Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2010.11.19.
23:15

Írta: Szekuriti Blogger

178. Excsajok

Kb. fél évvel ezelőtt találkoztam először az Excsajok.hu oldallal, ami közben Excsajok.net lett. A Puruttya után kutatva jutottam el hozzájuk, nem mellesleg jegyzem itt meg, hogy a Puruttya a régi-régi ősPuruttyából egy rakás szemét lett.

Visszatérve az Excsajokra, ez egy olyan oldal, ahol a megunt barátnőket lehet, lehetett kirakni a széles közönség elé. A dolog úgy történt, hogy bárki, aki megunta a barátnőjét, és volt róla meztelen kép vagy házi videó, elküldte az Excsajok szerkesztőinek, majd azok kitették névvel, címmel, telefonszámmal, IWIW és Facebook elérhetőséggel, stb.

A dolog több oldalról is sántít. Egyrészt, hogy nem csak azokat tették ki, akik mondjuk ilyen "falukurvái", vagy "városi lotyók" voltak, hanem olyan lányokat, nőket is, akik szimplán szakítottak a régi barátjukkal, s az meg kitette a privát képeket, videókat.

A dolog másik része a hasznosság. Mert ugye lehet azon vitatkozni, hogy például legyen -e magyar adatbázis a gyerekmolesztálókról, pedofilokról, mert nekik is vannak jogaik, de ahogy az USA-ban működik, pont olyan adatbázis lehetne nálunk is. Ez arról szól, hogy konkrétan meg tudnám nézni, hogy pl. a házam akár 2-3 kilométeres körzetében kit ítéltek el jogerősen pedofiliáért, gyerekmolesztálásért, stb., s ott lenne feketén-fehéren, hogy Gipsz Jakab, Alma utca 23. 4/12-es lakost igen. S bár az adatbázisban szereplők jogai súlyosan sérültek, de a társadalmi hasznosság nagyon nagy, így megengedhető.

Nos, az Excsajok oldalnál kiteszik a nők képeit, videóit, adatait, így azok élete valószínűleg tönkremegy, üldöztetést szenvednek el, zaklatják őket. És mégegyszer kiemelem, hogy nem a kurvákat féltem, hanem a sima volt barátnőket, akik pár éve csináltak a párjuknak egy házivideót, s most ez kikerül széles közönség elé. Másrészről a hasznosság szinte nulla, mert ha még überkirály szupernők is lennének a kitett nők, akkor is milliárdszám van hasonló kép a neten. Próbáljuk csak ki, kapcsoljuk ki a Google felnőtt-tartalom szűrőjét, és akár azt írjuk be a képkeresőbe, hogy csoki, akár azt, hogy repülőgép, a találatok 90%-a pornókép lesz.

Ha pedig a hasznosság nulla, a negatív hatás pedig nagyon súlyos, akkor semmi értelme fenntartani az oldalt. Az Excsajok.hu-t törölték, erre kimenekültek az Excsajok.net címre. Ők úgy kerülték el a lebukást, hogy minden beküldött képet a Képgép.hu oldalra raktak fel. Azért ide, mert alapesetben minden mozdulatunkat naplózzák az interneten a legtöbb oldalon (pl. oldal megtekintése, belépés, keresés, stb.), s ha a rendőrség megkérdezte volna a Képgép tulajdonosait, ki is rakta fel azokat a képeket, akkor ők megmondták volna, hogy a 62.122.98.112 néven futó számítógép, ebből meg az internetszolgáltató (DigiNet, Magyar Telekom, UPC, stb.) megkérdezésével megmondták volna, hogy Gipsz Jakab, Tó utca 22. alatti lakos. Nos a Képgép az egyetlen olyan oldal, ahol nem naplóznak és megbízható, így az Excsajok ezt használta. Gondolom rendőrségi megkeresésre azonban a Képgép tulajdonosai az Excsajok által többezer, egyenként feltöltött képet egy kattintással törölték, így az Excsajok összes képe a kukába vándorolt. Újból feltölteni nem volt értelme, mert a többezer képet az Excsajok szerkesztői hosszú napokig töltötték volna fel, míg a Képgépesek megint egy kattintással törölhetnék.

Így az Excsajok.net úgy döntött, hogy az összes beküldött képet, leírást, nevet közzéteszi, hogy bárki letölthesse egy csomagban, egy kattintással, s továbbküldje másoknak is. A jövőben is így szeretnének működni, a beküldött képeket időről időre kitennék, szabad prédául bárkinek.

Beismerem, vicces dolog lehet mások volt barátnőit nézegetni (bár engem igazán nem hozott lázba), de mindjárt fordul a kocka, ha valakinek a hugát, nővérét, anyját, stb. teszik ki. Hogy még komolyabb legyen a dolog, ez elég megaláztatás lehet ahhoz, hogy akit közszemlére tettek, és mondjuk kicsit instabilabb lelkileg, az meg is ölje magát.

Persze írtam egy hozzászólást az Excsajokra, hogy szerintem az oldaluk 13-14 éves hülyegyerekek, meg huszon- és harmincéves antiszociális, társadalomba beilleszkedni képtelen szar alakok találkahelye, mert akinek van barátnője, családja, az biztos nem erre izgul. A kritikát nem bírják, 1 perc múlva törölték a hozzászólást.

Mikor lehet ennek vége? Sajnos szinte soha, mert orosz, grúz meg más világvégén lévő hackerparadicsomok mindig biztosítják az elérést ezen oldalakhoz. Esetleg az még előfordulhat, hogy egyszer egy olyan embernek rakják ki az ismerősét, vagy csak olyan embert bosszantanak fel, akinek megvannak az eszközei az Excsajok ellen. Mert ne legyen kétség, az Excsajok szerkesztőinek minden mozdulatát is naplózzák valahol, csak ezek az odlalak nem adják ki a hatóságnak a naplókat, ezzel szemben egy közepes hacker is simán megszerezheti a naplót és elküldheti a rendőrségnek további feldolgozásra. Na az azért vicces lenne!

8 komment

Címkék: szex zaklatás személyiségi jog házi videó excsajok

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr442460339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thatwasnice 2010.11.20. 02:38:54

ezek a gyennyládák biztos, hogy netkávézóból nyomatják fel a képeket, szóval nem tudom, hogy elkapják e őket valaha, de remélem igen.

2010.11.20. 09:39:30

"Persze írtam egy hozzászólást az Excsajokra, hogy szerintem az oldaluk 13-14 éves hülyegyerekek, meg huszon- és harmincéves antiszociális, társadalomba beilleszkedni képtelen szar alakok találkahelye, mert akinek van barátnője, családja, az biztos nem erre izgul."

Tökéletes összefoglalás. :) Kiegészíteném még azzal, hogy ugyanez megy a p. extrémen is, ahol súlyos balesetek során roncsolódott holttesteken poénkodnak a skacok. Én azért elgonodolkodom azon, hogy vajon akkor is ekkora májerek lennének, ha akárcsak egy könnyebb autóbalesetnél kellene elsősegélyt nyújtaniuk?

Adani 2010.11.20. 12:58:49

Nem újdonság az sem. A rotten.com pl. már 2000-ben is létezett és ott is ilyen baleseteket tettek ki.

D4D 2010.11.20. 16:44:25

Mindenki elítéli, mégis megélt az oldal, mégis megéri nekik vándorolni. Fura.

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2010.11.21. 11:18:41

@D4D: Akkor ez olyan, mint a Győzike-show, senki sem nézi, mégis mindenki arról beszél...

D4D 2010.11.21. 13:07:27

@Szekuriti Blogger: Igen!

Belegondolsz, a magyarban elég nagy mind a kukkolási, mind a bosszúállási hajlam.
Ha ez a kettő adott, akkor egy ilyen oldal borzasztó sikeres.

Főleg, hogy itt személyes adatok is kikerültek.

Egy ilyen oldal nem élne meg pl Svájcban, Svédországban. Az ottaniak más népek.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.01.19. 08:31:13

Milyen rohadt féregnek kell már ahhoz lenni, hogy ilyet csináljon valaki, vazz...
Broáf...
süti beállítások módosítása