2009.04.15.
09:43

Írta: Szekuriti Blogger.

17. Demszky Gábort lelőtték

2009. április 14-én, a délelőtti órákban egy magát nemzeti radikálisnak tartó közösség egyik tagja többször meglőtte Demszky Gábort. A főpogármestert több találat érte, a mentők kiérkezte előtt elvérzett. A menekülő támadó elhagyta a mobiltelefonját, s amikor visszatért érte, Demszky egyik testőre a rendőrökhöz kísérte.

Természetesen a történet fikció, nem valóság. Érdemes azonban megnézni a videót, és levonni a megfelelő követekztetéseket.

  • A piroskabátos fiatalember bénán a kabátjában matat, erre a nagyobb darab testőr rámutat ilyen "mit csinálsz, nehogy megpróbáld jelleggel".
  • Srác kiveszi a tojást, ekkor próbálja valahogyan lefogni a nagyobb őr, Demszky elfut a bejárat felé, vékonyabb őr is besegít a lefogásban.
  • Nagydarab őr rámozdulna balra a másik dobálóra, aztán inkább ő is társa után siet, aki klasszikus testőr feladatként testével védné a főpolgármestert. De érdekes a megoldás, kimerevítve a képet látszik, hogy egymásba karol az őr és Demszky is. Na így sem láttam még valakit védeni :)
  • Aztán a piroskabátos srác még eldob pár tojást, és lassú tempóban elkocogna. De elejti a mobilját, a nagydarab őr felveszi, és "gyere tesó, erre megyünk tovább" jelleggel, elkíséri a dobálót.
  • Ezalatt Demszky már biztonságban van az épületben, pár tojással eltalálva.

Na most ugyanez fegyverrel? És hogy játszódna ez Amerikában? Ha a testőr meglátná, hogy valaki idegesen próbálna előrángatni valamit a zsebéből, akkor ráordítana, majd egyből lelőné, vagy rávetődne, és a földbe döngölné, lefogva azt az erősítésig.

Persze lenne másik (és több) testőr a második, többi merénylőre is, és Demszkyt is nagyon gyorsan eltakarnák, véletlenül sem kapjon golyót.

Jah és ugye lőtte felderítenék a főpolgármester útvonalát, merre is fog menni, mik a kritikus területek, mik a teendők támadás esetén.

Most komolyan. Van még mit fejlődni. Főleg, hogy Polgár "tomcat" Tamás is ezt írta, és a Bombagyár Rádió 4-5 napja megjelent adásában is van erről szó. Jah, és valamiért a Hír TV kamerája is olyan jó helyen volt, természetesen véletlenül, ugye? Ejjj...

7 komment

Címkék: demszky tojás támadás testőr

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr581066021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2009.04.18. 17:58:33

Az őr jogosan vette el a telefonját a dobálónak? Ha nem megy érte vissza, de feljelenti később, h ellopta akkor megállna a vád? Ha kérésre nem adja vissza az jogszerű? Ha nem ment volna velük ott tarthatták volna erőszakkal? Szerintem nem, mivel ilyet csak bűncselekmény elkövetésénél lehet a tojásdobálás meg nem az. A BKV ellenőr sem tarthat ott a helyszínen ha nem akarod igazolni magad és rendőrt hív rád.

2009.04.19. 18:46:31

@Adani:

A tojásdobálás is bűncselekmény már a február 1-től hatályos Btk. szerint. Amit elkövettek, az szvsz a 180. § (2) bek. szerinti tettleges becsületsértés.

(Nemcsak személyekre, rendezvényen, csoportokra se szabad már tojást dobálni, az meg garázdaság, és 5 évig terjedően büntetendő.)

Ez van... :(

aldzsohara 2009.04.20. 20:52:46

Ha tetű Demszkit lelőné valaki, eszem ágában sem volna megvédeni! A franc egye meg, ott ahol van!

Adani 2009.04.20. 21:28:23

Jaja én sem sajnálnám, de hát a testőrnek az a dolga, h megvédje ha nem teszi az elterjed és nem kap munkát mondván elkúrta

Mikor gyurcsányra tavaly a majálison játékpisztolyt fogtak akkor is érdekes volt a testőrök reakciója. Ráfogta a pisztolyt az ürge pár mp döbbent csend az őrök lefagytak gyurcsány áll és vigyorog és csak másodpercekkel később ugrottak rá.

Ez miről lehet? Én két esetet tudok felhozni:
A testőrei is reménykedtek ,h igazi és vártak hátha mégis lő. :) Ez nem valószínű.

Megrendezett dolog volt és be voltak avatva. Ez inkább. Főleg úgy, h mint utólag kiderült volt a csávónál egy üveg Whiskey és egy könyv a Tőke. Ki az, aki könyvet hord magánál mikor merényletre készül vagy akár viccre, h ráfogja a játékpisztolyt és miért pont a Tőkét? Azt pont nem a radikálisok szokták olvasni, akiktől el lehet képzelni, h merényletet terveznek. Jóhogy nem a Lenin összest tették oda.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.04.20. 21:41:45

@Adani: @tff: Valóban a (tojás)dobálás is elvileg bűncselekmény. Bár szerencsére ritkán vagyok politikai rendezvényeken biztosítani, többen visszamondták már, hogy az ő rendezvényeiken a vezetők külön felhívták a figyelmet, hogy dobálásnál vissza kell tartani az elkövetőt, mert bűncselekményt követ el az új törvény szerint, és át kell adni a rendőrségnek.

Most egy dolog, hogy tetszik-e, vagy sem, most ez a hatályos törvény. Ha jól tudom, jelenleg folyik ennek a megtámadása az alkotmánybíróságon, és több szakértő azt jósolja, hogy elbukik a bírák előtt, ez esetben az emiatt elítélt vagy megrótt emberek büntetése érvényét veszti.

@aldzsohara: Demszkyre én főleg a bringautak minősége miatt fújok, szívesen belenyomnám az orrát például a budai rakparton szétzúzott bringás infrastruktúra maradványaiba.

@Adani mégegyszer: a politikai részbe nem mennék bele, olyat nem tudok elképzelni, hogy reménykedtek, vagy lefagytak volna, ha mégis ilyen történt, akkor SÚLYOS hiba. A Köztársasági Őrezred elvileg legjobb tagjai védik ezeket az über-prominens személyeket, ez akkora hiba lenne, hogy hihetetlen.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.04.20. 21:46:14

Update: A Vimeo-s videót törölték, lecseréltem YouTube változatra.

Adani 2009.04.20. 22:16:48

@Biztonsági Őr:

Én is így gondoltam, tehát marad a második verzió megrendezett volt.
süti beállítások módosítása