érts félre, én is bp-en élek, rendszeres ugyanúgy a negatív tapasztalat a cigányokról, heti szinten.
de ha valaki szándékosan gerjeszt még nagyobb gyűlöletet, azt elzárnám 72 órára, be, közéjük.

fingerbangs 2011.01.16. 14:18:44

@bandos: igazad van
(a cigánykérdés megérne egy alapos elemzést amúgy, de sajnos a magyar sajtó annyira szabad, hogy ilyesmiről írni sem lehet, én se teszem inkább)

♥ Kitty ♥ (törölt) 2011.01.16. 14:27:53

Sok idiota tinit ezert kellene kitiltani ilyen helyekrol. Nem tudnak kulturaltan bulizni, csak balhezni, meg agyontaposni egymast.

centennial 2011.01.16. 14:32:20

Én nem voltam ott tegnap este, de szerintem csak idő kérdése volt, hogy mikor történik meg egy ilyen eset. Néhány éve az akkori Süss fel nap!-ban volt egy hasonló helyzet, amikor hosszú percekig mozdulni sem tudott a tömeg a ruhatárhoz vezető folyosón, mivel annyira összetorlódott a tömeg. Szerintem minden belvárosi szórakozóhely működési engedélyét felül kellene vizsgálni, mivel a legtöbb ilyen hely szűk labirintusra hasonlít. A Süss fel nap! helyen kialakított Morrison's 2 még rosszabb lett, ott egy olyan pince-labirintust alakítottak ki, ahol tájékozódni lehetetlen, és nagyon szűk. A legtöbb szórakozóhelyen messze több ember van egy nagyobb buli idején, mint kellene, és menekülési útvonal egyáltalán nem létezik. Mi történt volna, ha tűz üt ki egy ilyen helyen? Biztos sokkal több áldozat lett volna.

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2011.01.16. 14:34:09

OFF
A lányom egyenlőre egyedül osztogatja a gyertyákat a Nyugatinál. Elvált apa lévén, messze tőle, autó nélkül, nem lehetek mellette. Mint fentebb írtam, az egyik áldozat jó ismerőse volt. Aki esetleg arra jár, gyújtson vele egy gyertyát. Köszönöm.
ON

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2011.01.16. 14:38:37

a wbban pont nem kigyúrt kopaszok vannak, amúgy meg nem húsz, a legjobb helyeken is 10-12 egy éjszaka úgy h ŐK IS az épségüket kockáztatják szóval el a kezekkel a portásoktól, bár van köztük sok köcsög ez a csapat éppen nem az

smartdrive 2011.01.16. 14:42:42

könyvtárban volt már ilyen?

szaszni 2011.01.16. 14:46:09

Itt mindenki hibás és mindenkinek van felelőssége. Kinek kisebb, kinek nagyobb. De ha van egy szemernyi felelősségem a saját testi épségemmel kapcsolatban, akkor adódik a kérdés. Mit keresek én ennyi ember között? Mit keresek egy olyan helyen, ahová már csak betuszkolni lehet embereket? E két kérdés azoknak szólt, akik akkor akartak bemenni, amikor már látható volt, hogy totál teltház van. De persze mi lesz azokkal, akik még az elején jutottak be? Alapvetően innen indul a felelősség. És ez a legkisebb mértékben a szerencsétlen fiataloké!

bürger 2011.01.16. 14:55:04

@agyvihar: Budapesten a pénzsóvár alvilág azt tesz amit akar. Most jöhetnek a sztár ügyvédek.

Fideszman 2011.01.16. 15:03:23

"szerencsétlen fiataloké"

Csak egy beteg világban hívhat valaki szerencsétlen fiataloknak, részegen bulizó (vagy drogozó), csak a mának élő gondolkodásmódú, mindent leszaró, élvhajhász, dohányos seggeket, akiknek a szókincse 90%-a a geci, fasz, kurva és bazdmeg szavakból áll.

fezoGT 2011.01.16. 15:03:55

@centennial: hát igen, a jó öreg Süsi. Egyébként nem csak a pánik miatt veszélyes a nagy tömeg, hanem ilyen túlzsufis helyen könnyebb elkövetni bizonyos klasszikus bűnőket is. Anno én se hittem el, aztán egyik este egyszer csak azon kaptam magam hogy eltűnt mind a 2 mobilom. A helyszínt ki lehet találni...

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.01.16. 15:07:50

@Kapitány_1: Kedveském, ha kibeleznek melletted valakit, akkor te tökéletes nyugalommal orientálódsz a kijárat felé?

mr.guargumi 2011.01.16. 15:10:03

A hivatalos közlemény szerint valaki elkiáltotta magát, hogy "késelés" erre pánikhangulat alakult ki, és ez vezetett a tragédiához. Na most ezzel az a baj, hogy a jelenlevők szerint akkora hangzavar volt, hogy azt sem hallották meg, ha a mellettük álló a fülükbe ordít, plusz elég valószínűtlen, hogy a többszintes bulin egy kiáltás futótűzként elterjed pánikot okozva..Lehet, hogy nem késelés történt, de hogy a hivatalos közlemény sem a teljes igazságot taglalja az is biztos.

fuakjs11 (törölt) 2011.01.16. 15:10:39

Ez valakiknek csak járulékos veszteség. Az égadta világon semmi sem fog változni azt leszámítva, hogy még parasztabbak lesznek az orkok.
Most nagyjából ez a párbeszéd mehet a város edzőtermeiben: "Hallod Béla, hát simán ottmaradhattak volna a kollegák is. Na majd adok én legközelebb a nyomoronc kis csíráknak".

Egyébként a tömeg nagyságát és összetételét remekül lehetne kezelni. Minimum 2-3 ezres beugró mindenhova. Akinek nem telik az bulizzon otthon vagy a vegyesbolt előtt.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2011.01.16. 15:13:52

Mi járhatott azoknak az "embereknek" a fejében, akik látták, hogy hárman meghaltak, de még sorban álltak, hogy menjenek be bulizni???

internationale 2011.01.16. 15:14:25

@♥ Kitty ♥:
Igen, azért ebben is van valami... emlékszem, amikor Madball meg Agnostic Front-koncerten voltunk (több, mint tíz éve). Az egy fura szubkultúra (volt), kemény arcokkal - soha semmi rossz nem történt, Tilos Partykon dettó. (Mondjuk a Süsi tényleg para volt, de ott is jól nyomon lehetett követni, hogy mennyire változik a törzsközönség.) Tavaly nyáron elmentem ZP-be Belgára - annyi tahó (kis)kamaszt életemben nem láttam!
Mindazonáltal a szervezőktől akkor is profizmus várható el, egy ekkora szórakozóhelyen több közlekedésre alkalmas helyiség és több kijárat.
Ja, meg hogy trükköztek az engedéllyel...

Kapitány_1 2011.01.16. 15:15:42

@Bockó: Izé, mégis, ki belezett ki kicsodát?
Rossz hír a szélsőségnek, de ez egy elvakult pénzsóvárságból, butaságból, hozzánemértésből fakadó baleset pillanatnyilag - a jelen infók alapján.
Mégpedig egy olyan helyen, ahol nincs működési engedély érvényben, ahová ~2500 embert tömörítettek be 1600 helyre.

Kalmár 2011.01.16. 15:37:11

Friss hír, hogy 300 ?? főre szólt az engedély.
Elég furcsa, attól azért nagyobb.
Mindenesetre a szokásos menetrendet követjük.
Pénzel, kis korrupcióval kihúzzuk magunkat a törvények alól, majd amikor tragédia történik, mindenki elkezdi komolyan venni a törvényt.
Ideje rájuk pirítani egy kicsit.

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2011.01.16. 15:39:29

@Kalmár: Azért csak 300 és csak 22 óráig, mert az engedély ideiglenes. Azt írják a lapok, hogy folyamatosan beadták a kérelmet, erre kaptak ideiglenes engedélyt, majd amikor mentek volna ellenőrizni, visszavonták a kérelmet.

Utána újra beadták a kérelmet és megkapták az ideiglenes engedélyt, majd visszavonták...

És nem tudtak semmit sem tenni a hivatalok, mert ez a kiskapu törvényes.

hunnihurri 2011.01.16. 15:47:20

Ha látom ,hogy nagyon sokan , kifordulok onnan még ha a Stones játszik akkor is.
Ehhez aludni kellett a színpad elött a földön egy párszor.
A másik valahol a kikapcsolódás milyenségével van a baj , egyre inkább a szippantás, gyna,a sötét adta szabadság egyenlő cél kergetése.
Kis közösségi buli kesebb lenne a rizikó faktor.
Több klubb kéne modjuk 100 személy befogadású a lakáshoz közel " a mi utcánkban" ismerős klub vezetővel vagy tulajjal, itt is minden jó megtörténhet és a rosszat el lehetne kerülni.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.16. 15:54:33

én csak azt nem értem, hogy ha a várható bevétel miatt engedtek be több embert a biztonságosnál, akkor miért nem adták inkább drágábban a jegyet? aki kifizetett érte 800 ft-ot, az kifizetett volna 1000-et is, vagy többet. úgyis többezer forintba kerül egy átbulizott éjszaka, ennek mindenképpen csak töredéke a belépő.

napietus.blog.hu/2011/01/16/tomeg_7

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2011.01.16. 15:58:23

Azt hiszem pont tegnap, vagy tegnap előtt volt a tévében műsor a futballhulligánokról. Lehet, hogy valaki az ott látottakat próbálta ki, kezdve a provokációval.

Kalmár 2011.01.16. 15:58:26

@Szekuriti Blogger: Tehát rossza a törvény is.
Kár, hogy 3 gyereklány élete az ár, hogy változtassanak rajta.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.16. 15:59:16

@mr.guargumi: kizárt, hogy a kiáltást egyszerre mindenki meghallotta. az viszont lehetséges, hogy egy csoport (mondjuk 3-5 ember) késelést látott/vélt látni, elkezdtek pánikba esve kifelé rohanni, a pánik meg futótűzként terjed. ilyenkor jön az be, amit a blog írója is mondott, hogy ilyen van, ezt tudni kell kezelni. és iylen szempontból mindegy, hogy rántott-e ott kést valaki, vagy nem.

Kalmár 2011.01.16. 16:01:17

@etuska: Nem olyan sok az egy főre jutó fogyasztás.
Meglepőek a statisztikák. Még a legfelkapottab helyen is az 5000ft6 fő jónak számít.
Itt ha kevesebb embert engednek be, kevesebb a profit. Az meg ugye minden fölött lévő istenség..

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.16. 16:02:52

@HalivudEstevez: érdekes ez is, hogy a stadionok (sajnos kevesebb embert érintő) biztonságának kérdése mennyire benne van folyton a köztudatban, míg a sokkal nagyobb tömegeket érintő szórakozóhelyek biztonságáról a mai napig nem sok szó esett a közbeszédben...pedig haláleset (hál' Istennek) nálunk stadionban nem történt mostanában...

Krujs 2011.01.16. 16:04:21

@etuska: a kiscsaj idézete miatt raktam ki

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.16. 16:05:08

@Kalmár: ezt mondom én is: látod, ötezer forint. hogy abból 800 megy belépőre vagy 1200, nem mindegy? és kész, mindjárt másfélszer annyi bevétel, ugyanannyi belépőtől. rögtön spóroltunk létszámot, és pénznél vagyunk.

velorex-vezető 2011.01.16. 16:19:27

Ilyen szituáció előállhat felnőtteknek szóló előadáson is. Pár éve a Múzeumok Éjszakáján a várban a Nemzeti Galéria egyik termébe volt meghirdetve Palya Bea koncertje. Pocsék szervezés volt, az előadó késett, a sorban állás nem volt megszervezve, sokan előre tolakodtak. Nagy nehezen bejutottunk és konstatáltuk, hogy levegő sincs, annyian vannak. Belegondoltunk, mi lenne itt pánik esetén és úgy döntöttünk, nem próbáljuk ki, ezért kifurakodtunk az előadás megkezdése előtt. Sajnos 14-18 éves gyerekektől nem várható el ennyi önfegyelem és előrelátás, hiszen a többi felnőtt is ott maradt a túlzsúfolt teremben.
A felelősség mindenképpen a szervezőké.

wrong 2011.01.16. 16:21:55

Túl sokan látták azt, hogy cigányok késeltek, és hiába próbálkozik a zsindex eltussolni, ahogy cozmánál is próbálkozott nem fog menni!! Még a helyszínre kiérkező mentősök is azt mondták ( a zsindexen is fentvan), hogy nem a tömeg taposta halálra őket. De ők sem merték kimondani az igazat. jogosan fél mindenki attól, hogy arccal vállalja mi történt. rohadt mocsadékok

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2011.01.16. 16:25:10

Először is én azt nem értem, hogy az emberek, fiatalok, mi a f@szomat szeretnek az ilyen helyekben? Egymásra hányni, sorkukizás a bulák lyukaiba? Mostanában elég sok ilyen eset történik, nyilván a gazdasági válság az oka.

ohmyFgod 2011.01.16. 16:25:28

cigány csaj facebookos véleménye az esetről:

www.napiszar.com/wp-content/uploads/2011/01/1_500.png

(azóta törölte magát)

Martin Blake · http://varositulelo.blog.hu 2011.01.16. 16:29:08

@tildy:): úgy néz ki, ők lassan, de tanulnak a hibáikból. Ahogy a diáktüntetések után is átalakítottak ezt-azt a rendőrségen belül, ezek szerint a "kritikus tömeg" kezelését is egyre jobban meg tudják oldani. Én igazából ezt hiányolom Magyarországon. Ez történt egy szórakozóhelyen, talán lesznek felelősök, talán nem. A lényeg, hogy 2-3 hét múlva minden ugyanúgy fog menni, mint eddig is, az újabb tragédia csak várat magára. Ne legyen igazam...

qqcqqc 2011.01.16. 16:33:24

nem tudom megnézte-e valaki a szervező facebook oldalán a parti beharangozóját.
"Lassan elkészülünk a helyszínnel. 4000 fős ruhatár kapacitás, 22 wc és piszoár, 2x2 kapus beengedés, plussz egy szint nyitás, hogy kényelmesen elférjetek. A helyszínen italakciókkal várunk titeket. Szép napot mindenkinek!"

Sin' Dorei (törölt) 2011.01.16. 16:44:17

@Biscione: 13 óra körül utaztam a 4-6-ossal, volt egy 16 év körüli kissrác, szál rószával és egy zacskó mécsessel. Nyugatinál szállt le, barátai várták.. Szeritnem sokan mentek.

Sin' Dorei (törölt) 2011.01.16. 16:49:54

Ha már valaki belinkelte, bocs:

gazdasagiradio.hu/cikk/51492/

Szóval a tegnapi eset nem cigány, magyar, satöbbi jellemző.

Zsoo 2011.01.16. 17:05:40

Éljen a liberalizmus, nem kellenek törvények, éljen a szabadság! Mindent szabad, mert amit tiltunk, azt annál inkább akarják! hagyjuk, hogy szándékosan, tudatosan rombolják a fiatalságot, legyenek tudatlanok, műveletlenek, erkölcstelenek, tartás nélküliek! Legyenek fogyasztok, ne alkossanak nemzetet, maradjanak meg buta primitív elszórakoztatott tömegnek!
Csak még pár generáció, és gyerekjáték lesz felépíteni minden városban a kaszinókat, közel-keleti tulajdon bejegyzéssel!

Amerikában 21 év alatt nem lehet szórakozóhelyre belépni, a szabadság hazájában! Itthon meg teli pofával féltik a szabadságot a néptől, azok akik idegen ország katonáit vetették be 2006 október 23-án..

thinker_ 2011.01.16. 17:23:07

szomorú, hogy egyeseknek ez jelenti a szórakozást. összezsúfolódni egy kis helyen. nem tudnának annyit fizetni, hogy bemenjek egy ilyen helyre.

velorex-vezető 2011.01.16. 17:28:12

kuruc.info/r/6/72603/

A szervező: A Kuruc túlzásba esett, amikor egy papucsállatkához hasonlította az értelmi szintjét. Szerintem nagyjából egy rohadt uborka az összehasonlítási alap.

sorica123 (törölt) 2011.01.16. 17:33:56

@Sin' Dorei: bazmeg, itt is képes volt valaki kihozni cigány-tematikára a dolgot? Tömegpszichózis, bogaraim, az van. Sok ember beparázik, kész a baj. Abban a sok emberben van hottentotta, magyar, francia, biztos cigány is. Kit érdekel, összességében?
@Zsoo: amit te mondasz az nem liberalizmus, hanem annak álcázott gyengekezűség. A liberalizmus az kb az lehet, hogy vannak alapszabályok, meg a belső kontroll a pógárok fejébe benne. Aztán hogy ez mennyire megy, azt erősen pógára válogatja...
@thinker_: a lófaszt jelenti az a szórakozást, hogy nem tudunk lépni (bocs az esetleges bunkóságért, de szerintem ez nem így műxik). De amíg arra mennek kizárólag, hogy sok ember sok beigrót fizessen, ez szükséges rossz marad. Nem célom, hogy elitizmus alakuljon ki, de egy ráta fölött egyszerűen _nem szabad senkit beereszteni_, ha maga a Pápa jön, akkor se. A38on volt ilyen, alig lehetett lépni, csoda, hogy el nem süllyedtünk. Örvendett a tulaj, hogy dáájósok áámbáár, és mind fizet!! Csak aztán egyszer kell egy pániknak kitörnie (vki égettszagot érez, behaluzik, kötekszik, BÁRMI), és ez van. Oroszországban is volt ilyen, fasza nagy bevétel lett aznap estére, csak épp egy rakat fiatal ember halt meg. Hát kinek mi a fontos:/

Adani 2011.01.16. 17:35:15

@wrong:

A média valamiért nagyon el akarja titkolni a késelést, pedig többen is látták és ennyi ember nem tévedhet.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 17:46:35

Magyarországon, de valamennyire a fejlett világ egészében, újra kellene gondolni a szórakozási kultúrát. Elmondom miért is nem jók a mai szórakozóhelyek.

Egyik, talán kevésbé ide kapcsolódó dolog, az élőzene hiánya. Nem, az nem élőzene, hogy egy DJ nyomkodja a gombokat, és különben felvételről megy. Nagyon kevés szórakozóhelyen van koncert.

A másik ami viszont rohadtul ide kapcsolódik, az az a gondolkodásmód, amely szerint a jó buli az, ahol nagy a tömeg. Persze nyilván van, hogy a tömeg nem szándékosan tömeg, mert egyszerűen csak sokan kíváncsiak mondjuk egy fellépőre egy fesztiválon. De rengeteg ember úgy gondolkodik, hogy a tömeg az a tuti. Ez persze tudom, hogy ízlés kérdése is, viszont mint látjuk a tömeggel bajok lehetnek, ez a baleset bárhol máshol is megtörténhetett volna.

A harmadik dolog, amit 90%-ban elbeszélésből, de 10%-ban tapasztalatból ismerek. Márpedig az, hogy a biztonságiak ha balhé van tesznek rá, alapból viszont mindig kipécéznek valakit, akibe alaptalanul beleköthetnek. Múlt héten voltam egy szórakozóhelyen, ahol másodszor jártam életemben, legutóbb 6 éve, és nem éppen a változatos zenéről híres, ha értitek mire célzok. Na ott akkor épp egyik havert pécézték ki, szerencsére nem vette a lapot. A kidobó abba kötött bele, hogy a srác állítólag egyszer bekopogott a bárpult mellett, a bárpult hátsó részébe nyíló ajtón. Bízott benne, hogy valakit végre megverhet a záráskor. De az a helyzet, hogy ez nem egyedi eset, ezen és más helyen is mindennaposak az ilyenek ismerősök elbeszélései alapján. A poén, hogy konkrétan ezen a helyen a vendégek egy része is eleve a balhé miatt megy el. Ez már milyen szórakozási kultúra?

A negyedik dolog a zenei egyoldalúság, vidéken szinte alig van város, ahol valamely szórakozóhelyen a mainstream tücc-tüccön kívül más zene is menne. A poén az, hogy ha bárkit kérdezek, nem is a zene miatt mennek, hanem mert ott vannak a csajok, a csajok meg hogy ott van jó buli és sok az ember. Ha egy szórakozóhely valamivel dallamosabb zenével próbálkozik, hamar tönkremegy.

Az ötödik dolog pedig az, hogy az átlag pénztárcához képest meglehetősen túl vannak árazva az italok. Ezért a jellemző szórakozási kultúra az, hogy előtte alapoznak a parkban vagy valami olcsó kocsmában. Nem, mondom, mi is csináltuk nem egyszer, és azért jó dolog is, mert közben meg lehet dumálni a dolgokat. De itt még az is szerepet játszik, hogy a rongyrázás dominál, tehát azt is kihasználják ezek a helyek, hogy az elcsépelt szórakozási kultúránkban az a menő csávó a csajok előtt, aki a lehető legdrágább italra hívja meg a csajt. Innentől kezdve az az igény, hogy legyenek elég drágák az italok. A belépő meg azért, hogy a vastag pénztárcások látogassák a helyet, még akkor is ha nincs semmiféle fellépő, a dj is kitudja ki. Egy elég drága szórakozóhelyen voltam egyszer, amikor ingyenes volt a belépés, kevesebb mint fele annyian voltak, mint mikor hasonló szintű dj-vel 5 ezer volt a beugró. Persze, azt mondaná erre egy törzsvendég, hogy hát igen nem megy akkor, amikor hozzám hasonló "prolik" látogatják a helyet. Szerintem meg aki így gondolkodik, az az alja ember.

De ami a leglényegesebb, hogy gyakorlatilag a szórakozóhelyek 95%-a nem alkalmas szórakozásra, mert mozdulni nem bírsz a tömegtől, miközben a zene monoton, ismerkedésre meg néhány ügyes műmájeren kívül még alkalmira sem.

soproni1 2011.01.16. 17:52:11

@Zsoo:

Inkább az a baj, hogy az elkövető mindig áldozatnak állítja be magát.
A sok betépett fiatal inkább betüremkedik, minthogy gondolkozna. 100 esetből 99x nincs tragédia. Ha egyszer van, akkor persze mindig más a hibás.

2006 októberében sem az a hibás, aki redbulltól meg speedtől túlfűtve beleszaladt a gumi lövedékbe, hanem a magyar rendőrség. Ez megint hitvita.

Sin' Dorei (törölt) 2011.01.16. 17:55:25

@sorica123: Te okos vagy. Most már csak olvasni kéne megtanulni.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 17:55:25

@sorica123:
"bazmeg, itt is képes volt valaki kihozni cigány-tematikára a dolgot? Tömegpszichózis, bogaraim, az van. Sok ember beparázik, kész a baj. Abban a sok emberben van hottentotta, magyar, francia, biztos cigány is. Kit érdekel, összességében?"

Én sem hoznám ki cigány tematikára a dolgot. Ellenben azt a zsebtolvaj és az ámokfutó is tudja, hogy a nagy tömegek milyen veszélyeket rejtenek, és simán kihasználhatják. A helyzetet kell megszüntetni, egy ilyen helyen gyakorlatilag egyetlen ember is sok ember halálát tudja okozni, úgy hogy azt sem tudják ki volt az. Ahol lehet kerülni kellene az ekkora tömegeket. Én tavaly több fesztiválon is megfordultam, mégis lófasz volt mindegyik egy-egy ilyen szórakozóhelyhez képest.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 17:57:15

@franc0:
"Egyébként a tömeg nagyságát és összetételét remekül lehetne kezelni. Minimum 2-3 ezres beugró mindenhova. Akinek nem telik az bulizzon otthon vagy a vegyesbolt előtt."

Jellemzően akkor van a legnagyobb tömeg, olyan 2-3 ezres beugró környékén. Mert ami alatta van, az nem pálya az ilyen sznoboknak, mint te, fölötte meg már csak kevesen engedhetik meg maguknak.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 17:58:58

Egyébként van itt a közelben egy szórakozóhely, ahol általában ingyenes a belépő, de eléggé kicsi a hely. Csak akkor engednek be embereket egy idő után, ha valaki kiment. Azt nem lehetne?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 18:01:18

@nagymagyarmagyar:
"Csak egy beteg világban hívhat valaki szerencsétlen fiataloknak, részegen bulizó (vagy drogozó), csak a mának élő gondolkodásmódú, mindent leszaró, élvhajhász, dohányos seggeket, akiknek a szókincse 90%-a a geci, fasz, kurva és bazdmeg szavakból áll. "

Csak beteg ember szidja a halottakat akkor, ha amúgy rohadtul nem tud róluk semmit, csak annyit, hogy akkor este azon a szórakozóhelyen voltak. A világ az ilyen beteg emberek miatt beteg, mint te vagy.

sorica123 (törölt) 2011.01.16. 18:03:59

@Sin' Dorei: de egy dúcidegrendszerű sejthalmaz vagy te öcsém. Abba is belerúgsz, aki egyetért veled. Gratulálok.
@Zabalint: dehogynem, csak az túl eccerű lenne és nem rögtön látnák a bevételt. Nagy az isten állatkertje.
Amúgy meg hogyne, bármi okozhatta a bajt, akár ámokfutó, kötekedő, de akár egy beparázott pánikbeteg is (akinek nincs kése meg semmi, csak épp nem tudja kiengedni a tömeg), akár műszaki probléma, pl égett bűzt érzett valaki. Bármi. Most az, hogy az esetleges ámokfutó sárga volt-e vagy rózsaszín, úgy gondolom, huszadrangú kérdés.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 18:04:11

@sorica123:
De azt is hozzá kell tenni, hogy normális ember nem megy be egy amúgy már durván tömve lévő helyre.

sorica123 (törölt) 2011.01.16. 18:06:37

@Zabalint: én se mennék be. De amúgy van az a helyzet, hogy nem lát be/úgy gondolja, hogy biztos csak ő látja úgy, amúgy nincsenek is kurvasokan... én is így mentem az A38-ra, rettenet mennyi nép volt ott is. De ha látom, hogy nem lehet egy lépést se tenni, lehet nem megyek be, mondván nem ilyen lovat akartam.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 18:07:08

@sorica123:
"Most az, hogy az esetleges ámokfutó sárga volt-e vagy rózsaszín, úgy gondolom, huszadrangú kérdés. "

Persze ez igaz, én csak annyit akartam írni, hogy a dolgok összeadódhatnak, ha több balhés arc megy be az amúgy is tömve lévő helyre, megnő a baj esélye.

Amúgy eleve ezeken a helyeken sokszor már akkora a tömeg, hogy ha pisilned kell, már akkor kénytelen vagy tolakodni, hogy haladj is a wc felé. Ez nagyon nincs rendjén, ha valaki nagy bulit akar nagy bevétellel, vegyen meg egy tágas helyet, ahol még több ezer ember is táncolni tud. Szó szerint.

internationale 2011.01.16. 18:07:59

@Adani: Igen, és a boszorkányüldözések idején is többen mondták a szomszédasszonyra, hogy boszi, tehát tuti igazuk volt! Hogy konkrétabb történelmi példát ne hozzak... Azért mert sokan állítanak valamit, nem biztos, hogy igaz.
Egy bepánikolt, valószínűleg több értelemben sem teljesen józan tömeg részei a szemtanúk! A szemtanú (pszichológiai okokból) egyébként sem mindig megbízható, ilyen esetekben meg pláne nem. Sajnos.
Lehet, hogy soha nem fog biztosan kiderülni, mi történt. De ettől még a hely tulajdonosa és a (valóban végtelenül ellenszenves) szervező még felelős az eseményekben, lehet, hogy az önkormányzat is (hiszen miért nem ellenőrizték, hogy mi van a helye 22.00 után?). A szórakozóhelyek tulajdonosainak pedig észre kéne venniük: vége a "punkkorszaknak", amikor egy-egy bulin via-via mindenki ismert mindenkit, nincs már szubkultúra, mindenhol tömeg van, egyre kulturálatlanabb arcokkal, tehát a rendezvényszervezéshez és -lebonyolításhoz mindenképp profizmus kell. Profi emberekkel, jól megtervezett, jól kialakított helyekkel.
Különben azt olvastam, hogy ezt a bulit a Dürerből már kipaterolták - ezek szerint nem ez volt az első gázos estéjük.

velorex-vezető 2011.01.16. 18:08:11

@soproni1: Hogy Te milyen hülye vagy! Redbulltól túlfűtve beleszaladt a gumilövedékbe... Meg az ausztrál öregúr az Erzsébet hídon többször direkt lefejelte szegény ártatlan rendőr gumibotját.

sorica123 (törölt) 2011.01.16. 18:09:15

@Zabalint: így is van. Nem is rád gondoltam, mint ész nélkül cigányozós arcra.
A másik meg a bevétel-népsűrűség viszonya: ne egy este alatt akarjatok meggazdagodni, kedves szervezők!

babsz 2011.01.16. 18:10:14

@soproni1: 2006 októberében és most is az, aki az igazságot tudja, az az Országos Mentőszolgálat. Sem akkor, sem most nem nyilatkoztak. Vajon miért?
Én olyasmit láttam 2006 októberében egy hetedik kerületi ablakból, ami sosem jelent meg a sajtóban, viszont hetekig rémálmaim voltak tőle. A mentők akkor is ott voltak, ezek a dolgok mégse kerültek nyilvánosságra. Miért van ez vajon?

sorica123 (törölt) 2011.01.16. 18:13:03

@velorex-vezető: na, látom, offolunk nagyokat... én is belekapcsolódom: senki nem mondja, hogy a rendőrök a jófiúk, a tüntetők meg a rosszfiúk, az élet nem egy kibaszott eksönmúvi. És ugyanezt tudom az összes hasonlóan gondolkodó karakternek üzenni! A rendőrök között is volt egy rakat seggfej (korlátos sztorit én csajjal hallottam, gratulálok), de a tüntikézők nagy része is erős el volt tájolva. Úgyhogy ezt a jó ős roddz harca dolgot ne játsszuk, mert akkor nem ez volt a jellemző, sokkal inkább a parttalan káosz.

velorex-vezető 2011.01.16. 18:17:35

@pafff: Írhatok konkrétumot, aminek szemtanúja voltam: 2006 szept. 20.-án a Baross u. Körút kereszteződésében a rendőrök nem engedték oda a mentősöket egy földön fekvő, vérző fiúhoz. Mi a Stex söröző bejárata előtt fényképeztünk, mire az egyik baromarcú odarohant és a Magyar Hírlap fotósát, aki nem rohant be elég gyorsan a sörözőbe, úgy fejbe vágta a gumibottal, hogy összeesett és dőlt a fejéből a vér. MINDEN OK NÉLKÜL!!! Illetve ok az volt, ne örökítse meg senki a brutalitásukat.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.01.16. 18:18:45

@Zabalint:

Feltételezem, zömében fiatalok és nagyon fiatalok (<21) voltak, akik nem arról híresek, hogy egy-egy tömegrendezvény előtt felmérjék a különböző kockázatokat. Pláne egy hétvégi estén, neadjisten egy-egy sör vagy [moderálva] után...

Részvétem az elhunytak hozzátartozóinak, a lányok meg nyugodjanak békében. Ha van felelős (és ha nem a véletlenek borzalmas összjátéka tehet róla), bízom a példás büntetésben.

velorex-vezető 2011.01.16. 18:20:47

@sorica123: Nem ez volt a téma, de azért nem tudom szó nélkül hagyni, ha valaki baromságokat ír, amit a kereskedelmi tévék szajkóztak.

sorica123 (törölt) 2011.01.16. 18:26:29

@velorex-vezető: értelek. Szerintem ez a redbullos cucc is méretes ökörség, meg az is, hogy a rendőr az mind elmebeteg vadállat. Mindkettő médiaduma, hülye, aki a másikat nem olvassa, csak az egyiket veszi be kritika nélkül.

Fideszman 2011.01.16. 18:29:36

@Zabalint: nem a halottakat szidtam te degenerált senkiházi segglyuk, hanem az olyanokat mint te.

@Macaroon: mire kellene irigykednem, arra hogy apád anyád elvált, neked meg az az életed csúcspontja, ha összefirkálhatsz egy bkv buszt részegen te idióta? téged kellett volna jól megtaposni.

Murderface 2011.01.16. 18:32:47

@lifelike:
a: Volt már rá példa.
b: Volt már rá példa.
c: Tök mindegy, egyik sem a valóságot írja le, maximum egy szeletét.

El Argentino 2011.01.16. 18:33:57

De ha nem fértek már be, miért mentek be mégis a sorok ellenére?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 18:34:35

@tiboru:
"Feltételezem, zömében fiatalok és nagyon fiatalok (<21) voltak, akik nem arról híresek, hogy egy-egy tömegrendezvény előtt felmérjék a különböző kockázatokat. Pláne egy hétvégi estén, neadjisten egy-egy sör vagy [moderálva] után..."

Nem csak a kockázatokról van szó, ha látom, hogy mozdulni sem lehet, akkor nem megyek be, mert ott szórakozni sem lehet. Akármennyire be van harangozva. Tizenéves koromban sem tettem volna, ahogy szerintem a legtöbb tizenéves sem teszi. Nem, nem az elhunytakat fikázom, hiszen fingom sincsen, miért mentek oda, meg akár lehettek a korán érkezők között is, hanem arról beszélek, hogy ekkora tömegnek nem szabadna kialakulnia.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 18:36:52

@nagymagyarmagyar:
De őket is szidtad, olvasd már vissza kikre írtad. Te nem nagy magyar vagy, hanem egy troll.

Filhipposz 2011.01.16. 18:38:33

@Kapitány_1: Kicsit nézz már körül más blogokon is jóember! Ki a faszt érdekel a hivatalos verzió? Nem tűnt még fel, hogy mindig hazudnak? A szürke tény az, hogy a ruhatárnál 3 cigó tolakodott, kötekedett, majd, miután ebből vita kerekedett, késeltek. Aki ezt el akarja tussolni, áruló, és megérdemli, hogy legközelebb őt dugják seggbe az oláh cigányok valami füstös kocsma hugyszagú wcjében.

velorex-vezető 2011.01.16. 18:39:27

@sorica123: A saját szememnek hiszek, nem annak, amit a média szajkóz. Azt még a kuruc sem állította, hogy MINDEN rendőr elmebeteg vadállat lenne. Pusztán volt belőlük azokban a napokban több, mint sok.
Visszatérve az eredeti témához: egyértelmű a szervezők felelőssége. nekik még azzal is kalkulálni kellene, hogy nem kulturált tömeggel, hanem esetenként betépett, berúgott fiatalok is lesznek a helyiségben. Egy ilyen helyen nem kiképzett katonák szórakoznak, akik meg tudják őrizni a hidegvérüket életveszélyes szituációkban is.

mandro 2011.01.16. 18:40:09

Azért az elgondolkoztató, hogy csak lányok voltak az áldozatok között, pedig ilyen helyeken arányában többnyire több a fiú. Persze ismerjük a "véletlen" fogalmát is!

babsz 2011.01.16. 18:40:09

@velorex-vezető: erről beszélek, a mentősök meg mindent látnak, és hallgatnak. gusztustalan az egész

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 18:43:44

@velorex-vezető:
"Visszatérve az eredeti témához: egyértelmű a szervezők felelőssége. nekik még azzal is kalkulálni kellene, hogy nem kulturált tömeggel, hanem esetenként betépett, berúgott fiatalok is lesznek a helyiségben."

Igazából azzal kell kalkulálniuk, hogy miután normálisan megtelt a hely, utána már csak minimum erősen ittas egyének mennek be, vagy hülyék.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.01.16. 18:45:08

@Zabalint:

A végső következtetéseddel egyetértek.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 18:45:16

@mandro:
Most miről beszélsz? Ha verekedés van vagy késelés, akkor fiúk lettek volna az áldozatok nagy eséllyel. Amikor viszont már egymást tapossák, nyilván annak van több esélye elesni és a tömeg alá kerülni, aki kisebb, gyengébb.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 18:49:02

@Filhipposz:
"A szürke tény az, hogy a ruhatárnál 3 cigó tolakodott, kötekedett, majd, miután ebből vita kerekedett, késeltek."

A k.info szerint meg a kint rekedt cigányok akartak bejutni, és az okozta a balhét. Most akkor melyik?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 18:50:14

@Filhipposz:
"Aki ezt el akarja tussolni, áruló, és megérdemli, hogy legközelebb őt dugják seggbe az oláh cigányok valami füstös kocsma hugyszagú wcjében. "

Tényleg ezt kívánod a k.info szerkesztőségének? Vagy csak az a lényeg, hogy a cigányok voltak, mert biztos, hogy a cigányok voltak, kik mások?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 19:00:37

Megnéztem kik "léptek fel" ezen a bulin. Na innentől kezdve semmin se csodálkozok. Ahol ilyen hallgathatatlanul monoton zene van, ott mindig nagy a tömeg, és sok a balhés arc.

Filhipposz 2011.01.16. 19:14:46

@Zabalint: Biztosat a bíróság fog majd mondani. Én azt mondtam, hogy szemtanúk ezt állítják, és aki erről hallgat, az undorító, állságos, áruló viselkedés.

A kurucra pedig szarok.

mandro 2011.01.16. 19:14:51

@Zabalint: Figyelted a híradót, ott azt mondta a szakember, nem volt pánik! El tudod képzelni, hogy mi történt volna, ha esetleg egy másik verzió igaz, és annak megfelelően tálalják a híreket pl.: cigányok ezt és ezt követtek el. Félre ne érts, én sem ezt gondolom, de miért kellene ennek a lehetőségét egyből elvetni!

Hoffy 2011.01.16. 19:17:19

Minden elhunyt hozzátartozójának, barátainak őszinte részvétem.
De itt megjegyzem, hogy sajnos ennyi egy ember élete és ezzel a lányok nem úgy keltek fel tegnap, hogy de jó ma meghalunk, sőt ha valaki ezt mondja nekik, akkor tiltakoztak volna, hogy nem. Ha valaki megkérdezte volna őket akkor voltak terveik reményeik és csupa jót terveztek a jövőjükről. De ez már nem valósulhatott meg. Sajnos a sajtónak köszönhetően eluralkodott a fiatalokban a világban, hogy buli az élet, vigadjunk mert úgyis meghalunk, (de nem mindegy hogy, hogy és mikor!). Szomorú ami megtörtént és ez sajnos máskor is megtörténhet, akár hazafelé tartva a buli után egy kocsiban, narkó vagy alkohol hatására. De mindebben az, az igazán szomorú, hogy itt nincs vége csak nem ezen a földön de folytatódik és mivel nem hívták be Jézust a szívükbe, sajnos így nem a Menybe. Ez a legszomorúbb egy ember életébe. Van számonkérés és nem a vallásokon keresztül, hanem személyesen Jézus Krisztuson keresztül. Ő hív és vár, hogy veled ez ne történhessen meg.

ticso48 2011.01.16. 19:18:04

Sok mindent olvastam itt...de szinte csak elvétve a blog mondandójáról.
Ha valaki edzőtermi kigyurtkopaszcsávokat alkalmaz biztonsági embernek törvényt sért és büntetést érdemel.
A biztonsági őrök (bö) egy szakma...tanítják vizsgázni kell. Rendezvényekre rendszeresen járó bö-k a kamaránál tesznek külön vizsgát és csak öket lehet foglalkoztatni. Ezt tessék megérteni mindenkinek ez SZAKMA ehhez érteni kell, ehhez tálentum kell nem megélhetési szakma mint a taxi.
Egy BÖ még akkor sem futhat ha az élete függ ettől, mert az pánikot kelthet. A rendezvényről meg annyit, hogy alul biztosított dilettáns módon szervezett volt. Kívánom, hogy akik ebben résztvettek tegyék le az engedélyüket ( ha volt )
és menjenek taxisnak ez a szakma nem nekik való.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 19:36:23

@mandro:
Én nem vetek el semmi lehetőséget. De te is tudod, hogy nem arról van szó, hogy egyesek felvetik a lehetőséget, hanem látatlanban is biztosak benne.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.16. 19:38:37

@ticso48:
Az edzőtermi kigyúrt kopaszok a vizsga után sem változnak, ha előtte mindenkibe belekötöttek, utána is ezt fogják tenni. A városunkban olyan is volt, hogy 2 km-en üldözték az egyetemistákat, akik gyakorlatilag semmit nem csináltak, csak ők lettek kipécézve, aztán miután azok bemenekültek a koleszba, betörték az üvegajtót.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.01.16. 19:39:35

@Hoffy:

Azt te honann tudod, hogy kit és mennyire hívtak be a szívükbe? Forró drótod van Jézushoz, vagy mi?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.01.16. 19:40:25

@tiboru:

honann = honnan, csak felhúzott ez a [moderálva] ez a kommentelő.

ticso48 2011.01.16. 19:44:43

Zabalint:

Erről beszéltem, ezek nem emberek elmebetegek...
végre a rendőröknél is alkalmazzák a grafológusokat és a pszichologusokat. Aki fejben nem alkalmas erre az lesz aki egyetemistákat üldöz a koleszig.

deflorator 2011.01.16. 19:54:05

Szakszerű, szakaszos beléptetéssel talán meg lehetett volna előzni ezt a tragédiát, de tűz esetén semmiképp nem lennék olyan helyen, ahonnan több ezres tömeg egyetlen szűk folyosón tud távozni...
Szülőként érdemes a fiatalokat minél több váratlan helyzetre felkészíteni, ezzel növelve az életben maradási esélyeiket.

Torrente I. 2011.01.16. 19:54:37

Elég sok helyen jártam a világban, így szórakozni is.
Ami a Budapesti szórakozó helyeken folyik az talán csak a bangladesi buszjáratokon ismert a világban. Értelmetlen kockázat, bár valószínűleg aki a bevételt számolja, az szarik a halott kislányokra. Ha mégsem így lenne akkor is késő. A portát ne bántsuk? El a kezekkel a portától , írja itt valaki.Kérdezem én a nagy kemény porta miért nem tette a dolgát? Azok is szarnak mindenre. Egy bakter is láthatta volna, hogy életveszélyes a tömeg. Természetesen hiába való elvárás lenne, hogy a felelősöket megbüntessék. Ilyen itthon nem lesz. Még azt sem tudták a szervek, hogy kinek a kompetenciája a kiküldött gyerekekkel közölni, hogy mi lesz. Egy dolog talán történhet, hogy valami szabályozást előállítanak ez ügyben. Gondolom majd két-három nagyon tapasztalt 50-55 éves néni gyárt valamit a belügyben, kb. olyan értelmeset mint a pókertörvény.

velorex-vezető 2011.01.16. 19:57:58

@Zabalint:
Emlékeztetnék ezzel kapcsolatban Simon Tibor ügyére. És ezzel megint visszatértünk az off témára is: a négy "biztonsági őr"-ből kettő hivatásos rendőr volt, aki másodállásban volt kidobó ember.

Kapitány_1 2011.01.16. 20:01:11

@Filhipposz: hát persze. De nem haragszol, ha mégis inkább meghallgatnám a hivatalos oldalt...

Hoffy 2011.01.16. 20:01:23

@tiboru: Nagyon tisztellek. Igen én személyesen ismerem Jézust, Úgy is mondhatom, hogy forródrótom vagy hozzá mint mondtad. Én senkit nem akarok megbántani, csak aki behívta Jézust a szívébe az nem megy el egy ilyen buliba, mert nincs rá igénye. Azt mondja a Biblia, hogy "gyümölcséről ismerni meg a fát" ebből következet az amit fentebb írtam. Persze jobban szeretném ha tévedtem volna.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.01.16. 20:15:39

@Hoffy:

Minden tökéletesen világos. Köszönöm a választ.

Torrente I. 2011.01.16. 20:15:39

@velorex-vezető: Semmi hasonlóság nincs a Simon-ügy és e között. Simon rumlizott, agyoncsapták kint az utcán. Ezek a kislányok mit sem sejtettek arról ami rájuk vár. Arról , meg ,hogy miért törtki a pánik nem érdemes elmélkedni. Nem a rumlizók ölték meg őket, hanem a marhacsordává degradálódott tömeg. A mai srácok sajnos sokkal hamarabb pánikolnak, mint a 15-20 évvel ezelőttiek. Túl vannak stresszelve az egész életükben és ez sokkal hamarabb vezet tömegpánikhoz. Egyértelműen az a hibás aki nem a szakaszos beengedést választotta.Mellesleg arra is kíváncsi lennék, hogy ki és miért nem vette észre az engedély nélküli "picurka" 2800-fős csendes party-t. Engem valahogy mindig észrevesznek a közterületesek, ha saját garázsbeállómon megállok 5-percre.

velorex-vezető 2011.01.16. 20:19:45

@Torrente I.: Senki nem utalt semmilyen hasonlóságra. Zabalint leírt egy esetet a biztonsági őrökről, hogy mennyire szeretnek szórakozásból embereket megverni. Pusztán arra reflektáltam.

Thyb 2011.01.16. 20:22:13

Nos, a tények függvényében a szórakozóhely befogadó képessége 300-400 fő, csakhogy az egész üzemeltetésre nem volt engedélye a WB-nek. Ebből simán jön, hogy mind a tulajdonos, mind a szervező 2801 ember sérelmére elkövetett veszélyeztetésben, 3 ember sérelmére elkövetett halálos balesetet valamint illegális nem bejegyzett rendezvény megrendezését követték el.
Ilyen esetben mind a szervezőnek, mind pedig a tulajdonosnak ismernie kell a másik fél által birtokolt iratokat, engedélyeket, hogy egy rendezvényt megtarthassanak.
Remélem az ott lévők, akik túlélték mindezt polgári peres úton indítanak eljárást a 2 (vádlott) személy ellen, s mindannyian sikerre viszik a dolgot.
a legszomorúbb, hogy három ember életébe került az, hogy mindez napvilágot lásson.

Mi lett volna, ha valóban tűz üt ki a bejárat környékén? Akkor hány fiatalnak kellett volna odavesznie 1-2 pénzéhes rohadék megtollasodása végett?!?

Torrente I. 2011.01.16. 20:23:18

@Hoffy: Szerintem Jézusnak semmi kifogása nem lenne a bulizás ellen. Recseghetett a forró drót ha mást hallottál.

velorex-vezető 2011.01.16. 20:24:03

Már írtam fentebb: nem kiképzett katonák szórakoznak ilyen helyeken, akik nem esnek pánikba veszély esetén. Mindig is történtek ilyen esetek, ha a tömeg bepánikolt. A klasszikus eset a mozitűz, ahol ahelyett, hogy sorban mindenki időben ki tudna menekülni, egyszerre rohanják meg az ajtókat és beszorulva valósággal eltorlaszolja néhány ember, a többség pedig bennég.

Torrente I. 2011.01.16. 20:35:47

@Thyb: Nem hiszem egyébként, hogy a szervezők átgondolták a veszélyt. Egyszerűen csak szartak rá. Ma egy szórakozóhely valami csoda folytán kívül esik mind az apeh, vagy most már ki tudja mi az új neve látókörén. Én legalábbis nem kapok gyakran számlát...
Gondolom ez más törvényi kötelességükre is érvényes, mármint a hivatalok farkasvaksága és a szórakozó helyek lazasága.

sbarrett 2011.01.16. 20:42:54

www.youtube.com/watch?v=heVmLTjRz_A

"[...]Daniék a szimplában várnak ránk,
Mondjuk, onnan messze van a West Balkán
Mekkora már megint a tömegnyomor,
Szerintem induljunk, gyertek utánunk[...]"

Ebben a számban már érzékeltették a körülményeket.

Zsoo 2011.01.16. 21:16:29

@soproni1: nagy butaságot írtál!

Alf (törölt) 2011.01.16. 21:16:38

@nagymagyarmagyar: nyilván maguktól lettek ilyenek. inkább szerencsések, igaz?

solgnt 2011.01.16. 21:19:12

az a baj, hogy az ilyen és az ehhez hasonló bulikon a közönség nagy része 18 éven aluli, sőt vannak 14 éven aluliak is! konkrétan inni és drogozni járnak el, a zene csak másodlagos. arra is kíváncsi lennék, hogy azokon a helyeken, ahol ezek a bulik megrendezésre kerülnek, tényleg be tartják-e a törvényt, miszerint 18 éven aluliakat szeszesitallal nem szolgálnak ki. arról ne is beszéljünk, hogy drum and bass, stb bulikon dinitrogén oxiddal töltött lufikat árulnak 500 ft körüli összegért. a szülők persze erről mit sem tudnak, "elment a gyerek szórakozni".
itt lenne lassan az ideje 18+ossá tenni az éjszakai életet Magyarországon.

canadien 2011.01.16. 21:22:29

Én a WB-ben dolgoztam februártól-május közepéig biztonsági emberként.Borzasztó fejetlenség és szervezetlenség volt jellemző a helyre.A tulajok buliról bulira lejjebb vitték a létszámunkat és a pénzünket is.(9000 Ft)A főnöknek (H.F.)semmi köze nincs ehhez a szakmához.Én ezért jöttem el.A tegnap esti őr létszám állítólag 6 fő volt.Ez gondolom 2800 vendég mellett magáért beszél.
A pánik miért tört ki?! Erről vajon miért nem beszél senki?!

ticso48 2011.01.16. 21:25:45

canadien
Látod erröl beszéltem fentebb ha nem csal az emlékezetem 100 fö/1 bizt.ör az előírás...legalább 30 embernek kellett volna dolgoznia X 500 Ft/óra...no ezért történhetett minden...a sporolás..

pincze 2011.01.16. 21:32:06

Tizenéves gyerekek nem tudják átlátni a veszélyeket , az üzemeltető feladata a telt ház tábla kitétele , a jegy árába ez is beletartozik .

Éhesló 2011.01.16. 21:36:09

Hazudnak minden hullámhosszon.
Cenzúrázzák a különböző fórumokon a beszámolókat.
Azok teszik ezt, akik egy hónapja tombolnak a média, az internet és a sajtó szabadságáért, a szólásszabadságért.
Ennyit érnek az azonos tőről metszett nyugati haverjaikkal együtt.

sorica123 (törölt) 2011.01.16. 21:41:43

@Éhesló: ne keverd már te is ide a hülyeséget. Aki cenzúrázik és igaziközszolgál, az pont ez az új isten-állatkerje a parlamentben. Hogy mit kavarnak az adatokkal, az nem politikai, hanem gazdasági hiszti, nem akarja a WB vezetősége vállalni a felelősséget, hogy ők baszták el azzal, hogy azt hitték, gumiból van a hely.
@Sin' Dorei: én is bocs, a hangnemért, csak nem szeretem, ha visszakézből idiótának néznek. Amúgy jó a macskád:)

Sin' Dorei (törölt) 2011.01.16. 21:52:06

@sorica123: Én csak felhúztam magam az egész dolgon, de nem néztelek idiótának egyátalán.
A macsek épp nagyban gonoszan néz a monitorra :)

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.16. 21:57:57

"...Öt ember került őrizetbe a diszkótragédia ügyében

Öt embert vett őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nyugati téri West Balkán nevű szórakozóhelyen történt tragédia ügyében - jelentette be Pintér Sándor. A belügyminiszter elmondta: foglalkozás körében elkövetett több ember halálát okozó veszélyeztetés gyanúja miatt kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat...."

No vajon kik ülnek?

manager2008 2011.01.16. 21:59:51

@Torrente I.: A szabályozás nem lenne bonyolult. Meg kell határozni tapasztalati és kísérleti alapon, hogy négyzetméterenként milyen létszám az elfogadható maximálisan. Mondjuk 1 ember/négyzetméter, vagy 1 ember / 2 négyzetméter stb. a létesítmény műszaki lehetőségeinek a felmérése után. Természetesen a vészkijáratok, vészvilágítás, szellőzés, tűzvédelem, rendezői létszám, pánik reakciók műszaki kezelési lehetőségei stb. meghatározása mellett.
A többlet létszám díja 1 millió forint/ember.
Kitűnő bevételi forrás lehet az államnak (a sebességméréshez hasonlóan), pld. egy szombaton pár száz millió bejöhet.

Reggie 2011.01.16. 22:02:19

@solgnt: Sot a dinitrogen oxidot minden boltban aruljak habpatron neven.

Plumper_ 2011.01.16. 22:16:43

alapból nem megyek ilyen és hasonló "szórakozó"helyekre.
bunkó szekusok, rossz arcú, benyomott, agresszív emberek stb. kinek kell ez?

Plumper_ 2011.01.16. 22:18:41

@Zabalint: a náciinfó ebben is a saját gyűlöletkeltő propagandjátát hinti el. ha nem cigány, akkor zsidó, vagy mindkettő, vagy egyik biztosan.
kár, hogy nem lógtak kurucék mind 1945-ben az Oktogonon a többi nyilassal együtt!

Várúr 2011.01.16. 22:19:41

Isten nyugosztalja a három lányt. Iszonyú arra gondolni, hogy boldog feleségek és anyák lehettek volna. Ez a tragédia az egész országgal történt.

ZöldszemM2 2011.01.16. 22:25:19

Írja V V.

A felelősség mindenképpen a szervezőké.

Így van !!
A felelőség az ővék !!

ZöldszemM2 2011.01.16. 22:28:50

@Thyb: Bizony nem szabad annyiban hagyni !!
Írja a rohadék cég, hogy 3 -4000 ember befogadássára alkalmas a hely !!
Igen ám, de mennyi a kijárat kapacítása arról sunyítanak !!

Sittre velük !!

ZöldszemM2 2011.01.16. 22:36:28

@Torrente I.:
Igen a rohadékok arra vadásznak !
ha egy ótó 10 percnél tovább áll a parkolóban.
Nem korrektek.
Pl. fizetek 2 órát és valamiért a kadályopzva vagyok, hogy oda érjek. nem ám a pluszdíjat kérik hanem nyoban megvágják az embert.

Voltam spanyolban 2 éve. Befizettünk egy parkolóba 3 órát, sajnos mivel helyismerettel nem rendelkeztünk kb. 17 percet késtünk.
Rohanunk vissza és monjuk az őrnek itt vagyunk fizetünk + félórát. Mondja nem tesz semmit - sőt még egy 5 perces WC is belefért.
Hát így is lehet viselkedni

velorex-vezető 2011.01.16. 22:58:14

@Plumper_: Te valószínűleg 56-ban lógtál volna a barna cipőd és a kék parolid miatt

Plumper_ 2011.01.16. 23:44:48

@velorex-vezető: téged sem késő fellógatni.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.17. 00:00:48

@Plumper_:
"kár, hogy nem lógtak kurucék mind 1945-ben az Oktogonon a többi nyilassal együtt! "

Ja hogy te is olyan vagy mint ők, csak másik zászlóval? Zavar a konkurencia?

az újdonság garázsa 2011.01.17. 01:18:59

@etuska:
3-5 embert egy ekkora tömeg úgy dob vissza, mintha ott sem lennének.
És nem ennyi 48 kilós süldő lány, mert az az első 2 emberről lepattan, hanem ugyanennyi 100 kg-s férfit.

@Zsoo:
Már hogyne lehetne. Szeszt nem kapsz meg cigit.
(Bár állama válogatja, van, ahol 18 év a korhatár, van, ahol 21.)

A liberalizmus egyébként nem azt jelenti, hogy mindent lehet, minden fölött elnéz a hatóság, azt jelenti, hogy nincsenek ésszerűtlen korlátozások, viszont a meglévő korlátozásokat szigorúan be is tartatják.
Lásd pl. Hollandia, sokak szerint narkóparadicsom - pedig nem teljesen, megvan, hogy hol, mikor és milyen kábítószereket lehet árulni (=fel vannak állítva a korlátok, hogy meddig lehet elmenni), ha máshol (pl. utcán) próbálod meg, vagy kemény drogot, úgy bevarrnak, hogy rád rohad a műanyag lakat, mire szabadulsz (=aki túlmegy a korlátokon, azt keményen felelősségre vonják).

Ezt az idegen ország katonái baromságot meg honnan szedted?

@Hoffy:
Na igen, csoda is lett volna, ha nem jelenik meg legalább egy valláskárosult idióta is.

"Azt mondja a Biblia, hogy "gyümölcséről ismerni meg a fát"..."
Na ja, a Bibliában vannak ennél nagyobb idiotizmusok is.
De ha akarod, mutatok neked olyan fát, amelyiknek egyik ágán kékszilva, másikon vörösszilva, harmadikon barack terem.
Akkor az most milyen fa, te idióta, akinek az agya helyére az Isten szót operálta valami rettentő születési rendellenesség?

@ticso48:
Na igen, a pszichológia meg pláne a grafológia, a két komoly tudomány... Alkalmazhatnának még asztrológust is, meg radioeszteziológust, az két legalább olyan komoly tudomány, és akkor aztán már kurvára alá lenne támasztva az alkalmasság.
Ja, meg auralátót, majdnem kifelejtettem a legkomolyabbat, bassza meg!

@Éhesló:
Rossz a nicked. Az Agybeteg marha jobban stimmelne.

az újdonság garázsa 2011.01.17. 01:23:21

Egyébként az ilyen zenékre járók NEM alkoholt fogyasztanak.

Náluk mindenféle szintetikus drogok vannak divatban.

(Azt mondjuk én sem értem, hogy képes valaki egy 1 órás bejutási sebességű sorba beállni. Pedig szoktak az Ötkernél is, és egy csomó helyen még. Vagy régen a WB-vel szembeni Bankban - oda mondjuk akkor sem mentem volna be, ha soron kívül visznek be, és még fizetnek is. Ehhez elég volt végignézni a sorban állókon. Pláne még belehallgatni a beszélgetésükbe is...)

Toeck Filkow 2011.01.17. 01:28:27

Mi történhetett ott? A drogoktól elszállt particsürhe nem arról híres, hogy csak úgy pánikba esik.

az újdonság garázsa 2011.01.17. 02:00:30

@Streil ezredes:
Mint kiderült (rendőrségi sajtótájékoztató, ma este), nem is volt pánik, a csajok megfulladtak.
Az engem is érdekelne, hogy mitől.

-----------

Egyébként azt nem értem, hogy a magyar iskolákban (általános iskolától kezdve) miért nem oktatnak kötelezően 3 dolgot, mondjuk legalább heti 1 órában, gyakorlati oktatással egybekötve, pedig mindhárom életmentő lehet, és mindenkinek legalább néhányszor az életében nagy valószínűséggel szüksége lehet rá:

- KRESZ
- elsősegélynyújtás
- pánikhelyzetek kezelése

Természetesen nem iskolai tanárok, hanem szakemberek (KRESZ-oktató, orvos vagy orvostanhallgató, esetleg mentős, biztonsági SZAKember) tartotta órákkal.

Én pl. simán belevenném a tantervbe, mondjuk 5-12. osztályban végig.
Valószínűleg évente jó pár életet mentene meg.
A hittannál biztos mindegyik hasznosabb lenne.

(Mondjuk pánikhelyzetek kezelésénél - józan paraszti ész - első lépésben a helyzetfelmérés, amennyire lehetséges persze, valamint különösen az odafigyelés egymásra, főleg a melletted és előtted állókra - és alap: ha elesik, felhúzni -, természetesen kölcsönösen, akkor is, ha azok ismeretlenek. Valamint a fejveszett menekülés elkerülése. Nem annyira nagy dolgok ám ezek. És ha valaki egyszer megtanulta készségszinten, jó pár évvel később is emlékezni fog legalább az alapokra.)

az újdonság garázsa 2011.01.17. 02:21:34

Egyébként azt írják többen, hogy a ruhatár miatt volt a tumultus, lehet, hogy 4000 hely volt benne, de valószínűleg csak 2-3 ruhatáros... És azt írják, 1-1,5 óra volt a ruhatárba (amit a 3. emeletre raktak az okosok, ahova csak a szűk lépcsőn lehetett felmenni) jutni + a ruhát leadni.

Meg azt is írja az egyik srác, aki az első csajt kivitte, hogy a csajon rajta meg a haverján kívül, aki segített neki, mindenki átlépett még akkor is, már aki nem rálépett éppen.
Felelősségérzettel teli fiatalok... Gratulálok.

(Azért 25-30 éve ilyen nem fordulhatott volna elő, hogy valakit, aki pláne még lány is és a képek alapján jól is néz ki - de ha ronda fiú, akkor sem -, ennyire semmibe vegyenek, pedig az akkori bulikon is volt, aki berúgott annyira a jó kis Éva vermuttól, hogy a földön fetrengve találta magát a buli közepére. De odafigyeltek rá a többiek. Azok is, akik nem ismerték.)

Hoffy 2011.01.17. 07:50:21

@az újdonság garázsa: Tudod mint embert akkor is tisztellek, de a benned lévő állatot nem tisztelem. Amiről beszéltem azt sajnos személyesen te is átfogod élni, akkor is ha most ezen röhögsz. A stíluson sok kívánnivalót hagy maga után, ráférne egy csomó csiszolás.

Hoffy 2011.01.17. 07:56:36

@az újdonság garázsa: Te se úgy keltél fel, hogy ma meghalsz de ettől még sajnos megtörténhet és akkor kiderül, hogy mi történik az emberrel, addig meg áltathatod magadat, hogy nincs semmi. Azért ezt mégis megnézheted előtte hátha, kitudja.
video.google.com/videoplay?docid=-5844311318539958943#

Éhesló 2011.01.17. 08:15:18

@az újdonság garázsa: nem tudok a szintedre zuhanni, ezért csak annyit írnék neked: jobbulást!

A manipuláció és a megtévesztés pedig folyik ezerrel a ma reggeli "hírműsorokban" is.
Sehol nem esik egy szó sem arról, mit látott, tapasztalt a jelenlevők egy része.
Ellenben megtudhattuk, hogy akik erről beszélni mertek, azokat elvitték a sünök.
A fórumokon pedig ezerrel megy a cenzúra, a történtek átírása.

Eközben a tisztogatást és elhallgatást egységes fegyelemmel végrehajtó PC küldetéssel megvert tabuápoló cenzorok panaszáradata nyomán a kormány sajtó, média és szólásszabadságot korlátozó intézkedései elleni tiltakozások hatására az EP soron kívüli bizottsági üléseket tart.
Vicc.
Rossz.

Adani 2011.01.17. 09:11:30

Csak úgy mellékesen kérdezem ,h szerintetek mi célból visz kést valaki ha bulizni megy? Hiszen semmi más logikus magyarázat nincs rá. Semmi másra nem jó ott csak arra, h emberkedjen vele. Azt meg mindenki tudja kiknek szokásuk a WC-re is késsel járni.

Eleve már az gyanús, h nagyon gyanúsan százszámra törlik mindenhonnan a kommenteket, amikben késelésről számolnak be, és mivel nagy tömeg volt többen is látták és első kézből megírják, ennyi ember nem tévedhet.

velorex-vezető 2011.01.17. 10:48:05

@az újdonság garázsa:
Ez mind nagyon hasznos lenne valóban. Sajnos van azonban egy másik dolog, ami miatt ez az oktatás sem érné el a kellő hatást: A fiatalok nagy része kábítószert használ. Már nem csak a két véglet van, a gazdag szülők elhanyagolt gyereke, aki drága szereket használ és a jövő nélküli intézetis a nitrohigítóval, hanem konszolidált, szerető családi környezetben élő gimnazisták is drogoznak a bulikon.
Bedrogozott állapotban pedig elég rosszak esélyek ilyen szituációkban.
Egyértelmű a szervezők felelőssége, de biztos, hogy a kábítószerek hatása is közrejátszott a tragikus eseményekben.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.17. 10:52:17

@velorex-vezető: ez biztos, és ebben sem a törvényi szabályozással van a baj. a törvény megvan, csak be kéne tarttatni.

velorex-vezető 2011.01.17. 10:57:54

@etuska: Azt hiszem a demokráciákban esély sincs a kábítószer probléma megoldására.
Singapore-ban és Bangkok-ban megoldották, de az európai kultúrába valószínűleg nem fér ma már bele a botozás vagy a dealerek kivégzése.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.17. 11:04:07

@velorex-vezető: az nem, de nem is kell. kínálat ott van, ahol kereslet is, én keresleti oldalról fognám meg. egyet-kettőt becsuknak, utána a többi átgondolja. a hangsúly pedig nem a büntetés mértékén, hanem annak biztosságán van. erre mondom, hogy csak be kéne tarttatni. következetesen és nagy erőkkel.

velorex-vezető 2011.01.17. 11:19:07

@etuska: Gondolj bele: a gyereked a környezet (nem az otthoni) hatására egy bulin kipróbálná egyszer a füvet és lebukna. Beraknák egy kis időre Tökölre a fiatalkorúak börtönébe. A továbbiakat nem részletezném, inkább nézd meg a "Bebukottak" című dokumentumfilmet.

Adani 2011.01.17. 11:23:19

@velorex-vezető:

Nem a fogyasztókat kéne keményen büntetni, hanem a terjesztőket. A dílereket meg nyugodtan lehet Tökölre vagy máshová zavarni.

Szerintem meg a füvet legalizálni kéne, az nem drog ill. nem veszélyesebb mint a cigi vagy az alkohol aztán szívja, aki ettől érzi magát nagyfiúnak. Saját magán kívül nem árt vele senkinek. Minden más keményebb drogot viszont tiltani keményen.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.17. 11:23:59

@velorex-vezető: ezt nem lehet szubjektíven nézni, mert akkor nem jutunk előre. objektíven nézve meg, ha összességében visszaszorítjuk a kábítószerfogyasztást, akkor elfogadható áldozat. persze, annak, aki lebukik nem az, de azoknak sem az, akik a jelenlegi laza ellenőrzés miatt kerülnek ugyanoda, csak már súlyosabb vétségek miatt.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.17. 11:25:52

@Adani: ez meg a másik. mikor hallom már, hogy 15 évet kapott ezésez kábítószer terjesztésért? amekkora pénz van ebben, 1-2 éves büntetést bárki kockáztat érte. főleg ilyen felderítési százalék mellett.

velorex-vezető 2011.01.17. 11:30:57

Ebben egyetértek. A terjesztőket nagyon keményen kellene büntetni. Az egy tévhit, hogy a fű olyan ártalmatlan lenne. Nagyon is rombolja a személyiséget, motiválatlanná tesz, illetve addiktológusok szerint elhúzódó, akkumulálódó hatásai lehetnek pl. hajlam esetén skizofréniát okozhat.
Kulturált alkoholfogyasztás pedig azért létezik.

Adani 2011.01.17. 12:05:08

@velorex-vezető:

Kulturált fűfogyasztás is, nem egy embert ismerek és magam is közéjük tartozom ,akik alkalmanként eltolnak egy ganja-t és semmi bajuk nincs tőle, ahogy attól se lesz ha alkalmanként isznak, sőt néha sikerül lerészegedniük is. Több embert ismerek ,aki rendszeres fűfogyasztó vagy az volt és két ember kivételével mindenki meg is állt itt sosem nyúlt keményebb szerekhez.

Az alkohol sokkal veszélyesebb ahogy a nikotin is azt pedig nem tiltják. És csak és kizárólag azért, mert régebb óta ismerik Európában. Ha csak 30 éve ismernénk az alkoholt meg a nikotint ma ugyanúgy tiltott lenne.

velorex-vezető 2011.01.17. 12:23:58

@Adani: Ezeken a techno bulikon pedig "szintén ártatlan" gyorsítókat szednek. Nem lehet összefüggés a fogyasztás és a tömegben kialakuló veszélyes helyzetek és annak nem megfelelő kezelése között?

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.17. 12:45:57

@Adani: értem a logikádat, ennek ellenére nem látom be, hogy a meglévőek mellé miért kéne újabb drogot legalizálni. de ez a vita nem ide tartozik, szóval részemről ennyi.

Adani 2011.01.17. 14:03:54

@velorex-vezető:

Technopartykon sztem nem a mariska a jellemző drog, a technósok inkább a speedet meg az ekit szokták nyomni, az meg persze,h veszélyesebb. Azok a tipikus diszkódrogok ill. gyorsítók. Azokat meg persze,h tiltani kell, mert tényleg veszélyesek. De sokszor nem is drog van hanem csak mértéktelen piálás.

igényes 2011.01.17. 14:09:09

A Shield Security évek óta a magyar K-1 rendezvények kiemelt támogatója. A cég ügyvezető igazgatója, Lacza Ádám Illés szerint a viadalok mindig magas színvonalat képviselnek, szponzorálásuk tökéletesen illeszkedik a biztonsági cég üzlet- és reklámfilozófiájába.

- Magyarországon a K-1 az a rendezvénysorozat, amely komoly múlttal bír, s mellette minőséget képvisel – válaszolt a Shield Security első embere arra kérdésre, miért éppen a K-1 szponzorálása mellett döntött cége. – A versenyzőknek igazi szintfelmérő, ha ezeken a viadalokon mérettethetik meg magukat. A magyarországi tornákat a szervezet legmagasabb szintű vezetői is elismerik, rendszeresen jelen vannak Budapesten és Debrecenben.

A Shield Security nem csak küzdősport rendezvények szponzoraként ismert, évek óta egyéni sportolók felkészülését is támogatja. A K-1 magyar úttörőinek sorába tartozó Varga Péter, valamint a jelenleg legmagasabban jegyzett fighter, Karacs Attila is bírta a cég támogatását. A budapesti székhelyű vállalkozás most MMA-sok, a világbajnok Felföldi Szabolcs és az Európa-bajnok Bárdosi Sándor tréningjeit és versenyeztetését segíti.

- Fáj a szívem, hogy sérülés miatt sem Szabolcs, sem Sanyi nem léphet szorítóba a februári tornán. De ilyen a küzdősport, a sérülés benne van a sportágban, nincs mit tenni. Remélem, az augusztusi, Debrecenben megrendezésre kerülő K-1 Magyar Nagydíjon már mindketten ott lehetnek – adott hangot vágyainak Lacza Ádám Illés.

A biztonsági cég főnöke úgy véli, remek küzdelmekre van kilátás a Papp László Sportarénában február 6-án megrendezésre kerülő ColliZion K-1 MAX Európa-döntő köré épített gálán. Külön öröm számára, hogy ringbe lép egyik nagy kedvence, a román Catalin Morosanu is.

- Nagyon szeretem a stílusát, egy igazi harcos – méltatta a „Drakula fiaként” is emlegetett román sportembert Lacza Ádám Illés, majd kérésünkre felsorolta külföldi és hazai favoritjait. – Nagy kedvencem Ernesto Hoost, nem csak versenyeit, de edzéseit is volt szerencsém figyelemmel követni, rendkívül szimpatikus fickó. De egy másik holland, az elnyűhetetlen Peter Aerst is közel áll hozzám. A hazai K-1-es kedvencem Varga Peti volt, sajnálom, hogy ő már nem aktív, annak viszont örülök, hogy edzőként szolgálja a sportágat. Az MMA hazai topfighterének Felföldi Szabolcsot tartom, mindent tud a szakmáról.

A 36 éves üzletember nem csak támogatja a budapesti rendezvényt, de médiaszereplőként is részt vállal: a gálát közvetítő Sport TV kommentátora, Tóth Csaba mellett szakértőként osztja majd meg gondolatait a nézőkkel.

- A megtisztelő felkérésre örömmel mondtam igent – jelentette ki. – Nem ismeretlen számomra a szerepkör, régebben már láttam el hasonló feladatot, de ilyen szintű eseményen most debütálok.

Mint a torna résztvevőit jól ismerő szakkommentátort, tippelésre kértük fel az egykori küzdősportost. Ki nyeri a ColliZion K-1 MAX Európa-döntő küzdelmeit? – tettük fel a kérdést.

- A horvát Frane Radnic, a román Mihai Barbu, a francia Philippe Salmon és magyar Vörös Roland is nagyon felkészült harcos – jellemezte a mezőnyt. – De engedtessék meg nekem, hogy a szakma mellett a szívemre is hallgassak: a Rehák György-tanítvány Vörös Roland győzelmét várom. Tapasztalt, technikailag és erőnlétileg felkészült, taktikus bunyós. Nagyon jó meccsekre számítok!

Lacza Ádám Illés nem kívülállóként tette le voksát a küzdősportok támogatása mellett, harmincéves sportmúlt áll mögötte: karatésként és kempósként ismerte meg a tatamik világát. Utóbbiban egy danig jutott, jelenleg a Magyar Kempo Szövetség elnöki posztját is ellátja. Ebbéli minőségében fontos részt vállal a január 29. és 31. között, immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Juhász Ferenc-emlékverseny szervezéséből. Szívügye a viadal, egykor a mesternél tanulta a szakmát.

- Nagyon örülök, hogy évek óta rangos versennyel tiszteleghetünk a feledhetetlen Juhász Ferenc emléke előtt. Nem csak szakmailag, de emberileg is rengeteget tanultam tőle, generációk sorát nevelte ki a küzdősport számára. A verseny már Európa-kupa szinten fut, de jövőre már világkupa szervezésén törjük a fejünket – vázolta a jövő évi terveket.

Lacza Ádám Illés nem csak szakvezetőként, de edzőként is kiveszi részét a kempo népszerűsítéséből. A budajenői edzőterembe szinte egész családját magával viszi, a gyakorlásokon 7 éves Ábel fia mellett két lánya, a nyolcéves Abigél és négyéves Léda is részt vesz.

- A fiam most kikacsingat a birkózás irányába, az UTE versenyzőjeként 22 kilogrammban ezüstérmet szerzett a Budapest-bajnokságon – mondta az apák büszkeségével. – Az egész családomat sikerült „megfertőznöm” a küzdősport szeretetével, az edzőteremben a munka tiszteletét, kitartást, emberséget tanulnak a gyerekek. Nagyon fontos ez a mai világban!

igényes 2011.01.17. 14:11:16

Nem ezek védték, Schields Security? A West Balkán szerepel alul.

- Kiterjedt magánnyomozói és adósságkezelői tevékenységet folytatunk magyar és nemzetközi érdekeltségű cégek, illetve egyes vezetőik, valamint magánszemélyek számára.

SzemÉlyvÉdelem

Felsővezetők és családjuk személybiztosítása:

- Operabál sztárvendégei 2006-2009 (Deryl Hannah, Ornella Muti, Richard Clayderman, Franco Nero)
- CITIBANK Rt.,
- Young & Rubicam Budapest Kft. Nemzetközi Reklámügynökség,
- DANONE Tejtermékgyártó- és Forgalmazó Kft.,

VagyonvÉdelem

- Asia Center,
- McDonald’s Biztonsági Igazgatói feladatkör,
o Élőerős őrzések az alábbi éttermekben:

- Régiposta utca,
- Nyugati Pályaudvar,
- Jászai Mari tér,
- Baross utca,
- Blaha Lujza tér,
- Oktogon,
- Astoria.
- Egressy tér,
- Mammut bevásárlóközpont,
- Campona drive,
- Budakalász,
- Kőbánya,
- Békásmegyer,
- Óbuda,
- Budaörs,
- Osztyapenkó,
- Moszkva tér,
- Eger,
- Győr I., II.
- Szeged,
- Pécs

- SIEMENS Transzformátor Kft – Csepel, Szigetszentmiklós,
- Toldy Ferenc Gimnázium,
- OTP Lakáslízing Zrt.
- Oktatási Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága,
- Spirit Hotel Sárvár *****,
- Római Wellness Otthon 2. (Bp., III. ker.)
- Olimpia Csoport,
- Nanette Construction Hungary Kft,
- Real-Prop Kft.,
- Ronald McDonald Alapítvány - Gyermekház (Bp., VIII. ker.)
- Matáv Olimpiák, 2008., 2009.
- Giraud Logistics Hungary Kft. – Michelin Raktárbázis - Vác,
- Herz Szalámigyár Zrt.
- AAA Autó telephelyei:
- Fót,
- Székesfehérvár,
- Miskolc,
- Szeged,
- Debrecen,
- Nyíregyháza

- Budapest Sport Aréna,
- Nestlé Hungária Kft.
- Szabadszállási volt HM Laktanya,
- Aréna Corner – CFE Hungary,
- Párizsi Nagy Áruház – Bp. Andrássy út – Orco Zrt.
- Rádió 1.,
- Vadkacsa Lakópark ( Bp., III. ker.)
- Citroën vezérképviselet,
- Junior Öttusa Világbajnokság 2001.,
- Budapesti Piac Rt.,
- MATÁV Rt. évadnyitó gála és Matáv Olimpiák 2001., 2002., 2003., 2004., 2005., 2006, 2007.,
- Budapest Sportcsarnok építési munkálatai,
- Kincsem Park,
- Kerepesi úti Lóversenypálya,
- BOUYGUES Hungária Kft.,
- ÁR-LA Kft.,
- MARKET Rt.,
- Terra Alba Kft.,
- Hírös-Ép Kft.,
- KÉSZ Kft.,
- Boomerang Média Kft.,
- Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft.,
- HBM Hídépítő – Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft.
- Peti – Sped Kft.,
- Alkotmány utcai Maof Irodaház,
- Elite Ingatlan Kft.,

RENDEZVÉNYBIZTOSÍTÁS

- Somogybabod Off-Road Fesztivál, 2008., 2009.
- Gála Party Service Kft. - rendezvénybiztosítás,
- Mandarin Rendezvény Kft. - rendezvénybiztosítás,
- P-Art Reklámügynökség Kft. - rendezvénybiztosítás,
- RagazzArt Reklámügynökség Kft. - rendezvénybiztosítás,
- ShowHivatal Kft. - rendezvénybiztosítás,
- X-Team Sport- és Rendezvény szerevező Kft.,
rendezvénybiztosítás,
- BFGoodrich Budapest Kupa 2004.,
- R.E.A.C. Labdarúgó Club 2005.,

IRODAHÁZAK, RAKTÁRAK

- DC Properties irodaházak
- Hoffher raktárbázis
- Kispesti Raktárház
- Mázsa Irodaház
- Szállás Irodaház
- Zuglói Irodaház
- Béke Irodaház és raktárbázis
- Frangepán Irodaház
- South Union Irodaház
- Csepeli Szálló és Irodaház
- Syngenta Irodaház
Budapest IX.,VI. kerület,
Budapest XIX. kerület,
Budapest XIX. kerület,
Budapest X. kerület,
Budapest X. kerület,
Budapest XIV. kerület
Budapest XIII. kerület,
Budapest XIII. kerület,
Budapest XIII. kerület,
Budapest XXI. kerület,
Budapest, XII. kerület.

SZÓRAKOZÓHELYEK

- Minyon Bár - Budapest., VI. kerület
- Bowling Club – Mamut 2.
- Bálint Galéria és Kávéház - Budapest, II. kerület
- Holdudvar - Margitsziget
- Süss Fel Nap
- Új West Balkán
- Kultúrpark - Budapest, III. kerület Nánási út 225.
- Bowling Club – Pólus Center
- Tabasco Club Budapest

az újdonság garázsa 2011.01.18. 00:34:18

@Hoffy:
Igazad van, a stílusodon is lehetne csiszolni.
Illetve csak azon, mivel az agyadon nem lehet, mert nincs.

@Éhesló:
Hát a szintemre a tiédről többlépcsős űrhajóval tudnál eljutni. Esetleg. Bár nem biztos,hgoy van hozzá a Földön elegendő üzemanyag.
És nem okvetlenül azért, mert én vagyok annyira magasan.

az újdonság garázsa 2011.01.18. 00:40:25

@velorex-vezető:
Igen, de még mindig jobb egy kábítószerrel befolyásolt készségszintű tudás, mint a kábítószerrel befolyásolt tudatlanság.

(Mondjuk szerintem azt a kábítószert még nem találták fel, aminek a hatása alatt ezt a zenét el tudnám viselni.)

@Adani:
Igazából az LSD sem veszélyesebb (még a fűnél sem).
Sőt, az eki meg a speed sem.

A mexikói gomba (varázsgomba) meg kifejezetten egészségesebb.

Akkor ezeket lehetne is mindet legalizálni.

Éhesló 2011.01.18. 08:30:56

@az újdonság garázsa: az arcodnál csak a szád nagyobb, ahogyan az értelmesnél értelmesebb kommentjeidben tovább zuhansz...

XviktorX 2011.01.23. 20:42:47

Hello!
2 észrevétel:
-Képzett biztonsági személy vigyázzon?! Én úgy tudom hogy a biztonságszervezők felé nincsen túl komoly fizikai alkalmassági. Szóval ezek szerint egy 60 kilós hivatalos őr is oda kerülhet és neki kell rendet raknia diszkós idióták balhézása között. Én inkább a 100 kilós kidóbókra szavazok. Igen vannak kirívó esetek a kidobók között, de ha számolunk egy statisztikát évi hány hely/buli/kidobó dolgozik akkor szerintem elenyésző.
-Ha a kopasz kidóbok 400 ember után azt mondták volna hogy több nem mehet be, akkor ők a bunkók meg a parasztok. És erről szolnának a hírek.
süti beállítások módosítása