2010.02.11.
02:57

Írta: Szekuriti Blogger.

96. Kérdőív a vagyonvédelemről

Ez egy 14 kérdéses kérdőív a vagyonvédelemről, remélem minél több szakmabeli kitölti. Eredmények itt, a blogon lesznek publikálva. (Aki akarja, itt a jobb oldali menüben beírhatja az e-mail címét, majd kap egy megerősítő e-mailt. Ezt megerősítve minden nap 1 levélben megkapja a blogra felkerült frissítések kistáját, így nem marad le az ereményről.)

Frissítés 2010.03.02. 20:55: Köszöjnük az eddigi 111 kitöltést, a kérdőív lezárva. Most elkezdődik az értékelése, az eredményekről hamarosan új posztban számolunk be.

3 komment

Címkék: kérdőív

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr251748392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leib O. · http://leibolmai.wordpress.com/ 2010.02.11. 19:09:50

Én szívesen válaszolok a nickemmel is; 25 éves férfi vagyok, tavaly (2009) Nyár óta vagyok őr. Eddig két helyen voltam; egy kórházban, most pedig egy multinál. Az első helyen 380/óra volt a bér (24/48) most 390-et kapok óránként. Most kevesebb óránk van Télen: Dec.: 184, Jan.: 184, Febr.: 186. (ez a minimálbérre jön ki kb.) Ezen felül kapok utazási térítést, a távolsági bérletem felét fizeti a cég.
Nem tudom, hogy be vagyok-e jelentve, fél éve vagyok a helyemen, eddig semmilyen papírt nem kaptam, sőt még le is toltak, mikor rákérdeztem. Munkaruhát kaptunk ingyen, de az olyan is... Cipő/cipőpénz nem volt eddig. Az órabérem ugyanaz mindig (!), nincs szabad hétvégém sem. Elfogási pénz járna, de valahogy hozzám nem jut el belőle szinte semmi sem, ezért a vagyonvédelem nem különösebben érdekem sem nekem, sem 2 kollégámnak, akikkel a legjobb viszonyban vagyok. Ez nem túl etikus, de ez van...
Nekem anno senki nem segített semmiben, gondoltam egyet, elvégeztem az OKJ tanfolyamot, majd adogattam le az önéletrajzokat ezerrel, 2 héten belül dolgoztam ebben a "szakmában". A kamara és az állami szervek pedig rövid úton lesz*phatnak, semmilyen segítséget nem nyújtanak.
Még esetleg annyit leírhatok, hogy Szolnokon dolgozom, és bármennyire is megalázó, itt összetehetem a kezem, hogy egyáltalán van munkám. Azért tartom megalázónak, mert nekem kifejezetten a főiskola tandíjára kell a pénz, amit korábban elkezdtem, mint hogy őr lettem volna, és remélhetőleg nem leszek az sokáig...
Szóval: Szolnokon mindenhol egy nagy rakás sz*r az őrködés, általában pedig néha örülök, ha nem köpnek le az emberek...

2010.02.13. 11:03:09

@Leib O.:

"Nem tudom, hogy be vagyok-e jelentve, fél éve vagyok a helyemen, eddig semmilyen papírt nem kaptam, sőt még le is toltak, mikor rákérdeztem."

Ez alapján szerintem egyértelmű a válasz. :( Ha legálisan foglalkoztatnának, akkor az elején nyilatkoztattak volna az adójóváírásról, mnyp. tagságról, és minden hónapban a munkabéreddel együtt megkapnád a bérkartonodat, ami részletesen elszámolná a ledolgozott napokat, béredet, levont járulékokat, kp.-s fizetés esetén pedig elismertetnék veled írásban, hogy átvetted az adott összeget. Ha csak félig feketén menne a dolog, akkor legalább ez utóbbit megtennék. :)
Ha szerencséd van, akkor a bejelentőlapodat beadták, ekkor jogosult vagy természetbeni/pénzbeli eü. ellátásra, de a a leírtak alapján nem valószínű, h a járulékokat fizetik utánad. Egyébként helyi OEP-nél személyesen le tudod kérdeztetni magad, okmányirodán meg regisztrálhatsz ügyfélkapu-hozzáférést, és ezzel a neten bármikor ellenőrizni tudod, hogy rendezték-e a tb-jogviszonyodat.

securicor 2010.02.15. 02:29:31

Lenne egy fontos kérdésem,egy ismerősömnek be akarják vonni az igazolványát egy 2008-ban elkövetett garázdaság vétsége miatt amiért pénzbüntetésre itélték amit kifizetett.Sajna ha bevonják elveszti a munkáját ami elég nagy érvágás a mostani vészkorszakban.Jogilag tuti,hogy semmit sem lehet tenni ezt megérdeklődtük.Valaki ha tudna egy jó ötletet ilyen esetre küldje el privátba: varga1012@citromail.hu Előre is köszi
süti beállítások módosítása