2010.01.31.
22:52

Írta: Szekuriti Blogger.

91. Metropol: A kisvállalkozók járnak ismét rosszul

Ez a bejegyzés a 2009.03.26-i 06:31-es posz újraközlése (elszámoztam, két 11-es poszt volt, így tudtam megoldani. Ez a bejegyzés aktuális ma is. 2010.01.31. 22:50)

Olvasói levél a Metropol újság mai számából. Először is, az összes alvállalkozó a kormánnyal együtt _szarjon_ sünt, másrészt pedig ez az újság talán az egyetlen olyan lap, mely rendszeresen lehozza a vagyonőröket érintő visszaéléseket feltáró olvasói leveleket. Nagy riszpekt nekik ezért.

Felháborítónak és mélységesen megalázónak tartom a PM azon rendelkezését, hogy 500 km-ig gépkocsi igénybevétel esetén havi 7000 Ft adót kell befizetni a kényszervállalkozó biztonsági őröknek is. Mi minimálbérrel napi 24 órát, illetve havi minimum 240 órát dolgozunk. A havi 100-120 ezer Ft-ból az adón kívül még 7000 Ft-ot is fizessünk?

Elgondolkozott egyáltalán az, aki ezt a javaslatot tette, hogy mit is jelent ez a megszorítás számunkra? Sokan vagyunk, akiknek a saját autónk az őrhelye, amiben meghúzhatjuk magunkat a hidegben, amikor álló helyben fűtenünk kell, ha nem akarunk felfázni. Ebbe ülünk be, ha esik, ha zivatar van. Ugyanakkor általában havi 300-500 km-t szoktunk megtenni a munkába járáshoz.

Ezt a pénzt is sajnálják tőlünk a döntéshozók? Javaslom nekik, hogy egy éjszakát posztoljanak lakott területen kívül gyalogosan és kocsi nélkül egyedül, egy elhagyatott helyen, ezután adjanak választ rá, hogy becsületes és igazságos volt-e ez a döntésük.

N.I., Salgótarján

Annyit tennék még hozzá, hogy átérzem a helyzetet. Na és vajon hol van ilyenkor a SZVMSZK, avagy a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara? Ööö, nem az lenne dolguk, hogy szakmai kamaraként kiálljanak a kamarai tagok (minden őr kötelezően tag elvileg) érdekeiért?

 

2 komment

Címkék: olvasói levél autó adó kamara metropol

A bejegyzés trackback címe:

https://szekuriti.blog.hu/api/trackback/id/tr641025800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hang Ember 2009.03.26. 09:16:22

Kedves Őr!

Te is, én is és a szakmában dolgozó többség is tisztában van azzal, hogy a kamara NEM fog kiállni a tagok mellett. A kamara arra jó, hogy te, én és minden tag befizessük a tagdíjat, néha küldözgetnek leveleket, de egyébként semmi, de semmi egyéb, a személy- és vagyonvédelemben dolgozók számára használható dolgot nem csinálnak. Mondjuk ez nem csak a SZVMSZK-ra jellemző.

vén betyár 2010.02.01. 06:52:52

Gratulálok, nagyon jó az új forma, olvasható, áttekinthető.Tartalomjegyzék, szakmai olvasnivalók, szmoghelyzet-nagyszerű.
Új forma régi tartalmas tartalommal, köszönet!
süti beállítások módosítása